Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Itsekäs Sarvisarvi 13 pv
message file JPG
Alkoi jostain syystä kiinnostamaan auton etanolikonversio. Onko kenelläkään kokemuksia tai mielipiteitä?
16
Energinen Kärppä 13 pv
Maksuhäiriöpolttoaine.
Kiireinen Pyöräkuormaaja 13 pv
Saisi olla puhdasta viinaa niin voisi tankata auton ja kuljettajan samalla pumpulla
Pilvinen Karhu 13 pv
On kokemusta. Käytännössä säästöt 404, tiheämpi huoltoväli ja huonompi kylmäkäynnistyvyys. Lisäksi savukone-ominaisuus talvella.
Salaperäinen Beagle 13 pv
Pilvinen Karhu On kokemusta. Käytännössä säästöt 404, tiheämpi huoltoväli ja huonompi kylmäkäynnistyvyys. Lisäksi savukone-ominaisuus talvella.
Kuinka paljon etanolin määrä vaihtelee noissa? Eikö se speksi snao että saa olla nollna ja 85% välillä joten virivirikone sanoo poks?
Pilvinen Karhu 13 pv
Salaperäinen Beagle Kuinka paljon etanolin määrä vaihtelee noissa? Eikö se speksi snao että saa olla nollna ja 85% välillä joten virivirikone sanoo poks?
Noissa on lähes aina etanolimäärän tunnustelu, joten ei sano poks. Oma saab ilmoitti määräksi käytännössä 83-85% aina, eli vaihtelua ei juuri ollut.
AP Itsekäs Sarvisarvi 13 pv
Pilvinen Karhu On kokemusta. Käytännössä säästöt 404, tiheämpi huoltoväli ja huonompi kylmäkäynnistyvyys. Lisäksi savukone-ominaisuus talvella.
Mitkä osat kuluvat nopeampaa etanolin kanssa?
Pilvinen Karhu 12 pv
Itsekäs Sarvisarvi Mitkä osat kuluvat nopeampaa etanolin kanssa?
Öljyt ja tulpat.
Kömpelö Liha-Pekka 10 pv
jos yhtään uudempi auto että saa ohjelmoitua sille, tai jälkiasennus-ecu niin tekisin. omassa "kolmosautossa" on säädettävä ecu, jälkiasennus turbo, E85, 10.9:1 hieman nostettu puristussuhde. autoa tehdessä zoomailin, että laitan lämpövastukset bensakiskoon niinkuin joku bosch? tms. oli tehnyt ja myi valmistajille, mutta -33C asti ainakin lähtee vielä kuin palmun alta ilman mitään lämmitystä, niin ei ole tarvinnutkaan mitään kikkailuja.
jollain suuttimien väliin laitettavalla boxilla vähän turha mielestäni, ehkä turbokäytössä voi vähän avittaa kun ecu voi vedellä maksimiennakoilla ilman nakua, mutta jää silti parhaat ennakot (ja teho) hakematta.
varsinkin talvella tuota menee öljyihin reilusti jollei välillä kengi kunnolla, omassa tais olla starttikartassa joku 300% rikastus -25C paikkeilla vrt lämpöstarttiin.
Komea Tarkistaja 10 pv
Oon konvertoinu. Hyvin toimii. Kulutus nousi 20%. Talvisin kylmä käynnistys on nihkeet, mut talvisin ajetaan 50/50 seoksella. Konvertoin koska en halua tukea kuujuutailsten energiamonopolia.

>Jos ajat öljyllä oot vihollinen.
Hienosteleva Meduusa 10 pv
1,6 (105 hv) Golfiin voi juottaa E85 ihan suoraan. Kulutus pysyy lähes samana kun E95 ja tehopiikki tulee yläkierroksille.
Hohdokas Labradoodle 9 pv
Laskin joskus että ei kannata. Pitäs ajaa ihan vitusti että sais säästettyä konversion kustannukset. Järkevämpää on vain vaihtaa uudempaan vähemmön kuluttavaan autoon.
Kipeä Nahkiainen 9 pv
Rata-autoiöuun kelpo, muussa sitten turha kulu jos et keitä ponua ite
Kipeä Nahkiainen 9 pv
Hohdokas Labradoodle Laskin joskus että ei kannata. Pitäs ajaa ihan vitusti että sais säästettyä konversion kustannukset. Järkevämpää on vain vaihtaa uudempaan vähemmön kuluttavaan autoon.
Uudet autot kuluttaa vaan enemmän kun vanhat.
Lahjakas Graafikko 9 pv
Pilvinen Karhu Öljyt ja tulpat.
Miten?
Pilvinen Karhu 9 pv
Lahjakas Graafikko Miten?
Etanoli on käytännössä brake cleaneria vastaava tuote öljyn kanssa, joten pienikin ohivuoto päätyy öljyihin, pilaten ne nopeammin. Dexus 2 yms on "etanoli yhteensopivia", mutta silti esim saab puolittaa öljynvaihtovälin.
Tulppien mekanismia en tunne niin tarkasti että osaisin sanoa tarkasti, mutta jos et vaihtanut ~20tkm välein, alkoi käynnistymisessä olla havaittavissa huonontumista.
Kuuluisa Pääministeri 5 pv
Pilvinen Karhu Etanoli on käytännössä brake cleaneria vastaava tuote öljyn kanssa, joten pienikin ohivuoto päätyy öljyihin, pilaten ne nopeammin. Dexus 2 yms on "etanoli yhteensopivia", mutta silti esim saab puolittaa öljynvaihtovälin. Tulppien mekanismia en tunne niin tarkasti että osaisin sanoa tarkasti, mutta jos et vaihtanut ~20tkm välein, alkoi käynnistymisessä olla havaittavissa huonontumista.
Ja talvella alkaa kertymään öljyyn ihan sika vettä, huomaa siitä kun öljykorkki on sellaisessa vaaleessamössössä.

Vastalauta 0.6.24 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää