Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Mutainen Piispa 4 kk
message file JPG
Yleistä keskustelua IRC:istä. Käyttääkö Vastalaudan nyymit irkkiä? Mitä clienttiä käytät? Mihin verkkoihin/kanaville yhdistät?
72
Hohdokas Undulaatti 4 kk
Kerran kokeilin mutta olen liian epäsosiaalinen irkkaamaan
Mätä Korvasieni 4 kk
Ei jaksa enää m irkata
Myrskyävä Poro 4 kk
On sitä pari kanavaa missä tulee pyörittyä päivittäin
yksi on ircnetin puolella
ja yksi darkworldin puolella
ja tietysti parasta clienttiä mikä on eli irssiä, miksi vaihtaa kun jo noin 20 vuotta tottunut samaa käyttämään.
Utuinen Raivohärkä 4 kk
En varmaa 7 tai 10 vuoteen oo irkannu
Kodikas Siimajalkainen 4 kk
Irkkaan edelleen, osa porukoista ei ole ikinä siirtynyt discordiin tms.

Clienttinä on irssi shellissä, joten onnistuu myös puhelimelta kätevästi.
Pähkinäinen Jafar 4 kk
Irssi pyörii palvelimella kanssa joo, mutta aika kuolleita on kaikki kanavat nykyään
Häpeilevä Jolophi 4 kk
Kyllähän tota tulee vielä irkissä roikuttua, mutta harmillisesti moni paikka on alkanut hiljentymään. Onhan tossa toi discordikin mulla, mutta jotenkin silti koen ircin kätevämmäksi ja ei oo mitää turhia giffejä, kuvia sun muuta saastetta. Clienttinä tietysti se ainut ja oikea irssi.
Moderni Keuhkokala 4 kk
Quasselia tulee käytettyä ja monessa eri verkossa tulee oltua.
Epäilyttävä Delfiini 4 kk
En ole käyttänyt enää aikoihin #fi-psy oli hyvä puskatrancen kulta-aikona, muuten käytin lähinnä Quake 3 pickup-kanavia
Parempi Hoopo 4 kk
Tein siirtymän Matrixin puolelle. Moni kanava on sillattu sinne IRCnetistä, eli irkkaan Matrixilla selaimessa.
Paha Kyy 4 kk
ircquotesia luen taas läpi, kohta 200 sivua koluttu
Huolestunut Kylähullu 4 kk
Irssillä mennään täälläkin. Ei vaan tule enää irkkailtua kovin paljoa. Myös jotain matrix-clientteja on tullut joskus kokeiltua.
Unelias Kirahvi 4 kk
eipä siellä syrjäytyneelle ole mitään
Sininen Raiskiainen 4 kk
kittyä, ircnetiin ja enpäs kerrokaan. no #wappuradion kerron.
Sininen Raiskiainen 4 kk
Sininen Raiskiainen kittyä, ircnetiin ja enpäs kerrokaan. no #wappuradion kerron.
nii ja toki irssiä ajan sillä kittyllä
Liikkumaton Kilpasaunoja 4 kk
Kodikas Siimajalkainen Irkkaan edelleen, osa porukoista ei ole ikinä siirtynyt discordiin tms. Clienttinä on irssi shellissä, joten onnistuu myös puhelimelta kätevästi.
Irssin käyttö puhelimessa ei ole kyllä mitään kätevää.
Utuinen Raivohärkä 4 kk
En oo käyttäny kyllä niin pitkään aikaan että ei muista edes tommosii
Kodikas Siimajalkainen 4 kk
Liikkumaton Kilpasaunoja Irssin käyttö puhelimessa ei ole kyllä mitään kätevää.
Mun mielestä toimii ihan hyvin. Kanavan vaihtoon tarvii painaa kahta nappia.
Viehättävä Herhiläinen 4 kk
Irkki kuoli joskus 2018 aikoihin täysin. Onhan sielä vielä jossain aktiviteettiä vähän, mutta keskustelut on todella rasittavaa kuvien jakamisen kanssa tai kun palvelinyhteydet katkeilee. Samoiten mobiili on täyttä kuraa
Laiska Yksisarvinen 4 kk
Matrix on nykyaikaa. Irkin ongelma on salaamattomuus.
Rikas Haukka 4 kk
en ole koskaan IRC käyttänyt, mutta kiinnostaisi kokeilla. mitä kaikkea minun tulee tietää ennenkuin lataan tuon sovelluksen?
onko se helppo asentaa ja laittaa kaikki asetukset oikein.
Nolostunut Peikko 4 kk
Rikas Haukka en ole koskaan IRC käyttänyt, mutta kiinnostaisi kokeilla. mitä kaikkea minun tulee tietää ennenkuin lataan tuon sovelluksen? onko se helppo asentaa ja laittaa kaikki asetukset oikein.
Sen kuin lataat vain asiakasohjelman ja yhdistät palvelimelle. Ei tarvitse tietää mitään.
Nolostunut Peikko 4 kk
Nykyiset mobiilikäyttikset (Android ja iOS) taitavat olla tarkoituksella tehty niin, että irkkaaminen ei niillä oikein onnistu. Yhteys palvelimeen ei pysy päällä, kun kunnon moniajo puuttuu.
Värikäs Kulaani 4 kk
message file JPG
Eihä kukaa oo enää ircannu vuoden 2010 jälkee. Ite olin perustamassa kanavat:

Jos ohitat niin ohita kunnolla
Stopparin konkarit
Rip stinde 22.2.2007
Pappa be talar

Oih niitä ihania galtsu aikoja <3
Utuinen Raivohärkä 4 kk
attachment Värikäs Kulaani Eihä kukaa oo enää ircannu vuoden 2010 jälkee. Ite olin perustamassa kanavat: Jos ohitat niin ohita kunnolla Stopparin konkarit Rip stinde 22.2.2007 Pappa be talar Oih niitä ihania galtsu aikoja <3
Oon mä ton jälkeenki toi discordi tappo irkin vasta
Kodikas Siimajalkainen 4 kk
attachment Värikäs Kulaani Eihä kukaa oo enää ircannu vuoden 2010 jälkee. Ite olin perustamassa kanavat: Jos ohitat niin ohita kunnolla Stopparin konkarit Rip stinde 22.2.2007 Pappa be talar Oih niitä ihania galtsu aikoja <3
Ei vittu, tää oli hyvä
Huvittunut Lohi 2 kk
Viehättävä Herhiläinen Irkki kuoli joskus 2018 aikoihin täysin. Onhan sielä vielä jossain aktiviteettiä vähän, mutta keskustelut on todella rasittavaa kuvien jakamisen kanssa tai kun palvelinyhteydet katkeilee. Samoiten mobiili on täyttä kuraa
Hyvin on porukkaa linjoilla.
Huvittunut Lohi 2 kk
Nolostunut Peikko Nykyiset mobiilikäyttikset (Android ja iOS) taitavat olla tarkoituksella tehty niin, että irkkaaminen ei niillä oikein onnistu. Yhteys palvelimeen ei pysy päällä, kun kunnon moniajo puuttuu.
Sen takia on Quassel.
Unelias Kirahvi 2 kk
oon liian burgeri jopa tuonne
Hieno Tarvas 2 kk
Unelias Kirahvi oon liian burgeri jopa tuonne
se ei ole mahdollista
Tulinen Orangi 2 kk
message file JPG
Kuuntelen Rattoradiota, ja nämä on kaikessa viisaudessaan tehneet tele-vitun-grammi-ryhmän tätä radiota varten, eikä irkkikanavaa. Mihin tää maailma on menossa?
Huvittunut Piikkisika 2 kk
Aloitin irkkaamisen 2000-luvun alussa jolloin oli useita IRC-verkkoja täynnä aktiivisia kanavia ja sieltä löytyi tyyppejä joiden kanssa ystävystyin myös ns. oikeassa elämässä. Minulla on edelleen omalla palvelimella Irssi pyörimässä mutta en käy kurkkaamassa sitä kuin ehkä kerran kuukaudessa. Kaikki kanavat missä idlaan on täysin kuolleita, poikkeuksena muutamat avoimen lähdekoodin projektien kanavat.

Valitettava tosiasia on että suurin osa jengistä on nykyään Discordissa jota vihaan. Suljetun lähdekoodin paskakikkare joka on ihan helvetin monimutkainen käyttää. Haaveeni on että jossain vaiheessa ihmiset tajuaisivat Discordin paskuuden ja palaisivat irkkiin mutta on vähitellen pakko hyväksyä se fakta että IRC on kuollut.
Typerä Leijonakala 2 kk
Lopetin irkkaamisen joskus 2017 aikoihin, sitäkin ennen alkoi olemaan jo melko hiljaista. Oikeestaan kun viimeinen aktiivinen yhteisö jossa olin – poisti kanavansa – ei ollut enää järkeä maksaa shellistä ja/tai roikkua siellä. Discordit yms. taisi olla se lopullinen kuolinisku. Olihan se ihan vanhentuneisiin ajatuksiin perustuva protokollakin: kaikkien IP:t näyki liittyessä ja helvetisti kohinaa join/part yms keskustelussa, kuvat piti uppia johonkin ulkoiseen palveluun jne, jne. Pienellä jatkokehityksellä protokollasta olisi varmasti saanut vielä ihan hyvän, mutta minkäänlaista ajuria kehityksessä ei tuntunut olevan. Joku matrix on varmaan se seuraaja, mutta mielestäni hieman yli-insinööreilty enkä koskaan ole siihen junaan hypännyt.

Aloitin mIRCillä, siirryin irssiin kun palvelinjutut alkoi kiinnostamaan ja viimeinen clientti oli weechat (oli irssin tapainen mutta paljon parempi).
Uhmakas Pöhisijä 2 kk
Itse olen käytännössä siirtynyt irkistä matrixiin jota suosittelen kyllä testaamaan, toivoisin, että se saisi tuulta alleen sen verran hyvä viritys on kyseessä, palvelimen pyörittäminen onnistuu myös itse. Irkillä oli toki aikansa ja paikkansa, mutta protokollasta ajoi aika ohi
Discordista en ala edes paasaamaan, suljettua closedsourcepaskaa jota ei tueta
Elegantti Fregattilintu 2 kk
Miksi irc kuoli? Sehän on käytännössä kuin discord mutta parempi
Nolostunut Peikko 2 kk
Typerä Leijonakala Lopetin irkkaamisen joskus 2017 aikoihin, sitäkin ennen alkoi olemaan jo melko hiljaista. Oikeestaan kun viimeinen aktiivinen yhteisö jossa olin – poisti kanavansa – ei ollut enää järkeä maksaa shellistä ja/tai roikkua siellä. Discordit yms. taisi olla se lopullinen kuolinisku. Olihan se ihan vanhentuneisiin ajatuksiin perustuva protokollakin: kaikkien IP:t näyki liittyessä ja helvetisti kohinaa join/part yms keskustelussa, kuvat piti uppia johonkin ulkoiseen palveluun jne, jne. Pienellä jatkokehityksellä protokollasta olisi varmasti saanut vielä ihan hyvän, mutta minkäänlaista ajuria kehityksessä ei tuntunut olevan. Joku matrix on varmaan se seuraaja, mutta mielestäni hieman yli-insinööreilty enkä koskaan ole siihen junaan hypännyt. Aloitin mIRCillä, siirryin irssiin kun palvelinjutut alkoi kiinnostamaan ja viimeinen clientti oli weechat (oli irssin tapainen mutta paljon parempi).
>Olihan se ihan vanhentuneisiin ajatuksiin perustuva protokollakin: kaikkien IP:t näyki liittyessä

Eihän tuo liity mitenkään IRC-protokollaan. Osa palvelimista näyttää muiden irkkaajien IP:n tai hostnamen ja osa ei näytä. Jos käyttää CTCP-juttuja, niin toisen IP pitää nähdä. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi sitä toisen IP:n näkemistä pidetään niin pahana asiana. Näkeehän se palvelimen ylläpitäjä sen joka tapauksessa.
Rikas Minkki 2 kk
Nolostunut Peikko >Olihan se ihan vanhentuneisiin ajatuksiin perustuva protokollakin: kaikkien IP:t näyki liittyessä Eihän tuo liity mitenkään IRC-protokollaan. Osa palvelimista näyttää muiden irkkaajien IP:n tai hostnamen ja osa ei näytä. Jos käyttää CTCP-juttuja, niin toisen IP pitää nähdä. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi sitä toisen IP:n näkemistä pidetään niin pahana asiana. Näkeehän se palvelimen ylläpitäjä sen joka tapauksessa.
No älä nyt vittu jaksa esittää vammasta, et tietenkään halua julkistaa IP osoitettasi joillekkin tuntemattomille internetin sankareille. Palvelimen ylläpitäjä nyt on palvelimen ylläpitäjä ja palvelua voi vaihtaa jos ei kelpaa, ja se kusipää jakelee IP osoitettasi muille, tai koittaa tehdä rikoksen ja murtautua tietokoneeseesi tai häiritä sen tietoliikennettä. Sinä olet Jarmo Juupituupaaja, ja sinulla on IRC kanava jossa hengailet katsojiesi kanssa. Haluatko että IP osoitteesi näkyy katsojillesi? Niin, et varmaan.
Nolostunut Peikko 2 kk
Rikas Minkki No älä nyt vittu jaksa esittää vammasta, et tietenkään halua julkistaa IP osoitettasi joillekkin tuntemattomille internetin sankareille. Palvelimen ylläpitäjä nyt on palvelimen ylläpitäjä ja palvelua voi vaihtaa jos ei kelpaa, ja se kusipää jakelee IP osoitettasi muille, tai koittaa tehdä rikoksen ja murtautua tietokoneeseesi tai häiritä sen tietoliikennettä. Sinä olet Jarmo Juupituupaaja, ja sinulla on IRC kanava jossa hengailet katsojiesi kanssa. Haluatko että IP osoitteesi näkyy katsojillesi? Niin, et varmaan.
Sitten pitää käyttää sellaista palvelinta, joka ei näytä IP-osoitteita muille. Monella palvelimella sen voi myös itse päättää, näkyykö IP vai ei. Kuitenkaan mikään internet-protokolla ei voi toimia ilman, että vertaiset näkevät toistensa IP-osoitteet.
Paha Tonnikala 2 kk
Aikanaan käytin #fi-psy:ä ja jotain quake/3/4 pickup-kanavia
Panikoiva Hirvi 2 kk
Elegantti Fregattilintu Miksi irc kuoli? Sehän on käytännössä kuin discord mutta parempi
Tietotekniikassa pätee sellainen laki, että kaikki pitää koko ajan tehdä uusiksi, riippumatta siitä onko tarvetta tai edes järkevää. Kaikkea pitää vain koko ajan tehdä uudestaan, koska se on mahdollista. Joskus mietin millaisia tähtitieteellisiä määriä resursseja tähän pyörän uudelleen keksimiseen onkaan mennyt ja tulee vielä menemään.
Häiriintynyt Yökkönen 2 kk
mirkki
Siisti Kiusaaja 2 kk
Paha Tonnikala Aikanaan käytin #fi-psy:ä ja jotain quake/3/4 pickup-kanavia
#fi-psy on nykyään telegramissa
Vastenmielinen Messias 2 kk
Elegantti Fregattilintu Miksi irc kuoli? Sehän on käytännössä kuin discord mutta parempi
Ei säilytä viestejä kun et ole kirjautunut sisään. Sun pitäis maksaa shellistä tai bouncerista jollekkin et saisit osittain normaalin discordin toiminnallisuuden. Shellit ja bouncerit on myös tunnettui juttui mis niitten ylläpitäjät tyydyttää omat halunsa muiden viestien lukemisen suhteen, koska se ei ole mitenkään laitonta.

Verkkona on ihan jepa siin mieles et helppo pistää oma servu pystyyn jne. Siks varmaa twitch chatti käyttää vieläkin irkkiä alla.
Kiireinen Sika 2 kk
message file JPG
Käytän irkkiä edelleen, samalla kanavalla (quakenetissä) ollut jo vuosikymmeniä varmaan.
Pilvinen Kesäkurmitsa 2 kk
Nolostunut Peikko Sitten pitää käyttää sellaista palvelinta, joka ei näytä IP-osoitteita muille. Monella palvelimella sen voi myös itse päättää, näkyykö IP vai ei. Kuitenkaan mikään internet-protokolla ei voi toimia ilman, että vertaiset näkevät toistensa IP-osoitteet.
Viestintäprotokolla on yksinkertaisesti paska jos se näyttää IP-osoitteet muille kuin niille joiden sen tarvitsee nähdä. Niin kuin sanottu perustui 80-luvun naiveihin ajatuksiin Internetistä.

Mikään ei kuitenkaan olisi estänyt kehittämästä protokollaa eteenpäin. Mutta sillä ei pahemmin ollut mitään kaupallisia ajureita kun kaikki haluavat käyttäjät omalle alustalleen.
Nolostunut Peikko 2 kk
Pilvinen Kesäkurmitsa Viestintäprotokolla on yksinkertaisesti paska jos se näyttää IP-osoitteet muille kuin niille joiden sen tarvitsee nähdä. Niin kuin sanottu perustui 80-luvun naiveihin ajatuksiin Internetistä. Mikään ei kuitenkaan olisi estänyt kehittämästä protokollaa eteenpäin. Mutta sillä ei pahemmin ollut mitään kaupallisia ajureita kun kaikki haluavat käyttäjät omalle alustalleen.
Ei protokolla edelleenkään sitä näytä, vaan palvelin näyttää, jos on niin konfiguroitu. CTCP-protokolla ei toimi tietämättä toisen IP:tä. Kerrotko, miksi se IP:n näkeminen on niin kamala asia?
Nolostunut Peikko 2 kk
Vastenmielinen Messias Ei säilytä viestejä kun et ole kirjautunut sisään. Sun pitäis maksaa shellistä tai bouncerista jollekkin et saisit osittain normaalin discordin toiminnallisuuden. Shellit ja bouncerit on myös tunnettui juttui mis niitten ylläpitäjät tyydyttää omat halunsa muiden viestien lukemisen suhteen, koska se ei ole mitenkään laitonta. Verkkona on ihan jepa siin mieles et helppo pistää oma servu pystyyn jne. Siks varmaa twitch chatti käyttää vieläkin irkkiä alla.
Tuokin riippuu palvelimesta. IRC-protokolla ei mitenkään estä tallentamasta viestejä ja näyttämästä liittyjille backlogia.
Kömpelö Kummitus 2 kk
Elegantti Fregattilintu Miksi irc kuoli? Sehän on käytännössä kuin discord mutta parempi
ei tukenut kuvia, icq + mese ja lopulta fb. joka kerta piti nähdä entistä vähemmän vaivaa
Vastenmielinen Messias 2 kk
Nolostunut Peikko Tuokin riippuu palvelimesta. IRC-protokolla ei mitenkään estä tallentamasta viestejä ja näyttämästä liittyjille backlogia.
Säilyttääkö se aikaleimat yms. eli "clientin vastuulla" olevat asiat?
Pilvinen Kesäkurmitsa 2 kk
Nolostunut Peikko Ei protokolla edelleenkään sitä näytä, vaan palvelin näyttää, jos on niin konfiguroitu. CTCP-protokolla ei toimi tietämättä toisen IP:tä. Kerrotko, miksi se IP:n näkeminen on niin kamala asia?
>Ei protokolla edelleenkään sitä näytä, vaan palvelin näyttää, jos on niin konfiguroitu.
Ihan vitun sama, jos suurin osa palvelimista on konfiguroitu niin ja käytäntö on tuo. Vanhentunut ajatustapa.

>CTCP-protokolla ei toimi tietämättä toisen IP:tä.
Hyvä kun muistutit. Yhtä toimimaton protokolla jota kukaan käytännössä käyttänyt.

>Kerrotko, miksi se IP:n näkeminen on niin kamala asia?
En ala selittäämään. Samasta syystä miksi et levittele puhelinnumeroasi tai kotiosoitettasi huvikseen jos ei ole tarvetta. Jokainen voi miettiä kuinka pätevä ihminen olet arvioimaan jonkun protokollan järkevyyttä jos et näe turhassa IP:n jakamisessa ongelmaa.
Mustasukkainen Lapintiira 2 kk
Pilvinen Kesäkurmitsa >Ei protokolla edelleenkään sitä näytä, vaan palvelin näyttää, jos on niin konfiguroitu. Ihan vitun sama, jos suurin osa palvelimista on konfiguroitu niin ja käytäntö on tuo. Vanhentunut ajatustapa. >CTCP-protokolla ei toimi tietämättä toisen IP:tä. Hyvä kun muistutit. Yhtä toimimaton protokolla jota kukaan käytännössä käyttänyt. >Kerrotko, miksi se IP:n näkeminen on niin kamala asia? En ala selittäämään. Samasta syystä miksi et levittele puhelinnumeroasi tai kotiosoitettasi huvikseen jos ei ole tarvetta. Jokainen voi miettiä kuinka pätevä ihminen olet arvioimaan jonkun protokollan järkevyyttä jos et näe turhassa IP:n jakamisessa ongelmaa.
Onneks IRC:iä voi käyttää Tor-verkon yli. Riippuu tietty verkosta salliiko yhteydet.
Nolostunut Peikko 2 kk
Pilvinen Kesäkurmitsa >Ei protokolla edelleenkään sitä näytä, vaan palvelin näyttää, jos on niin konfiguroitu. Ihan vitun sama, jos suurin osa palvelimista on konfiguroitu niin ja käytäntö on tuo. Vanhentunut ajatustapa. >CTCP-protokolla ei toimi tietämättä toisen IP:tä. Hyvä kun muistutit. Yhtä toimimaton protokolla jota kukaan käytännössä käyttänyt. >Kerrotko, miksi se IP:n näkeminen on niin kamala asia? En ala selittäämään. Samasta syystä miksi et levittele puhelinnumeroasi tai kotiosoitettasi huvikseen jos ei ole tarvetta. Jokainen voi miettiä kuinka pätevä ihminen olet arvioimaan jonkun protokollan järkevyyttä jos et näe turhassa IP:n jakamisessa ongelmaa.
Jos mielestäsi IP:n näkyminen toiselle ihmiselle on noin hirveän suuri uhka, niin miten uskallat ollenkaan vierailla kenenkään itse hostaamilla palvelimilla, siis esimerkiksi navigoida web-selaimella jonkun kotipalvelimellaan hostaamalle nettisivulle tai käydä jonkun itse hostaamalla IRC- tai Mumble-palvelimella tai Minecraft-palvelimella? Se palvelimen ylläpitäjä kuitenkin näkee IP-osoitteesi, ja se palvelimen ylläpitäjä on näissä tapauksissa aivan tavallinen internettiä käyttävä yksityishenkilö, eikä joku kasvoton suurkorporaatio, joita ilmeisesti pidät luotettavampina tämän asian suhteen.
Pilvinen Kesäkurmitsa 2 kk
Nolostunut Peikko Jos mielestäsi IP:n näkyminen toiselle ihmiselle on noin hirveän suuri uhka, niin miten uskallat ollenkaan vierailla kenenkään itse hostaamilla palvelimilla, siis esimerkiksi navigoida web-selaimella jonkun kotipalvelimellaan hostaamalle nettisivulle tai käydä jonkun itse hostaamalla IRC- tai Mumble-palvelimella tai Minecraft-palvelimella? Se palvelimen ylläpitäjä kuitenkin näkee IP-osoitteesi, ja se palvelimen ylläpitäjä on näissä tapauksissa aivan tavallinen internettiä käyttävä yksityishenkilö, eikä joku kasvoton suurkorporaatio, joita ilmeisesti pidät luotettavampina tämän asian suhteen.
Luuletko olevasi joku nero kun jatkuvasti toitotat miten palvelimen ylläpitäjä tietää IP-osoitteen? Kaltevan pinnan argumentointivirhe. Ootko oikeesti noin retardi että kuvittelet että muut ei tiedä että palvelmien ylläpitäjä näkee IP-osoitteen? Kyse on vähimmän haitan periaatteesta. Vähän sama idea kuin GDPR:ssä että tietoja ei pidä kerätä jos niillä ei ole tarkoitusta; keskusteluohjelmassa IP-osoitteita ei pidä näyttää muille jos sitä ei tarvitse, eikä todellakaan tarvitse. 80-luvulla ei doxattu ja DDOSsattu IP:n perusteella, kuten 2000-luvun alussa tapahtui.
Punastuva Höpöttäjä 2 kk
Panikoiva Hirvi Tietotekniikassa pätee sellainen laki, että kaikki pitää koko ajan tehdä uusiksi, riippumatta siitä onko tarvetta tai edes järkevää. Kaikkea pitää vain koko ajan tehdä uudestaan, koska se on mahdollista. Joskus mietin millaisia tähtitieteellisiä määriä resursseja tähän pyörän uudelleen keksimiseen onkaan mennyt ja tulee vielä menemään.
Toi on ihan oikea olemassa oleva asia joka jaksaa hämmästyttää aina. Normaalissa elämässä ei korjata mitään mikä ei ole rikki ja monesti ei korjata vaikka olisikin rikki, mutta tietotekniikassa on eri meininki.
Nolostunut Peikko 2 kk
Pilvinen Kesäkurmitsa Luuletko olevasi joku nero kun jatkuvasti toitotat miten palvelimen ylläpitäjä tietää IP-osoitteen? Kaltevan pinnan argumentointivirhe. Ootko oikeesti noin retardi että kuvittelet että muut ei tiedä että palvelmien ylläpitäjä näkee IP-osoitteen? Kyse on vähimmän haitan periaatteesta. Vähän sama idea kuin GDPR:ssä että tietoja ei pidä kerätä jos niillä ei ole tarkoitusta; keskusteluohjelmassa IP-osoitteita ei pidä näyttää muille jos sitä ei tarvitse, eikä todellakaan tarvitse. 80-luvulla ei doxattu ja DDOSsattu IP:n perusteella, kuten 2000-luvun alussa tapahtui.
Eihän irkkikään sitä näytä, jos ei ole pakko. Ja CTCP-protokolla kyllä toimii ihan hyvin, jos ISP ei estä sen toimimista esim. nattaamalla tai estämällä liikennettä tiettyihin portteihin, mikä nykyään on valitettavan yleistä.
Pilvinen Harakka 2 kk
En ole irkannut piiiitkiin aikoihin. Pitäisikö vastalaudalle perustaa oma kanava?
Iloinen Tonnikala 2 kk
Pilvinen Harakka En ole irkannut piiiitkiin aikoihin. Pitäisikö vastalaudalle perustaa oma kanava?
Ehdottomasti Vastalaudalle oma verkko ja kanavat.
Ihastuttava Marmotti 2 kk
TheLounge ftw!

https://thelounge.chat
Vaarallinen Sijoittaja 1 kk
Pilvinen Kesäkurmitsa Luuletko olevasi joku nero kun jatkuvasti toitotat miten palvelimen ylläpitäjä tietää IP-osoitteen? Kaltevan pinnan argumentointivirhe. Ootko oikeesti noin retardi että kuvittelet että muut ei tiedä että palvelmien ylläpitäjä näkee IP-osoitteen? Kyse on vähimmän haitan periaatteesta. Vähän sama idea kuin GDPR:ssä että tietoja ei pidä kerätä jos niillä ei ole tarkoitusta; keskusteluohjelmassa IP-osoitteita ei pidä näyttää muille jos sitä ei tarvitse, eikä todellakaan tarvitse. 80-luvulla ei doxattu ja DDOSsattu IP:n perusteella, kuten 2000-luvun alussa tapahtui.
Protip: ei kannata tuhlata aikaa tuohon, varsinkaan jos suututtaa.
Ihastuttava Marmotti 1 kk
message file JPG
Itse olen vakavissani harkkinnut Discordin, Whatsappin yms. poistamista ja irkkiin siirtymistä.
Samalla otan vanhan Nokialaisen puhelimen käyttöön tai ostan uuden 3210 joka maksaa tyyliin 80€.

Jotenkin tämä nykyinen jatkuvasti huomiota kerjäävä someympäristö aiheuttaa henkistä pahoinvointia.
Äreä Mastiffi 1 kk
attachment Ihastuttava Marmotti Itse olen vakavissani harkkinnut Discordin, Whatsappin yms. poistamista ja irkkiin siirtymistä. Samalla otan vanhan Nokialaisen puhelimen käyttöön tai ostan uuden 3210 joka maksaa tyyliin 80€. Jotenkin tämä nykyinen jatkuvasti huomiota kerjäävä someympäristö aiheuttaa henkistä pahoinvointia.
Älä muuta sano.
Pilvinen Kesäkurmitsa 1 kk
Vaarallinen Sijoittaja Protip: ei kannata tuhlata aikaa tuohon, varsinkaan jos suututtaa.
Ei suututa yhtään. Jankuttava Dunning-Kruger retardi takas maan pinnalle.
Utuinen Piisami 21 pv
Iloinen Tonnikala Ehdottomasti Vastalaudalle oma verkko ja kanavat.
Liekö oma verkko tarpeellinen, mutta kanava vois olla ihan mukava. Olisko se toi Libera vai mennäänkö jonnenostalgisesti Quakenetillä?
Huvittunut Lohi 16 pv
Utuinen Piisami Liekö oma verkko tarpeellinen, mutta kanava vois olla ihan mukava. Olisko se toi Libera vai mennäänkö jonnenostalgisesti Quakenetillä?
IRCnettiin vaan. Se on paras valinta.
Luotaantyöntävä Auringonpalvoja 16 pv
Vastiksen irciin vois tosiaan liittyä. Hexchatin varmaan asentaisin mut se maksaa nykyään. Toi Matrixi vois olla kyl parempi entiedä. Joskus 10v sitten olin jossain valonsotureiden ircissä.
Hauska Kuningaskalastaja 16 pv
Tuli irkkailtua pääasiassa quakenetin puolella todella aktiivisesti joskus 2004-2008. Tuli paljon hyviä irctuttuja, tosin jo jääneet entiseen elämään. Good times #kisaradio ei unohdu ikinä
Hauska Kuningaskalastaja 16 pv
Hauska Kuningaskalastaja Tuli irkkailtua pääasiassa quakenetin puolella todella aktiivisesti joskus 2004-2008. Tuli paljon hyviä irctuttuja, tosin jo jääneet entiseen elämään. Good times #kisaradio ei unohdu ikinä
Niin se piti kirjoittaa, että tuskin osaisin enää käyttää saati muistaisi yhtään komentoa
Utuinen Piisami 16 pv
Huvittunut Lohi IRCnettiin vaan. Se on paras valinta.
Eipä tuolla nyt mitään käytännön merkitystä varsinaisesti ole, kai se vaan pitäis sitten laittaa jotain pystyyn.
Pelottava Myyrä 16 pv
Quakenet ja #unholybastards joku 25 vuotta sitten :D
Utuinen Piisami 12 pv
Laitoin vastalauta@IRCNet, tulkaa joku jutteleen
Avulias Delfiini 6 pv
Parempi Hoopo Tein siirtymän Matrixin puolelle. Moni kanava on sillattu sinne IRCnetistä, eli irkkaan Matrixilla selaimessa.
Miksi et käytä clientia? Matrixiin on vaikka kuinka monta clientia ja gomuks on ylivoimaisesti paras.
Parempi Hoopo 6 pv
Avulias Delfiini Miksi et käytä clientia? Matrixiin on vaikka kuinka monta clientia ja gomuks on ylivoimaisesti paras.
Mitäpä turhia. Elementin webbiclientissä näkyy kuvien ja linkkien esikatselut klikkaamatta yms. kermaperseilyä, niin en välittäisi ainakaan jäykkään komentoriviclientiin palata. Eikä tarvi asennella ylimääräistä tauhkaa.
On tässä siirtymä vielä vähän vaiheessa, eli irssikin on yhä auki.

Vastalauta 0.6.24 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää