>Mutta kuten tos aiemmin koitin kertoa, se miten joku WoW:n backendi käsittelee niit yhteyksiä on kalliita liikesalaisuuksia.
Eikös privaatti-WoW-servereitä oo ollut iät ja ajat.
<3. Pelien normaali käyttöikä on IKUINEN.
>Ei oikeestaan oo. Rajapinnat mitä ne pelit käyttää vanhenee lopulta ja poistuu käytöstä, eikä sille edes kehittäjät voi mitään.
Kyllä ne rajapinnat ainakin tähän asti on saatu emuloitua, enkä usko, että tilanne kovin nopeasti tulee muuttumaankaan. Aika harvassa on sellaiset pelit, joille ei löydy nykyaikaista ajoympäristöä.
Kuitenkin, tuossa koko hommassa on kyse enemmänkin siitä, että turhan takia tapetaan pelejä. Kaikki ymmärtävät, että firma ei ikuisuuksia ylläpidä kallista ja monimutkaista palvelinta pelille, jolle se ei enää ole kannattavaa. Pelifirmat tuppaavat vain nykyään jopa aktiivisesti estämään sitä, että yhteisö kehittäisi oman palvelimen silloin kun se on edes jotenkin realistista.
Oma lukunsa on tietenkin ihan serverittömien yksinpelien DRM-järjestelmät, joiden avulla pelifirma käytännössä päätää, että kukaan ei enää voi pelata kyseistä peliä. Vaiva DRM-vapaan version julkaisusta ei taatusti ole suuri, mikäli palvelu ajetaan alas. Kyse ei kuitenkaan monesti ole laiskuudesta, vaan ihan aktiivisesta valinnasta. Ilmeisesti pelifirmat pelkäävät, että ihmiset eivät halua pelata Uutta Peliä, jos he voivat pelata vielä vanhaakin. Pelko toki on ihan aiheellinen, kun miettii minkälaista paskaa nykyiset erityisesti AAA-pelit ovat, mutta kyllä tuon voi ihan perustellusti nähdä polkevan kuluttajan oikeuksia aika rankasti.
Itse kyllä näen myös ns. game preservationin ihan tärkeänä toimintana, vaikka se ehkä hieman hullun hommalta voi tuntuakin. Maailma, jossa oikein kukaan ei kunnolla enää muistaisi minkälaisia 90-luvun pelit olivat, tuntuisi aika oudolta ja vieraalta.