Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
Vastaa lankaan
preview image
0%
AsiallinenAsiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
TyöturvallinenTyöturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Kutiava Trubaduuri 4 kk
message file JPG
Laihdutuslanka

Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
91
AP Kutiava Trubaduuri 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
AP alkaa olla aikamoinen läskimooses. Liikaa kaljaa. Huonot ruuanlaittotaidot.

Ainoa keino, jolla olen saanut painoa pudotettua pidemmässä juoksussa on aamulenkkeily. Liikunta kamat valmiiksi edellisiltana, herätys 5:00 am, nopeat aamutoimet ja lenkille.

Kokeiltu on karppausta yms. diettejä (liian työlästä tällaiselle vetelykselle, vaatii kokkaustaitoja).
Verinen Kuningas 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Huh en jaksa lukea noin pitkää tekstiä t:sami ap puhelimella
Varovainen Termiitti 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Syö vähemmän. Kaikki syyt on tekosyitä
Huvittunut Lemmenlintu 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Yksinkertaisinta on kun et osta mitään epäterveellistä. Kaikki kauppa-asiointi hevi-osastolla, pl. riisi/kala/kana. Sitten keität riisiä ja syöt sitä jokaisella aterialla, alussa ihan vain kasvisten kanssa, mutta lisää pieni määrä yllä mainittuja lihoja kun siltä tuntuu. Jos on mitään mielitekoja, niin popsi porkkanaa, omenaa, banaania yms. Ei tartte laskeskella kaloreita eikä miettiä kummoisempia, kunhan vain pysyt suunnitelmassa. Ainakin itsellä toiminut. Pidä vaikka herkkupäivä kerran viikkoon, mutta älä osta silloin kotiin mitään herkkuja tai pidä määrä hyvin pienenä, jotta se varmasti jää yhteen päivään.
Vastenmielinen Saatana 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
Piri, ketoosi ja kuntoilu on auttanut pudottamaan 50 kg parikin kertaa
AP Kutiava Trubaduuri 4 kk
Varovainen Termiitti Syö vähemmän. Kaikki syyt on tekosyitä
message file JPG
Ei nyt ihan noinkaan. Menin itse vuosikaudet kitudietillä ja hajoilin ajatustyötä vaativilla TKK:n laboratoriokursseilla, koska en ollut syönyt riittävästi. Päänuppi ei tuntunut toimivan. Ravinnottomuus lisää stressiä. Vähän, kun sanoisi raskasta fyysistä duunia painavalle raksaukolle, että vedät vaan 2000 kcal päivässä, kyllä se siitä. Henkinen kantti siinä pettää ennen pitkään.

https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-mielenterveyskriisi-ei-odota
AP Kutiava Trubaduuri 4 kk
Varovainen Termiitti Syö vähemmän. Kaikki syyt on tekosyitä
message file MP4
Aiheeseen liittyen.
AP Kutiava Trubaduuri 4 kk
attachment Vastenmielinen Saatana Piri, ketoosi ja kuntoilu on auttanut pudottamaan 50 kg parikin kertaa
message file JPG
Pirissä on se ongelma, että kuurin lopetettua alkaa tehdä kahta kauheammin mieli ruokaa, ja paino alkaa hiipiä takaisin.
Koditon Profeetta 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Lopetin lihomisen kun en enää syönyt kahta kertaa viikossa kebabia
Vastenmielinen Saatana 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Pirissä on se ongelma, että kuurin lopetettua alkaa tehdä kahta kauheammin mieli ruokaa, ja paino alkaa hiipiä takaisin.
Kuurittaa enemmän kuin ei kuurita
Pelottava Koala 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Ajattelin tulla tekemään tästä hyvän langan. Listaan alle muutaman hyvän häkin. Paljon riippuu lähtökunnosta, mutta alla yleisiä vinkkejä.

Tahti:
0,5-1% painosta /viikko

Ruoka:
Jätetään itsestäänselvyydet, eli sipsut, karkit, makkarat, sokerilimut ja mehut, alkoholi yms yhteen virkkeeseen, älä syö/juo.

Perus makrot:
Syö proteiinia noin gramma/cm pituutta. Tämä ohje toimii hyvin pahasti ylipainoisilla ihmisillä. Tarviit myös hyviä rasvoja ruuasta, mutta niiden osalta ei ole yhtä yleispätevää sääntöä, kuin protskusta. Jos rasvojen kanssa tähtäät noin 50-100g väliin, et mene pahasti metsään. Loput kalorit sitten hiilareista. Huolehdi myös kuidun saannista. Kuitu ja protsku pitävät kylläisenä.

Korvaa riisi ja pasta paljon vettä sisältävillä kasviksilla, esim kukkakaalilla ja kesäkurpitsalla. Miksi ehdotin juuri noita? Kukkakaalissa on vain 32 kcal/100g (vs riisi 130), ja siitä saa raastamalla riisin kaltaista. Kesäkurpitsassa on vain 16 kcal/100g (vs pasta 110), ja siitä saa nuudeliraastimella spaghettin kaltaista.

Mikäli noilla ei lähde vielä paino sopivaan laskuun, vaihda illallinen proteiinipitoiseen salaattiin. Ja salaattihan syödään ilman kastiketta.

Proteiinin lähteinä kannattaa suosia vähärasvaisia vaihtoehtoja. Huomaa, että saman eläimen eri osissa on eroja rasvan määrässä. Em. Poikkeus, jos olet mies, syö kananmunia, nostavat testotasoja ja sisältävät hyvää kolesterolia. Esim kolme munaa päivässä on aika hyvä, ja saat noin 20g protskuakin niistä.

Kaloreiden laskemisesta saattaa olla joillekkin apua, kannattaa kokeilla.

Jos haluat herkutella, joillekkin toimii paremmin sallivampi toiminta, jolloin yhtenä päivänä nautitut kalorit kompensoidaan seuraavan viikon aikana. Toisille puolestaan sopii täyskielto. Kokeilemalla selviää. Muista kuitenkin, ettei repsahdus saa johtaa luovuttamiseen, vaan homma jatkuu soitäkin huolimatta. Jossain vaiheessa voi olla jopa hyväksi ottaa cheattiateriat käyttöön esim 2 vk välein.

Ateriarytmi:

Jaa ruokailut 3-6 ateriaan ja syö samoihin kellonaikoihin. Itselle toimii hyvin, etten syö klo 19 (illallinen) jälkeen mitään. Keholla menee noin viikko aikaa tottua uuteen ateriarytmiin.

Liikunta:
Vastusharjoittelu suojaa lihaksia dieetin aikana. Jos olet vasta-alkaja, niin 1-2 kertaa salilla viikossa riittää. Voit tehdä myös hiit-treeniä. Ota tavoitteeksi esim 10 000 askelta päivässä. Liikunnalla on kuitenkin hyvin marginaalinen vaikutus poltettuihin kaloreihin, joten ruokailu on tärkeämpi.
Hohtava Lintu 4 kk
Koditon Profeetta Lopetin lihomisen kun en enää syönyt kahta kertaa viikossa kebabia
Tää taitaa olla ihan riittävä neuvo. Sokerilitkujen ja kaljan kittaus myös pois.
Tavan kotiruokaa ei edes pysty syömään niin paljoa, että sillä lihoisi.
Nolostunut Flanders 4 kk
Pelottava Koala Ajattelin tulla tekemään tästä hyvän langan. Listaan alle muutaman hyvän häkin. Paljon riippuu lähtökunnosta, mutta alla yleisiä vinkkejä. Tahti: 0,5-1% painosta /viikko Ruoka: Jätetään itsestäänselvyydet, eli sipsut, karkit, makkarat, sokerilimut ja mehut, alkoholi yms yhteen virkkeeseen, älä syö/juo. Perus makrot: Syö proteiinia noin gramma/cm pituutta. Tämä ohje toimii hyvin pahasti ylipainoisilla ihmisillä. Tarviit myös hyviä rasvoja ruuasta, mutta niiden osalta ei ole yhtä yleispätevää sääntöä, kuin protskusta. Jos rasvojen kanssa tähtäät noin 50-100g väliin, et mene pahasti metsään. Loput kalorit sitten hiilareista. Huolehdi myös kuidun saannista. Kuitu ja protsku pitävät kylläisenä. Korvaa riisi ja pasta paljon vettä sisältävillä kasviksilla, esim kukkakaalilla ja kesäkurpitsalla. Miksi ehdotin juuri noita? Kukkakaalissa on vain 32 kcal/100g (vs riisi 130), ja siitä saa raastamalla riisin kaltaista. Kesäkurpitsassa on vain 16 kcal/100g (vs pasta 110), ja siitä saa nuudeliraastimella spaghettin kaltaista. Mikäli noilla ei lähde vielä paino sopivaan laskuun, vaihda illallinen proteiinipitoiseen salaattiin. Ja salaattihan syödään ilman kastiketta. Proteiinin lähteinä kannattaa suosia vähärasvaisia vaihtoehtoja. Huomaa, että saman eläimen eri osissa on eroja rasvan määrässä. Em. Poikkeus, jos olet mies, syö kananmunia, nostavat testotasoja ja sisältävät hyvää kolesterolia. Esim kolme munaa päivässä on aika hyvä, ja saat noin 20g protskuakin niistä. Kaloreiden laskemisesta saattaa olla joillekkin apua, kannattaa kokeilla. Jos haluat herkutella, joillekkin toimii paremmin sallivampi toiminta, jolloin yhtenä päivänä nautitut kalorit kompensoidaan seuraavan viikon aikana. Toisille puolestaan sopii täyskielto. Kokeilemalla selviää. Muista kuitenkin, ettei repsahdus saa johtaa luovuttamiseen, vaan homma jatkuu soitäkin huolimatta. Jossain vaiheessa voi olla jopa hyväksi ottaa cheattiateriat käyttöön esim 2 vk välein. Ateriarytmi: Jaa ruokailut 3-6 ateriaan ja syö samoihin kellonaikoihin. Itselle toimii hyvin, etten syö klo 19 (illallinen) jälkeen mitään. Keholla menee noin viikko aikaa tottua uuteen ateriarytmiin. Liikunta: Vastusharjoittelu suojaa lihaksia dieetin aikana. Jos olet vasta-alkaja, niin 1-2 kertaa salilla viikossa riittää. Voit tehdä myös hiit-treeniä. Ota tavoitteeksi esim 10 000 askelta päivässä. Liikunnalla on kuitenkin hyvin marginaalinen vaikutus poltettuihin kaloreihin, joten ruokailu on tärkeämpi.
>Jaa ruokailut 3-6 ateriaan ja syö samoihin kellonaikoihin.
Ite aloin laihtumaan ilman sen kummempia ruokavalioseuraamisia (lisätyn sokerin jätin melkein kokonaan pois) kun vaan lopetin jatkuvan syömisen. Mitä useammin ja tasaisemmin syö päivän mittaan, sitä enemmän on nälkä koko ajan ja toi on ihan kauheeta kidutusta. Eli sillä on väliä milloin noi 3-6 ateriaansa vetää.

Jos syön töissä kunnon lounaan ravintolassa, syön sitten seuraavan kerran vasta illalla jotain, enkä silloinkaan mitään oikeaa ateriaa. Jos taas skippaan lounaan, syön sitten 2-3 kertaa jotain siinä klo 16-20 välillä, ehkä yhden aterian ja sit illemmalla jotain pientä jos ehtii tulla nälkä.
Varovainen Termiitti 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Ei nyt ihan noinkaan. Menin itse vuosikaudet kitudietillä ja hajoilin ajatustyötä vaativilla TKK:n laboratoriokursseilla, koska en ollut syönyt riittävästi. Päänuppi ei tuntunut toimivan. Ravinnottomuus lisää stressiä. Vähän, kun sanoisi raskasta fyysistä duunia painavalle raksaukolle, että vedät vaan 2000 kcal päivässä, kyllä se siitä. Henkinen kantti siinä pettää ennen pitkään. https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-mielenterveyskriisi-ei-odota
Sieltä liuta tekosyitä syödä liikaa. Kiitos kun todistit pointtini
Nolostunut Flanders 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Valkosessa riisissä ei oo mitään ravintoaineita, nimenomaan tollaset valkoset höttöhiilarit kannattaa jättää pois, jos joku. En ymmärrä myöskään tätä neuvoa.
Miellyttävä Sieni 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Paina 100kg:
>pyöräile himona
<ei vaikutusta
>juokse niin perkeleesti
<ei vaikutusta
>karppaa dieemii
<vaikutusta

Paino kertyy sit millä vaan tavalla :D
Nolostunut Flanders 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
>vielä suurempi vaikutus on, jos muuttaa totuttua rytmiään eli jos iltasyöjä lopettaisi iltaruoat ja siirtyisi aamupalan syöjäksi tai päinvastoin
Tähän en ole kyllä pystynyt. En ole aamupalaa syönyt aikuisiällä varmaan koskaan, mutta nyt olen tietoisesti jättänyt iltasyömiset vähemmälle (eli en syö heti kotiintultua vaan vasta siinä klo 19 aikaan), jos olen syönyt lounaan ravintolassa työkavereiden kanssa. Mielestäni kaikkein paras on nimenomaan epäsäännöllisyys. Eli missään nimessä ei mitään kellotettua syömistä, vaan fiiliksen mukaan. Nälkä menee tunnissa, parissa ohi kun ei syö, eli iltapäivään asti kestää ihan hyvin syömättä esim. vapaapäivinä. Joinakin päivinä tulee syötyä paljonkin, mutta silti laihtuu jostain syystä kun pääsääntöisesti harrastelee eräänlaista pätkäpaastoa. Minulla tämä ei ole nimittäin edes pätkäpaastoa, sillä juon aamukahvit kerman kanssa, ei tule missään vaiheessa yli 12h ilman kaloreita.
Nolostunut Flanders 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
message file JPG
>tän takia usein yritän jotain pientä aamulla syödä
<Ei kai se vähä kerma kahvissa täysin paastoa pilaa?
Viestissäsi oli jo ratkaisu ongelmaasi :D Laitan ihan reilusti kevytkermaa kahviin, koska se on vaan niin hyvää ja juon aamulla paljon kahvia. Eli kyllä tulee kaloreita, mutta se riittää hyvin tuonne iltapäivään eikä tule kiukkua :D
Pelottava Koala 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
On totta, että sali itsessään laskee rasvaprosenttia. Jos painoa on kertynyt paljon, niin normaaleihin rasvoihin pääsy on käytännössä mahdotonta ilman ruokavalion muutosta. Tunti salilla polttaa noin 200-300 kcal. Jos käy salilla kolmesti viikossa, paino laskee ilman ruokavalion muutosta noin 200g/vk. Eli vaikutus on aina marginaalinen.

Itsellä auttoi, kun tein muutokset pikkuhiljaa ajan kanssa. Jos muutokset tekee kaikki kerralla, niin helposti tulee kropalle vastareaktio.
AP Kutiava Trubaduuri 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
message file JPG
Pahin virhe noihin aikoihin oli varmaan iltasyöminen. Olin nuorena hölmönä lukenut Miken Pakkotoisto.comista, että henkilö tarvitsee lisää proteiinia iltaa vasten, että ei mene kataboliseen tilaan yön aikana, ja kovimmat bodarimunkit heräävät yöllä juomaan proteiinipirtelöä. Tieto oli tuolloin hämärää ja sitä sai usein vain toisilta ukoilta ja Body -lehden roinaaja haastatteluista.
Hohtava Lintu 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Varmaan ymmärsit pointin.
Tyyliin perunamuusit, kalakeitot, hernerokat jne..noihin kaikkiin saa upotettua voita ja läskiä mutta ovat herkunmoista ilman niitäkin.
Valpas Hylje 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
>juo kaljaa
>syö pitsaa
>maha alkaa kasvaa
>peilikuva alkaa näyttää epämiellyttävältä
>ala syömään tavallista kotiruokaa
>vähennä kaljan juomista
>laihdu
Lempeä Fretti 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Liiku. Uinti esim. on erinomainen laji.
Törkeä Poro 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Tavallinen kotiruoka on semmosta että se kermaan ja voihin tehty lihapullakastike on vaan yks ruoka viikossa, muina päivinä sitten jotain eri ruokaa missä ei sitten ole niin paljoa rasvaa.
Rasvanen ja proteiinipitoinen ruoka on myös siitä hyvä että se täyttää pidemmäksi aikaa eikä tarvitse napostella koko ajan, ei pelkällä kotiruoalla kukaan liho vaikka olisi 1000 kaloria per annos kun päivässä syödään max 2 lämmintä ateriaa. Kyllä se vaatii väkisinkin jotain muuta lisäksi jos haluaa lihoa.
Kodikas Antilooppi 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
>Kasvissyönti.
Ei ainakaan paino nouse. Siihen kun tekeekin vielä jotain päälle niin alkaa laskemaan turtuneemmallakin läskillä vatsa.
Kodikas Antilooppi 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Niin, sehän on vahvasti tavoista kiinni.
Pelottava Koala 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Pahoittelut, kävi näppivirhe, 100 g viikossa. Lisäksi saliharjoittelulla on vaikutuksia nälkähormoniin. Mun mielestä tuo ei ole enää kovinkaan tavoiteltava tilanne, sillä vuoden aikana myös voimaharjoittelun tulokset hiipuvat, jos lihakset eivät saa riittävästi energiaa.

Asiat voi tehdä fiksusti tai tyhmästi.
Koditon Profeetta 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Annoskoko hyvinkin. Lasten annoksestakin kebabia normi paikassa tulee kylläiseksi monessa paikkaa.
Lahjakas Liha-Pekka 4 kk
Miellyttävä Sieni Paina 100kg: >pyöräile himona <ei vaikutusta >juokse niin perkeleesti <ei vaikutusta >karppaa dieemii <vaikutusta Paino kertyy sit millä vaan tavalla :D
Tää pelkkä liikunnan lisääminen feilaa siksi että siinä ei oteta huomioon sitä että pelkkä liikunnan lisääminen ei ole se oikea ratkaisu. Liikunta polttaa lopulta aika vähän kaloreita, ja kun sitä sitten mittaillaan jollain rannekellolla joka sanoo että poltit 800 kcal puolen tunnin heilumisella niin pahimmassa tapauksessa jopa syödään entistäkin enemmän.

"You can't outrun a bad diet" -gearit pitää ihan paikkansa. Toi on kanssa aivan täysin yhdentekevää syötkö päivässä kerran, kuusi vai 10 kertaa, kunhan se kokonaismäärä pysyy oikeana. Jokainen syököön siten kun itselleen parhaiten sopii, mutta kaikesta vänkäämisestä huolimatta se kokonaiskalorimäärä (hiukan tietysti niitä makroja mielellään katellen) on se mikä ratkaisee.
Miellyttävä Sieni 4 kk
Lahjakas Liha-Pekka Tää pelkkä liikunnan lisääminen feilaa siksi että siinä ei oteta huomioon sitä että pelkkä liikunnan lisääminen ei ole se oikea ratkaisu. Liikunta polttaa lopulta aika vähän kaloreita, ja kun sitä sitten mittaillaan jollain rannekellolla joka sanoo että poltit 800 kcal puolen tunnin heilumisella niin pahimmassa tapauksessa jopa syödään entistäkin enemmän. "You can't outrun a bad diet" -gearit pitää ihan paikkansa. Toi on kanssa aivan täysin yhdentekevää syötkö päivässä kerran, kuusi vai 10 kertaa, kunhan se kokonaismäärä pysyy oikeana. Jokainen syököön siten kun itselleen parhaiten sopii, mutta kaikesta vänkäämisestä huolimatta se kokonaiskalorimäärä (hiukan tietysti niitä makroja mielellään katellen) on se mikä ratkaisee.
Et voisi paremmin sanoa. Nyt koitankin löytää uuden tasapainon keholle, vaikka oli se hauska olla varsin isokokoinen ja vahva kuin härkä. Nivelet joutuvat kuitenkin armottomalle koetukselle, kun liikkuu raskaasti ja painoa löytyy reippaasti. Ei se pitkällä juoksulla hyvää tee.
Helpottunut Orangi 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
Päätin tuossa ennen juhannusta hankkia vähän pelivaraa ja pudotin 3 viikossa pois 4 kiloa. Saavutin tämän dieetin ja treenin yhteispelillä, eli niinkuin se nyt perinteisesti on tehty. Älä kuuntele mitään juttuja siitä, kuinka treenaaminen on muka turhaa, kun sen rooli on olevinaan niin vähäinen painonpudotuksessa. Treenaaminen on silti yksi osa kokonaisuutta, eikä toisesta ole hyötyä ilman toista. Sillä ylläpidetään kuitenkin normaalia aineenvaihduntaa.

Täällä onkin jo kehotettu jättämään viina ja sokeri pois, ja pakko kompata tätä. Kalja ei ole eloonjäämisen kannalta välttämätön elintarvike ja sokerikin lähinnä lihottaa, vaikka hyvää onkin. Pois on siis laitettava TÄYSIN ja kokonaan ilman ehtoja kalja, viina, karkit ja perunalastut. Lopetat syömästä/juomasta noita HETI! Myös limsojen sokeroidut versiot ovat täyspannassa ja välttelisin jäätelöäkin, vaikka näin kesällä onkin houkutus ottaa vähän edes.

Mitä sitten saa syödä? Omaan ruokavaliooni kuuluivat keitot. Perunan ympärille saa paljon hyvää ruokaa, josta ei huonoja kaloreita kerry. Alappa tekemään lihakeittoa, hankit hyvää naudan suikalelihaa, jota ruskistat paistinpannulla ja lisäät keittoliemeen, jossa on pilkottua perunaa, vähän suolaa, lihaliemikuutio ja oman makusi mukaan kasvismausteita. Hyvää, sokeritonta, proteiinipitoista sopivissa määrin, vähäkalorista ja sisältää kaikkea mitä kasvava poika tarvitsee. Lautasellisella lähtee nälkä ja se on hyvä mitta yhden aterian kooksi. Keittoa voi lisäksi tehdä ja säilöä monen päivän tarpeiksi.

Ketjussa aiemmin mainittu hernekeitto toimii myös, ja yksi mitä suosittelen aivan erityisesti on kaurapuuro. Lautasellisen kauroja kiehauttaa puuroksi kattilassa 10 minuutissa. Sen kanssa voi syödä ruisleipää ja kananlihaa leivänpäällisenä. Jos sulla on marjoja, puolukkaa tai mustikkaa mitä pistää lisukkeeksi, niin sekaan vaan. Monet maustavat kaurapuuronsa sokerilla, mutta itse jätin tuon pois ja käytin sen sijaan ruokajuomana SOKERITONTA Pepsi Maxia tai Coke Zeroa, jos pelkkä kaura alkoi käydä liian valjuksi. Elimistöni varsin vähäistä hiilarien tarvetta tyydytin hedelmillä. Appelsiineja, klementiinejä, banaaneja, ananasta. Niistä sain C-vitamiinit ja kuitua. Kuitu on hyvä, se saa paskan luistamaan ja edesauttaa aineenvaihduntaa. Kuitua saa lisäksi myös juuri tuosta kaurapuurosta ja ruisleivästä.

Päivälliseksi saa siis vetää normaalin lautasellisen mitä vain normaalia kotiruokaa. Illallisella pitääkin tyytyä vähempään ja tässä kohtaa alkaa monella tihkaista.
Helpottunut Orangi 4 kk
attachment Helpottunut Orangi Päätin tuossa ennen juhannusta hankkia vähän pelivaraa ja pudotin 3 viikossa pois 4 kiloa. Saavutin tämän dieetin ja treenin yhteispelillä, eli niinkuin se nyt perinteisesti on tehty. Älä kuuntele mitään juttuja siitä, kuinka treenaaminen on muka turhaa, kun sen rooli on olevinaan niin vähäinen painonpudotuksessa. Treenaaminen on silti yksi osa kokonaisuutta, eikä toisesta ole hyötyä ilman toista. Sillä ylläpidetään kuitenkin normaalia aineenvaihduntaa. Täällä onkin jo kehotettu jättämään viina ja sokeri pois, ja pakko kompata tätä. Kalja ei ole eloonjäämisen kannalta välttämätön elintarvike ja sokerikin lähinnä lihottaa, vaikka hyvää onkin. Pois on siis laitettava TÄYSIN ja kokonaan ilman ehtoja kalja, viina, karkit ja perunalastut. Lopetat syömästä/juomasta noita HETI! Myös limsojen sokeroidut versiot ovat täyspannassa ja välttelisin jäätelöäkin, vaikka näin kesällä onkin houkutus ottaa vähän edes. Mitä sitten saa syödä? Omaan ruokavaliooni kuuluivat keitot. Perunan ympärille saa paljon hyvää ruokaa, josta ei huonoja kaloreita kerry. Alappa tekemään lihakeittoa, hankit hyvää naudan suikalelihaa, jota ruskistat paistinpannulla ja lisäät keittoliemeen, jossa on pilkottua perunaa, vähän suolaa, lihaliemikuutio ja oman makusi mukaan kasvismausteita. Hyvää, sokeritonta, proteiinipitoista sopivissa määrin, vähäkalorista ja sisältää kaikkea mitä kasvava poika tarvitsee. Lautasellisella lähtee nälkä ja se on hyvä mitta yhden aterian kooksi. Keittoa voi lisäksi tehdä ja säilöä monen päivän tarpeiksi. Ketjussa aiemmin mainittu hernekeitto toimii myös, ja yksi mitä suosittelen aivan erityisesti on kaurapuuro. Lautasellisen kauroja kiehauttaa puuroksi kattilassa 10 minuutissa. Sen kanssa voi syödä ruisleipää ja kananlihaa leivänpäällisenä. Jos sulla on marjoja, puolukkaa tai mustikkaa mitä pistää lisukkeeksi, niin sekaan vaan. Monet maustavat kaurapuuronsa sokerilla, mutta itse jätin tuon pois ja käytin sen sijaan ruokajuomana SOKERITONTA Pepsi Maxia tai Coke Zeroa, jos pelkkä kaura alkoi käydä liian valjuksi. Elimistöni varsin vähäistä hiilarien tarvetta tyydytin hedelmillä. Appelsiineja, klementiinejä, banaaneja, ananasta. Niistä sain C-vitamiinit ja kuitua. Kuitu on hyvä, se saa paskan luistamaan ja edesauttaa aineenvaihduntaa. Kuitua saa lisäksi myös juuri tuosta kaurapuurosta ja ruisleivästä. Päivälliseksi saa siis vetää normaalin lautasellisen mitä vain normaalia kotiruokaa. Illallisella pitääkin tyytyä vähempään ja tässä kohtaa alkaa monella tihkaista.
message file JPG
Illalliseksi pitää riittää kaksi viipaletta ruisleipää, vähän lihaa tai juustoa ja hedelmä. Eli juuri sen verran, että näläntunne lähtee eikä valvota sängyssä. Laskin aikoinaan, että näillä seteillä päivittäiset kalorini jäivät alle 2000, mikä on alle aikuisen miehen keskikulutuksen. Tällä tavoin pääsin tilaan, jossa sulatin läskejäni pois tahtiin 1 kilo per viikko. Parhaimmillaan jopa 1,5 kiloa viikkoon. Näin esimerkkinä, koronakesällä 2020 sulatin 7 viikossa 8 kiloa.

Tähän kaikkeen pitää yhdistää ns. ruumiinkulttuuri, eli lihaskuntotreeni. Minä itse tein kolmasti viikossa leuanvetoja, etunojapunnerruksia ja ylävartaloharjoitteita käsipainoilla, plus lenkkeily. Lisäksi 2 päivänä viikossa jalkakyykkyä. Kesällä ohjelmaan kuuluivat vielä uinti ja polkupyöräily.
Tahraton Keuhkokala 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
>Sit vedän yhden istumalta illalla kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata..
No oiskohan tässä se syy
Lahjakas Liha-Pekka 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Oliko jotain numeroitakin tän tueksi vai pelkkä "bro usko mua, oikeesti vaan kolme palaa kääretorttua päivässä bro säästöliekki lepattaa bro"? Kirjaimellisesti mahdotonta ettei paino laske jos on oikein mitoitettu kalorivaje, ja kun et kahdessa viestissä pysy edes oman tarinan mukana niin ei tartte kauheasti arpoa että oliko se kolme palaa vai kolme pitkoa.
Huima Zombie 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
Todellisuuden hyväksyminen. Itsensä kusettamisen lopettaminen. Selvinpäin oleminen. Terveellisempään ruokavalioon vaihtaminen. Säännöllinen liikunta. Karkin syömisen ja muun herkuttelun lopettaminen.

Päihteiden lopettaminen on iso asia, koska se laiskistaa ja huonontaa elämäntapoja itsensä myrkyttämisen lisäksi.

Herkuttelu sotkee luonnollista näläntunnetta.

Kannattaa vaan opetella hyväksymään se, ettei enää yritäkään syödä vatsaansa ihan täpötäyteen, vaan hyväksyt sen ettei vatsa ole ihan täynnä. Et tule kuolemaan nälkään ja seuraava ruoka tulee sitten kuitenkin ajallaan, jolloin saat taas lisää syötävää. Tästä sinun on kuitenkin luovuttava.

Syö vihanneksia ja "oikeaa" ruokaa. Jos syöt ravintoköyhää tai esim. eineksiä, niin et saa niistä tarvitsemiasi ravintoaineita ja elimistösi haluaa lisää syötävää.

Liiku ja tee asioita. Jos olet vaan passiivinen ja mietit jatkuvsti syömistä, niin se ei tule onnistumaan. Keskity muihin asioihin.

Itselle toimi hyvin kun totutteli suosiolla hyvin askeettiseen perustasoon, koska ihminen tottuu mihin vaan, mutta jos herkuttelee jatkuvasti, niin se perspektiivi siihen terveelliseen perusruokaan on suurempi ja sitä vähemmän houkuttelevammalta se tuntui. Syön sellaisen yhden kupillisen ruokaa päivässä, johon laitan paljon kasiviksia ja lihaa ...ja joskus vaihtelevan määrän riisiä.

Sitten kun elimistö tottuu siihen puhtaampaan ravintoon ja liikkumiseen, mihin voi mennä muutamakin kuukausi, niin rasvainen ruoka ei enää edes tunnu kovin houkuttelevalta. Liikkuminenkin alkaa tuntua miellyttävämmältä vasta sitten kun elimistö alkaa toimimaan paremmin. Anna tälle muutokselle vähän aikaa, äläkä luovuta heti.
Valpas Hylje 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
>ala tissuttelemaan kaljaa 10-20 annosta päivässä
>syö sipsiä ja pitsaa kun et jaksa könnissä tehdä oikeaa ruokaa
>maha alkaa kasvaa
>katso peiliin
>Hyi vittu
>lopeta kaljan tissuttelu ja roskaruoka
>laihdu
Uskomaton tarina, tiedän.
Lahjakas Liha-Pekka 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Ei mulle niitä numeroita pitää tarvitse, mutta jos oikeasti haluaisit laihtua niin et arpoisi tollasia vaan laskisit, koska ihmiset on aivan saatanan huonoja arvioimaan kaloreita silmällä - jostain todella oudosta syystä kyllä. Mutta kun pitää meemeillä jostain säästöliekeistä ja aineenvaihdunnoista niin ei ole mikään kauhea yllätys että et edes oikeasti yritä.

Jos ihminen lihoisi sillä ettei syö niin meillä olis vähän erinäköistä kuvamateriaalia eri mantereilta.
Outo Lohi 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Mulla lähti joskus painoa niin huomaamattani niin, että söin jotain 3-4h välein. Eli syö päivässä vaikka kunon ruuan ja sit vetää vaikka bannanin tai jonkun pikku jugurtin välipalaksi ja muistaa juoda lasin vttä samalla.En edes liikkunut yhtään silloin ja painoa vaan tippui tolla keinolla. yt oon alkanut liikkumaan ja syön vähän mitä sattuu ja painoa lähtenyt jonkin verran ja kroppa kiinteytynyt. Mulla taitaa olla vaan ihan ok aineenvaihdutunta.
älä liikaa kuuntele muiden mielipiteitä vaan tee sitä mikä sopii sun vartalolle ja älä herkuttele liikaa.
Tahraton Keuhkokala 4 kk
Lahjakas Liha-Pekka Ei mulle niitä numeroita pitää tarvitse, mutta jos oikeasti haluaisit laihtua niin et arpoisi tollasia vaan laskisit, koska ihmiset on aivan saatanan huonoja arvioimaan kaloreita silmällä - jostain todella oudosta syystä kyllä. Mutta kun pitää meemeillä jostain säästöliekeistä ja aineenvaihdunnoista niin ei ole mikään kauhea yllätys että et edes oikeasti yritä. Jos ihminen lihoisi sillä ettei syö niin meillä olis vähän erinäköistä kuvamateriaalia eri mantereilta.
Vaikuttaisi että tässä tapauksessa on kyse lähinnä kehitysvammaisuudesta kaverin tekstien perusteella.
Seikkailunhaluinen Enkeli 4 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Ei persuja Turkuun, ei pedareita minnekkään
Utuinen Raivohärkä 4 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
message file JPG
>En syö aamupalaa, en lounas, en välipalaa. Sit vedän yhden istumalta illalla kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata..

Huoh, rakas... Meneepäs taas komeasti pieleen. Se aamupalahan syödään! Eikä aamiaisella vedetä kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata, vaan vaikka juuri tuota ylempänä mainittua kaurapuuroa. Nuo kääretortut, sipsit, keksit ja suklaat ovat 100% yksinomaan pelkkää sokeria ja rasvaa. Ei proteiinia, ei kuitua, ei vitamiineja, ja vetämällä noita saat reippaasti yli päivän kaloritarpeesi täysin huomaamatta. Yksi megapussi Taffelin sipsuja on heittämällä 2000 kaloria. 2/3 vähintään aikuisen miehen päivän energiatarpeesta, pelkkänä rasvana ja hiilareina, ja jonain mikä kenties joskus aikoinaan oli perunaa. Sokeri toimii silleen vittumaisesti, että se ei kaikki heti pala energiaksi, vaan elimistö varastoi sen rasvaksi, selittäen mikseivät läskisi sula. Ruokailutottumuksesi ovat sanalla sanoen surkean paskat, anteeksi vain ranskani.

Saako arvata? Vedät noita kääretorttuja, sipsei, keksei, suklaata vieläpä joka ilta, seitsemänä iltana viikossa? Joo, ei herrajumala! Ei mikään saatanan ihmekään, jos jätkä vaan turpoaa. Perunalastuja syödään tyyliin max. KERRAN KUUSSA jonain mukavana karkkipäivänä/leffailtana ENINTÄÄN puoli pussia. Kääretortut ja suklaat pitää jättää aikuisena muksun syntymäpäiville sinne kerran vuoteen. Muuten syödään ympäri vuoden pelkkää tylsää perusruokaa poikkeamatta kuviosta. Mainitsemasi liikuntaharrasteet eivät aktivoi kehoasi lähellekään tarpeeksi kumoamaan nielemääsi kalorimäärää. Tuo voisi mennä jos olisit ammattimainen painonnostaja, mutta puntti ei tainnut harrastuksiisi kuulua? No anyway, normaalisti kuuluu syödä 3 ateriaa päivässä, niistä vähintään 1 lämmin kotiruokasetti, ILMAN mitään sokeripitoista. Jos haluat olla oikein hardcore, jätät näkkileivästäkin voin/margariinin pois. Olet ajanut itsesi tilaan, jossa aineenvaihduntasi ei toimi normaalisti kun pidät noita pätkäpaastoja, vaan kehosi takertuu epätoivoisesti sitten kaikkeen energiaan mitä se käsiinsä saa, ja sitten jätkä alkaa mussuttamaan kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata.. Ei näin, hyvä mies!

>Sairastan myös kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Ikävä kuulla, bro. Tuo on sellainen musta pekka, etten osaa sanoa siihen mitään, vaan tarvitset lääkärin neuvoja. Tiedän vain että kilpirauhasen kenkkuilu vaikuttaa kieltämättä aika paskamaisesti aineenvaihdunnan toimintaan. Mutta jätä nyt ne hemmetin kääretortut, sipsit yms. pois. Sinähän kaivat hautaa hampaillasi.
Yhteistyökykyinen Aladdin 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
>Täs nyt väkisin koitan vetää jogurttia ja ananasta ennenkuin lähden liikkeelle tänään.
Ja lisää sokeripaskaa. Sokeri ihan aluksi nolliin, ei edes hedelmiä.
Täydellinen Laiskiainen 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
liikuntaa kannattaa lisätä elämäänsä. helpointa ois jos keksii sellaisen muodon sitä mistä oikeasti tykkää niin riittää motivaatiota tehdäkin. itsehän en mitenkään ihmeemmin vähentänyt herkuttelua mutta juuri tuo liikunnan lisääminen on auttanut. toki auttaa vielä enemmän jos vaikka pikkuhiljaa muuttelet nii että herkuttelet vaikka jokatoinen päivä vaan
Täydellinen Laiskiainen 3 kk
attachment Utuinen Raivohärkä >En syö aamupalaa, en lounas, en välipalaa. Sit vedän yhden istumalta illalla kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata.. Huoh, rakas... Meneepäs taas komeasti pieleen. Se aamupalahan syödään! Eikä aamiaisella vedetä kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata, vaan vaikka juuri tuota ylempänä mainittua kaurapuuroa. Nuo kääretortut, sipsit, keksit ja suklaat ovat 100% yksinomaan pelkkää sokeria ja rasvaa. Ei proteiinia, ei kuitua, ei vitamiineja, ja vetämällä noita saat reippaasti yli päivän kaloritarpeesi täysin huomaamatta. Yksi megapussi Taffelin sipsuja on heittämällä 2000 kaloria. 2/3 vähintään aikuisen miehen päivän energiatarpeesta, pelkkänä rasvana ja hiilareina, ja jonain mikä kenties joskus aikoinaan oli perunaa. Sokeri toimii silleen vittumaisesti, että se ei kaikki heti pala energiaksi, vaan elimistö varastoi sen rasvaksi, selittäen mikseivät läskisi sula. Ruokailutottumuksesi ovat sanalla sanoen surkean paskat, anteeksi vain ranskani. Saako arvata? Vedät noita kääretorttuja, sipsei, keksei, suklaata vieläpä joka ilta, seitsemänä iltana viikossa? Joo, ei herrajumala! Ei mikään saatanan ihmekään, jos jätkä vaan turpoaa. Perunalastuja syödään tyyliin max. KERRAN KUUSSA jonain mukavana karkkipäivänä/leffailtana ENINTÄÄN puoli pussia. Kääretortut ja suklaat pitää jättää aikuisena muksun syntymäpäiville sinne kerran vuoteen. Muuten syödään ympäri vuoden pelkkää tylsää perusruokaa poikkeamatta kuviosta. Mainitsemasi liikuntaharrasteet eivät aktivoi kehoasi lähellekään tarpeeksi kumoamaan nielemääsi kalorimäärää. Tuo voisi mennä jos olisit ammattimainen painonnostaja, mutta puntti ei tainnut harrastuksiisi kuulua? No anyway, normaalisti kuuluu syödä 3 ateriaa päivässä, niistä vähintään 1 lämmin kotiruokasetti, ILMAN mitään sokeripitoista. Jos haluat olla oikein hardcore, jätät näkkileivästäkin voin/margariinin pois. Olet ajanut itsesi tilaan, jossa aineenvaihduntasi ei toimi normaalisti kun pidät noita pätkäpaastoja, vaan kehosi takertuu epätoivoisesti sitten kaikkeen energiaan mitä se käsiinsä saa, ja sitten jätkä alkaa mussuttamaan kääretorttua, sipsei, keksei, suklaata.. Ei näin, hyvä mies! >Sairastan myös kilpirauhasen vajaatoimintaa. Ikävä kuulla, bro. Tuo on sellainen musta pekka, etten osaa sanoa siihen mitään, vaan tarvitset lääkärin neuvoja. Tiedän vain että kilpirauhasen kenkkuilu vaikuttaa kieltämättä aika paskamaisesti aineenvaihdunnan toimintaan. Mutta jätä nyt ne hemmetin kääretortut, sipsit yms. pois. Sinähän kaivat hautaa hampaillasi.
toi olis kyllä ihan helvetin perseestä jos pitäis kokoajan olla syömässä. ei vittu jäis aikaa mihinkään muuhun kuin ruuan laittamiseen ja syömiseen niin se jäis äkkiä. en voi käsittää miten jotkut onnistuu syömään sen 5-6 kertaa päivässä. se ei vaan onnistu ainakaan yksinäisenä hikkynä
Musta Kiivi 3 kk
Täydellinen Laiskiainen toi olis kyllä ihan helvetin perseestä jos pitäis kokoajan olla syömässä. ei vittu jäis aikaa mihinkään muuhun kuin ruuan laittamiseen ja syömiseen niin se jäis äkkiä. en voi käsittää miten jotkut onnistuu syömään sen 5-6 kertaa päivässä. se ei vaan onnistu ainakaan yksinäisenä hikkynä
message file JPG
En muuten syö 5-6 kertaa päivässä. Syön 3 kertaa ainoastaan, eikä mitään välipaloja siinä välissä. Illallinen niistä ei ole valmistettu ateria, vaan syön ruisleipää ja vähän lihaa ja hedelmiä. Sellaisena päivänä kun teen keittoa, teen sitä tarpeeksi, jotta ylijääneen voi vain kiehauttaa äkkiä iltapalaksi ja hörpätä alas ennen nukkumaanmenoa. Myös joitain puuroja voi säilöä näin muutaman tunnin.
Musta Kiivi 3 kk
Yhteistyökykyinen Aladdin >Täs nyt väkisin koitan vetää jogurttia ja ananasta ennenkuin lähden liikkeelle tänään. Ja lisää sokeripaskaa. Sokeri ihan aluksi nolliin, ei edes hedelmiä.
message file JPG
Luonnonhedelmien ja marjojen täydellinen välttely ei ole järkevää, koska tarvitset kuitenkin C-vitamiinin lähteen jostain. Myös hedelmien kuitu on hyvästä, eikä luonnonhedelmistä saa fruktoosia ollenkaan niin paljon. Tärkeämpää on vältellä prosessoitua sokeria täysin. Ja maissisiirappia. Olen pannut merkille, että tuota amerikankirousta on alkanut pikku hiljaa näkymään joissain meidänkin hyllytuotteissamme.
Musta Kiivi 3 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
message file JPG
Tiedän. Olen itse juonut lähinnä jotain Funlightin sokerittomia mehuja harvakseltaan silloin tällöin.
Viehättävä Laama 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
Lainataas vähän lankaa. Itsellä ei niinkään ole nyt ongelmaa liikunnan osalta (kuntopyörällä 45-60min päivittäin ja kävelen kauppareissut ja välillä muuten vaan), mutta ruokahuolto tuo haasteita.

Onko aamupalani esimerkiksi mistään kotoisin? Teen yleensä näistä jonkun ja sitten vuorottelen ihan vaan sen perusteella että mitä tekee mieli.
>2dl turkkilaista jogurttia + 2dl mysliä
>4-5 paistettua kananmunaa ketsupilla
>kaurapuuro voisilmällä

Voi myös suositella hyviä lounas/illallinen/iltapala -ruokia. Nykyään vedän kaksi lämmintä ruokaa päivässä ja ne ovat yleensä riisi+jauheliha+kruunuvihannekset tai joku wokkimössö kukkosoossilla. Joskus harvoin nistipataa tai kasvistortillat. En vaa osaa kokata.
Täydellinen Laiskiainen 3 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
ei se toimi noin. heti seuraavan pahan olon tullen sitä kävelee vaikka väkisin kauppaan hakemaan sen keksipaketin. ei lakkaa vaivaamasta ennenkun sen tekee
Hilpeä Hevonen 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Steroidit toimii huijauskoodina. Miinuksena vaan että pääkoppa saattaa pehmetä ja budjettiakin kannatta varata puoli tonnia.
Yhteistyökykyinen Aladdin 3 kk
attachment Musta Kiivi Luonnonhedelmien ja marjojen täydellinen välttely ei ole järkevää, koska tarvitset kuitenkin C-vitamiinin lähteen jostain. Myös hedelmien kuitu on hyvästä, eikä luonnonhedelmistä saa fruktoosia ollenkaan niin paljon. Tärkeämpää on vältellä prosessoitua sokeria täysin. Ja maissisiirappia. Olen pannut merkille, että tuota amerikankirousta on alkanut pikku hiljaa näkymään joissain meidänkin hyllytuotteissamme.
Sokerinarkkarille on tärkeää ottaa kaikki sokeri pois, että keho tottuu normaaliin ruokaan. Nykyhedelmät on muutenkin jalostettu niin makeaksi, että se on melkeen kuin karkkia söisi. Ei varmasti lähde hiilaripaskahimot jos jotain hedelmiä syö aamupalaksi. C-vitamiinia saa vaikkapa kaalista (hapankaali on vitun hyvää).
Tulinen Elefantti 3 kk
attachment Viehättävä Laama Lainataas vähän lankaa. Itsellä ei niinkään ole nyt ongelmaa liikunnan osalta (kuntopyörällä 45-60min päivittäin ja kävelen kauppareissut ja välillä muuten vaan), mutta ruokahuolto tuo haasteita. Onko aamupalani esimerkiksi mistään kotoisin? Teen yleensä näistä jonkun ja sitten vuorottelen ihan vaan sen perusteella että mitä tekee mieli. >2dl turkkilaista jogurttia + 2dl mysliä >4-5 paistettua kananmunaa ketsupilla >kaurapuuro voisilmällä Voi myös suositella hyviä lounas/illallinen/iltapala -ruokia. Nykyään vedän kaksi lämmintä ruokaa päivässä ja ne ovat yleensä riisi+jauheliha+kruunuvihannekset tai joku wokkimössö kukkosoossilla. Joskus harvoin nistipataa tai kasvistortillat. En vaa osaa kokata.
Myslissä ja turkkilaisessa jugurtissa on yllättävän paljon kaloreita noilla määrillä. Jos vaihtaisit osan mysleistä marjoihin ja jugurtin kreikkalaiseen?

Lämpimässä ruoassa esim. riisin vaihdat kukkakaaliin, tosi hyvää wokissa.
Jos haluaa kevyen, superhyvän ja suht helpon wokin testata, niin shiratakinuudeli-paksoi-kanawokki:

>shiratakin huuhteluun
>paksoi isoiksi paloiksi ja kuivalla >pannulla roustausta kovalla lämmöllä minuutti ja sivuun
>lämmöt pienemmälle, valkosibbeä >paistumaan ja sivuun paksoin päälle kun ok
>kanapaloja pannulle pieneen öljyyn, maustaminen suola, pippurit ja jotain itäsoosia maun mukaan
>kun kana ok, shiratakit sekaan, paksoit ja valkosibbet myös
>soijaa liru, mausta mielesi mukaan

Shirataki on vähän kallista, mutta tämä on hyvin vähäkalorinen ruoka kunhan ei läträä öljyä ja sokerikastikkeita.

Jauheliha kannattaa mahdollisuuksien mukaan vaihtaa kanaan muutenkin, jos kaloreita leikkailee. Nistipadoissa ja muissa on aika usein tyhjiä kaloreita, jotka kyllä mahaa kasvattavat vaan eivät paljoa ravitse.
Tulinen Elefantti 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Itse olen tiputtanut painoa n. 10kk aikana 42kg

Konttoritöihin siirtymisen myötä pääsi paino vähän karkaamaan vaikka nuorempana olen hyvässä tikissä ollut. Vielä olisi sellainen kymmenisen kiloa tiputettavana, eli tavoitteessa ollaan ennen joulua.

Voisinkin jakaa vähän vinkkejä ja aatoksia tämän onnistumisen suhteen huomenissa paremmalla ajalla.
Tulinen Elefantti 3 kk
Tulinen Elefantti Itse olen tiputtanut painoa n. 10kk aikana 42kg Konttoritöihin siirtymisen myötä pääsi paino vähän karkaamaan vaikka nuorempana olen hyvässä tikissä ollut. Vielä olisi sellainen kymmenisen kiloa tiputettavana, eli tavoitteessa ollaan ennen joulua. Voisinkin jakaa vähän vinkkejä ja aatoksia tämän onnistumisen suhteen huomenissa paremmalla ajalla.
Tästä vähän jos avaan hyviä tärppejä.

Käytännössä toteutin tämän niin, että ensimmäiset 6kk olin tiukalla ketolla (maks. 30g hiilaria päivässä) ja keskimäärin 500-900kcal vajeella, ja sen jälkeen normaalilla ruokavaliolla ja keskimäärin 600-1000kcal vajeella. Alkupaino 144, nyt 102, pituutta 181. Olen varreltani todella roteva muutenkin, joten katson josko tuohon 92 tähtäisi, lihasta on päällä myös ihan ok määrä.

Tämän lisäksi liikuntaa lisäsin punttitreenin ja kävelyn/juoksun muodossa maaliskuun alusta lähtien. Tällä hetkellä menee 1,5km 6min 30sek, 5km juoksu 26min helposti, 10km 56min, eli kunto alkaa olemaan suhteellisen hyvä kaikki huomioiden.

Ja sitten vinkkeihin:

RUOKA
>suunnittele syöntisi ja pysy suunnitelmassa
Alkuun ei tiedä mitä tekee ja ei kannatakaan mun mielestä liian tarkasti alkaa nyhväämään kalorien kanssa. Totuttele ensin uuteen normaaliin.

>ei IKINÄ nälkäisenä kauppaan
Tällä tavalla tulee vältettyä vitutusta ja impulssiostoksia. Tässäkin suunnittelu on tärkeää; osta asioita pitkällä jänteellä.

>kaikki herkut pois kotoa, KAIKKI
Et voi syödä sitä mitä ei ole kaapissa

>herkut pois KOKONAAN
Näissä on helppo sortua, varsinkin aluksi. Sokerin stoppaaminen täysin vituttaa ja aiheuttaa oireita. Tässä tuntuu olevan se make it or break it -kohta monelle. Joku yksi herkku per viikko lipsuu nopeasti suklaalevyyn ja siitä joihinkin mutakakkuihin. Läskinä tiedän miten helppoa se on. Siksi täysi kielto. Se on se hinta minkä muutoksesta maksat, ja onhan se sokeri aivan turhaa paskaa muutenkin. Huom. täysi kielto koskee kaikkia tilanteita. KAIKKIA.

>ota selvää kokkaamisesta
Youtube on suuri apu. Opettele tekemään simppeleitä kotiruokia, joissa ei mässytellä pastalla, perunalla ja riisillä koko ajan. Tutki hyviä korvikkeita näille, tässäkin langassa mainittu monia. Tämä on yksi suurimpia juttuja laihtumisen ja elämänlaadun suhteen, ja kuuluuhan se nyt aikuisen perustaitoihinkin. Jos olet laiska, niin ajattele se näin: lopettamalla samina olemisen pidennät tervettä eliniänodotettasi useammalla vuodella, mutta auttavien kokkaustaitojen oppimiseen menee vain muutama kuukausi. Jäät siis voitolle mitä aikaan tulee. Kaikki einekset pois siis.

>kaloreiden laskeminen
Alkuun kannattaa ylipäätään opetella hahmottamaan missä on mitäkin ja kuinka paljon. Jos lasket sallituksi kalorimääräksesi vaikkapa 1800/päivä, niin siihen olisi hyvä saada vaikka 300 aamupala, 500 lounas, 700 päivällinen, 300 iltapala. Tee nämä valmiiksi, niin ei tarvitse lennosta
Tulinen Elefantti 3 kk
Tulinen Elefantti Tästä vähän jos avaan hyviä tärppejä. Käytännössä toteutin tämän niin, että ensimmäiset 6kk olin tiukalla ketolla (maks. 30g hiilaria päivässä) ja keskimäärin 500-900kcal vajeella, ja sen jälkeen normaalilla ruokavaliolla ja keskimäärin 600-1000kcal vajeella. Alkupaino 144, nyt 102, pituutta 181. Olen varreltani todella roteva muutenkin, joten katson josko tuohon 92 tähtäisi, lihasta on päällä myös ihan ok määrä. Tämän lisäksi liikuntaa lisäsin punttitreenin ja kävelyn/juoksun muodossa maaliskuun alusta lähtien. Tällä hetkellä menee 1,5km 6min 30sek, 5km juoksu 26min helposti, 10km 56min, eli kunto alkaa olemaan suhteellisen hyvä kaikki huomioiden. Ja sitten vinkkeihin: RUOKA >suunnittele syöntisi ja pysy suunnitelmassa Alkuun ei tiedä mitä tekee ja ei kannatakaan mun mielestä liian tarkasti alkaa nyhväämään kalorien kanssa. Totuttele ensin uuteen normaaliin. >ei IKINÄ nälkäisenä kauppaan Tällä tavalla tulee vältettyä vitutusta ja impulssiostoksia. Tässäkin suunnittelu on tärkeää; osta asioita pitkällä jänteellä. >kaikki herkut pois kotoa, KAIKKI Et voi syödä sitä mitä ei ole kaapissa >herkut pois KOKONAAN Näissä on helppo sortua, varsinkin aluksi. Sokerin stoppaaminen täysin vituttaa ja aiheuttaa oireita. Tässä tuntuu olevan se make it or break it -kohta monelle. Joku yksi herkku per viikko lipsuu nopeasti suklaalevyyn ja siitä joihinkin mutakakkuihin. Läskinä tiedän miten helppoa se on. Siksi täysi kielto. Se on se hinta minkä muutoksesta maksat, ja onhan se sokeri aivan turhaa paskaa muutenkin. Huom. täysi kielto koskee kaikkia tilanteita. KAIKKIA. >ota selvää kokkaamisesta Youtube on suuri apu. Opettele tekemään simppeleitä kotiruokia, joissa ei mässytellä pastalla, perunalla ja riisillä koko ajan. Tutki hyviä korvikkeita näille, tässäkin langassa mainittu monia. Tämä on yksi suurimpia juttuja laihtumisen ja elämänlaadun suhteen, ja kuuluuhan se nyt aikuisen perustaitoihinkin. Jos olet laiska, niin ajattele se näin: lopettamalla samina olemisen pidennät tervettä eliniänodotettasi useammalla vuodella, mutta auttavien kokkaustaitojen oppimiseen menee vain muutama kuukausi. Jäät siis voitolle mitä aikaan tulee. Kaikki einekset pois siis. >kaloreiden laskeminen Alkuun kannattaa ylipäätään opetella hahmottamaan missä on mitäkin ja kuinka paljon. Jos lasket sallituksi kalorimääräksesi vaikkapa 1800/päivä, niin siihen olisi hyvä saada vaikka 300 aamupala, 500 lounas, 700 päivällinen, 300 iltapala. Tee nämä valmiiksi, niin ei tarvitse lennosta
Jatkuu
miettiä. Kannattaa myös miettiä kaloreiden laatua. Kuitua ja proteiinia olisi hyvä saada runsaasti, eli älä täytä kalorimääriäsi paskeella.

>juomat
Jos oikeasti haluat laihtua ja terveyttäsi tarkkailla, niin tästedes juot vettä. Rasvaton maito maksimissaan sen lisäksi, mutta ei purkkitolkulla. Mehut pois kokonaan, limu tottakai myös. Kahviin sitä rasvatonta eikä mitään kermaa.



MENTALITEETTI

Huomasin itse, että tämän tavoitteen ja asian järkeily itselle auttoi aika paljon. Lopulta se tavoite on saada itsensä sen verran terveeksi, että hyviä elinvuosia tulee käytettäväksi lisää. Siitä se nimittäin on pidemmän päälle kiinni. Läskinä voi vielä kaks-kolmekymppisenä porskuttaa menemään, mutta huomattavasti tukalampaa myöhemmällä iällä. Kannattaa siis JOKAISTA herkkupalaa harkiessakin miettiä, että onko se käypä hinta siitä, että eläkepäivistä nauttiminen jää puoleen siitä mitä se olisi voinut olla.

>jos mä vain tämän kerran syön tän herkun
Et vittu syö. Tiedän että tämä on ankea ja äkkijyrkkä suhtautuminen, mutta se toimii. Jokainen herkkuun sortuminen on kuin sen sun läskeyden syiden mikrokosmos, jossa tiivistyy se kaikki aiempi epäonnistuminen. Tämän kun älysin, niin helpottui se itseltään kieltäminen.

>jatko
Älä mieti laihdutusta kuurina vaan uutena elämäntapana. Et voi enää palata entiseen, tämän on se uusi terveempi sinä. Suosittelen opettelemaan etsimään nautiontoa terveellisemmästä ruoasta sekä liikunnasta sekä hyväksymään sen tosiasian, että aina ei ole mukavaa. Liian liskoaivojen seuraaminen mukavuuden perässä ajoi meidän sameiksi, koska sitä ruokaa on mukava tunkea suuhun ja rasvasokeri tuntuu höpöltä avoissa.
Itse opin ihan pitämään siitä, että teen hommasta vielä tavallista epämukavampaa mm. kieltämällä itseltäni lämpimät suihkut ja peseytymällä vain jääkylmällä vedellä sekä nukkumalla ajoittain lähimetsässä :D
Pointti kuitenkin on se, että laihtuminen ja elämäntapamuutos vaatii jatkuvaa itsekuria, ja siitä on pidettävä kiinni. Missään nimessä ei kannata odottaa kieli pitkällä kuurin loppumista kebuannokset haaveissa. Ne saavat nimittäin pitkälti jäädä sinne haaveisiin.

P.S. kannattaa opetella tekemään salaatteja
t. salaattimestariksi 10kk aikana oppinut
Hohtava Emu 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Saan painoo alas aina kun eukko ei oo kotona.

Enemmän surffausta, jotain niin koukuttavia pelejä tai pornovdeoita että unohtuu syöminen. Noita parin viikon kuuri niin paino tippuu.
Uhmakas Sijoittaja 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Nyt on alotuskuvassa aika peak form rumpu!
Pimeä Valtakunnasovittelija 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Laske kalorit ja syö niiden puitteissa sellaisia ruokia että pysyt täytenä aka. vähemmän kaloritiheää ruokaa.

Vähemmän täyskieltoja, enemmän sen ymmärtämistä mihin laihdutus perustuu: kalorivajeeseen, MILLÄÄN muulla ei ole merkitystä, ne ovat vain henk. koht. preferenssejä. Mikään ruoka ei lihota jos olet kuitenkin kalorivajeella. Syö sen mukaan.

Enemmän päivittäistä ei-urheiluun sidonnaista liikuntaa. Kävely/pyöräily/portaat nje. aina kun mahdollista. Urheilu vapaaehtoista.

Tuossapa laihdutus pääosin
Kiiltävä Mandrilli 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Mitään en ole koskaan laskenut enkä kilojakaan tuijottanut mutta koska niitä pääsi vähän kertymään, se alkoi mietityttämään. Mutta pari kuukautta juoksuharrastusta (hidas juoksu kuluttaa rasvaa!) on tepsinyt.

Pienempien annosten syöminen (pari leipää neljän sijasta, peruna tai pari pientä) säännöllisesti muutamana päivänä viikossa liikkumalla nostetun kulutuksen kanssa yhdistettynä on johtanut siihen, että normaalipaino (painoindeksi 25) on parin kilogramman päässä. Harmi etten merkinnyt mihinkään ylös lähtöpainoa kun ei tullut mieleen että tuloksia tulisi näinkin äkkiä, mutta kai se on noin puolen kilon viikkotahdilla vähentynyt. Heiluu toki paljon riippuen siitä montako litraa on ryystänyt esim. kahvia päivässä, ja joskus tulee tehtyä syntejä, joten pudotustahti olisi voisi olla johdonmukaisempikin, mutta katsotaan nyt... tasaisella tahdilla arvioiden kuusi viikkoa vielä ja juoksukuntokin on silloin varmasti kehittynyt vielä lisää.

Avaimena taisi olla motivaation herääminen *johonkin* toimintaan ja siitä se sitten sisäsyntyisesti lähti ilman sen suurempaa pakottamista, saati täyskieltoja. Osaisinpa sanoa miten temppu tapahtuu...
Koditon Myyrä 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
Likainen Astronautti 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
message file JPG
Mene jonnekin paskajärveen uimaan ja anna matojen imeä paskat kehosta.
Liiskautunut Säätäjä 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Vaihat kaljan viinaan ja jätät päivän pääaterian syömättä joka päivä. Nopeasti lähtee kilot
Hohdokas Pappi 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
käytä rahat alkukuussa baareihin naista etsiessäsi
laihiksella sitte loppu kuu
kokemuspohjalta puhun
Onnekas Jumala 3 kk
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Tuttuni läheinen laihtui normaaliksi monen vuoden pullukkana olemisen jälkeen, kun uusi lääkäri oli tiukempi nuorilla ihmisillä kilpirauhasarvoista. Vanhemmilla ihmisillä sallitaan vähän huonommat arvot. Netistä olen ihmisiä kuunellut, niin joku naienn sanoi miten Thaimaassa hakeutui detox-asiantuntijalääkärille, koska ihmisiin kertyy metalleja ja parasiitteja, niin vasta kuukausien/vuosien protikollahoitojen jälkeen laihtuminen onnistui. Parasiittien häätö ei välttä mättä vie niin kauaa, mutta muut aineen voi viedä.
Avulias Laama 3 kk
Onnekas Jumala Tuttuni läheinen laihtui normaaliksi monen vuoden pullukkana olemisen jälkeen, kun uusi lääkäri oli tiukempi nuorilla ihmisillä kilpirauhasarvoista. Vanhemmilla ihmisillä sallitaan vähän huonommat arvot. Netistä olen ihmisiä kuunellut, niin joku naienn sanoi miten Thaimaassa hakeutui detox-asiantuntijalääkärille, koska ihmisiin kertyy metalleja ja parasiitteja, niin vasta kuukausien/vuosien protikollahoitojen jälkeen laihtuminen onnistui. Parasiittien häätö ei välttä mättä vie niin kauaa, mutta muut aineen voi viedä.
Kilpirauhasarvot tosiaan taivaissa. Pitäis varata lääkärille aika ja uusia reseptit. Lääkäri aina tarjoaa sitä 62mg reseptiä, vaikka edellinen lääkäri pisti mulle aina 120mg. Ja aiemmin en ollut ylipainoinen, olo tuolla 120mg oli hyvä ja suoli toimi. Tuo 62mg on yhtä tyhjän kanssa ja vaikka söisin sitä päivittäin niin olo vetämätön ja suoli toimii sen kerran viikossa.
Sit lääkäri iteki sanoo että se 62mg liian vähän kun arvot ei normissa (sillonku jaksan ottaa lääkkeen) ja silti laittaa sitä eikä korota annosta. Vittu mikä pässi
Siisti Jätti 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Ei nyt ihan noinkaan. Menin itse vuosikaudet kitudietillä ja hajoilin ajatustyötä vaativilla TKK:n laboratoriokursseilla, koska en ollut syönyt riittävästi. Päänuppi ei tuntunut toimivan. Ravinnottomuus lisää stressiä. Vähän, kun sanoisi raskasta fyysistä duunia painavalle raksaukolle, että vedät vaan 2000 kcal päivässä, kyllä se siitä. Henkinen kantti siinä pettää ennen pitkään. https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-mielenterveyskriisi-ei-odota
>ei nyt ihan noinkaan
Ei, se on juuri noin kuten nyymi sanoi
Häpeilevä Albatrossi 3 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Ei nyt ihan noinkaan. Menin itse vuosikaudet kitudietillä ja hajoilin ajatustyötä vaativilla TKK:n laboratoriokursseilla, koska en ollut syönyt riittävästi. Päänuppi ei tuntunut toimivan. Ravinnottomuus lisää stressiä. Vähän, kun sanoisi raskasta fyysistä duunia painavalle raksaukolle, että vedät vaan 2000 kcal päivässä, kyllä se siitä. Henkinen kantti siinä pettää ennen pitkään. https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-mielenterveyskriisi-ei-odota
Huutista läskin copelle
AP Kutiava Trubaduuri 2 kk
Siisti Jätti >ei nyt ihan noinkaan Ei, se on juuri noin kuten nyymi sanoi
message file MP4
Vitut on, jokaisen täytyy löytää omat menetemänsä. Jos et syö riittävästi, niin alat ennen pitkään hajoilemaan. Sen on minun talvi- ja jatkosodan aikainen isoisäni kertonut. Sama juttu asepalveluksessa; jos et syönyt tarpeeksi, et jaksanut marssia. Suomen armeija marssi vatsallaan.
Houkutteleva Toukka 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Vitut on, jokaisen täytyy löytää omat menetemänsä. Jos et syö riittävästi, niin alat ennen pitkään hajoilemaan. Sen on minun talvi- ja jatkosodan aikainen isoisäni kertonut. Sama juttu asepalveluksessa; jos et syönyt tarpeeksi, et jaksanut marssia. Suomen armeija marssi vatsallaan.
message file JPG
Et oo vissii tajunnu sitä et elimistös/aivos huijaa sua syömään liikaa koska on tottunut siihen ja sä keksit sille perustelut, eli aiemmin mainitut tekosyyt. Nyt vedetään jo isoisäkin apuun.

Riittävästi on sun tapauksessa vähemmän kuin normaalisti syöt, kerran oot läski.
Lempeä Fretti 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
>syö vähemmän kuin kulutat

Helppoa.
AP Kutiava Trubaduuri 2 kk
attachment Houkutteleva Toukka Et oo vissii tajunnu sitä et elimistös/aivos huijaa sua syömään liikaa koska on tottunut siihen ja sä keksit sille perustelut, eli aiemmin mainitut tekosyyt. Nyt vedetään jo isoisäkin apuun. Riittävästi on sun tapauksessa vähemmän kuin normaalisti syöt, kerran oot läski.
message file JPG
Läski minä kyllä olen, mutta en tarpeeksi läski, sillä saan naisilta huomiota. Kerrankin törmäsin erääseen eukkoon, jolla oli feeder -fetissi, joka halusi lihottaa minua.
Siisti Jätti 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Vitut on, jokaisen täytyy löytää omat menetemänsä. Jos et syö riittävästi, niin alat ennen pitkään hajoilemaan. Sen on minun talvi- ja jatkosodan aikainen isoisäni kertonut. Sama juttu asepalveluksessa; jos et syönyt tarpeeksi, et jaksanut marssia. Suomen armeija marssi vatsallaan.
Ai no jos kerta pappas niin sanoi. Sillä sehän tekee asiantuntijaksi että on ollut jatkosodassa
AP Kutiava Trubaduuri 2 kk
Lempeä Fretti >syö vähemmän kuin kulutat Helppoa.
message file JPG
Olet henkisesti paskana, jos et syö tarpeeksi ja sitten et pärjää työssäsi tai opinnoissa - oma kokemukseni. Mieti jotain fyysistä työtä tekevää raksamiestä, joka ei saa tarpeeksi kaloreita.
Taisteleva Poro 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Olet henkisesti paskana, jos et syö tarpeeksi ja sitten et pärjää työssäsi tai opinnoissa - oma kokemukseni. Mieti jotain fyysistä työtä tekevää raksamiestä, joka ei saa tarpeeksi kaloreita.
>Olet henkisesti paskana, jos et syö tarpeeksi ja sitten et pärjää työssäsi tai opinnoissa
tää pätee vain, jos olet normaalipainoinen (tai alipainoinen), läskinä ne läskit toimivat kyllä vararavintona.
Vanhanaikainen Mäyrä 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Elikkäs

>Syö n. 1500-1700 kcal/päivä
>Älä juo alkoholia
>Älä juo sokerilitkuja
>Kävelyä se 50 km/viikko tai pyöräilyä vastaavasti, tapahtuu melko pienellä vaivalla

Joku voimatreeni on tuohon vielä hyvä ettei aivan kuihdu, tosin voimatasojen nosto ja painon pudotus tapahtuvat samanaikaisesti vain jos olet aivan aloittelija. Ruokailu kaksi kertaa päivässä, sapuskana riisi/peruna, kanaa/kalaa, vihanneksia ja hyvin maltillinen öljyn/rasvan käyttö kokatessa. Ei välipaloja tai turhia herkutteluja. Raejuustoa/kananmunia jos se annokseen sopii, ja salaattia jollain ei-läskisami kastikkeella voi syödä ns. vitusti. Kalorit kannattaa laskea, jos tekee isomman satsin ruokaa kerralla ja iskee jääkaappiin niin ei tarvitse sitä ihan joka päivä miettiä.

500 kcal päivävajeella lähtee noin 0.5 kg/viikko rasvaa. Eikä tunnu kuolemalta, tosin lautanen tulee puhtaaksi ja ruoka-aikaa odottaa kuin lemmikkikissa.
Onnekas Jumala 2 kk
Avulias Laama Kilpirauhasarvot tosiaan taivaissa. Pitäis varata lääkärille aika ja uusia reseptit. Lääkäri aina tarjoaa sitä 62mg reseptiä, vaikka edellinen lääkäri pisti mulle aina 120mg. Ja aiemmin en ollut ylipainoinen, olo tuolla 120mg oli hyvä ja suoli toimi. Tuo 62mg on yhtä tyhjän kanssa ja vaikka söisin sitä päivittäin niin olo vetämätön ja suoli toimii sen kerran viikossa. Sit lääkäri iteki sanoo että se 62mg liian vähän kun arvot ei normissa (sillonku jaksan ottaa lääkkeen) ja silti laittaa sitä eikä korota annosta. Vittu mikä pässi
Olen seurannut joitain biohakkereita, eli ihmisiä jotka ruokavaliolla korjaavat endokrinologisia ongelmia. Kaikki ei käy kaikille, mutta joku on saanut avun kun on täysin paleo-ruokavaliolla, joku taas on paskonut kilpirauhasensa paastoamisella ja ketoilulla. Ray Peat-ruokavalio on ollut avuksi yhdelle naiselle jota seuraan, mutta se ei ole sukupuolisidonnaista.
Energinen Rupikonna 2 kk
Taisteleva Poro >Olet henkisesti paskana, jos et syö tarpeeksi ja sitten et pärjää työssäsi tai opinnoissa tää pätee vain, jos olet normaalipainoinen (tai alipainoinen), läskinä ne läskit toimivat kyllä vararavintona.
Päätee ihan sinne asti kunnes rasvaa alkaa olla kropassa niin vähän että se alkaa vaikuttaa terveyteen. aka. siihen tilaan ei pääse vahingossa. Ihan hyvät fight or flight gearit iskee aina dietillä ja keskittyminen paranee vrt. yltäkylläiseen tilaan. Oma kokemukseni.
Avulias Laama 2 kk
Onnekas Jumala Olen seurannut joitain biohakkereita, eli ihmisiä jotka ruokavaliolla korjaavat endokrinologisia ongelmia. Kaikki ei käy kaikille, mutta joku on saanut avun kun on täysin paleo-ruokavaliolla, joku taas on paskonut kilpirauhasensa paastoamisella ja ketoilulla. Ray Peat-ruokavalio on ollut avuksi yhdelle naiselle jota seuraan, mutta se ei ole sukupuolisidonnaista.
Mulla tämä sukuvika.
Olen nyt 5pv syönyt 120mg medithyroxinia. Ei tarvinnut uusia reseptiä, kun vanha oli vielä voimassa.
Ulostanut 3krt ja painopudonnut 900g
Mitään muuta en ole muuttanut niin kyllä se tuo paskana oleva kilppari, kun ollut iso tekijä omassa ylipainossa.
(Ei merkittävää ylipainoa)
Avulias Laama 2 kk
Tilanne tänään, päivä 9 kilpirauhaslääkkeen aloituksesta:
Painopudonnut -1,6kg
Vyötärönympärys -3cm
Viskeraali laskenut -1
Tuomittu Apina 2 kk
Kaiken alku ja juuri on se, että hormonitoiminta täytyy saada futaamaan, toisin sanoen aineenvaihdunta.
Kiiltävä Mandrilli 2 kk
Toukokuun alussa oli elopainoa muistaakseni jotain 89 kg. En muista mitä se on saattanut ylimmillään olla mutta kävi se esim. viime vuonna varmaan yli yhdeksänkin kympin hetkittäin, liian vähän liikkumisen ja turhan runsaan sokerin syömisen takia. Nykyään (kolmisen kuukautta myöhemmin) olen 79 kg ja normaalipainoinen.

Juuri mitään en muuttanut paitsi aloin liikkumaan enemmän ja syömään edes vähän harkitummin. Siihen riitti juoksuharrastuksen aloittaminen (kolmesta neljään päivänä viikossa; valmiita aikatauluja ja ohjelmia löytyy kaikille kaltaisistani vasta-alkajista jo jonkin verran ennestään liikkuneillekin) ja siihen lisäksi pienenpieni pyöräilyn ym. lisääminen samalla kun ihan vähän vaan harkitsi tarkemmin annoskokoja syömisissään. Tuntuu kuitenkin siltä että mitään en varsinaisesti muuttanut; herkkuja tulee ahmittua harvemmin mutta täyskieltoja en tarvinnut.

Pudotustahti oli puoli kiloa viikossa ainakin ekat pari kuukautta mutta en siitäkään varsinaisesti säntillistä kirjaa pitänyt. Vaa'alla kävin vain silloin tällöin päivittääkseni lukeman juoksulenkkien energiankulutusta arvioivan/laskeskelevan ohjelman tietoihin... Oli aika lailla silmiä avaava hetki kun nappasin pari viiden kilon painoa ja kävelin vaa'alle niiden kanssa koska en tahtonut uskoa, että semmoinen määrä ylimääräistä oli vielä keväällä jossain päin kehoa!
Fiksu Avosetti 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
15 kalapuikkoa päivässä ja paino tippuu.
Itsekäs Hyeena 2 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
menin duuniin ja lopetin ryyppäämisen
Outo Suorohmu 2 kk
message file JPG
>MA, KE, PE yksijakoista kuntosalilla keskittyen lihasryhmiin ja etenkin ryhdin parantamiseen
>TI, TO, LA intervallihommia ulkona tai huonolla säällä salilla juoksumatolla (30sec kävely, 20sec hölkkä, 10sec juoksu täysillä ja toistoja niin kauan kun vaan jaksaa)
>SU lepopäivä ja saunassa voi ottaa luvan kanssa pari saunaolutta tai syödä jonkun 500kcal suklaan tms mistä nyt nauttiikaan. Kunhan ei mene yli 500-600kcal.

Mitä tulee ruokailuun, niin peruna ja pasta bannilistalle ja ateriat koostuvat riisistä/kasviksista/proteiinista. Proteiinilla tarkoitan lihaa, kalaa, kanaa, papuja - riippuen mitä tekee mieli). Sellainen 2500kcal per päivä on hyvä määrä. Itsestäänselvyydet eli karkit, sipsit sun muut pois kokonaan ruokavaliosta. Sokerittomia limuja voi vedellä jos makeaa tekee ja niitä voi kesäisin myös pakastaa niin saa 0kcal mehujäätä.

Itsellä yleisin setti oli keittää riisiä ja sitten paistaa pannulla kanaa suikaleina. Kanojen joukkoon vielä sipulit ja valkosipulit sekä mausteet. Samalla uunissa 200 asteessa paahtaa vaikkapa juureksiä tai esim lehtikaalipalasia / parsakaalia tms. Jokaisella aterialla juo vielä 5dl vettä niin ei tule nälkä. Aamupalana kaurapuuroa voisilmällä ja välipaloina viiksimiehen jogurttia ämpäristä ja pakastemarjoja sekä hunajaa (muista annoskoot, ei koko ämpäriä ja litra hunajaa).

T. 142kg -> 85kg

Jos on laihdutettavaa yli 50kg niin ne säästetyt rahat voi sitten käyttää nahanpoistoon. Itse maksoin 4200€ + 2800€ + 1600€ (alv 0%) että sain ylimääräisen nahan pois vyötäröltä, intiimialueelta ja leuan alta. Arvet haalentuu sitten voiteilla ja niihinkin saa tarvittaessa laserhoitoja.

Onko sen kaiken arvoista? Ehdottomasti.
>ei enää kihtiä jatkuvasti jaloissa
>ei enää jatkuvaa hikoilua kesät talvet jostain kauppareissusta
>vaatteet ei enää haise imelälle hielle vaikka kuinka pyykkäisi
>naiset kiinnittävät aivan eri tavalla huomiota
>energiatasot jatkuvasti vähintään triplat kuin mitä läskinä
>vaatteet muutakin kuin 48/30 farkut ja 4XL huppari ja kesällä uskaltaa jopa liikkua T-paidassa ulkona
>elämänlaatu paranee kun kehtaa vihdoinkin tehdä normaaleja asioita, kuten uida kesäisin uimarannoilla
>roskaruoka ei enää tuota sellaista puhdasta euforiaa automaattisesti vaan usein jää ostamatta kun ostohetkellä iskee jo morkkis
Avulias Laama 2 kk
Avulias Laama Tilanne tänään, päivä 9 kilpirauhaslääkkeen aloituksesta: Painopudonnut -1,6kg Vyötärönympärys -3cm Viskeraali laskenut -1 Tuomittu Apina Kaiken alku ja juuri on se, että hormonitoiminta täytyy saada futaamaan, toisin sanoen aineenvaihdunta.
Kyllä, hormoonit ja aineenvaihdunta kuntoon muutoin ei synny tuloksia vaikka päällään seisoisi

Päivä 18.
Painopudonnut -2,7kg
Viskeraali -2
En ottanut vyötäröä. Bmi 31,0
Onnekas Jumala 1 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Ei nyt ihan noinkaan. Menin itse vuosikaudet kitudietillä ja hajoilin ajatustyötä vaativilla TKK:n laboratoriokursseilla, koska en ollut syönyt riittävästi. Päänuppi ei tuntunut toimivan. Ravinnottomuus lisää stressiä. Vähän, kun sanoisi raskasta fyysistä duunia painavalle raksaukolle, että vedät vaan 2000 kcal päivässä, kyllä se siitä. Henkinen kantti siinä pettää ennen pitkään. https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-mielenterveyskriisi-ei-odota
Onkohan remonttireiska transformeri. T. pikkulampaan oppilas
Kiiltävä Mandrilli 1 kk
https://www.youtube.com/watch?v=4u5xg_gbA0w Mark Lewisin kokemusasiantuntijakokemuksia sekä mässäilyyn retkahtamisista että niistä yli pääsemisestä.
youtube thumbnail
Tylsä Haaskalintu 1 kk
attachment Kutiava Trubaduuri Laihdutuslanka Jakakaa vinkkinne, kuinka olette saaneet painoa putoamaan tai mikä sitä on kerryttänyt?
Aloin suorittamaan liikunnallisia aktiviteetteja ja syömään fiksusti. Pelkästään hyvää ruokaa, ei mitään eines- tai pikaruokia ja kaikki sokerithommat vittuun. 35 kg lähti parissa vuodessa.
Tuomittu Nipottaja 1 kk
message file JPG
epäironisesti liikunta on yliarvostettua, ruokavalio on se tärkeämpi juttu, kaikki riippuu siitä kuinka paljo energiaa syöt/kulutat. ite vaan istun perseelläni ja juon kaljaa mutta oon silti laiha poika ku hädintuskin syön paljo mitään 182/69
Uskollinen Byrnesinpussihiiri 29 pv
attachment Outo Suorohmu >MA, KE, PE yksijakoista kuntosalilla keskittyen lihasryhmiin ja etenkin ryhdin parantamiseen >TI, TO, LA intervallihommia ulkona tai huonolla säällä salilla juoksumatolla (30sec kävely, 20sec hölkkä, 10sec juoksu täysillä ja toistoja niin kauan kun vaan jaksaa) >SU lepopäivä ja saunassa voi ottaa luvan kanssa pari saunaolutta tai syödä jonkun 500kcal suklaan tms mistä nyt nauttiikaan. Kunhan ei mene yli 500-600kcal. Mitä tulee ruokailuun, niin peruna ja pasta bannilistalle ja ateriat koostuvat riisistä/kasviksista/proteiinista. Proteiinilla tarkoitan lihaa, kalaa, kanaa, papuja - riippuen mitä tekee mieli). Sellainen 2500kcal per päivä on hyvä määrä. Itsestäänselvyydet eli karkit, sipsit sun muut pois kokonaan ruokavaliosta. Sokerittomia limuja voi vedellä jos makeaa tekee ja niitä voi kesäisin myös pakastaa niin saa 0kcal mehujäätä. Itsellä yleisin setti oli keittää riisiä ja sitten paistaa pannulla kanaa suikaleina. Kanojen joukkoon vielä sipulit ja valkosipulit sekä mausteet. Samalla uunissa 200 asteessa paahtaa vaikkapa juureksiä tai esim lehtikaalipalasia / parsakaalia tms. Jokaisella aterialla juo vielä 5dl vettä niin ei tule nälkä. Aamupalana kaurapuuroa voisilmällä ja välipaloina viiksimiehen jogurttia ämpäristä ja pakastemarjoja sekä hunajaa (muista annoskoot, ei koko ämpäriä ja litra hunajaa). T. 142kg -> 85kg Jos on laihdutettavaa yli 50kg niin ne säästetyt rahat voi sitten käyttää nahanpoistoon. Itse maksoin 4200€ + 2800€ + 1600€ (alv 0%) että sain ylimääräisen nahan pois vyötäröltä, intiimialueelta ja leuan alta. Arvet haalentuu sitten voiteilla ja niihinkin saa tarvittaessa laserhoitoja. Onko sen kaiken arvoista? Ehdottomasti. >ei enää kihtiä jatkuvasti jaloissa >ei enää jatkuvaa hikoilua kesät talvet jostain kauppareissusta >vaatteet ei enää haise imelälle hielle vaikka kuinka pyykkäisi >naiset kiinnittävät aivan eri tavalla huomiota >energiatasot jatkuvasti vähintään triplat kuin mitä läskinä >vaatteet muutakin kuin 48/30 farkut ja 4XL huppari ja kesällä uskaltaa jopa liikkua T-paidassa ulkona >elämänlaatu paranee kun kehtaa vihdoinkin tehdä normaaleja asioita, kuten uida kesäisin uimarannoilla >roskaruoka ei enää tuota sellaista puhdasta euforiaa automaattisesti vaan usein jää ostamatta kun ostohetkellä iskee jo morkkis
>T. 142kg -> 85kg
Melkoisen kunnioitettava suoritus, onnittelut :) Miten olit ensialkuun päässyt turpoamaan noihin mittoihin, ja oliko laihdutus puhtaasti muutoksesta elämäntavoissa vai oliko mukana apua esim. leikkauksesta, semaglutidista tai muusta erityisavusta?
Yhteistyökykyinen Aladdin 27 pv
Teettepä vaikeeksi asian. Karnivore tulille vaan niin läskit lähtee tekemättä mitään.

Vastalauta 0.7.8 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää