Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Äreä Pingviini 18 pv
message file JPG
Tässä langassa kunnostetaan -87 vuoden Matkaaja 8000. Seisonut autiotalon pihassa useamman vuoden ja ottanu vettä sisään useammasta kohtaa. Myös muurahaiset möyhentäny takaseinää. Murkut myrkytetty.

Nyt ensin pitäisi tyhjentää roskista ja muusta ryönästä tuo vaunu. Sitten meinasin purkaa kaikki kalusteet pois, mitkä myöhemmin kunnostan, maalaan ja laitan takaisin ainakin isolta osin.

Tämän jälkeen ihmettelen vähän kaasu, sähkö ja lämmitysjuttuja miten ne menee ja mitä niille tekee.

Sitten avaan katon, seinät ja lattian. Katson mistä vuotaa, paikkaan, korjaan rungon, vaihdan eristeet ja uudet sisäpinnat.

Alusta ja jarrut vaikutti ihan hyvältä, mutta on nekin varmasti käytävä läpi.

Tarkoitus olisi tässä kesänmittaa tätä puuhailla ja laitella silloin kun on aikaa. Laittakaahan kommentteja, vinkkejä, neuvoja ja ajatuksia. En oo tosiaan koskaan ennen tämmöstä purkanu saati korjannut.
30
Seikkailunhaluinen Mopsi 17 pv
Joskus pohdin vastaavaa projektia ja mietin eristerakennetta. Kaikissa noissa on se vika että ne on tehty tiiviiksi, eikä eristeen tuuletusta ole. Tämän saisi korjattua ristiinkoolaamalla eristeet irti ulkoseinästä epäorgaanisella aineella, esim polyuretaanilevy ja päälle uretaanilevyeristys. Alareunaan miljoona reikää joihin semmoinen autoissa käytetty tutti joka estää veden pääsyn sisään ajon aikana ja katolle välitilasta poistoilmaröörejä tarpeeksi, niin että aina käy huju.
Panikoiva Kameli 17 pv
Ota kuva sisältä?
AP Äreä Pingviini 17 pv
Seikkailunhaluinen Mopsi Joskus pohdin vastaavaa projektia ja mietin eristerakennetta. Kaikissa noissa on se vika että ne on tehty tiiviiksi, eikä eristeen tuuletusta ole. Tämän saisi korjattua ristiinkoolaamalla eristeet irti ulkoseinästä epäorgaanisella aineella, esim polyuretaanilevy ja päälle uretaanilevyeristys. Alareunaan miljoona reikää joihin semmoinen autoissa käytetty tutti joka estää veden pääsyn sisään ajon aikana ja katolle välitilasta poistoilmaröörejä tarpeeksi, niin että aina käy huju.
Periaatteessa sekin voisi toimia. Itse mietin ainakin noihin kaareviin kohtiin ruisku-uretaania. Se kun tulee niin tiiviisti kiinni alumiiniin, niin sinne väliin ei luulisi kosteuden mahtuvan. Pitää vaan ensin saada se ulkokuori tiiviiksi.
AP Äreä Pingviini 17 pv
Panikoiva Kameli Ota kuva sisältä?
message file JPG
Tässä on etuosan istuin/pöytäryhmä. Tuo vasen yläkulma on vuotanut.
Piikikäs Ehdottelija 17 pv
attachment Äreä Pingviini Tässä on etuosan istuin/pöytäryhmä. Tuo vasen yläkulma on vuotanut.
Miltä sisällä haisee?
Seikkailunhaluinen Mopsi 17 pv
Äreä Pingviini Periaatteessa sekin voisi toimia. Itse mietin ainakin noihin kaareviin kohtiin ruisku-uretaania. Se kun tulee niin tiiviisti kiinni alumiiniin, niin sinne väliin ei luulisi kosteuden mahtuvan. Pitää vaan ensin saada se ulkokuori tiiviiksi.
Mahtuu se.
AP Äreä Pingviini 16 pv
Piikikäs Ehdottelija Miltä sisällä haisee?
Tunkkaselle. Ajatuksena on repiä tuo koko koppi sisältä alumiinipellille niiltä osin ku vähänkään näyttää epäilyttävälle. Sit vaihdan kaikki mädät puut ja eristeet. Eilen alottelin jo purkamista ja aika isolta hommalta vaikuttaa.
Parempi Jumala 16 pv
attachment Äreä Pingviini Tässä on etuosan istuin/pöytäryhmä. Tuo vasen yläkulma on vuotanut.
Kai laitat sitten ajan mukaiset verhoilut?
AP Äreä Pingviini 16 pv
Seikkailunhaluinen Mopsi Mahtuu se.
Silläkään ei sinänsä oo väliä, koska siitä ruisku-uretaanokerroksesta tulee höyry ja vesitiivis. Ja se kyllä liimaa tiukkaan kiinni siihe peltiin. Noin kai ne nykyään noita uusiakin vaunuja eristää.
Seikkailunhaluinen Mopsi 16 pv
Äreä Pingviini Silläkään ei sinänsä oo väliä, koska siitä ruisku-uretaanokerroksesta tulee höyry ja vesitiivis. Ja se kyllä liimaa tiukkaan kiinni siihe peltiin. Noin kai ne nykyään noita uusiakin vaunuja eristää.
Niin. Sadevesi tunkeutuu sinne väliin, jäätyy, irrottaa uretaanin pellistä ja vetää täyteen vettä ja homehtuu. Ilmatiivistä et siitä rakenteesta saa, vaan aina kun avaat oven, alipaine vetää jostain sen homepölläkän sitten sisälle. Tuulettuva rakenne on ainoa oikea ratkaisu ja kaikki muu on 5-10v päästä uudestaan korjattava.
AP Äreä Pingviini 16 pv
Seikkailunhaluinen Mopsi Niin. Sadevesi tunkeutuu sinne väliin, jäätyy, irrottaa uretaanin pellistä ja vetää täyteen vettä ja homehtuu. Ilmatiivistä et siitä rakenteesta saa, vaan aina kun avaat oven, alipaine vetää jostain sen homepölläkän sitten sisälle. Tuulettuva rakenne on ainoa oikea ratkaisu ja kaikki muu on 5-10v päästä uudestaan korjattava.
No jos se ulkokuori on semmonen että sadevesi pääsee siitä läpi niin ei se tuulettuminenkaan siinä auta. Lähtökohta on, että se vesi pysyy ulkona. Silloin tommonen tiivis rakenne toimii niin kuin kuuluukin.
Seikkailunhaluinen Mopsi 16 pv
Äreä Pingviini No jos se ulkokuori on semmonen että sadevesi pääsee siitä läpi niin ei se tuulettuminenkaan siinä auta. Lähtökohta on, että se vesi pysyy ulkona. Silloin tommonen tiivis rakenne toimii niin kuin kuuluukin.
Auttaa.
Lähtökohtana toki se on, mutta onko se pysynyt ulkona?
AP Äreä Pingviini 16 pv
Seikkailunhaluinen Mopsi Auttaa. Lähtökohtana toki se on, mutta onko se pysynyt ulkona?
Ei, mutta korjauksen jälkeen oletus on, että pysyy. Tuo on seisonu 10 vuotta sään armoilla ilman katosta, niin ei ole ihme, että on vuotanut.
Julma Bongo 16 pv
Noissa 80-luvun vaunuissa käytettiin hyvin yleisesti stryroxia eristeenä. Se imee kosteutta itseensä, joten suosittelen vahvasti purkamaan kaikki pois, ja vaihtamaan finfoamit tilalle.
Seikkailunhaluinen Mopsi 16 pv
Äreä Pingviini Ei, mutta korjauksen jälkeen oletus on, että pysyy. Tuo on seisonu 10 vuotta sään armoilla ilman katosta, niin ei ole ihme, että on vuotanut.
Erona noissa menetelmissä on se, että toisessa sen vuodon huomaa silloin kun pohjan tuteista tippuu vesi ja vesi vielä kuivuu itsestään pois ja toisessa vuoto ilmenee kun home alkaa haista.

Ei siinä, sen voi tehdä kukin miten tykkää, mutta ylempänä vain omaa pohdintaa.
AP Äreä Pingviini 16 pv
Seikkailunhaluinen Mopsi Erona noissa menetelmissä on se, että toisessa sen vuodon huomaa silloin kun pohjan tuteista tippuu vesi ja vesi vielä kuivuu itsestään pois ja toisessa vuoto ilmenee kun home alkaa haista. Ei siinä, sen voi tehdä kukin miten tykkää, mutta ylempänä vain omaa pohdintaa.
Työläs tehdä ja toiminta silti epävarma, koska vesi jää kuitenkin katon väliin, ikkunoiden sekä oven päälle. Jos tuo olisi mahdollista toteuttaa hyvin, niin eiköhän nuo kaikki tehtäisi niin.

No kattoo nyt miltä tuo rottelo näyttää jahka se on purettu niin sitten selviää eristänkö vai puranko kokonaan ja teen alustasta trailerin. :)
Seikkailunhaluinen Mopsi 16 pv
Äreä Pingviini Työläs tehdä ja toiminta silti epävarma, koska vesi jää kuitenkin katon väliin, ikkunoiden sekä oven päälle. Jos tuo olisi mahdollista toteuttaa hyvin, niin eiköhän nuo kaikki tehtäisi niin. No kattoo nyt miltä tuo rottelo näyttää jahka se on purettu niin sitten selviää eristänkö vai puranko kokonaan ja teen alustasta trailerin. :)
No eikä ole. Vaikka sinne jäisi lammikko, kuivuu se päivässä kun ilma vaan pääsee kiertämään.
AP Äreä Pingviini 12 pv
message file JPG
Etukulma otettu auki ja jokainen sauma on vuotanu. Lisäksi reikiä pelleissä kun ulkopuolella olevat Matkaaja -merkit on tippunu pois ja se on ollut niitattuna pellin läpi. Myös paljon mysteerireikiä.

Runkopuut on ihan pehmeitä kaikki. Työmäärä huomioiden aikataulu on se, että kesän aikana puran kaikki eristeet ja muun mädän pois koko vaunusta ja talvella alan kasaamaan hallissa. Aika paljon menee tuota runkoa uusiksi ja saattaa olla aika tuhoontuomittu projekti, mutta mukava se on näpertää.
AP Äreä Pingviini 12 pv
Karkea suunnitelma
>kaikki eristeet seinistä, katosta ja lattiasta pois.
>Ikkunat irti
>kulmalistojen irroitus ja saumojen sekä muun rungon puuosien vaihto
>reikien paikkaus
>ulkopuolen maalaus
>saumojen tiivistys ja uudet kulmalista
>lattian eristys ja lattialämmitys
>ikkunat paikalleen
> seinien ja katon eristys ja sähköt

Sitten voikin alkaa miettimään väliseiniä, valaistuksia, kalusteita yms.
AP Äreä Pingviini 12 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
:D kyllä tuo on ihan minun nimissä. Kaveri osti sen tilan ja tuon vaunun siinä samalla. Siirtokilvillä vedin sen omille tiluksille.
AP Äreä Pingviini 12 pv
message file JPG
Sähköt otettu irti seinästä ja laitettu läjään. Noissa onki sit setviminen ku yrittää laittaa kaiken takas toimimaan. Primuksen sähköpannu, varaaja ja patterit pitäs irrotella seuraavaksi.
AP Äreä Pingviini 12 pv
message file JPG
Väliseinät purettu vessasta ja komerosta. Takaosa ja keittiö vielä aika koskematon.
AP Äreä Pingviini 12 pv
Parempi Jumala Kai laitat sitten ajan mukaiset verhoilut?
Pehmusteissa on kyllä kunnon kasariverhoilut, mutta ne kaikki haisee aika pahalle. Niissä on kyllä vetoketjut millä sais irti ja pesuun, mutta saas nähdä. Voi olla että teen kuitenkin sisäosista vähän modernimmat vaikkakin haluaisin toki hyödyntää ne orkkispatjat. Kattoo ny saako ne jotenkin raikkaiksi.
Lyötävä Tiikeri 11 pv
Kysympä vaan että onko tuola ollu hyvä hengittää? Jotenkin silmään pistää lattia kuin myös noi sisäosat jota olit repiny esille.
AP Äreä Pingviini 11 pv
Lyötävä Tiikeri Kysympä vaan että onko tuola ollu hyvä hengittää? Jotenkin silmään pistää lattia kuin myös noi sisäosat jota olit repiny esille.
Ei tuolla paljoa oo tullu oltua hengittelemässä, mutta yllättävän mieto haju ja muutenkin hyvä ilma siihen nähden, että tuo on aika pahasti kastunu. Tosin ei tuolta seinistä oo löytyny ku märkää puuta ja styroksia eikä mitään homekasvustoja tai muuta merkillistä. Varmaan autto vähän, kun oli viime talven katon alla ovet ja ikkumat auki.
Kuuluisa Lemminkäinen 8 pv
Ei toimita polta koko paska ja ota vakuutusrahat
Kuuluisa Lemminkäinen 8 pv
Kuuluisa Lemminkäinen 😂
Rikkinäinen Kakapo 6 pv
Hieno projekti. Rakennusfysiikka on mielenkiintoista ja sen soveltaminen liikkuvaan, paljon tärisevään ja painoltaan mahdollisimman matalaksi haluttuun yhtälöön on haastavaa. Varsinkin jos kunnostetaan vanhaa eikä suunnitella puhtaalta löydältä... ei muuta kuin kättä lippaan.
Valpas Klingon 6 pv
Nähnyt aika monesti kun täysin vastaava projekti on aloitettu ja hylätty lähes poikkeuksetta viimeistään purkamisen jälkeen. Tsemppiä silti tämähän voi olla niitä mitkä saatetaan loppuun saakka.
Onnekas Kurttukala 4 pv
Miten ruiskutettava uretaanieristys toimisi asuntovunussa?
Koolauspuiden tilalle peltiranka niin ettei ole ihan suoraan ulkoseinässä kiinni (kylmäsilta).
Sitten sisäverhoukseen vaikka puupaneeli ja hyvä tuuletus vaunuun.
Näin rakenne olisi ulkoapäin veden ja höyryn pitävä ja kuivuisi sisäänpäin eikä sisäilman kosteus tiivisty mihinkään koska yhtenäinen ruiskutettu eristys.

Vastalauta 0.6.24 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää