Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
message file JPG
Alkoholinkäytön lopettaminen ja elämänlaadun parantaminen.

Oletko onnistunut lopettamaan tai vähentämään alkoholin käyttöä? Postaa tähän lankaan keinosi ja kamppailusi viinapirua vastaan.

Yliksellä oli vastaava lanka, josta sai hyvää vertaistukea.
119
Hullu Möykkykala 1 kk
Olen tästä ennenkin avautunut laudoilla, mutta muutama kuukausi mielialalääkityksen (Doxepin 25mg) aloittamisen jälkeen viinanhimo putosi käytännössä nolliin. Nyt ollut lähes vuoden tosi vähällä alkoholilla. Aiemmin join noin 1-2krt/vk, jotain 20 annosta/kerta. Ja siis olen nainen, eli aika tuntuvia määriä vetelin. Suvussa taipumusta masennukseen ja alkoholismiin.

Tuli tässä muuten mieleen, olisipa kiva tietää kuinka iso osa masennusta sairastaneista sairastuu myös alkoholismiin ja verrata sitä lukuun masennusta sairastamattomien (onko Suomessa edes sellaisia ihmisiä? :D) alkoholismista. Masennus tietysti altistaa alkoholismille, mutta olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon enemmän.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
Hullu Möykkykala Olen tästä ennenkin avautunut laudoilla, mutta muutama kuukausi mielialalääkityksen (Doxepin 25mg) aloittamisen jälkeen viinanhimo putosi käytännössä nolliin. Nyt ollut lähes vuoden tosi vähällä alkoholilla. Aiemmin join noin 1-2krt/vk, jotain 20 annosta/kerta. Ja siis olen nainen, eli aika tuntuvia määriä vetelin. Suvussa taipumusta masennukseen ja alkoholismiin. Tuli tässä muuten mieleen, olisipa kiva tietää kuinka iso osa masennusta sairastaneista sairastuu myös alkoholismiin ja verrata sitä lukuun masennusta sairastamattomien (onko Suomessa edes sellaisia ihmisiä? :D) alkoholismista. Masennus tietysti altistaa alkoholismille, mutta olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon enemmän.
message file JPG
Oma alkoholinkäyttö räjähti täysin käsistä korona-aikaan. Join sitä ennen keskimäärin 0,5l perjantaipullon ehkä joka toinen viikonloppu iltaa vasten. Ajattelin tuon olevan normaalia sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa.

Masennus on moniulotteinen sairaus. Siihen vaikuttaa geeniperimä, elämänkokemukset (traumat), elintavat. Tiedän koko elämänsä läpi runsaasti juoneita, joilla ei ole masennusta, mutta toisaalta myös itseä alkoholilla lääkitseviä masennuspotilaita.

Täytyy laittaa Doxepin korvan taakse. Ongelma lääkkeissä omalla kohdalla on, että ne aiheuttavat sivuoireita, jotka tekevät elämästä entistä raskaampaa -> johtavat huonoon oloon ja repsahtamiseen. Tällä hetkellä harkinnassa on Sinclair menetelmä, jossa naltrexonea käytetään juomisen lopettamiseen. Reseptikin on.

Suvussa omalla kohdallanikin taipumusta etenkin miehillä erakkoluonteiseen, "rantojenmies" -tyyppiseen alkoholin käyttöön.

Kuva ehkä liittyy.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
Hullu Möykkykala Olen tästä ennenkin avautunut laudoilla, mutta muutama kuukausi mielialalääkityksen (Doxepin 25mg) aloittamisen jälkeen viinanhimo putosi käytännössä nolliin. Nyt ollut lähes vuoden tosi vähällä alkoholilla. Aiemmin join noin 1-2krt/vk, jotain 20 annosta/kerta. Ja siis olen nainen, eli aika tuntuvia määriä vetelin. Suvussa taipumusta masennukseen ja alkoholismiin. Tuli tässä muuten mieleen, olisipa kiva tietää kuinka iso osa masennusta sairastaneista sairastuu myös alkoholismiin ja verrata sitä lukuun masennusta sairastamattomien (onko Suomessa edes sellaisia ihmisiä? :D) alkoholismista. Masennus tietysti altistaa alkoholismille, mutta olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon enemmän.
message file JPG
Uskoakseni masennuksen lääkitseminen alkoholilla on tunnettua suositumpaa.

Nuoriso on kenties raittiimpaa kuin ennen, mutta johtunee siitä että aikaa vietetään enemmän netissä ja videopelien äärellä kylillä kaljapussikourassa hengailemisen sijaan (kenties hyvä niin), mutta työikäiset naiset nykyään kuluttavat alkoholia sitäkin enemmän.

Kuvan henkilö tiettävästi kuoli alkoholiin ja hänen päiväkirjansa on aika pessimistinen teos.
Hullu Möykkykala 1 kk
attachment Huima Kalkkarokäärme Oma alkoholinkäyttö räjähti täysin käsistä korona-aikaan. Join sitä ennen keskimäärin 0,5l perjantaipullon ehkä joka toinen viikonloppu iltaa vasten. Ajattelin tuon olevan normaalia sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa. Masennus on moniulotteinen sairaus. Siihen vaikuttaa geeniperimä, elämänkokemukset (traumat), elintavat. Tiedän koko elämänsä läpi runsaasti juoneita, joilla ei ole masennusta, mutta toisaalta myös itseä alkoholilla lääkitseviä masennuspotilaita. Täytyy laittaa Doxepin korvan taakse. Ongelma lääkkeissä omalla kohdalla on, että ne aiheuttavat sivuoireita, jotka tekevät elämästä entistä raskaampaa -> johtavat huonoon oloon ja repsahtamiseen. Tällä hetkellä harkinnassa on Sinclair menetelmä, jossa naltrexonea käytetään juomisen lopettamiseen. Reseptikin on. Suvussa omalla kohdallanikin taipumusta etenkin miehillä erakkoluonteiseen, "rantojenmies" -tyyppiseen alkoholin käyttöön. Kuva ehkä liittyy.
Hassua ajatella miten korona vaikutti moniin ihmisiin todella monilla tavoilla, kun omassa elämässä se ei näkynyt mitenkään. Sosiaalinen juominen on kyllä se, missä pelkään vielä joskus retkahtavani, vaikka niitä tilanteita tuleekin harvoin.

Mielenkiintoista, jos oikeasti on olemassa pitkän linjan alkoholisteja, joilla ei ole masennusta. Kaikki aineet tietysti vaikuttaa eri tavalla eri ihmisiin. Sama noiden lääkkeiden kanssa, mutta jos tuo naltrexone (ensimmäinen kerta kun kuulen kys. lääkkeestä) ei toimi, niin voithan kysellä lääkäriltä Doxepinin mahdollisuutta, vaikka ei sitä luultavasti suoraan alkoholista vieroittautumiseen määrätä. Itse sain alunperin Doxepin 5mg unilääkkeeksi ja myöhemmin pyysin tuota vahvempaa. Lääkäri sanoi sitä 25mg:sta käytettävän enemmänkin mielialalääkkeenä, mutta antoi kuitenkin reseptin. Kun aloitin käytön, niin haittavaikutuksena oli lievä aamuinen tokkuraisuus, mutta nyt sitä ei enää ole lainkaan. Ainoa pysyvä haittavaikutus on ollut vaahtomainen sylki, mitä löydän suustani varmaan päivittäin. Onhan se ärsyttävää, mutta lääkkeen hyödyt on siihen nähden moninkertaiset. No lisäksi suuta kuivaa ehkä vähän useammin kuin ennen.
Hullu Möykkykala 1 kk
attachment Huima Kalkkarokäärme Uskoakseni masennuksen lääkitseminen alkoholilla on tunnettua suositumpaa. Nuoriso on kenties raittiimpaa kuin ennen, mutta johtunee siitä että aikaa vietetään enemmän netissä ja videopelien äärellä kylillä kaljapussikourassa hengailemisen sijaan (kenties hyvä niin), mutta työikäiset naiset nykyään kuluttavat alkoholia sitäkin enemmän. Kuvan henkilö tiettävästi kuoli alkoholiin ja hänen päiväkirjansa on aika pessimistinen teos.
Ohoh laitoitkin juuri samaan aikaan viestin. :D
Olen ymmärtänyt nuorison käyttävän vähemmän alkoholia sen vuoksi, että huumeita käyttävät enemmän. Voi toki olla osittain myös netin "ansiota".
Huolestunut Myrkkysieni 1 kk
5kk ollut nyt ilman. Komppaan myös tota mielialalääkitystä, jos on masennusoireita. Itelle bupropioni auttaa ihan ok. Söin myös ssri-lääkettä, mutta ei toiminut mulla. Join raskaasti. 20 vuotta join viikottain, viimeiset kolme vuotta päivittäin.

Yllättävää kyllä, ei ole mitään vaikeuksia olla juomatta. Ei ollut edes alussa, kun päätös oli tehty. Päätin siis olla aluksi vuoden juomatta, ettei se lopettaminen tuntuisi miltään elinkautistuomiolta. Ekat 3kk oli tosi vakavia masennusoireita, mutta silti ei tehnyt mieli enää ryypätä.
Sosiaalinen elämä kuoli heti. Ei mitään kiinnostusta nähdä ihmisiä. Nyt vaan luen kirjoja, pelaan, kattelen leffoja ja haaveilen työpaikasta.

On jännää huomata, miten on rakentanut koko elämänsä alkoholin tai muiden päihteiden ympärille. Kaikki ihmissuhteet, harrastukset ja ajanvietteet.
En osaa sanoa, onko elämänlaatu parantunut mitenkään. Katsotaan puolen vuoden päästä.
Masentunut Lintu 1 kk
Kaupungin päihdepalvelut auttoi ja lopetin juoppojen kanssa hengailun. Vertaistukea sain absolutisti kaverilta.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
Hullu Möykkykala Ohoh laitoitkin juuri samaan aikaan viestin. :D Olen ymmärtänyt nuorison käyttävän vähemmän alkoholia sen vuoksi, että huumeita käyttävät enemmän. Voi toki olla osittain myös netin "ansiota".
message file JPG
nuoriso tosiaan vetää katukaupasta hankittuja rauhoittavia ja ADHD-lääkkeitä (apteekin piriä), ja mitä lie tutkimuskemikaaleja, mitkä ei vielä vuosituhannen taitteessa olleet juttu.

Sekakäyttö on yleistynyt. Seikalla voi olla henkilölle huonot seuraukset, koska kyseinen henkilö on niin kamoissa, että siinä riittää päihdelääkärilläkin ihmeteltävää, kuinka henkilöä tulisi hoitaa.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
Hullu Möykkykala Hassua ajatella miten korona vaikutti moniin ihmisiin todella monilla tavoilla, kun omassa elämässä se ei näkynyt mitenkään. Sosiaalinen juominen on kyllä se, missä pelkään vielä joskus retkahtavani, vaikka niitä tilanteita tuleekin harvoin. Mielenkiintoista, jos oikeasti on olemassa pitkän linjan alkoholisteja, joilla ei ole masennusta. Kaikki aineet tietysti vaikuttaa eri tavalla eri ihmisiin. Sama noiden lääkkeiden kanssa, mutta jos tuo naltrexone (ensimmäinen kerta kun kuulen kys. lääkkeestä) ei toimi, niin voithan kysellä lääkäriltä Doxepinin mahdollisuutta, vaikka ei sitä luultavasti suoraan alkoholista vieroittautumiseen määrätä. Itse sain alunperin Doxepin 5mg unilääkkeeksi ja myöhemmin pyysin tuota vahvempaa. Lääkäri sanoi sitä 25mg:sta käytettävän enemmänkin mielialalääkkeenä, mutta antoi kuitenkin reseptin. Kun aloitin käytön, niin haittavaikutuksena oli lievä aamuinen tokkuraisuus, mutta nyt sitä ei enää ole lainkaan. Ainoa pysyvä haittavaikutus on ollut vaahtomainen sylki, mitä löydän suustani varmaan päivittäin. Onhan se ärsyttävää, mutta lääkkeen hyödyt on siihen nähden moninkertaiset. No lisäksi suuta kuivaa ehkä vähän useammin kuin ennen.
message file MP4
Korona taisi antaa minulle oikeutuksen eristäytyä alkoholin pariin. Olinhan nyt "kunnon kansalainen", joka ei kulkenut turhaan kaupassa tai lenkkipoluilla tartuttamassa tautia (tietysti viinaruneja lukuunottamatta). Koronabuumin loputtua en enää osannut lopettaa.
Erinomainen Alligaattori 1 kk
Aloin vähentämään juopottelu ja onnistuin siinä. Menin ns kuntouttavaa keräämään roskia. Olen ihan akera niin kuulin kautta rantain että pitävät minua ja työkaveriani vammaisia. Ei kiinosta hirveästi panostaa tuohon työpaikkaa enää.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
message file MP4
Oman suvun viinaministerit ovat kaikki delanneet, kun alkoholin käyttö on lopetettu liian nopeasti. Kuolemat ovat siis luokkaa Irwin Goodman Venäjän tullin käsissä.

Älä lopeta seinään
https://sipandsuffer.com/
https://hams.cc/
Laiska Jaguarundi 1 kk
message file MP4
Tänään 390. tipaton päivä kiitos allen carrin easy way to control alcohol
Älykäs Peikko 1 kk
Hullu Möykkykala Hassua ajatella miten korona vaikutti moniin ihmisiin todella monilla tavoilla, kun omassa elämässä se ei näkynyt mitenkään. Sosiaalinen juominen on kyllä se, missä pelkään vielä joskus retkahtavani, vaikka niitä tilanteita tuleekin harvoin. Mielenkiintoista, jos oikeasti on olemassa pitkän linjan alkoholisteja, joilla ei ole masennusta. Kaikki aineet tietysti vaikuttaa eri tavalla eri ihmisiin. Sama noiden lääkkeiden kanssa, mutta jos tuo naltrexone (ensimmäinen kerta kun kuulen kys. lääkkeestä) ei toimi, niin voithan kysellä lääkäriltä Doxepinin mahdollisuutta, vaikka ei sitä luultavasti suoraan alkoholista vieroittautumiseen määrätä. Itse sain alunperin Doxepin 5mg unilääkkeeksi ja myöhemmin pyysin tuota vahvempaa. Lääkäri sanoi sitä 25mg:sta käytettävän enemmänkin mielialalääkkeenä, mutta antoi kuitenkin reseptin. Kun aloitin käytön, niin haittavaikutuksena oli lievä aamuinen tokkuraisuus, mutta nyt sitä ei enää ole lainkaan. Ainoa pysyvä haittavaikutus on ollut vaahtomainen sylki, mitä löydän suustani varmaan päivittäin. Onhan se ärsyttävää, mutta lääkkeen hyödyt on siihen nähden moninkertaiset. No lisäksi suuta kuivaa ehkä vähän useammin kuin ennen.
En itsekään huomannut koronalla käytännössä muuta vaikutusta kuin, että ihmiset vaikutti olevan normaalia pahemmin massapsykoosissa sekä töissä oli pakko ajoittain käyttää rättiä naamalla.

Itse vähän epäilen tuota ajatusta siitä ettei pitkäaikaisalkkiksilla kehittyisi masennusta ryyppäämisestä johtuen sillä kun katsotaan millä tavalla alkoholi vaikuttaa aivotoimintaan on melko todennäköistä, että varsinkin ongelmakäyttäjillä se viinan kittaaminen aiheuttaa vähintään jonkin sortin masennusoireet.

Itse en ole koskaan onnistunut hankkimaan alkoholismia vaikka toki omastakin suvusta sitä parin sukupolven takaa löytyy. Alkoholi on toki joskus toiminut erittäin huonona dopamiiniboosterina tylsyyteen, mutta pitkäaikaiskäytössä se ei ole kovin järkevä vaihtoehto ja tästä syystä sitä onkin pyrkinyt joko sietämään tylsyyttä tai keksimään vaikka aikaavieviä harrasteita.

Maailmallahan on tutkittu taikasienten psilosybiinin käyttöä addiktioiden hoitoon (pääasiassa alkoholismi ja nikotiiniriippuvuus) ja tutkimustulokset vaikuttavat lupaavilta. Ehkä vielä joskus täällä perä-pohjolassakin Valvira tulee järkiinsä ja hoidon yleistyessä mahdollisesti maailmalla Suomessakin määrätään sienitrippejä viinanhimoon. Mene ja tiedä.
Ahdistunut Maasika 1 kk
attachment Laiska Jaguarundi Tänään 390. tipaton päivä kiitos allen carrin easy way to control alcohol
message file JPG
Jos sun pitää laskea montako päivää oot ollu juomatta, niin et tule koskaan parantumaan kyseisestä riippuvuudesta.
Älykäs Peikko 1 kk
attachment Huima Kalkkarokäärme Korona taisi antaa minulle oikeutuksen eristäytyä alkoholin pariin. Olinhan nyt "kunnon kansalainen", joka ei kulkenut turhaan kaupassa tai lenkkipoluilla tartuttamassa tautia (tietysti viinaruneja lukuunottamatta). Koronabuumin loputtua en enää osannut lopettaa.
Lenkkipolkuvertaus on siitä hauska, että eihän se missään lenkkipoluilla edes tarttunut ellet olisi hönkinyt vastaantulijan naamalle vierestä. Ymmärsin toki viestisi ajatuksen, mutta kunhan nyt piti viisastella.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
attachment Laiska Jaguarundi Tänään 390. tipaton päivä kiitos allen carrin easy way to control alcohol
Hienoa, jos olet löytänyt keinon raitistumiseen.

Olen lukenut Allen Carria, ja itselle ne eivät ole vielä johtaneet raitistumiseen. Oikeastaan ainoa mieleenipainunut "huono" neuvo kirjassa on alkoholinkäytön lopettaminen seinään, joka johtaa viinaministereillä vaikeuksiin.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
attachment Ahdistunut Maasika Jos sun pitää laskea montako päivää oot ollu juomatta, niin et tule koskaan parantumaan kyseisestä riippuvuudesta.
Alussa tuo on ihan suositeltua. Kärvistelevä henkilö saa onnistumisen tunteita.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
message file JPG
Saan itsekin "hyvät kännit", ja olen melkeinpä ajokunnossa, jos ajaisin ratsiaan. Promillet oudon matalat, ja silti "nousut".

Krapula mulle tulee, mutta uskon, että kaikille ei tule alkoholista krapulaa. Eräs kaverini pystyy vetämään mukillisen kahvia yötä vasten ja herätä aamulla normaalisti virkeenä.

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/nayttelija-jukka-rasila-nyt-uskallan-sanoa-etta-olen-toipuva-alkoholisti
Hullu Möykkykala 1 kk
Älykäs Peikko En itsekään huomannut koronalla käytännössä muuta vaikutusta kuin, että ihmiset vaikutti olevan normaalia pahemmin massapsykoosissa sekä töissä oli pakko ajoittain käyttää rättiä naamalla. Itse vähän epäilen tuota ajatusta siitä ettei pitkäaikaisalkkiksilla kehittyisi masennusta ryyppäämisestä johtuen sillä kun katsotaan millä tavalla alkoholi vaikuttaa aivotoimintaan on melko todennäköistä, että varsinkin ongelmakäyttäjillä se viinan kittaaminen aiheuttaa vähintään jonkin sortin masennusoireet. Itse en ole koskaan onnistunut hankkimaan alkoholismia vaikka toki omastakin suvusta sitä parin sukupolven takaa löytyy. Alkoholi on toki joskus toiminut erittäin huonona dopamiiniboosterina tylsyyteen, mutta pitkäaikaiskäytössä se ei ole kovin järkevä vaihtoehto ja tästä syystä sitä onkin pyrkinyt joko sietämään tylsyyttä tai keksimään vaikka aikaavieviä harrasteita. Maailmallahan on tutkittu taikasienten psilosybiinin käyttöä addiktioiden hoitoon (pääasiassa alkoholismi ja nikotiiniriippuvuus) ja tutkimustulokset vaikuttavat lupaavilta. Ehkä vielä joskus täällä perä-pohjolassakin Valvira tulee järkiinsä ja hoidon yleistyessä mahdollisesti maailmalla Suomessakin määrätään sienitrippejä viinanhimoon. Mene ja tiedä.
Itse en ole ikinä elämässäni käyttänyt rättiä naamalla, enkä edes käsidesiä kertaakaan koronan aikana.

Tosiaan on erttäin todennäköistä, että alkoholistille kehittyy masennusoireita. Helposti toki ihmiset yrittää piilotella niitä siten, ettei muut huomaisi.
Itse en ole koskaan juonut tylsyyteen, mutta voin hyvin ymmärtää miksi jotkut tekevät niin.

Mielenkiintoista informaatiota taikasienistä. Toivottavasti niistä saataisiin tulevaisuudessa apua ihmisille.
Älykäs Peikko 1 kk
Hullu Möykkykala Itse en ole ikinä elämässäni käyttänyt rättiä naamalla, enkä edes käsidesiä kertaakaan koronan aikana. Tosiaan on erttäin todennäköistä, että alkoholistille kehittyy masennusoireita. Helposti toki ihmiset yrittää piilotella niitä siten, ettei muut huomaisi. Itse en ole koskaan juonut tylsyyteen, mutta voin hyvin ymmärtää miksi jotkut tekevät niin. Mielenkiintoista informaatiota taikasienistä. Toivottavasti niistä saataisiin tulevaisuudessa apua ihmisille.
En olisi itekään käyttänyt, mutta töissä iski totaaliset vainot koronan suhteen ja siellä jotkut nappaili varoituksiakin kun ei käyttäneet rättiä naamalla. Itse pidin sitä toki vähän miten sattuu, yleensä nenän alla rai leualla ja pari huomautusta tuli koko aikana. Koronan sitten sain tuossa päälle vuosi sitten sattumalta ja ainakin omalla kohdalla sikaflunssa oli kyllä pahempi tauti. Tosin enpä ole "perusterve läski" niin voinee osittain selittää tuota.

Itse join siis hetken tylsyyteen silloin tällöin, mutta lopetin melko äkkiä koska kuten Ralph Waldo Emerson aikoinaan totesi, ei ole ilmaisia lounaita. Se lasku tulee aina maksettavaksi. Piti sitten keksiä muuta tekemistä ja nykyään juon yhden tai kaksi ehkä kerran kuussa kun käyn joskus jonkun frendin kanssa ulkona tai jos on joku keikka.

Noilla psykedeeleillä on yllättävän paljon terapiapotentiaalia, mutta niidenkin tutkimus kusi silloin 60-luvulla kun jenkit löi paniikkinappulaa osittain hippiliikkeen takia. Meni 50-60 vuotta ennen kuin tutkimusta alettiin taas tehdä.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
message file MP4
Ajattelin, että langalla voisi olla myös Telegram tai Discord -ryhmä. En vain itse saa sitä aikaiseksi.
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
message file JPG
Viimeiset kolme vuotta olen tiennyt, että alkoholin käyttöni ei ole kestävällä pohjalla. Säiden salliessa minusta kuoriutuu viinaministeri, ja kaikki lupaukset raittiudesta unohtuvat.
Mahdoton Lemuuri 1 kk
attachment Huima Kalkkarokäärme Viimeiset kolme vuotta olen tiennyt, että alkoholin käyttöni ei ole kestävällä pohjalla. Säiden salliessa minusta kuoriutuu viinaministeri, ja kaikki lupaukset raittiudesta unohtuvat.
vähä samaa ongelmaa tosin minusta tulee kaljamaisteri ja sitten on aina krapulaisen ja kärsivän näköinen naama
Laiska Kummitus 1 kk
Nyt kesällä taas kaljoittelu kiihtyy sen verran et kai se on antabukselle lähdettävä. Alkosta ei tule enään edes nousuhumalaa mutta jotenkin se turmiolan tommi aina houkuttelee..
AP Huima Kalkkarokäärme 1 kk
Laiska Kummitus Nyt kesällä taas kaljoittelu kiihtyy sen verran et kai se on antabukselle lähdettävä. Alkosta ei tule enään edes nousuhumalaa mutta jotenkin se turmiolan tommi aina houkuttelee..
suosittelen mielummin ensin naltreksonia. Onnistumisprosentti kuulemani mukaan korkea. Antabuksella runsaasti juova voi tapattaa itsensä.
Ihana Nautiloidi 1 kk
Huima Kalkkarokäärme suosittelen mielummin ensin naltreksonia. Onnistumisprosentti kuulemani mukaan korkea. Antabuksella runsaasti juova voi tapattaa itsensä.
message file MP4
Suosittelen antabusta juuri tuosta syystä. Naltreksoni on niin hirveää myrkkyä, että siihen ei pidä koskea. On parempi kuolla tehden sitä, mistä nautti kuin elää kituen aivokuolleena mistään nauttimatta.
Edullinen Pangoliini 1 kk
message file JPG
Jokusen vuoden horinut pelkkää ykkösolutta. Ei ole krapuloita ikävä.
Hullu Kameleontti 28 pv
Loppukuukausi menee nyt kyllä vesipoikana ei nää darrat oikei kiinnostele enää
AP Huima Kalkkarokäärme 27 pv
Hullu Kameleontti Loppukuukausi menee nyt kyllä vesipoikana ei nää darrat oikei kiinnostele enää
message file MP4
täällä on ihan jäätävä putki. Alkoholi tuntuu sopivan minulle hieman liian hyvin.

Promillet ovat matalahkot, ja silti nousuissa.
Hullu Kameleontti 27 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Uskoakseni masennuksen lääkitseminen alkoholilla on tunnettua suositumpaa. Nuoriso on kenties raittiimpaa kuin ennen, mutta johtunee siitä että aikaa vietetään enemmän netissä ja videopelien äärellä kylillä kaljapussikourassa hengailemisen sijaan (kenties hyvä niin), mutta työikäiset naiset nykyään kuluttavat alkoholia sitäkin enemmän. Kuvan henkilö tiettävästi kuoli alkoholiin ja hänen päiväkirjansa on aika pessimistinen teos.
Vois tohon masennuksen lääkitsemiseen alkoholilla sanoa mitä varmaan tiedätkin että varmaan se ”hetkeksi helpottaa” , mutta masennusainehan tuo nimenomaan ironisesti lopulta on.

Itsellä sellainen pöivittöinen tissuttelukin tuntuu vähän vievän pois niitä kehon mahdollisuuksia nukkua hyvin, voida hyvin, tuottaa niitä hyvänolon tunteita. Onhan pikku hiprakassa pyöriminenkin välillö ihan hauskaa ei siinä
Kuuluisa Kommunisti 27 pv
Alkoholista on tullut itsellä 20-vuotta täyttämisen jälkeen aine josta tulee enemmän huonoja puolia kuin hyviä. Ja oikeastaan tänä päivänä tuntuu että alkoholin ne hyvätkin puolet esiintyvät lähinnä vaikutuksina kuten
>Kohoava huonovointisuus ja huimaus
>Päänsärkyä
>Kieli menee solmulle ja aivosolut
>Vaikea selittää asioita ihmisille
>Motoriikka huononee ja tulee sählättyä
>Epäonnistun jossain
>Koen masentavaa tunnetta päässä ja lamaantuneisuutta
>Vaikea pysyä perillä asioissa mitä muut puhuvat ja ajatukset primitiiviintyy liikaa
>Ajatuksiin tarvitsee keskittyä kaksi kertaa kovempaa
>Ulkoisesti näytän heikkoutta toisille ihmisille
>Jossain kohtaa pitää vielä selviytyä kotiin
>Aamulla on paha mieli ja tuntuu jotenkin kuin aika olisi pysähtynyt ja on tylsää
>Päässä sumisee / päässä on hiljaista (samanaikaisesti)
>Vatsa on sekaisin
>Jotenkin tulee morkkis vaikka ei olisi edes tehnyt mitään mutta pelkkä tieto että joku on nähnyt itseni humalassa hävettää
>Olo on masentunut ja tuntuu surulliselta vaikkei siihen ole oikeasti syytä
>Päivä pitää omistaa edellisestä illasta palautumiseen
>Vaikka katsoisi jotain mikä yleensä ilahduttaa, mieli ei kohoa. Ja siitä tiedosta että yrittää viihdyttää itseään, eikä se tehoa tulee vain kaksi kertaa pahempi mieli.
>Epämiellyttävät ajatukset jotka normaalisti voi sivuuttaa helposti tuntuu raastavilta ja suurilta, todellisemmilta
<Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin mutta taidan mennä tekemään jotain muuta mielummin kuin listata asioita mitä muistan viime kerraltani kun olin ryyppäämässä.
AP Huima Kalkkarokäärme 27 pv
Hullu Kameleontti Vois tohon masennuksen lääkitsemiseen alkoholilla sanoa mitä varmaan tiedätkin että varmaan se ”hetkeksi helpottaa” , mutta masennusainehan tuo nimenomaan ironisesti lopulta on. Itsellä sellainen pöivittöinen tissuttelukin tuntuu vähän vievän pois niitä kehon mahdollisuuksia nukkua hyvin, voida hyvin, tuottaa niitä hyvänolon tunteita. Onhan pikku hiprakassa pyöriminenkin välillö ihan hauskaa ei siinä
message file MP4
näinhän se on.

Stressitasot kasvavat alkoholinkäytön jatkuessa ja päivittäiset ongelmat tuntuvat entistäkin suuremmilta.

Olen kaiketi hieman vaikea tapaus hoitaa, koska minulla on lääkärini mukaan traumatausta, geneettinen taipumus alkoholin pariin, erakkoluonteisuutta, burnout työelämässä.
AP Huima Kalkkarokäärme 26 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
message file JPG
Alan itse olla ihan katkovalmista tavaraa. Koitan vielä juoda hetken ja suorittaa ns. kotikatkon.

Päivittäisannokset jossain 12-20 välillä. Elämänhallinta alkaa vain kadota jossain vaiheessa ja alan näyttämäänkin ihan deekulta. En usko, että pystyn kohtuukäyttöön, tai ainakin vaatisi pitkähkön kuivan kauden pohjalle.

Tarvitsisin varmaan jonkin uuden harrastuksen. Olen miettinyt onkimista, kirjoituskurssia, paritanssikurssia ja ties mitä... Samoilla linjoilla pessimismin suhteen, olen vähän sellainen tummien vesien tulkki, joka on tuntenut itsensä ulkopuoliseksi sitten teinivuosien. Lukeminen toisten masentuneisuuteen taipuvaisten alkoholistien kokemuksista saa itselläni aikaan ahaa -elämyksiä.
Outo Katulapsi 26 pv
https://m.youtube.com/watch?v=_5EtmS2a5CY
youtube thumbnail
AP Huima Kalkkarokäärme 26 pv
message file JPG
Vielä viime vuoden puolella juominen tuntui jokseenkin viihdyttävältä. Tänä päivänä lähinnä hirvittää mihin korkin avaaminen johtaa, ja kuinka koukuttavaa alkoholi minulle on. En silti ole löytänyt reseptiä korkin kiinni saattamiseen. Olen koittanut lukea itsellensä kuiville saattaneiden kirjallisuutta, ja myös omaan tilaani liittyen, traumakirjallisuutta.

https://www.youtube.com/watch?v=s4sdppv7_sk
youtube thumbnail
AP Huima Kalkkarokäärme 26 pv
message file JPG
Laitetaan Jari Sarasvuon kokemukset alkoholin käytöstä lankaan.

https://www.radionova.fi/uutiset/viihde/a-223556

Tiettyjä yhtymäkohtia omaan tilanteeseen; en ole ikävä tyyppi jurrissa, juominen pakonomaista. Olin yhdessä vaiheessa vieläpä wannabe go-getter, ihan hyvät urat tulilla, tunnen parikin julkisuudessa vilahtavaa vaikuttajaa. Sen jälkeen burn-out ja syvä masennuskierre, jota erehdyin lääkitsemään alkoholilla. Nyt kovaa vauhtia täysin erakoitumassa oleva deeku.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
message file MP4
Perseen perse. Alkaa olla kolmen viikon putki.

Ongelmana on, että en muista enää koska olen viimeksi nukkunut.

Olen aika varmasti kohta katkaisussa.
Helpottunut Barrakuda 24 pv
message file JPG
9 vuotta saanut elää täysin selvinpäin juomatta edes yhtä kaljaa. Käyn vertaistukiryhmissä. Ennen vedin suoneen kaiken mikä liukeni veteen ja nyt saanu elää jo aika pitkän tovin ilman että on tatvinnut käyttää.
Kuuluisa Kommunisti 24 pv
Lopetin kun alkoi päätä särkemään alkoholista. Toisaalta sitten taas mitä vanhemmaksi on tullut, sitä haitallisempia vaikutuksia siitä on koitunut.
Reilu Samojedi 24 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Perseen perse. Alkaa olla kolmen viikon putki. Ongelmana on, että en muista enää koska olen viimeksi nukkunut. Olen aika varmasti kohta katkaisussa.
Rip
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
attachment Helpottunut Barrakuda 9 vuotta saanut elää täysin selvinpäin juomatta edes yhtä kaljaa. Käyn vertaistukiryhmissä. Ennen vedin suoneen kaiken mikä liukeni veteen ja nyt saanu elää jo aika pitkän tovin ilman että on tatvinnut käyttää.
message file MP4
Hyvin tehty, onnittelen.

Onnistuihan se nukkuminen, kun join vaan tarpeeksi iltaa vasten. Oma mäkiennätys on kolme ja puoli viikkoa, ja taitaa tässä uusi olla tulossa. Viimeiset kolme tai neljä vuotta olen tiedostanut ongelmakäyttöni, mutta en vaan meinaa saada lopetettua. Hoitoani vaikeuttaa uskoakseni traumatausta, ja F-koodi F60.6 Estynyt persoonallisuus, joka taitaa olla sukurasite, koska eristäytyneitä ramboja suvussa on ollut riittämiin.

https://www.mielenterveystalo.fi/fi/f606-estynyt-persoonallisuus

En mielelläni mene terveysasemalle, koska mielestäni siellä ei potilaita lääkitä asianmukaisesti. Aiheeseen liittyvä lanka. https://vastalauta.org/b/61615
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Hyvin tehty, onnittelen. Onnistuihan se nukkuminen, kun join vaan tarpeeksi iltaa vasten. Oma mäkiennätys on kolme ja puoli viikkoa, ja taitaa tässä uusi olla tulossa. Viimeiset kolme tai neljä vuotta olen tiedostanut ongelmakäyttöni, mutta en vaan meinaa saada lopetettua. Hoitoani vaikeuttaa uskoakseni traumatausta, ja F-koodi F60.6 Estynyt persoonallisuus, joka taitaa olla sukurasite, koska eristäytyneitä ramboja suvussa on ollut riittämiin. https://www.mielenterveystalo.fi/fi/f606-estynyt-persoonallisuus En mielelläni mene terveysasemalle, koska mielestäni siellä ei potilaita lääkitä asianmukaisesti. Aiheeseen liittyvä lanka. https://vastalauta.org/b/61615
message file MP4
Viimeksi sain itseni melkein ajokuntoon https://sipandsuffer.com/ menetelmällä. Sairaanhoitaja lähinnä huutisteli, kuinka alhaiset promillet katkaisuun hakeutuvalla ukolla on.

Koitan jatkuvasti syödä, pitää huolen vitamiinien saannista, juoda muutakin kuin alkoholipitoista nestettä, ja pitää hommassa jonkin tolkun. Mutta kusista hommaahan tämä on, kun elämänhallinta katoilee.
Nolostunut Jätti 24 pv
message file JPG
Teininä aloitin kaljoittelun. Joskus vähän myöhemmin piikittelin ja käytin mitä vaan aineita sain käsiini. Enää en käytä juuri mitään. Alkoholia juon kerran tai kaksi vuodessa. Viimeksi kun yritin juoda, niin kolmen oluen jälkeen lopetin. Pilveä tulee polteltua samoin kerran kaksi vuodessa. Kumpaankaan ei ole mitään suurta himoa enää. Ennemminkin ei halua käyttää, koska tietää siitä selviämiseen menevän taas muutama päivä ja on niin hyvä fiilis ilman päihteitäkin.

Päihteiden käytön lopettamisen jälkeen terveelliset elämäntavat eivät ole olleet niin hankalia ylläpitää, kun päihteitä käytettäessä, joskaan ei sekään tapa ihan itsestään lähtenyt käyntiin. Ruokavalio ja liikunta on tärkeitä. Elimistö ei toimi oikein maatessa paikallaan, eikä se pysty tuottamaan hyvää oloa. Ainoastaan muutos on vaikeaa, sen uuden tilanteen ylläpitäminen ei sitten enää niinkään.

Kehität hyvät säännölliset rutiinit itsellesi, niin niistä on helpompi pitää kiinni, kun satunnaisesta aikatauluista silloin kun ei ihan tunnu siltä. Pistät kuulokkeet päähän ja menet joka päivä kävelylle. Luet joka päivä vähän jotain kirjaa. Etsit itsellesi terveellisimmän ruuan, jota pystyt syömään. Kyllä se siitä.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
message file JPG
Kaupunkikin laittoi myyntiin läheisen AA-ryhmän rakennuksen, ja ryhmä joutui siirtymään.

Kävin kerran siellä jo kääntymässäkin. Tunsin, että herätin vähän kulmien kurtistelua, koska olen nuorehko henkilö, ja uskoakseni näytän ikäistäni nuoremmalta. Vastaanotto oli muutoin ihan hyvää, ja pari henkilöä tulivat juttusille tarjoten materiaalia alkoholin käytön lopettamiseen.

Tuntuu vain, että omat voimat eivät meinaa riittää lopettamiseen, kun noita F-koodejakin on kertynyt. Ratkean aina masennuskautena alkoholiin.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
attachment Nolostunut Jätti Teininä aloitin kaljoittelun. Joskus vähän myöhemmin piikittelin ja käytin mitä vaan aineita sain käsiini. Enää en käytä juuri mitään. Alkoholia juon kerran tai kaksi vuodessa. Viimeksi kun yritin juoda, niin kolmen oluen jälkeen lopetin. Pilveä tulee polteltua samoin kerran kaksi vuodessa. Kumpaankaan ei ole mitään suurta himoa enää. Ennemminkin ei halua käyttää, koska tietää siitä selviämiseen menevän taas muutama päivä ja on niin hyvä fiilis ilman päihteitäkin. Päihteiden käytön lopettamisen jälkeen terveelliset elämäntavat eivät ole olleet niin hankalia ylläpitää, kun päihteitä käytettäessä, joskaan ei sekään tapa ihan itsestään lähtenyt käyntiin. Ruokavalio ja liikunta on tärkeitä. Elimistö ei toimi oikein maatessa paikallaan, eikä se pysty tuottamaan hyvää oloa. Ainoastaan muutos on vaikeaa, sen uuden tilanteen ylläpitäminen ei sitten enää niinkään. Kehität hyvät säännölliset rutiinit itsellesi, niin niistä on helpompi pitää kiinni, kun satunnaisesta aikatauluista silloin kun ei ihan tunnu siltä. Pistät kuulokkeet päähän ja menet joka päivä kävelylle. Luet joka päivä vähän jotain kirjaa. Etsit itsellesi terveellisimmän ruuan, jota pystyt syömään. Kyllä se siitä.
message file JPG
Kiitos viestistäsi. Ihan hyviä neuvoja, joita olen itsekin yrittänyt ylläpitää. Kuivattelu kausina pyrin lenkkeilemään ja muutenkin kuntoilemaan, lueskelen samojen ongelmien parissa kamppaileiden kirjoja. Itse olen masennuspotilas, joten en oikein vain pääse kiinni siihen hyvään oloon.

Itsellä tosin kohtuukäyttö tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Siinä kahden annoksen jälkeen tuntuu, että tulee tarve hakea lisää ja jalat alkavat kääntyä kaljakauppaa kohden. Jari Sarasvuo sanoi osuvasti, että kun juomista harjoittaa tarpeeksi, siinäkin voi hankkia mustan vyön.
Outo Katulapsi 24 pv
Näin se hoituu

https://m.youtube.com/watch?v=_5EtmS2a5CY
youtube thumbnail
Nolostunut Jätti 24 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Kiitos viestistäsi. Ihan hyviä neuvoja, joita olen itsekin yrittänyt ylläpitää. Kuivattelu kausina pyrin lenkkeilemään ja muutenkin kuntoilemaan, lueskelen samojen ongelmien parissa kamppaileiden kirjoja. Itse olen masennuspotilas, joten en oikein vain pääse kiinni siihen hyvään oloon. Itsellä tosin kohtuukäyttö tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Siinä kahden annoksen jälkeen tuntuu, että tulee tarve hakea lisää ja jalat alkavat kääntyä kaljakauppaa kohden. Jari Sarasvuo sanoi osuvasti, että kun juomista harjoittaa tarpeeksi, siinäkin voi hankkia mustan vyön.
No se mielummin överit kun vajarit mindsetti on vähän hankala voitettava, mutta kyllä sekin siitä lopulta taittuu, jos tarpeeksi pitkälle pääsee. Se perustasoon totuttelu vaatii tosin luopumista. Itse vedin lopulta täysin monk-modessa mielihyvärataresetin. Olin no-fapissa täysin ilman herkkuja ja päihteitä. Ruokavalio todella askeettinen. Tässä kohtaa oli itselläni kuitenkin (lähes) selvinpäin oloa ja terveellistä elämää vuosia takana. Pikkuhiljaa se hyvä olo alkoi tulemaan paremmin läpi ja masennus väheni. Senkin olen oppinut, että joskus on parempi tehdä pieniä myönnytyksiä itselleen, kun päästää tilanne räjähtämään hallitsemattomasti käsiin.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
Outo Katulapsi Näin se hoituu https://m.youtube.com/watch?v=_5EtmS2a5CY
message file JPG
Yksi neuvo muiden joukossa.

Ben Affleck ei vain ole kovin tyypillinen alkoholin käyttäjä vaan Hollywood -tähti, jolla on mainetta ja mammonaa sekä pääsy maan parhaisiin lääkäreihin ja terapeuteille. Matthew Perry oli vähän samanlainen. Kertoi kirjassaan tietävänsä miten päästä kuiville, mutta kuoli uima-altaassa keho täynnä aineita.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Olen samaa mieltä, mutta henkilön elämänkokemus eroaa valtavasti tavallisesta alkoholistista. Matthew Perry oli traumatisoitunut alkoholisti, kuten (lääkäreidenkin mukaan) itsekin olen. En usko, että samat neuvot raittiuteen toimivat kaikille, AA-ryhmätkään eivät toimi kaikille, eikä Sinclair -menetelmä.

Ihan hyvä video, mutta mielestäni vain yksi neuvo muiden joukossa. Tiesin tosin kaiken videossa sanotun jo ennestään, koska olen lukenut runsaasti päihteidenkäyttäjien kokemuksia.
Hermostunut Vaeltaja 24 pv
Huima Kalkkarokäärme Olen samaa mieltä, mutta henkilön elämänkokemus eroaa valtavasti tavallisesta alkoholistista. Matthew Perry oli traumatisoitunut alkoholisti, kuten (lääkäreidenkin mukaan) itsekin olen. En usko, että samat neuvot raittiuteen toimivat kaikille, AA-ryhmätkään eivät toimi kaikille, eikä Sinclair -menetelmä. Ihan hyvä video, mutta mielestäni vain yksi neuvo muiden joukossa. Tiesin tosin kaiken videossa sanotun jo ennestään, koska olen lukenut runsaasti päihteidenkäyttäjien kokemuksia.
message file JPG
Paras tapa lopettaa päihteet on löytää urheilulaji mistä tykkää. Ryyppäminen tuhoaa edellisten päivien gainssit ja pilaa muutaman seuraavan päivän treenit, jonka seurauksena sitä ei enää haluakaan tehdä.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
Huima Kalkkarokäärme Olen samaa mieltä, mutta henkilön elämänkokemus eroaa valtavasti tavallisesta alkoholistista. Matthew Perry oli traumatisoitunut alkoholisti, kuten (lääkäreidenkin mukaan) itsekin olen. En usko, että samat neuvot raittiuteen toimivat kaikille, AA-ryhmätkään eivät toimi kaikille, eikä Sinclair -menetelmä. Ihan hyvä video, mutta mielestäni vain yksi neuvo muiden joukossa. Tiesin tosin kaiken videossa sanotun jo ennestään, koska olen lukenut runsaasti päihteidenkäyttäjien kokemuksia.
message file JPG
Mainitaan nyt pari esimerkkiä. Jasmin Voutilainen oli puheiden mukaan alkoholilla itseään lääkitsevä. Samoin Alexi Laiho kamppaili alkoholin kanssa elämänsä loppuun asti.
Utuinen Sieni 24 pv
message file JPG
Tämä ei auta ketään, mutta n. 4kk sitten lopetin alkoholin määräämättömäksi ajaksi. Varoitusmerkkejä oli ilmassa (liian usein, pullo aina tyhjäksi, ostin vaikka ei ollut aikomus). Kännit olivat ilottomia ja päätarkoituksena näytti olevan turruttaa jonkinlaista tylsistymisen tunnetta tai täyttää tyhjää kohtaa elämässä. Lopettaminen sujui helposti kun tajusin etten ole asiassa saamapuolella. Lopettamisen helppous kieli siitä, että alkava addiktio oli pelkästään psyykkistä. Miinuspuolena lopettamisesta tuli, etten ole käynyt kertaakaan viikonloppuna baarissa tms., koska vähintään kaljatörppö pitäisi juoda.
Mutainen Opossumi 24 pv
Kesä on vaikeaa aikaa. En kirjaimellisesti OSAA tehdä mitään muuta kuin juoda kaljaa penkillä. Ajatus juomisesta on vastenmielinen, mutta silti pyörii jatkuvasti mielessä koska en vain osaa muuta. Taitaa tää kesä mennä sisällä istuessa niin surullista kun se onkin.

T. Puoli vuotta selvänä
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
Mutainen Opossumi Kesä on vaikeaa aikaa. En kirjaimellisesti OSAA tehdä mitään muuta kuin juoda kaljaa penkillä. Ajatus juomisesta on vastenmielinen, mutta silti pyörii jatkuvasti mielessä koska en vain osaa muuta. Taitaa tää kesä mennä sisällä istuessa niin surullista kun se onkin. T. Puoli vuotta selvänä
message file JPG
Olen saman tapainen erakko itsekin. Kusen asiani masennuspäissäni, vaikka aikoisin muuta. Ja kun aloitan juomisen niin sille ei näy loppua. Ennen pystyin tolkkuuntumaan bentsodiatsepiinireseptin turvin, mutta koska minua koskaan tapaamaton lekuri päätti sen ottaa pois, joudun etsimään muita keinoja juomaputken lopettamiseen.

Pidähän itsesi kunnossa.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
attachment Utuinen Sieni Tämä ei auta ketään, mutta n. 4kk sitten lopetin alkoholin määräämättömäksi ajaksi. Varoitusmerkkejä oli ilmassa (liian usein, pullo aina tyhjäksi, ostin vaikka ei ollut aikomus). Kännit olivat ilottomia ja päätarkoituksena näytti olevan turruttaa jonkinlaista tylsistymisen tunnetta tai täyttää tyhjää kohtaa elämässä. Lopettaminen sujui helposti kun tajusin etten ole asiassa saamapuolella. Lopettamisen helppous kieli siitä, että alkava addiktio oli pelkästään psyykkistä. Miinuspuolena lopettamisesta tuli, etten ole käynyt kertaakaan viikonloppuna baarissa tms., koska vähintään kaljatörppö pitäisi juoda.
message file JPG
Itse pääsen alkoholilla koviin nousuihin, kunhan promillet ovat kohdillaan (suku täynnä jäätäviä viinaministereitä). Silti takaraivossa jyskyttää ajatus, että voi vittu tätä touhua. Baareissa itsellänikin on vientiä, kunhan vedän itseni kunnon seipääseen. Muuten olen yksinäinen erakko.
Mutainen Opossumi 24 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Olen saman tapainen erakko itsekin. Kusen asiani masennuspäissäni, vaikka aikoisin muuta. Ja kun aloitan juomisen niin sille ei näy loppua. Ennen pystyin tolkkuuntumaan bentsodiatsepiinireseptin turvin, mutta koska minua koskaan tapaamaton lekuri päätti sen ottaa pois, joudun etsimään muita keinoja juomaputken lopettamiseen. Pidähän itsesi kunnossa.
Söin kans bentsoja monta vuotta aika pieniä annoksia, mut ilman reseptiä. Lopulta huomasin ettei niistäkään ollut enää yhtään mitään hyötyä.
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
attachment Utuinen Sieni Tämä ei auta ketään, mutta n. 4kk sitten lopetin alkoholin määräämättömäksi ajaksi. Varoitusmerkkejä oli ilmassa (liian usein, pullo aina tyhjäksi, ostin vaikka ei ollut aikomus). Kännit olivat ilottomia ja päätarkoituksena näytti olevan turruttaa jonkinlaista tylsistymisen tunnetta tai täyttää tyhjää kohtaa elämässä. Lopettaminen sujui helposti kun tajusin etten ole asiassa saamapuolella. Lopettamisen helppous kieli siitä, että alkava addiktio oli pelkästään psyykkistä. Miinuspuolena lopettamisesta tuli, etten ole käynyt kertaakaan viikonloppuna baarissa tms., koska vähintään kaljatörppö pitäisi juoda.
message file JPG
Olen miettinyt, että onkohan alkoholi jonkinlainen rakkaustaikajuoma suomalaisille.

Ranskalainen vaihto-opiskelija kämppäkaveri minulta aikoinaan uteliaasti tiedusteli, että "Is it true Finns mate only when drunk?"
Reilu Samojedi 24 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Itse pääsen alkoholilla koviin nousuihin, kunhan promillet ovat kohdillaan (suku täynnä jäätäviä viinaministereitä). Silti takaraivossa jyskyttää ajatus, että voi vittu tätä touhua. Baareissa itsellänikin on vientiä, kunhan vedän itseni kunnon seipääseen. Muuten olen yksinäinen erakko.
Jaa olitkin nussija no ei sit kiinnosta mitä tapahtuu
AP Huima Kalkkarokäärme 24 pv
Reilu Samojedi Jaa olitkin nussija no ei sit kiinnosta mitä tapahtuu
message file MP4
En ole nussija, olen onnistunut säilyttämään velhotasoni. Kusen aina asiat viime metreillä huvittavuuteen asti.
AP Huima Kalkkarokäärme 22 pv
message file MP4
Alkoholismia pidetään usein henkilön omana syynä. Kuitenkin alkoholismi on perinnöllisyys tekijöilden vaikutuksilta huimasti korkeampi kuin esim. skitsofrenia tai diabetes.

>Perinnöllisten tekijöiden osuus alkoholiriippuvuudessa on arvioitu kaksostutkimusten perusteella noin 50 %:ksi. Alkoholiriippuvuuden tiedetään esiintyvän suvuittain. Tämä pitää erityisesti paikkansa adoptiotutkimusten mukaan nk. tyypin 2 alkoholismissa, joka on miehiin rajoittuva ja epäsosiaalisuuteen kytkeytyvä alkoholismin muoto.

https://www.duodecimlehti.fi/duo91378
Kallis Quetzalcoatl 22 pv
message file JPG
Vois langan innoittaman pistää korkin kiinni, tosin ei se kauaa varmaan kestä kun taas keksii tekosyyn ryypätä. Nousuhumalassa on mukavaa..
AP Huima Kalkkarokäärme 22 pv
message file JPG
Mitäpä ukkojen juhannukseen? Pakko oli rakentaa ihan jäätävä viinavarasto, koska alkot sulkeutuvat.
AP Huima Kalkkarokäärme 22 pv
attachment Kallis Quetzalcoatl Vois langan innoittaman pistää korkin kiinni, tosin ei se kauaa varmaan kestä kun taas keksii tekosyyn ryypätä. Nousuhumalassa on mukavaa..
Itse olen jatkuvissa nousuissa, kun promillet ovat kohdallaan. Jäätävät viinageenit suvun puolesta.

Kyllä täällä tavoitellaan uutta mäkiennätystä. Korkki ei meinaa mennä kiinni, ei niin millään. Pakko se on varmaan hakea ulkopuolista apua. En tosin luota viranomaisten kykyyn hoitaa päihdeongelmia.

https://www.youtube.com/watch?v=M9IWj6fX634
youtube thumbnail
Hohdokas Lehmä 21 pv
message file JPG
Alkais kyllä pikkuhiljaa olla paikallaan toi tinaamisen rajottaminen. Jos ei nyt kokonaan lopettaminen niin ainankin joku vuosi tai 1000 vuorokautta juomatta tmv. On kyllä toi paska dominoinut elämää aika lailla pennusta asti. Eilisestä jäljellä 4 olutta. Josko noi tuhoais pois(tai kaatais viemäriin) ja laittais projektin vihdoin tulille. Vittu että vituttaa kun holi on niin pitkään ja niin selkeästi ollut itsellä niskan päällä ja siitä huolimatta ei vaan saa sitä kipinää alkaa taistelemaan itseään pois tästä pinteestä. Koko aikuiselämän pisin tauko on ollut 7 viikkoa mutta 99.99% kerroista kun yrittää taukoa niin kamelin selkä katkeaa alle viikon sisällä.

Haittavaikutuksia tosta aineesta on niin perkeleesti.

>Uni on ihan täyttä paskaa kun juopuneena nukkuu. Kokoajan väsynyt fiilis.

>Paino on noussut ihan hirveisiin lukemiin kun nykyään jurrissa aina tulee nälkä ja sitten sitä ahmii kaikkea rasva paskaa iltaisin naamaan. Tätä kun jatkaa vielä pari vuotta niin on kaikki saatanan diabetekset ja verenpainetaudit yms. tulilla.

>Kunto ihan vitun paska kun kaikki liikunta on jäänyt pois koska moti nolla ja ikuinen "alotetaan sitten liikunta kun lopetetaan dokaaminen" kierre.

>(lähes)Kaikki harrastukset/projektit/mielenkiinnonkohteet jääneet pois koska aloitekyky 0.

>Kokoajan henkinen ahdistus siitä että miksi kohtelee tätä omaa tomumajaansa näin päin vittua koska uutta kroppaa ei saa edes rahalla.

Ainoana positiivisena asiana on varmaan että en ole sentään kaikkia rahojani ryypännyt koska en tykkää käydä missään radalla/baareissa enää(n) näin vanhemmiten. Himassa dokaaminen tulee paljon halvemmaksi. Ei se sitä poista että on se siitä huolimatta monen sadan euron menoerä kuussa.

Vittu mitä paskaa. Pakko purkaa jonnekkin tätä asiaa ja lainaan ehkä lankaa hieman henkilökohtaisesksi blogikseni jos saan korkin kiinni tässä lähipäivinä. Tuntuu siltä että se pidempi tauko/lopettaminen alkaa olla semmonen "nyt tai ei koskaan" tyyppinen asia.

Kaikesta tästä huolimatta niin hyvät juhannukset nyymeille!
Lumoava Kutittaja 21 pv
attachment Hohdokas Lehmä Alkais kyllä pikkuhiljaa olla paikallaan toi tinaamisen rajottaminen. Jos ei nyt kokonaan lopettaminen niin ainankin joku vuosi tai 1000 vuorokautta juomatta tmv. On kyllä toi paska dominoinut elämää aika lailla pennusta asti. Eilisestä jäljellä 4 olutta. Josko noi tuhoais pois(tai kaatais viemäriin) ja laittais projektin vihdoin tulille. Vittu että vituttaa kun holi on niin pitkään ja niin selkeästi ollut itsellä niskan päällä ja siitä huolimatta ei vaan saa sitä kipinää alkaa taistelemaan itseään pois tästä pinteestä. Koko aikuiselämän pisin tauko on ollut 7 viikkoa mutta 99.99% kerroista kun yrittää taukoa niin kamelin selkä katkeaa alle viikon sisällä. Haittavaikutuksia tosta aineesta on niin perkeleesti. >Uni on ihan täyttä paskaa kun juopuneena nukkuu. Kokoajan väsynyt fiilis. >Paino on noussut ihan hirveisiin lukemiin kun nykyään jurrissa aina tulee nälkä ja sitten sitä ahmii kaikkea rasva paskaa iltaisin naamaan. Tätä kun jatkaa vielä pari vuotta niin on kaikki saatanan diabetekset ja verenpainetaudit yms. tulilla. >Kunto ihan vitun paska kun kaikki liikunta on jäänyt pois koska moti nolla ja ikuinen "alotetaan sitten liikunta kun lopetetaan dokaaminen" kierre. >(lähes)Kaikki harrastukset/projektit/mielenkiinnonkohteet jääneet pois koska aloitekyky 0. >Kokoajan henkinen ahdistus siitä että miksi kohtelee tätä omaa tomumajaansa näin päin vittua koska uutta kroppaa ei saa edes rahalla. Ainoana positiivisena asiana on varmaan että en ole sentään kaikkia rahojani ryypännyt koska en tykkää käydä missään radalla/baareissa enää(n) näin vanhemmiten. Himassa dokaaminen tulee paljon halvemmaksi. Ei se sitä poista että on se siitä huolimatta monen sadan euron menoerä kuussa. Vittu mitä paskaa. Pakko purkaa jonnekkin tätä asiaa ja lainaan ehkä lankaa hieman henkilökohtaisesksi blogikseni jos saan korkin kiinni tässä lähipäivinä. Tuntuu siltä että se pidempi tauko/lopettaminen alkaa olla semmonen "nyt tai ei koskaan" tyyppinen asia. Kaikesta tästä huolimatta niin hyvät juhannukset nyymeille!
Tunnistan itseni tästä ihan täysin. Täysi lopettaminen ei olis mielessä, mutta jos pystyis rajoittamaan siihen että ainoastaan viikonloppuna jossain ei-täysin-räkälässä ottais muutaman paukun niin olis kyllä aika kohdillaan. Tulin hiljattain aloittaneeksi yötyön joten sinällään vois olla aika täydellinen väli jättää toi iltajuopottelu pois (koska ainakin osa siitä illasta menis nukkuessa joten ei olis semmosta väliä missä ei ole mitään tekemistä, eli menee tissutteluksi) ja ennen niitä unia sais hyvin pienen treeninkin heitettyä kun sekin on tosiaan jäänyt kokonaan pois.

Aika silkkaa sekoilua ollut viimeiset melkein 20 vuotta, joten tosiaan alkaa varmaan olla aika viimeiset hetket tehdä asialle yhtään mitään.
Hohdokas Lehmä 21 pv
Lumoava Kutittaja Tunnistan itseni tästä ihan täysin. Täysi lopettaminen ei olis mielessä, mutta jos pystyis rajoittamaan siihen että ainoastaan viikonloppuna jossain ei-täysin-räkälässä ottais muutaman paukun niin olis kyllä aika kohdillaan. Tulin hiljattain aloittaneeksi yötyön joten sinällään vois olla aika täydellinen väli jättää toi iltajuopottelu pois (koska ainakin osa siitä illasta menis nukkuessa joten ei olis semmosta väliä missä ei ole mitään tekemistä, eli menee tissutteluksi) ja ennen niitä unia sais hyvin pienen treeninkin heitettyä kun sekin on tosiaan jäänyt kokonaan pois. Aika silkkaa sekoilua ollut viimeiset melkein 20 vuotta, joten tosiaan alkaa varmaan olla aika viimeiset hetket tehdä asialle yhtään mitään.
message file JPG
Itse olen tällä hetkellä luopunut noista "vain viikonloppuisin/kahden viikon välein/juon vain x annosta/juon vain kun on juhlatilaisuus/ymsyms." kokeiluista. Niitä on tullut testattua kymmeniä eri variaatioita ja kaikki lipsuu joko nopeasti tai todella nopeasti takaisin jokapäiväiseen naukkailuun.

Tämän takia aikomuksena onkin nimenomaan kokeilla tommoista pidempää aikaa täysin ilman. Vuosi, kaksi vuotta tai 1000vuorokautta? Tavallaan haluaisin käyttää tämän ajan itseeni tutustumiseen. Kun se jatkuvan alkoholihuurun luoma aloitekyvyttömyys häviäisi niin olisi vaan mukavaa nähdä, että mikä on se juttu mitä "oikeasti" haluaisi tehdä. Pidemmän tauon aikana tuon pitäisi väkisinkin tulla ilmi. Ainakin olettaisin että sitä pikkuhiljaa ajautuu niiden asioiden äärelle jos on dokaamatta. Myöskin tuo kokeilun "määräaika" tuo semmoisen henkisen helpotuksen että kyse ei ole mistään elinkautisesta vaan ohimenevästä "sosiaalisesta kokeilusta".

Suurin ongelmahan tässä päihderiippuvaisen elämässä on se että on vuosikymmenien aikana paskonut sen oman välittäjäaine/hormooni tuotannon niin rikkinäiseksi että hyvää fiilistä ei sitten tahdo saada enää(n) mistään muusta kun siitä alkoholista. Kroppa on täysin ehdollistunut siihen että alkoholia ottamalla saa sen hyvän olon. Tämän kanssa eläminen tuntuu todella haasteelliselta. En sitten tiedä helpottaako se jossain vaiheessa kun ei ole kokemusta, mutta tuossa viime vuoden syksyllä kun pidin aikuiselämäni pisimmän tauon about 2kk, niin vaikka aloin treenaamaan ja se kulki hyvin, söin terveellisemmin ja se tuntui hyvältä, niin tunne-elämä tuntui samantasoiselta pihakivien kanssa. Ihan tasapaksua harmaata mössöä koko oleminen.

Toivon hartaasti että sitä hyvää oloa pystyisi vielä tulevaisuudessa saamaan jostain muustakin kun holista mutta pelkään pahinta. Itsellänikin ~20 vuotta siitä kun jäin nalkkiin. Se on saatanan pitkä aika ja siinä ehtii kyllä aivot ehdollistua aika rankalla tavalla.

Kunnon avautumiseksi menee. Jatketaan harjoituksia ja kaikkea hyvää sulle nyymi.
AP Huima Kalkkarokäärme 21 pv
message file MP4
Pahinta on, että tässä vuosien saatossa on tullut opeteltua ihan jäätäväksi viinaministeriksi, samalla kun olen koittanut päästä eroon alkoholista. Lukenut kirjallisuutta, kuunnellut pussikaljapiirien ja katkolla kärvistelevien vinkit.

Tässä lajissa alan olemaan jokin samurai.
AP Huima Kalkkarokäärme 21 pv
attachment Hohdokas Lehmä Itse olen tällä hetkellä luopunut noista "vain viikonloppuisin/kahden viikon välein/juon vain x annosta/juon vain kun on juhlatilaisuus/ymsyms." kokeiluista. Niitä on tullut testattua kymmeniä eri variaatioita ja kaikki lipsuu joko nopeasti tai todella nopeasti takaisin jokapäiväiseen naukkailuun. Tämän takia aikomuksena onkin nimenomaan kokeilla tommoista pidempää aikaa täysin ilman. Vuosi, kaksi vuotta tai 1000vuorokautta? Tavallaan haluaisin käyttää tämän ajan itseeni tutustumiseen. Kun se jatkuvan alkoholihuurun luoma aloitekyvyttömyys häviäisi niin olisi vaan mukavaa nähdä, että mikä on se juttu mitä "oikeasti" haluaisi tehdä. Pidemmän tauon aikana tuon pitäisi väkisinkin tulla ilmi. Ainakin olettaisin että sitä pikkuhiljaa ajautuu niiden asioiden äärelle jos on dokaamatta. Myöskin tuo kokeilun "määräaika" tuo semmoisen henkisen helpotuksen että kyse ei ole mistään elinkautisesta vaan ohimenevästä "sosiaalisesta kokeilusta". Suurin ongelmahan tässä päihderiippuvaisen elämässä on se että on vuosikymmenien aikana paskonut sen oman välittäjäaine/hormooni tuotannon niin rikkinäiseksi että hyvää fiilistä ei sitten tahdo saada enää(n) mistään muusta kun siitä alkoholista. Kroppa on täysin ehdollistunut siihen että alkoholia ottamalla saa sen hyvän olon. Tämän kanssa eläminen tuntuu todella haasteelliselta. En sitten tiedä helpottaako se jossain vaiheessa kun ei ole kokemusta, mutta tuossa viime vuoden syksyllä kun pidin aikuiselämäni pisimmän tauon about 2kk, niin vaikka aloin treenaamaan ja se kulki hyvin, söin terveellisemmin ja se tuntui hyvältä, niin tunne-elämä tuntui samantasoiselta pihakivien kanssa. Ihan tasapaksua harmaata mössöä koko oleminen. Toivon hartaasti että sitä hyvää oloa pystyisi vielä tulevaisuudessa saamaan jostain muustakin kun holista mutta pelkään pahinta. Itsellänikin ~20 vuotta siitä kun jäin nalkkiin. Se on saatanan pitkä aika ja siinä ehtii kyllä aivot ehdollistua aika rankalla tavalla. Kunnon avautumiseksi menee. Jatketaan harjoituksia ja kaikkea hyvää sulle nyymi.
message file MP4
Eräs lekuri sanoi, että menee 90 päivää, että alkoholin aiheuttamat dopamiinitasot parantuvat. Siihen asti on kärvisteltävä masennuskierteessä. Itsehän olen tosin pitkäaikainen masennuspotilas.

Pyrin kuntoilemaan. Käyn sauvakävelemässä läheisellä mäellä. Salillekin olisi kiva palata, mutta motivaatio ei tällä hetkellä riitä. Viimeksi kuuritin piriä, jotta sain itseni salille.

Koittakaahan muutkin viinaministerit syödä hyvin, nukkua ja nauttia riittävästi vitamiineja, etenkin b-vitamiinia. https://sipandsuffer.com on jonkun vanhanliiton denan kirjoittama kuivattaluohje. Aluksi homma kusee, mutta alkaa toimia, kun syö ja nukkuu riittävästi.
AP Huima Kalkkarokäärme 20 pv
attachment Hohdokas Lehmä Alkais kyllä pikkuhiljaa olla paikallaan toi tinaamisen rajottaminen. Jos ei nyt kokonaan lopettaminen niin ainankin joku vuosi tai 1000 vuorokautta juomatta tmv. On kyllä toi paska dominoinut elämää aika lailla pennusta asti. Eilisestä jäljellä 4 olutta. Josko noi tuhoais pois(tai kaatais viemäriin) ja laittais projektin vihdoin tulille. Vittu että vituttaa kun holi on niin pitkään ja niin selkeästi ollut itsellä niskan päällä ja siitä huolimatta ei vaan saa sitä kipinää alkaa taistelemaan itseään pois tästä pinteestä. Koko aikuiselämän pisin tauko on ollut 7 viikkoa mutta 99.99% kerroista kun yrittää taukoa niin kamelin selkä katkeaa alle viikon sisällä. Haittavaikutuksia tosta aineesta on niin perkeleesti. >Uni on ihan täyttä paskaa kun juopuneena nukkuu. Kokoajan väsynyt fiilis. >Paino on noussut ihan hirveisiin lukemiin kun nykyään jurrissa aina tulee nälkä ja sitten sitä ahmii kaikkea rasva paskaa iltaisin naamaan. Tätä kun jatkaa vielä pari vuotta niin on kaikki saatanan diabetekset ja verenpainetaudit yms. tulilla. >Kunto ihan vitun paska kun kaikki liikunta on jäänyt pois koska moti nolla ja ikuinen "alotetaan sitten liikunta kun lopetetaan dokaaminen" kierre. >(lähes)Kaikki harrastukset/projektit/mielenkiinnonkohteet jääneet pois koska aloitekyky 0. >Kokoajan henkinen ahdistus siitä että miksi kohtelee tätä omaa tomumajaansa näin päin vittua koska uutta kroppaa ei saa edes rahalla. Ainoana positiivisena asiana on varmaan että en ole sentään kaikkia rahojani ryypännyt koska en tykkää käydä missään radalla/baareissa enää(n) näin vanhemmiten. Himassa dokaaminen tulee paljon halvemmaksi. Ei se sitä poista että on se siitä huolimatta monen sadan euron menoerä kuussa. Vittu mitä paskaa. Pakko purkaa jonnekkin tätä asiaa ja lainaan ehkä lankaa hieman henkilökohtaisesksi blogikseni jos saan korkin kiinni tässä lähipäivinä. Tuntuu siltä että se pidempi tauko/lopettaminen alkaa olla semmonen "nyt tai ei koskaan" tyyppinen asia. Kaikesta tästä huolimatta niin hyvät juhannukset nyymeille!
message file MP4
älä lopeta seinään, jos on tullut tintattua pidemmän aikaa. Kaikki oman suvun ukot ovat kuolleet liian nopeaan lopettamiseen, vrt. Irwin Goodman & Venäjän tulli.

Tähän lankaan saa laittaa tuntoja, ja avauksesi on tervetullut. Itsekin dokaan omissa oloissani, vedän ihan jäätäviä 24/7 känniputkia. Mutta voi hyvänen aika sitä darramasennusta.

https://sipandsuffer.com/ on hyvä denan kehittämä kotikatkomenetelmä, jolla olen itse saanut pari kertaa putken poikki.
AP Huima Kalkkarokäärme 20 pv
message file MP4
Olen kehitellyt seuraavanlaista taistelusuunnitelmaa.

>haen Naltrexonit apteekista ja katson tuleeko niistä sivuvaikutuksia (ns. Sinclair -menetelmä)
<lentävät kaapin pohjalle, jos tulee
>hakeudun paikalliseen vertaistukiryhmään kuin kaljakauppaan kulkisi
>otan yhteyttä yksityiseen psykiatriin (julkinen on täysin tukossa tällä hetkellä).
<Rahaa kuluu, mutta joisin ne kumminkin. Hoitaisin F-koodit ajantasalle, jotka minulta löytyvät paperisena, ja jotka tietojärjestelmät ovat kadottaneet.
>jatkan lukemista muiden deekujen kokemuksia

Tavoite olisi palata normaalielämään. Tämä viinapullo & mies -tyyppinen alkoholin kulutus vituttaa itseänikin, mutta koukku on suht kova.
AP Huima Kalkkarokäärme 20 pv
Ohessa meikäläinen hakemassa Alkosta viinaa.
https://www.youtube.com/watch?v=o0wNl66tT3Q
youtube thumbnail
AP Huima Kalkkarokäärme 20 pv
message file JPG
Lähimmäiseni tietävät alkoholin käytöstäni, mutta eivät siitä kamppailusta, jota kuiville pääseminen edellyttää.

Seurasin itse lapsena vierestä, kun naapurin setä alkoholisoitui, kun vaimo otti ja lähti, vei lapset mukanaan. Taloushuoliakin heillä taisi olla. En minä silloin tajunnut, kuinka pahassa jamassa naapurin ukko oli. Oli vieläpä aika fiksu, mukava mies.

Olen vieläpä itse aika syvissä vesissä kulkeva, tummien vesien tulkki, jota elämä on koetellut. Koitan pyristellä kuiville, mutta en ole toistaiseksi löytänyt itselle toimivaa ratkaisua. Alkoholin vieroitusoireet, nekin ovat aina niin perseestä, joten jos retkahdan en meinaa saada loppua. Olen aamusta iltaan juoja, jolla promillet pysyvät matalalla, pari tuntia ja olen melkein ajokunnossa, mutta viikkotasolla annosmäärät ovat korkeahkoja.

Tarvitsisin varmaan jonkinlaisen sponsorin, johon ottaa yhteyttä, kun homma kusee. Retkahdan aina syvinä masennuskausina juomaan, tuo on itselleni se "tekosyy" avata korkki. Mutta olen sosiaalisesti estynyt persjalkainen turaani, joka saa ihmisiin yhteyden vain promillejen ollessa koholla.

En pahemmin hölmöile kännissä, koska juon omissa oloissani. Välillä tulee tosin nakattua jokin kärkäs kommentti internetin syövereihin, ja jälkikäteen mietittyä mitä vittua sitä on tullut sanottua, mutta useimmiten ne ovat ihan asiallisia.
AP Huima Kalkkarokäärme 20 pv
message file JPG
Mitä terveysasemalla tuli käännyttyä, niin olen varmaan alkoholistina sieltä helpoimmasta päästä. Siellä oli kuivattalemassa nuoria jannuja, joilla oli 4.0 promillea ja bentsojakin, alla. Pari tyyppiä lähti samantien bileryyppäämään lisää vailla huolta huomisesta, ja palasivat takaisin kuivattelemaan.
Älykäs Karhukainen 19 pv
message file MP4
Itsellä vielä pysynyt lyhkäisinä putket ja työpaikkakin yhä löytyy. Tässä yritän tuloksetta saada unta, että huomenna saisin jotain töissä aikaiseksi. Eiköhän se mene maanantai ja tiistai näyttöä tuijottaen. Loppuviikosta sitten tuplateholla hommia.

Vaan voi hyvä tavaton kun pelottaa tuo alkava loma. Jos juhannusviikonloppuna saa upotettua yli 50 annosta niin mitä menee neljässä viikossa, jos sille päälle sattuu? Viimeksi sain putken poikki alle viikossa koska oli sovittuja menoja ja en viitsinyt niistä luistaa. Ois helvetisti projekteja kesken, autot, moottoripyörät, pihahommat yms. Sitten sitä neljän viikon päästä havahtuu, että loma meni jo ja mitään ei saanut tehtyä. Siitä sitten helvetinmoinen morkkis.
Ylimielinen Mäyräkoira 18 pv
Itte jo melkoisen loppuvaiheen alkoholisti eli juominen on aina yksin tapahtuvaa ja hyvin itsetuhoisaa eli juon usein noin viikon aamusta iltaan siten että en oikein muista mitään. Tinttaan vain viinaa kitusiin kunnes sammun ja alan heti juomaan uudestaan kun herään. En saa yksin poikki juomista vaan minulla on eräällä tutulla ikäänkuin katkopaikka jonne menen kärsimään pariksi päiväksi pelkotiloista. Ei ole oikein enää toivoa paremmasta kun elämä on täysin tyhjää.
AP Huima Kalkkarokäärme 18 pv
message file JPG
Tuli niin pahalta haiseva, katkokävelevä dena vastaan kaupan käytävällä, että uskon sen olevan merkki Jumalalta, että nyt vittu korkki kiinni vitun homo.

Jäätävä kolmen viikon putki takana. Tän päivän ja huomisen vielä dokaan, jotta viinavarastoni ehtyy. Sitten kävelen terveysasemalle, kun omat jalat vielä kantavat. Paskaahan se tulee olemaan vieroitusoireissa kärvistellä, ja rahaakin siihen kuluu, mutta aika syvissä vesissä tässä soudellaan.
AP Huima Kalkkarokäärme 18 pv
Ylimielinen Mäyräkoira Itte jo melkoisen loppuvaiheen alkoholisti eli juominen on aina yksin tapahtuvaa ja hyvin itsetuhoisaa eli juon usein noin viikon aamusta iltaan siten että en oikein muista mitään. Tinttaan vain viinaa kitusiin kunnes sammun ja alan heti juomaan uudestaan kun herään. En saa yksin poikki juomista vaan minulla on eräällä tutulla ikäänkuin katkopaikka jonne menen kärsimään pariksi päiväksi pelkotiloista. Ei ole oikein enää toivoa paremmasta kun elämä on täysin tyhjää.
message file JPG
tuollaistahan se on itsellänikin.

Uskoakseni voisin vielä perheellistyä, palata työelämään, mutta jäätävää kärvistelyähän tämä on ollut vuosikaudet. Porukat tietävät, että viina virtaa ja ovat huolissaan. Pyysivät juhannukseksi mökille, mutta itse vietin sen alkoholin parissa.

Pian tulossa oma mäkiennätys, kun kolmisen viikkoa on tullut ryypättyä 24/7. Harmittaahan tämä toiminta itseänikin.
AP Huima Kalkkarokäärme 18 pv
message file JPG
Koittakaahan laudan muut viinaministerit vetää sitä keittoa huiviin kiihtyvään tahtiin iltaa vasten. Sitten hyvät pornot tulille, käteen veto ja unten maille. Aamulla on parempi olo.

Ite olen valvonut varmaan 3 vrk jo, koska olen juonut liian hitaasti tissutellen yöt läpensä.
AP Huima Kalkkarokäärme 17 pv
message file JPG
Maistuu vähän liian hyvin. Tammi-helmikuussa kävin verikokeissa ja tarkastuttamassa hampaat - kaikki OK. Koitan putkien aikana jatkuvasti syödä ja ottaa vitamiinini. Pientä neuropatiaoireilua oli aikaisemmin, mutta ne katosivat raitisteltuani hetken ja lisättyäni B-vitamiinin saantia. Pakko lähteä kohta katkolle, kun oma tahdon voima ei meinaa riittää lopettamiseen. Sitten uusi taistelusuunnitelma, jotta en repsahda taas.
Kömpelö Chinook 15 pv
message file JPG
Sain juhannuksen jälkeen korkin kiinni pitkästä aikaa! Nyt 5 päivää takana ilman alkoa(Ja bonuksena myös ilman röökiä). Peukut pystyyn että jos tämä alkoholistin ura olisi nyt tässä. Johan tätä on parikymmentä vuotta takana ja ei enää kohta oikeasti jaksa. Joka vitun päivä yhtä samaa looppia missä loppuillasta makaa jurrissa sohvalla ja ajattelee että "vittu mä en jaksa/halua enää olla tää tyyppi. Huomenna loppuu!!!" Seuraavana iltana taas sama tilanne. Rinse and repeat ~340-350vrk vuodessa. Itsetunto aivan vitun hajalla.

Oon tehnyt kyllä töitä tässä viime vuosina asian eteen ja saanut hommaa tietyllä tavalla kuriin. Joku 3-4 vuotta sitten lopetin pitkät rännit(eli join enää max 3.vrk aamusta iltaan).

Noin vuosi sitten lopetin kokonaan päiväkännit eli alan tinaamaan aina vasta iltapäivän lopulla/alkuillasta. Tämä myötä putket ovat loppuneet kokonaan ja kropalla on nykyään aikaa palautua paremmin. Näissä molemmissa taitaa olla ripaus semmosta "ei vanha enää jaksa" efektiä ja hyvä niin.

On näiden eteen tehty sitä henkistä duuniakin paljon. Oon käynyt läpi lapsuuden ja nuoruuden traumoja jota isäukko(R.I.P) omalla vitun juoppo sekoilullaan mulle aiheutti. En siis pidä faijaa minään täytenä syntipukkina mun alkoholismiin mutta kyllä sen teoilla, esimerkeillä ja sekoilulla on ollut hieman osuutta asiaan(Ei hän silti ole mun kurkkuun viinoja kaatanut). Olen vihdoinkin antanut hänelle anteeksi ja mun on parempi olla nyt.

Joka perkeleen ilta on kuitenkin edelleen pakko tempasta semmoset jäätävät rynnäkkökännit ja ajaa itsensä sellaseen "paskat ja kuset housussa/aivotoiminta 404" tyypiseen tilaan. En ole koskaan osannut juoda järkevällä tahdilla vaan imuroin samantien hirveällä vauhdilla kunnes vintti pimenee. Tämä sama ollut ihan junnusta asti.

Eipä tässä nyt tietysti vielä tasajalkaa innosta hypitä mutta näin pitkiä taukoja on yleensä max. 1-2 kertaa vuodessa joten kyllähän tämä aina hyvältä tuntuu. Myöskin lopettamisen halu on ollut jo 7 vuotta takaraivossa ja joka kerta kun saa hetkeksikin korkin kiinni, niin ajatukset ovat paljon selkeämmät kuin viime kerralla.

Jaksamisia kaikille juopoille jotka kamppailee lopettamisen/vähentämisen kanssa.
AP Huima Kalkkarokäärme 15 pv
Naltreksonit haettu.

Olen saanut yhteydet pariin vanhaan raittiiseen tuttuun.

Viina ON. Pakko juoda vielä, kun raitistuminen pelottaa. Se masennus ja todellisuuden kohtaaminen ilman alkoholia. Katkolle ei huvita mennä, koska se on niin pitkä prosessi ja Suomessa tunnetusti ihmisiä alilääkitään.
Keskiverto Tuhatjalkainen 15 pv
Huh huh masentaa ihan helvetisti. Puoli vuotta juomatta ja olo tuntuu vain pahenevan. Ei kiinnosta mikään, ei pysty nauttimaan mistään. Ruokakin maistuu paskalle, ulos ei jaksa lähteä. Nyt muistan täsmälleen minkä takia sitä joi päivittäin. Mitä vittua? Alkaa tuntua siltä, että raittius on täyttä kusetusta. Että elämä muka jollain tapaa paranisi.
Kodikas Barbus 14 pv
Alkoholia juomattomana on jännä lukea näitä kommentteja. Muistan kyllä millaista se on mutta vaikea kuvitella että sitä kaipaisi. Alkoholi haiseekin omaan nenääni vastenmieliseltä, puhumattakaan alkoholia juoneesta.
Koditon Lammas 14 pv
Keskiverto Tuhatjalkainen Huh huh masentaa ihan helvetisti. Puoli vuotta juomatta ja olo tuntuu vain pahenevan. Ei kiinnosta mikään, ei pysty nauttimaan mistään. Ruokakin maistuu paskalle, ulos ei jaksa lähteä. Nyt muistan täsmälleen minkä takia sitä joi päivittäin. Mitä vittua? Alkaa tuntua siltä, että raittius on täyttä kusetusta. Että elämä muka jollain tapaa paranisi.
alkoholismi ei oo pelkästään alkoholiin liittyvä sairaus vaan aivosairaus joka liittyy sun aivojen mielihyvähormonien toimintaan. sulla on käynnissä vaje vuosia kestäneen viinanjuonnin aiheuttamasta tilasta, ja aivot totuttelee uuteen arkeen ilman samoja endorfiini/dopamiinihuuruja kun mitä sait viinasta. Koska olet todennäkösesti alkoholiriippuvainen, sun aivot myös vastaa alkoholiin eri tavalla ku meillä normoilla. siksi ois tosi tärkeetä opetella mistä muista asioista sitä endorfiinia ja dopamiinia saa ja kohdistaa tää viinattomuuden turhautuminen siihen. Suosittelen myös kehittää tunnetaitoja jotta opit käsittelemään sun tunteita kunnolla ilman päihteitä.
Koditon Lammas 14 pv
Kodikas Barbus Alkoholia juomattomana on jännä lukea näitä kommentteja. Muistan kyllä millaista se on mutta vaikea kuvitella että sitä kaipaisi. Alkoholi haiseekin omaan nenääni vastenmieliseltä, puhumattakaan alkoholia juoneesta.
sulla ei oo riippuvuutta niin on helpompi olla ilman ja vaikeempi ymmärtää mistä kyse. nää on asioita joita raitistuvat kipuilee minnesotamallin hoidoissa jatkuvasti ja mihin siellä opetetaan uusia keinoja kohdata tunteita ja löytää elämästä mielihyvää.

esimerkiksi vaikka liikunta on vitun klisee, niin monet ei tajua että juomisen lopettamisesta seuraava masennus ja anhedonia on tila joka pitäs väkipakolla runnoa pois tekemällä asioita jotka ennen tuotti mielihyvää (pois lukien se ryyppääminen)
AP Huima Kalkkarokäärme 14 pv
Perseen perse, kolme viikkoa 24/7 juomista takana. Taistelusuunnitelmat on laadittuna. Jos sitä päihdehoitajan juttusille maanantaina.

Aika paljon tämä ukko viinaa kestää, mutta jossain vaiheessa se tämäkin Messerschmitt tulee paukahtamaan.
https://www.youtube.com/watch?v=XXSe5lPtHmk
youtube thumbnail
AP Huima Kalkkarokäärme 14 pv
Kodikas Barbus Alkoholia juomattomana on jännä lukea näitä kommentteja. Muistan kyllä millaista se on mutta vaikea kuvitella että sitä kaipaisi. Alkoholi haiseekin omaan nenääni vastenmieliseltä, puhumattakaan alkoholia juoneesta.
message file JPG
Olen itsekin täysi juoppo, mutta ilmeisesti en vielä haise kovin pahasti. Kaupassa tuli vastaan joku vanha katkokävelevä deeku, joka kärysi todella vastenmielisellä tavalla. Meinasi laatta lentää tällaiseltakin viinaministeriltä.

Hyi olkoon.
Nolostunut Jätti 14 pv
message file JPG
AP Huima Kalkkarokäärme 14 pv
message file JPG
Mitä hajuun tulee, tiettävästi tietyt ihmiset eivät eritä hirveästi hajua. Pystyn huijaamaan omia tarkkanenäisiä porukoita juomalla spirteen lantrattua kossua. Jotkut ihmiset haisevat kuin pikkusiat.

Japanilaisten mielestä länkkärit haisevat. Suomalaisten mielestä neekerit. Neekereitä en pahemmin tosin tunne, koska kasvoin maaseudulla, joten en ole aiheen asiantuntija.

Siinähän olisi jollekin yliopisto-opiskelijalle lopputyön aihe, miksi jotkut haisevat pahalle, mutta toiset eivät?
Salaperäinen Sammakko 14 pv
Dokasin paljon. Aloin vetää muita päihteitä siihen päälle. Sit jäi dokaaminen vähemmälle. Sit jäi vaan hatsi ja alkoholi pariksi kymmeneksi vuodeksi. Sitte dokasin jo tosi vähän muutaman vuoden ja lopetin jossain vaiheessa hatsinkin ja röökin polttamisen.

Sitte kuvittelin kohtuukäyttäväni holia ja hatsia silloin tällöin muutamia kertoja vuodessa kunnes tajusin lopettaa molemmat. Siitä lienee viitisen vuotta.

Paska kama.
Kaunis Wallace 13 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Mitä hajuun tulee, tiettävästi tietyt ihmiset eivät eritä hirveästi hajua. Pystyn huijaamaan omia tarkkanenäisiä porukoita juomalla spirteen lantrattua kossua. Jotkut ihmiset haisevat kuin pikkusiat. Japanilaisten mielestä länkkärit haisevat. Suomalaisten mielestä neekerit. Neekereitä en pahemmin tosin tunne, koska kasvoin maaseudulla, joten en ole aiheen asiantuntija. Siinähän olisi jollekin yliopisto-opiskelijalle lopputyön aihe, miksi jotkut haisevat pahalle, mutta toiset eivät?
Et huijaa kuin itseäsi tuolla spritekossulla :D Mutta joo ei kaikki kyllä niin voimakkaasti haise
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
Kaunis Wallace Et huijaa kuin itseäsi tuolla spritekossulla :D Mutta joo ei kaikki kyllä niin voimakkaasti haise
message file JPG
Äitini, joka normaalisti haistaa kaiken, ei haistanut mitään spirte kossu viritelmälläni. Olen vieläpä muodostunut aika taitavaksi kesäteatterinäyttelijäksi tässä tissutellessa, joka melkein onnistuu esittää selvää.
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
Salaperäinen Sammakko Dokasin paljon. Aloin vetää muita päihteitä siihen päälle. Sit jäi dokaaminen vähemmälle. Sit jäi vaan hatsi ja alkoholi pariksi kymmeneksi vuodeksi. Sitte dokasin jo tosi vähän muutaman vuoden ja lopetin jossain vaiheessa hatsinkin ja röökin polttamisen. Sitte kuvittelin kohtuukäyttäväni holia ja hatsia silloin tällöin muutamia kertoja vuodessa kunnes tajusin lopettaa molemmat. Siitä lienee viitisen vuotta. Paska kama.
itsehän olen yhä juova alkoholisti. Pyrkimys on kuiville. Ainakin puoli vuotta, ja katsoo sitten jos voin palata kohtuukäyttöön. Tällä hetkellä elän jossain viinan huuruisessa haavemaailmassa, jossa laadin raitistumissuunnitelman, jonka aina kusen.

Olen vähän kuin tuo Doom -ukko, yksinäinen mies käymässä kamppailua avaruusasemalla.

Alkoholi jotenkin sopii meikäläiselle ja korjaa persoonassani olevia puutteita, kenties traumoja. Humalassa minusta kuoriutuu piinkova seuramies, ei väkivaltainen juntti, asia, jolle saan vahvistusta ympäristöstä. Niin miehet kuin naiset tulevat taputtelemaan selkään.
https://www.youtube.com/watch?v=re0A23CSvpw
youtube thumbnail
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
message file JPG
Mitähän Aku Hirviniemelle kuuluu? Olen aika varma, että hän on hieman tyyliseni, masennukseen taipuvainen alkoholin käyttäjä. Ei pohjimmiltaan paha, mutta kännissä, kun ollaan niin kännissä tapahtuu, ja siihen päälle medialta vittuilut.

Niin ja sanottanee vielä, että en pahemmin ole itse töhöillyt kännissä, koska juon mieluiten omissa oloissani.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/50f4a603-fa52-4114-a7a7-f3f98bedc7d3
Punastuva Robin 13 pv
message file JPG
Hyvä kirja
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
message file JPG
Viinapäissäni alan ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia. Kirjoittamaan proosaa. Äitikin ihmetteli, kun tämä ukko alkaa puhumaan karjalanmurretta kännissä. Tuntuu, että viina-minäni on jotenkin parempi, yhteiskunnan hyväksymä jätkä.

En jotenkin vain halua palata siihen raittiiseen todellisuuteen. Olen siellä yksinäinen, masentunu paskaläjä. Viinaministerinä olen mukava seuramies.
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
attachment Punastuva Robin Hyvä kirja
message file JPG
Hyvä kirja, mutta pitkään jatkunutta alkoholin käyttöä ei pidä missään nimessä katkaista seinään. Omat sedät ovat sillä itsensä tapattaneet. Samoin Irwin Goodman Venäjän tullin käsissä.
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
attachment Punastuva Robin Hyvä kirja
message file JPG
Tämä on vähän kämyistä tietoa, mutta Allen Carr delasi keuhkosyöpään. Monet pohtivat, saiko ukko itsensä ensinnäkään eroon röökistä. Tosin noi lopettaneiden sairaudet voivat iskeä vuosien päästä, olen sitä itse läheltä seurannut.
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
message file JPG
Yön pimeinä tunteina ajattelen, ja hieman sukukirjoja avanneena, arvelen, että suvussamme kulkee jokin diagnosoimaton psykiatrinen sairaus, koska suvun ukot eristäytyvät ja dokaavat itsensä hengiltä siinä 40v kieppeillä - kaikki.
https://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_heritage_disease

Kuva ehkä liittyy.
AP Huima Kalkkarokäärme 13 pv
message file MP4
Mikähän siinäkin on, että naltreksonin ottaminen pelottaa, vaikka on promilleja? Minulla on huonoja kokemuksia lääkkeistä, aika altis sivuvaikutuksille, ja jos tulee sivuvaikutuksia ne lisäävät entisestään pahaa oloani. Ajattelin, että aloittaisin 1/4 tabletilla. Jakoura noissa on, joten niitä tabletteja sopinee veistellä.

Todellisuuteen palaaminen pelottaa. Täytyy kohdata se oma elämä, ja alkaa kasata sitä niistä pirstaleista. Tilanteeni ei ole ihan hirveän paha, kun on katto pään päällä ja jonkinlainen tukiverkosto, enkä vielä ole kerennyt dokaamaan terveyttäni. Olisi kenties mahdollisuus työuraan ja naiseen, punaiseen taloon ja perunamaahan. Olen vain jäätävä hikky erakko, joka ratkeaa ja ratkeaa masennuskausina.

Opettelin juomaan pikkukylän pussikalja piireissä ja TKK:lla. Kaikkihan siellä TKK:lla vetivät isolla kädellä, juomalauluja laulettiin, poislukien kristityt ja raittiusseuran ukot. Olin vieläpä melko raitis noihin aikoihin, join harvoin. Sitten, kun sairastuin masennukseen juomiseni yltyi, ja nykyään olen katkovalmista materiaalia.

Pientä ranttausta, mutta sitä vartenhan lanka on.
Utuinen Hepokatti 11 pv
message file JPG
No niin, nyt tämä Stuka -lentäjä on saanut uuden pohjakosketuksen. Tällä hetkellä alas menee viinalla lantrattua mustikkajugurttia.

Jälki on rumaa, mutta sellaistahan se sodassa on.
Tavallinen Korsto 10 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme nuoriso tosiaan vetää katukaupasta hankittuja rauhoittavia ja ADHD-lääkkeitä (apteekin piriä), ja mitä lie tutkimuskemikaaleja, mitkä ei vielä vuosituhannen taitteessa olleet juttu. Sekakäyttö on yleistynyt. Seikalla voi olla henkilölle huonot seuraukset, koska kyseinen henkilö on niin kamoissa, että siinä riittää päihdelääkärilläkin ihmeteltävää, kuinka henkilöä tulisi hoitaa.
Nuoriso vetää maria niin että koko paikkakunta haisee.
Mustasukkainen Alkuhärkä 9 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Olen miettinyt, että onkohan alkoholi jonkinlainen rakkaustaikajuoma suomalaisille. Ranskalainen vaihto-opiskelija kämppäkaveri minulta aikoinaan uteliaasti tiedusteli, että "Is it true Finns mate only when drunk?"
No ei täällä hikises pohjolan persereijäs kyllä muuten pääse nussimaan ku viinalla.
Ärsyyntynyt Kostaja 9 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme nuoriso tosiaan vetää katukaupasta hankittuja rauhoittavia ja ADHD-lääkkeitä (apteekin piriä), ja mitä lie tutkimuskemikaaleja, mitkä ei vielä vuosituhannen taitteessa olleet juttu. Sekakäyttö on yleistynyt. Seikalla voi olla henkilölle huonot seuraukset, koska kyseinen henkilö on niin kamoissa, että siinä riittää päihdelääkärilläkin ihmeteltävää, kuinka henkilöä tulisi hoitaa.
itse olen huomannut että adhd-lääkitys on käytännössä vienyt kaljanhimon
AP Huima Kalkkarokäärme 9 pv
message file JPG
Jukka Rasila kirjoitti, että sille ei tule darraa. Uskon sen puheet täysin.

Tähänkin koneeseen mahtuu aika paljon lentopetroolia. Korkeahko älykkyysosamäärä ja silti vedän kuraa; elämä ihan solmussa. Voi paskan paska, ihan jäätävät viinageenit molemmista sukuhaaroista. Onneksi vanhemmat ja pari kaveria koittavat hieman suitsia, mutta kyllä tämä touhu on yhtä sirkusta.

Olen kehittynyt aika taitavaksi sirkustaitelijaksi, kun pitää esittää selvää.
https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/nayttelija-jukka-rasila-nyt-uskallan-sanoa-etta-olen-toipuva-alkoholisti
AP Huima Kalkkarokäärme 9 pv
message file JPG
Miten saatte putken katkaistuksi? Mistä löydätte sen henkisen kantin?

Kuukausi tinaamista takana, ja jalat kääntyvät mielummin alkoon kuin katkolle.
Helpottunut Örkki 9 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Miten saatte putken katkaistuksi? Mistä löydätte sen henkisen kantin? Kuukausi tinaamista takana, ja jalat kääntyvät mielummin alkoon kuin katkolle.
Mistä metallista kyse?
AP Huima Kalkkarokäärme 9 pv
Helpottunut Örkki Mistä metallista kyse?
message file JPG
Ihan Koskenkorva viinasta.
Helpottunut Örkki 9 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Ihan Koskenkorva viinasta.
hm.. noh, ensinnäkin hankkiuudut eroon kaikesta viinasta (lavuaari), sitten pidät huolen että saat kunnon ruokaa ja suolaa, piffit ja ranut, tai vaikka kebu ja colaa, jne. ja sit pidät huolen että tankkaat juomaa paljon, suola sitoo vettä jne. Raitista ilmaa välistä, paljon unta, tuuletin pörräämään kun hikoiluttaa, kylmä suihku, ja käteen vejät
AP Huima Kalkkarokäärme 9 pv
Helpottunut Örkki hm.. noh, ensinnäkin hankkiuudut eroon kaikesta viinasta (lavuaari), sitten pidät huolen että saat kunnon ruokaa ja suolaa, piffit ja ranut, tai vaikka kebu ja colaa, jne. ja sit pidät huolen että tankkaat juomaa paljon, suola sitoo vettä jne. Raitista ilmaa välistä, paljon unta, tuuletin pörräämään kun hikoiluttaa, kylmä suihku, ja käteen vejät
message file JPG
Juomiseni on pakonomaista. En vaan meinaa saada katki. Koitan syödä koko aika ja ottaa vitamiinini.
Puhdas Iguana 9 pv
Itse vedin kännissä nilkan paskaksi ja lopetin ryyppäämisen siihen. Nyt on kohta oltu 2v ilman viinaa, mutta kyllä se himo vielä siellä taustalla on. Joskus näen unta että esim. rannalla joisin bisseä. Mutta pahimmat himot loppui vasta 7-9kk lopettamisen jälkeen, eli tipaton ei kyllä tee yhtään mitään.
Vaarallinen Paviaani 9 pv
Pahinta putken lopettamisessa on jäätävä ahdistus ja unettomuus luokkaa pyörit 8 tuntia sängyssä ja nouset ylös. Monesti pakko valvoa vaan suoraan yli 24h että lopulta nukahtaa. Eli tollaset "paljon unta" vinkit on ihan tyhjän kanssa.
AP Huima Kalkkarokäärme 8 pv
message file MP4
Tuo alkoholi sopii melkäläiselle turhankin hyvin. Kännissä olen kova seuramies, selvänä tossujani tuijottava erakko hikky. Tuli taas nauratettua naisia tuolla turuilla ja toreilla, parit puhelinnumerotkin vaihdettiin.
AP Huima Kalkkarokäärme 8 pv
message file JPG
Alkoholismia on vaikea ymmärtää, koska se muuttaa muotoaan, ja näyttäytyy eri henkilöillä eri tavoin; jostain tulee väkivaltain, toisesta leppoisa ajatusten tonava, joku sekoilee itsensä seiskan sivuille. Olin joskus puklaileva jonne, jolle tuli vähän pääkipua ja pahoinvointia six-packistä, nyt melkoinen viinaministeri, joka juo kevyesti lekan päivässä.
AP Huima Kalkkarokäärme 8 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Alkoholismia on vaikea ymmärtää, koska se muuttaa muotoaan, ja näyttäytyy eri henkilöillä eri tavoin; jostain tulee väkivaltain, toisesta leppoisa ajatusten tonava, joku sekoilee itsensä seiskan sivuille. Olin joskus puklaileva jonne, jolle tuli vähän pääkipua ja pahoinvointia six-packistä, nyt melkoinen viinaministeri, joka juo kevyesti lekan päivässä.
message file JPG
Paras onnistumisprosentti taitaa olla myllyhoidolla tai Sinclair -menetelmällä (n. 60%), mutta nekään eivät kaikille toimi. En usko, että päihdeongelmaan on yhtä oikeaa ratkaisua, koska ihmiset tulevat niin eri taustoista, erilaisin kortein ja erilaisin juomatottumusten kanssa.
AP Huima Kalkkarokäärme 6 pv
message file MP4
Olen ihan täysin koukussa alkoholiin. Joudun tuntemattomien kanssa sanaharkkaan. Elämänhallinta ja ajantaju rakoilee. En sentään putkaan ole päässyt. Pelottaa lopettaa niin jatkan vetämistä. Olen aika taitava näyttelemään selvää ja minulle myydään; kenties hyvä niin. Eräs henkilö neuvoi, että jos et ole julkisuuden henkilö, niin kukaan ei muista töhöilyjäsi parin viikon päästä.

Kai se on pyydettävä, että vanhemmat vievät terveysasemalle, viinat mukanani. Olen jonkin verran lukenut kirjallisuutta traumoista, kehittyvät pitkäaikaisen stressin seurauksena. Alkoholisoiduin pikkuhiljaa, koska aloin lääkitä itseäni sillä.

Toivottavasti tämä kimara olisi se pohjakosketus, jonka jälkeen koittaa raittius.
AP Huima Kalkkarokäärme 5 pv
Koen olevani jonkin sortin Matti Nykänen, joka on aina oikeassa. Kenties se on jotain sairauden tunnottomuutta; mene ja tiedä. Välillä tulen servatuksi, ja joudun miettimään vastausta pidempään eikä minulla ei ole vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
https://www.youtube.com/watch?v=sQN0QerMi9I
youtube thumbnail
Hienosteleva Emu 5 pv
attachment Hermostunut Vaeltaja Paras tapa lopettaa päihteet on löytää urheilulaji mistä tykkää. Ryyppäminen tuhoaa edellisten päivien gainssit ja pilaa muutaman seuraavan päivän treenit, jonka seurauksena sitä ei enää haluakaan tehdä.
message file JPG
Tää on kyllä rajoittanut omaa dokaamista todella rajusti, vaikken koskaan mikään alkoholisti ole ollutkaan. Lähinnä semmonen sosiaalinen juoppo, joka ei viihdy yksin himassa, vaan mielellään olen lähtenyt näkemään kavereita ja menevänä nuorena aikuisena luontevaa on ollut mennä baariin tissuttelemaan.
Siitä sitten kolmannen tuopin jälkeen on ollut helppo ottaa se kymmenes ja viidestoistakin tuoppi ja vähän teräviä päälle. Kun on hyvä meno, niin jatkot tottakai ja tilanteen salliessa vielä seuraavanakin päivänä voi ottaa. Tätä rumbaa ehkä kerran kuussa.
Nykyään vapaa-aika kuluu miettien ravintoa, treeniä ja palautumista ja sosiaaliset tarpeet tulevat tyydytetyiksi lajin parissa.
Kiltti Örkki 4 pv
attachment Huima Kalkkarokäärme Miten saatte putken katkaistuksi? Mistä löydätte sen henkisen kantin? Kuukausi tinaamista takana, ja jalat kääntyvät mielummin alkoon kuin katkolle.
>Miten saatte putken katkaistuksi?
Vähentämällä. Yhtenä päivänä juon kaljan tunnin välein, seuraavana päivänä 1,5 tunnin välein tjsp. Kelloa tuijottelen, koska voi korkata. Tosin noin rankkoja putkia ei ole tullut vedettyä kuin sinä

>Mistä löydätte sen henkisen kantin?
Jossain vaiheessa tulee liian paha olo olla jatkuvassa humalassa ja pitää katkaista.
Auttaa myös, kun tulee eteen joku "pakko" katkaista, joku elämäntapahtuma edessä, jossa on pakko olla seurassa selvinpäin kun ei kehtaa kännissä mennä.

Vastalauta 0.6.24 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää