Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Häpeilevä Rotta 15 pv
message file JPG
Onko täällä kenelläkään kokemusta ns. lihansyöjäruokavaliosta, eli Ameriikan kielellä carnivore dieetistä? Ajattelin laittaa testiin vähintään kuukauden ajaksi ja olotilan mukaan pidempäänkin, ehkä hiljalleen joitakin vihanneksia ja hedelmiä lisäten. Tavoitteena siis lähinnä juopottelun takia kertyneen keskivartaloläskin poistaminen ja mahdollisesti myös mielenterveydelliset ja ehkä esoteerisemmatkin hyödyt.

Käytännössä siis rasvaista lihaa, kananmunia, kalaa, maksaa, mahdollisesti juustoa, voita. Hiilihydraatti- ja siemenöljyjuutalaisten myrkyt poistetaan siis täysin kuvioista.

Jos löytyy vinkkejä asian suhteen niin antakaa tulla. Hyvät reseptivinkit etenkin tervetulleita.
21
Unelias Karhukainen 15 pv
Meinasit laihtua syömällä enemmän rasvaa? Unohda nuo höpöhöpö dieetit ja katso mitä aineitä sinä oikeasti syöt. Paljonko on hiilihydraatteja, paljonko proteiinia, paljonko rasvaa, mikä on kalorimäärä per päivä.
AP Häpeilevä Rotta 15 pv
Unelias Karhukainen Meinasit laihtua syömällä enemmän rasvaa? Unohda nuo höpöhöpö dieetit ja katso mitä aineitä sinä oikeasti syöt. Paljonko on hiilihydraatteja, paljonko proteiinia, paljonko rasvaa, mikä on kalorimäärä per päivä.
Arvatenkin tämä öyhötys alkoi saman tien. Sanottakoon, että olen erittäin hyvin perillä näistä asioista, ja vielä pari vuotta sitten olinkin erittäin hyvässä kunnossa tämän ansiosta. Voitaisiinko pysyä siis langan aiheessa, eli carnivore dieetissä. Osittain myös kyseessä siis pseudotieteellinen koe omalla keholla.
Aggressiivinen Matelija 15 pv
Unelias Karhukainen Meinasit laihtua syömällä enemmän rasvaa? Unohda nuo höpöhöpö dieetit ja katso mitä aineitä sinä oikeasti syöt. Paljonko on hiilihydraatteja, paljonko proteiinia, paljonko rasvaa, mikä on kalorimäärä per päivä.
Rasvaa syömällä ei liho. Ja luonnossa rasva on vaikeiten saatavissa oleva ravintoaine. Kaloreilla ei ole minkäänlaista merkitystä. Siitä kertoo pelkästään se, että koskaan ennen ei olla laskettu kaloreita ja koskaan ennen ei ole ollut näin paljon läskejä. Järki käteen siis. Vain ravinteilla on väliä. Syömällä oikeaa ruokaa ei voi lihoa. Ravinnetarpeen tyydyttyminen pitää nälän loitolla ja korjaa fysiologiset viat; ja kroonisesti aliravittu syö sipsejä turhaan mineraalitarpeensa tyydyttämiseksi.
AP Häpeilevä Rotta 15 pv
Aggressiivinen Matelija Rasvaa syömällä ei liho. Ja luonnossa rasva on vaikeiten saatavissa oleva ravintoaine. Kaloreilla ei ole minkäänlaista merkitystä. Siitä kertoo pelkästään se, että koskaan ennen ei olla laskettu kaloreita ja koskaan ennen ei ole ollut näin paljon läskejä. Järki käteen siis. Vain ravinteilla on väliä. Syömällä oikeaa ruokaa ei voi lihoa. Ravinnetarpeen tyydyttyminen pitää nälän loitolla ja korjaa fysiologiset viat; ja kroonisesti aliravittu syö sipsejä turhaan mineraalitarpeensa tyydyttämiseksi.
Tottakai kaloreilla on merkitystä, onhan se on erittäin hyödyllinen yksikkö energiantarpeen laskemisen suhteen. Pelkkää lihaa syömälläkin voi lihota, mutta se on huomattavasti vaikeampaa, kuin hiilihydraattipainotteisella ruokavaliolla, yksinkertaisesti sen määrän takia mitä sitä lihaa pitäisi syödä. Toki myöskin prosessoidut ruoat imeytyvät huomattavasti nopeammin, ja tälläkin on varmaan jonkin verran vaikutusta asiaan.
Punastuva Suorohmu 15 pv
message file JPG
Ei suoranaisesti kokemusta, mutta karppasin hieman samankaltaisella paleodietillä vuosikaudet, mutta en saanut sitä oikein toimimaan, koska olen sosiaalisesti eristäytynyt hikkyministeri. Paino ei pahemmin kuitenkaan noussut ruokavaliota noudattaessani. Vedin myös mielialalääkkeitä, piriä, yms. sellaisia dietin aikana. Palaisin ruokavalion pariin, jos olisin henkisesti paremmin voiva.

Robb Wolfilla on hyvä, hauska podcast, jossa vastailee terveysaiheisiin kysymyksiin.
Epäilyttävä Pitkäkoipi 15 pv
message file JPG
no nyt on peisetti
Säkenöivä Koralli 15 pv
Kyllä sä voit vihanneksia syödä mielin määrin ja hedelmiäkin melkein
Punastuva Suorohmu 15 pv
attachment Punastuva Suorohmu Ei suoranaisesti kokemusta, mutta karppasin hieman samankaltaisella paleodietillä vuosikaudet, mutta en saanut sitä oikein toimimaan, koska olen sosiaalisesti eristäytynyt hikkyministeri. Paino ei pahemmin kuitenkaan noussut ruokavaliota noudattaessani. Vedin myös mielialalääkkeitä, piriä, yms. sellaisia dietin aikana. Palaisin ruokavalion pariin, jos olisin henkisesti paremmin voiva. Robb Wolfilla on hyvä, hauska podcast, jossa vastailee terveysaiheisiin kysymyksiin.
Kirjan lopussa on reseptiosio. Itse asiassa minulla on parikin kirjaa aiheesta hyllyssä. Se ei ole suoranainen "lihansyöjädietti" vaan pikemminkin metsästäjä-keräilijä dietti.

https://annas-archive.org/search?q=paleo
https://robbwolf.com/podcast/
Tai youtubeen lyöt "paleo diet", joka on lähimpänä kuvailemaasi.
Törkeä Lihaskimppu 15 pv
Seurattuihin ja tää
Aggressiivinen Matelija 15 pv
Häpeilevä Rotta Tottakai kaloreilla on merkitystä, onhan se on erittäin hyödyllinen yksikkö energiantarpeen laskemisen suhteen. Pelkkää lihaa syömälläkin voi lihota, mutta se on huomattavasti vaikeampaa, kuin hiilihydraattipainotteisella ruokavaliolla, yksinkertaisesti sen määrän takia mitä sitä lihaa pitäisi syödä. Toki myöskin prosessoidut ruoat imeytyvät huomattavasti nopeammin, ja tälläkin on varmaan jonkin verran vaikutusta asiaan.
Ei ole. Laihat ei laske kaloreita, mutta läskit laskevat. Ja historiallisesti kaloreiden laskeminen on puhtaasti tämän läskiepookin aikainen tapa. Verrannollisuutta sen ja hoikkuuden tai terveyden välillä ei löydy ja tämä fakta täytyy käsitellä loogisesti.

Läskit ovat ihan oikeasti aliravittuja, koska ne syövät päivässä viisi kiloa täysin ravinteetonta tiivistettyä energiaa. Kaloreiden laskeminen siitä niiden syömästä sonnasta on tyhmyyden huipentuma. Niiden pitäisi syödä kuurinomaisesti joka päivä vatsa täyteen ja väkisin vähän yli luista keitettyä soppaa ja sisälmyksiä. Eikä se edes haittaa vaikka söisivät sen jälkeen vanhaa sontaansa, koska ei ne tule saamaan sitä kovin paljoa alas. Ajan kanssa fysiologia korjaantuu ja niiden kehot oppivat tunnistamaan, ettei kekseistä saa ravinteita.

Kaloreiden laskeminen kertoo todellisuudesta vieraantumisesta. Eikä se selvästikään toimi, joten sitä on turha jatkaa.
AP Häpeilevä Rotta 15 pv
Punastuva Suorohmu Kirjan lopussa on reseptiosio. Itse asiassa minulla on parikin kirjaa aiheesta hyllyssä. Se ei ole suoranainen "lihansyöjädietti" vaan pikemminkin metsästäjä-keräilijä dietti. https://annas-archive.org/search?q=paleo https://robbwolf.com/podcast/ Tai youtubeen lyöt "paleo diet", joka on lähimpänä kuvailemaasi.
Tarkoituksena ainakin alkuun vetää puhtaalla lihansyönnillä, mutta ehkä ajan mittaan hieman tuohon suuntaan. Paleodieetin hypoteesi kuulostaa lähtökohtaisesti vähän intuition vastaiselta, jos esimerkiksi marjoja ja juureksia syödään vuoden ympäri, kun pohjoisen kansoilla näitä oli vain kausittain saatavilla. Mutta toki siis samoilla vesillä liikutaan.
AP Häpeilevä Rotta 15 pv
Aggressiivinen Matelija Ei ole. Laihat ei laske kaloreita, mutta läskit laskevat. Ja historiallisesti kaloreiden laskeminen on puhtaasti tämän läskiepookin aikainen tapa. Verrannollisuutta sen ja hoikkuuden tai terveyden välillä ei löydy ja tämä fakta täytyy käsitellä loogisesti. Läskit ovat ihan oikeasti aliravittuja, koska ne syövät päivässä viisi kiloa täysin ravinteetonta tiivistettyä energiaa. Kaloreiden laskeminen siitä niiden syömästä sonnasta on tyhmyyden huipentuma. Niiden pitäisi syödä kuurinomaisesti joka päivä vatsa täyteen ja väkisin vähän yli luista keitettyä soppaa ja sisälmyksiä. Eikä se edes haittaa vaikka söisivät sen jälkeen vanhaa sontaansa, koska ei ne tule saamaan sitä kovin paljoa alas. Ajan kanssa fysiologia korjaantuu ja niiden kehot oppivat tunnistamaan, ettei kekseistä saa ravinteita. Kaloreiden laskeminen kertoo todellisuudesta vieraantumisesta. Eikä se selvästikään toimi, joten sitä on turha jatkaa.
Ymmärrän kyllä näkökulmasi, ja laihduttamisen suhteen oikea ravintopitoinen ruoka onkin erittäin tärkeä osa. Laihduttaa voi myös kaloreita laskemalla ja syömällä vaikka mitä tahansa paskaa ja se toimii, mutta itse painon pudotuksen hyötyjä lukuun ottamatta se ei varmasti yhtä terveellistä ole.
Piikikäs Keeshondi 15 pv
message file JPG
Kokeilin talvella justiinsa ton kuukauden verran iho-ongelmien takia. Iho parani jonkin verran, ylimääräinen turvotus hävisi vyötäröltä ja nälän tunne katosi miltei kokonaan, mutta urheillessa voima- ja kestävyyspuolella huomasin sen verran negatiivisia tuloksia että päätin lopettaa ihmiskokeen. Oli lopettamiseen henkilökohtaisempiakin syitä, joten koin normaaliin sekasyömiseen palaamisen ihan mukavana ratkaisuna.
Ei tosin jäänyt varsinaisesti mitään pahaa mieltä tosta hommasta ja olen harkinnut aloittaa uuden ja pidemmän kokeen joskus syksyllä.
Aggressiivinen Matelija 15 pv
Häpeilevä Rotta Ymmärrän kyllä näkökulmasi, ja laihduttamisen suhteen oikea ravintopitoinen ruoka onkin erittäin tärkeä osa. Laihduttaa voi myös kaloreita laskemalla ja syömällä vaikka mitä tahansa paskaa ja se toimii, mutta itse painon pudotuksen hyötyjä lukuun ottamatta se ei varmasti yhtä terveellistä ole.
Ei se toimi pitkällä aikavälillä ja siinä nyrjäyttää itsensä emotionaalisesti, kun yrittää väkisin hampaat irvessä luistella ylämäkeen. Siinä ei ole mitään järkeä, koska keho on kuurin jälkeen yhä yhtä vinksallaan, tai jopa pahemmin. Laihduttaja saa siitä vain mielenvikaisen käsityksen ravinnosta ja ylläpitääkseen hoikkuuttaan laihduttajan on pysyttävä stressitilassa elämänsä loppuun.

Tässä ollaan rakentamassa katedraalia ja työmaalle tulee hienostuneita raaka-aineita ja työvoimaa. Nyt katedraali yritetään saada valmiiksi sulkemalla raaka-aine-portit ja päästämällä sisään vain työmiehiä ja niitäkin rajoitetusti. Ei se tule näin ikinä valmiiksi.
AP Häpeilevä Rotta 15 pv
Aggressiivinen Matelija Ei se toimi pitkällä aikavälillä ja siinä nyrjäyttää itsensä emotionaalisesti, kun yrittää väkisin hampaat irvessä luistella ylämäkeen. Siinä ei ole mitään järkeä, koska keho on kuurin jälkeen yhä yhtä vinksallaan, tai jopa pahemmin. Laihduttaja saa siitä vain mielenvikaisen käsityksen ravinnosta ja ylläpitääkseen hoikkuuttaan laihduttajan on pysyttävä stressitilassa elämänsä loppuun. Tässä ollaan rakentamassa katedraalia ja työmaalle tulee hienostuneita raaka-aineita ja työvoimaa. Nyt katedraali yritetään saada valmiiksi sulkemalla raaka-aine-portit ja päästämällä sisään vain työmiehiä ja niitäkin rajoitetusti. Ei se tule näin ikinä valmiiksi.
>Ei se toimi pitkällä aikavälillä ja siinä nyrjäyttää itsensä emotionaalisesti, kun yrittää väkisin hampaat irvessä luistella ylämäkeen
Tässä olet täysin oikeassa
AP Häpeilevä Rotta 5 pv
message file JPG
Projekti tänään virallisesti aloitettu. Tosin melkein viikon ajan tullut jo lämmiteltyä. Aiemmin päivällä tuli vedettyä 400g naudan 20% jauhelihaa. Iltapalaksi varmaan pekonia & munia. Huomenna ajattelin hauduttaa ison satsin naudan niskaa tms.

ps. Oli erittäin paskaa tää Lidlin jauheliha, turvaudun jatkossa Rönkään tai lihakaupan tuotteeseen. Eroa ei varmaan huomaisi esim. makaronilaatikon seassa, mutta kun syö pelkiltään niin laatueron huomaa.
Törkeä Lihaskimppu 5 pv
attachment Häpeilevä Rotta Projekti tänään virallisesti aloitettu. Tosin melkein viikon ajan tullut jo lämmiteltyä. Aiemmin päivällä tuli vedettyä 400g naudan 20% jauhelihaa. Iltapalaksi varmaan pekonia & munia. Huomenna ajattelin hauduttaa ison satsin naudan niskaa tms. ps. Oli erittäin paskaa tää Lidlin jauheliha, turvaudun jatkossa Rönkään tai lihakaupan tuotteeseen. Eroa ei varmaan huomaisi esim. makaronilaatikon seassa, mutta kun syö pelkiltään niin laatueron huomaa.
Hyla lanka eli vedätkö nyt siis ihan vaan alle 10g hiilareilla vai mikä aikomus?
Likainen Komissaari 5 pv
Jos alat lisään vihanneksia ja hedelmiä, niin kannattaa eka lisäillä hedelmät ja sitten jos koet vielä kaipaavasi vihanneksia niin sitten vasta niitä. Nää tällä carnivoretyylillä syövät saattaa maksimissaan hyväksyä jonkun porkkanan rouskutuksen joskus, mutta pääasiassa kasvisrehuja pidetään turhina. Monet aattelee, että hedelmät sensijaan on ihmisille luontaista ravintoa ja keholle hyväksi. Myös hunajaa taidetaan ylistää
AP Häpeilevä Rotta 5 pv
Törkeä Lihaskimppu Hyla lanka eli vedätkö nyt siis ihan vaan alle 10g hiilareilla vai mikä aikomus?
No käytännössä nollassa ne on :D Toki jotain dijon sinappia tai chilitahnaa saatan syödä jos siltä tuntuu.
AP Häpeilevä Rotta 5 pv
Likainen Komissaari Jos alat lisään vihanneksia ja hedelmiä, niin kannattaa eka lisäillä hedelmät ja sitten jos koet vielä kaipaavasi vihanneksia niin sitten vasta niitä. Nää tällä carnivoretyylillä syövät saattaa maksimissaan hyväksyä jonkun porkkanan rouskutuksen joskus, mutta pääasiassa kasvisrehuja pidetään turhina. Monet aattelee, että hedelmät sensijaan on ihmisille luontaista ravintoa ja keholle hyväksi. Myös hunajaa taidetaan ylistää
Joo kattelin youtubesta jotain videoita ja vihannekset oli suorastaan myrkyllisiä yhden kaiffarin mielestä :D Saa nähdä alkaako kaipaamaan jotain raikasta jossain vaiheessa. Itse nyt en juurikaan ole hedelmien tai makean suuri ystävä kuin todella harvoin.
Törkeä Lihaskimppu 5 pv
Oorrait laitahan raporttia fiiliksistä, itekin karsin turhat sokerit ja viljat pois, katotaan innostuuko kokeilemaan myös tommosta ketoilua kun vähän totuttelen ensin

Vastalauta 0.6.24 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää