Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.

Tietotekniikka

Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Lista
Lista
Katalogi
AP Tulinen Villakoira 1 pv
message file JPG
HyMiVaTiKoRäLa, eli Hyvän Mielen Vanhojen TietoKoneiden Räpellys Lanka, eli puuhasteluprojekteja joilla ei välttämättä tavoitella mitään parasta mahdollista hyötysuhdetta, vaikka niitä ehkä johonkin voisi oikeasti näyttääkin.

AP on jälleen kerran ihan turbohomo ja tarttee töihin referenssikoneeksi jonkun sortin mäkkiä, ja vaikka toisaalta käyttöläppärin uusinta alkais olla ajankohtainen niin just nyt ei lähdetä tommosiin vaan kaivetaan varaston perukoilta 2012 MBP esiin ja viskataan sinne uusi SSD ja lisää muistia, pitäis pyörittää macOS 13/14 tarpeeksi sujuvasti tuohon tarpeeseen. Projekti jatkuu kunhan posti tuo osat.

Mitäs nyymit on puuhailleet? PS. muistakaa suojalasit kun räpellätte tietokoneita.
8
Pimeä Tuhjaala 1 pv
Avoin Emu >SD kortilta mieluiten boottaisin, mutta kone ei siihenkään suostunut. Eikö biosista saanut boottaamaan sd kortilta vai mikä homma? Tuota varten voi tehdä erillisen boottiaseman usb tikusta jos näin on. Itse asensin joskus linuxin kolmelle eri usb tikulle kun oli säätämispsykoosit tulilla.
Muistaakseni SD korttipaikalta boottaaminen ei ole jollakin tapaa "ominaisuus" koneessa. Juuri nyt en muista sainko sen käyttiksen sinne asennettua, ja ei vaan onnistunut bootti, vai oliko sittenkin niin ettei asennus onnistunut.

Se on vähän sekavaa tuo mun räplääminen, kun unohtuu mitä edes kokeilin. Aina kun homma kaatuu johonkin ongelmaan, niin kokeillaan toista kautta. Viimeksi taisi vaan vaihtoehdot loppua ja koneet meni takas varastoon odottelemaan jos vastaan tulisi kovalevykelkka
Avoin Emu 1 pv
Pimeä Tuhjaala Muistaakseni SD korttipaikalta boottaaminen ei ole jollakin tapaa "ominaisuus" koneessa. Juuri nyt en muista sainko sen käyttiksen sinne asennettua, ja ei vaan onnistunut bootti, vai oliko sittenkin niin ettei asennus onnistunut. Se on vähän sekavaa tuo mun räplääminen, kun unohtuu mitä edes kokeilin. Aina kun homma kaatuu johonkin ongelmaan, niin kokeillaan toista kautta. Viimeksi taisi vaan vaihtoehdot loppua ja koneet meni takas varastoon odottelemaan jos vastaan tulisi kovalevykelkka
googlettelin tuota konetta ja ilmeisesti boottaaminen ei onnistu sd-kortilta. homma hoituu sillä, että asennat sen sd-kortille ja teet usb-boottitikun jolla joudut käynnnistämään koneen.
Pimeä Tuhjaala 1 pv
Avoin Emu googlettelin tuota konetta ja ilmeisesti boottaaminen ei onnistu sd-kortilta. homma hoituu sillä, että asennat sen sd-kortille ja teet usb-boottitikun jolla joudut käynnnistämään koneen.
Jees. Täytyy varmaan vielä tuo kokeilla, ellen oo jo kokeillut.
AP Savuinen Sampi 10 pv
message file JPG
Rust-lanka. Kertokaahan mitä olette tehneet kyseisellä kielellä. Itse yritän pakottaa töissä mutta kieli jakaa mielipiteitä.

Omasta mielestä ylivoimainen systeemitason kieleksi jos pitää tehdä huippunopeaa ja vähälatenssista koodia. C++ ja Go on lähimmät kilpailijat. C++ on liian vaikeaa tehdä oikein ja Go:ssa hidas GC.
8
Innokas Jääkala 9 pv
Lempeä Juoksija >Omasta mielestä ylivoimainen systeemitason kieleksi jos pitää tehdä huippunopeaa ja vähälatenssista koodia. <Itse yritän pakottaa töissä No vaaditaanko teillä tälläistä töissä, vai oletko vain työkavereille ärsyttävä, turhasta paskasta vänkäävä autisti?
>No vaaditaanko teillä tälläistä töissä
Missään ei vaadita mitään, koska mehän se loppupeleissä määritellään mitä tarvitaan. Pakotuksella tarkoitin lähinnä että tuonut esille positiivisessa valossa, en varsinaisesti pakottanut. Kyse on lähinnä siitä, että onko toimivan legacyn korvaaminen jollain uudella järkevä bisneksen kannalta. Tämä ei ole pelkästään teknologiakysymys. Uuden teknologian käyttöönoton hyödyt pitäisi olla isoja, jotta niihin oikeasti lähdetään. Tavallaan olisi tarvetta nopeammalle systeemille, sillä esim. loppukäyttäjät on valittaneet hitaudesta tietyissä tilanteissa.
Helppo Majava 1 pv
Rust-pakottajat ovat ärsyttävintä porukkaa, mitä skenestä löytyy. Rust itsessään näyttäisi olevan lähinnä jonkinlainen psykologinen operaatio, jonka tarkoituksena on tuhota vapaan softan porttautuvuus pala palalta ja luoda teknologinen monokulttuuri, jossa uusien tietokonearkkitehtuurien luominen muuttuu mahdottomaksi ja vanhojen käyttö estetään. Rust-fanipojat rakastavat kaikenlaista tarpeetonta monimutkaisuutta ja bloattia. Sitä kääntäjääkään ei saa toimimaan ilman netistä turvattomasti ladattavia paketteja. Edes normaalia i686-koodia se paska ei osaa tuottaa laittamatta sinne joukkoon jotain käskykantaan kuulumattomia käskyjä.
Kiireinen Pelikaani 1 pv
Emt en oo kuullu että kukaan töissä käyttäis noita kieliä. Scalaa, clojurea ja kotlinia vaan.
AP Huvittunut Haaskalintu 3 kk
message file JPG
Tähän lankaan saa postata vain jos on Ryzen koneessa. AP:lla 5800X
39
AP Huvittunut Haaskalintu 2 pv
message file JPG
Älkää tappako ku mullon mediakoneeasa 6700K 4.7
Ylimielinen Keuhkokala 2 pv
attachment Energinen Apina mulla: AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core Processor 4.20 GHz
täähän se olis
AP Huvittunut Haaskalintu 1 pv
message file JPG
Millä resoluutiolla pelaatte? AP vetää @ 4K
AP Vanhanaikainen Kyyhkynen 9 kk
message file JPG
Mitä Linux-jakelua käytät? Win/Mac-jamppojen ei tartte vastata. Homo-AP:lla käytössä Endeavour OS (eli Arch) ja vps:llä pyörii vanha työjuhta Debian. Virtualisoituna sitten millon mitäkin paskaa, usein Debian-pohjaisia.
129
Hymyilevä Sami 3 pv
Rikkinäinen Hobitti Artix base install + hyprland riisit
mikä init?
Rikkinäinen Hobitti 3 pv
Hymyilevä Sami mikä init?
dinit
Kiireinen Kass 2 pv
Debian testing mulla on käytössä ja joku päivitys nyt aiheuttaa ongelmia (python tai meson ehkä?) kun välillä kaatuilee firefox ja osa steamin peleistä jotka ovat aiemmin toimineet ongelmitta. Muutaman kerran koko järjestelmä myös jäätynyt totaalisesti. Tosin odotettavissahan tuollaiset ongelmat on kun käyttää cutting edge-jakelua ja vieläpä rolling releasena. Luulenpa että jäädytän tämän kunhan Trixie joskus vuoden päästä muuttuu vakaaksi. Muuten ollut kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt tämän testingin toimivuudesta.
AP Aggressiivinen Collie 6 pv
message file JPG
kävin kattomassa haveibeenpwned.com-sivustolla onko emailini tullut pwnatuksi. ja olihanse, Deezerin kautta oli tapahtunut joku data breach vuoden 2022 lopussa

no, en ole ikinä Deezeriä käyttänyt, vaan muistaakseni tämä account sinne on tullut luoduksi ihan vaan koska se oli osa jotain puhelin- tai tablettitarjousta. eli mulle oltiin luotu turha tili turhaan palveluun jota en ollut käyttänyt, ja nyt sähköpostiosoitteeni ja sen salasana Deezer-palveluun oli vuotanut tämän takia.

pistin Deezerille viestiä että voivatko poistaa tämän turhan tilin kun se kerran oltiin jo vuodettukin, mihin sain nopeasti vastauksen että joo poistettu.

KUITENKIN, kun yritin poistaa sitä itse (ja siinä epäonnistuen), kokeilin kirjautua palveluun omalla Google-tililläni, missä on siis sama sähköpostiosoite kuin tuossa Deezer-palvelussa. onnistuin kirjautumaan sisään

Kysymykseni on: vaikka Deezerin aspassa joku poisti tilini, niin onko minulla nyt silti joku vitun Deezer-tili vielä voimassa, koska kirjauduin palveluun Google-tililläni ennen kuin tämä aspa kerkesi sen alkuperäisen tilin poistaa?

Eli onko nämä kaksi asiaa eri (tili, johon on liitettynä paska@google.com / Google-tili paska@google.com), ja vaikka tuon alkuperäisen tilin poistaisi niin jääkö nyt sitten kuitenkin olemaan joku Google-tili mihin on liitettynä Deezer-palvelu?

vittu
5
AP Aggressiivinen Collie 6 pv
Outo Piisami voi vittu mikä ulinaseinä jostain maailman turhimmasta jutusta. vitun diginatiivit
ps olen milleniaali
Helppo Marjastaja 5 pv
Aggressiivinen Collie, -diginatiivi


:D
Vanhanaikainen Karkulainen 3 pv
message file JPG
>vain yksi tunnus pwnattuna
huutista mitä vauvalukuja, mulla on vuosien aikana ollu tunnuksia jo parissakymmenessä breachissa
AP Avuton Puhisija 3 pv
message file JPG
Kaipaisin "tosimaailman lukuja" eri näytönohjainten omistajilta 1080p resoluutiolla. Mulla on siis tällä hetkellä 1070 Ti ja se alkaa paikoittain näyttämään ikääntymisen merkkejä, Youtube on helvetin hyvä lähde kun laittaa "1070 Ti vs. XXXX" mutta siellä toki kaikki aina testataan Ultra-asetuksilla ja ei kai kukaan oikeasti pelaa niin, että kaikki on aina ihan täysillä kun lähes joka pelissä on tosi paljon turhia FPS: iä tappavia asetuksia mitkä ei oikeasti vaikuta mihinkään visuaalisesti.

Erityisesti kiinnostaa RTX 2080, 2080 Ti, 3070, 3070 Ti jne. näytönohjainten omistajat, minkälaisia framerateja te nyitte 1080p asetuksilla eri peleissä kun asetukset ei kaikki ole rassattu ihan täysille? Plussaa jos teillä on sama prossu kun mulla, Ryzen 7 5800X3D. En varsinaisesti pelaa ikinä mitään AAA-pelejä mutta jos jotain pelejä nyt on niin Quake Champions, CS2, WoW (retail ja classic), BG3, Doom Eternal ja toki sitten kohta tulee esim. Kingdom Come 2 minkä aion varmasti pelata mutta sitä tietysti ei kukaan oikein voi testata vielä :D TES 6 varmaan pelaan kanssa kun tulee ja tietysti modattuna. Ja pysyn 1080p resossa koska oon comp FPS autisti niin 1080p 240hz näyttö on vaan niin hyvä siihen.
2
Hullu Rotta 3 pv
Reso voi ja kannattaa ja pitää skaalata, varsinkin jos on fps autisti.
AP Avuton Puhisija 3 pv
Hullu Rotta Reso voi ja kannattaa ja pitää skaalata, varsinkin jos on fps autisti.
message file JPG
Joo, esim. BG3 kun laitto sen FidelityFX jutun päälle ja 95% Resolution Scaleksi niin about tuplaantu FPS: t, hyvä teknologia

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää