Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.

Eräjormailu

Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Lista
Lista
Katalogi
AP Miellyttävä Neurovelho 5 kk
message file JPG
Yleinen ampuma-aseiden osto-, rakentelu- ja päivityslanka.
Myös laki- ja lupa-asiat tähän lankaan.
Kysymykset, jutustelu ja yleinen keskustelu aiheeseen nojaten tervetullutta.

Käytä tätä lankaa mikäli tarvitset apua aseen hankkimiseen/valintaan tai muita neuvoja aiheeseen liittyen.

Nyymien aseaiheinen Discord discord [piste] gg/qC8sygX5Un

Suomenkielistä tietoa aiheeseen liittyen:
Asetaito https://www.youtube.com/channel/UC8rWxl5SkkGchXdU5VNn_Kw

Ohjeita aseluvan hakuun:

https://esres.fi/toiminta/ammunta/ohjeita-aselupien-hakemiseen/

http://vantaanreservilaiset.fi/wp-content/uploads/2020/01/lupainfo_vares.pdf

https://poliisi.fi/hae-aselupaa
66
Liiskautunut Lehmä 7 pv
Piikikäs Birma https://www.nettiaseet.fi/luvanvaraiset-aseet/myydaan/kivaarit/muut/141416 Harvinaista herkkua poijjaat
ihastelin samaa. harmi että ei nyt anna budjetti myöden hankkia tommosta
Sairas Byrnesinpussihiiri 1 pv
Edullinen Kaupustelija Ei muuta kuin mainostamaan kaikki joilla on siellä kultis eli kirjoitusmahdollisuus.
Kyl sitä lankaa voi lukea ja sinne kirjoittaa ilman kultistakin.
Piikikäs Birma 1 pv
Jaahas parin viikon päästä haastatteluun. Saas nähä mitä tivaavat, ainakin tosta haettujen lupien määrästä (6) tulee varmaan taas vittuilua :D
AP Satutettu Gerbiili 1 pv
message file JPG
Ajattelin hankkia metallinpaljastimen kun olen sitä jo monta vuotta miettinyt. Garrettin 250 on varmaan vieläkin se perushyvä vaihtoehto aloittelijalle? Kärkkäisellä 229e. Kaveriksi vielä tuollainen pointteri, onko tuon pro pointer II:n ja pro pointer AT:n välillä muuta eroa kuin että AT on vesitiivis? Olisi tiedossa paljon hyviä paikkoja, mm. vanha pellon alle jäänyt kylätie josta varmasti löytyisi ainakin yksi kolikko niiden tuhannen naulan ja pullonkorkin lisäksi eikä siellä ole ikinä käynyt kukaan penkomassa.
0
AP Verinen Hihhuli 2 pv
message file JPG
Rinkka ois haussa, vinkkejä kaivattaisiin.

>Ainakin viikon kamat ja ruuat mahduttava, sekä kalastusrompetta
>Tilavuus 70-85l, enempi parempi
>Painolla ei niin väliä, mutta keveys tietty plussaa
>Ulkonäöltään sais olla sellanen melko yksinkertainen ja luonnollisen värinen (kuva liittyy), en oikein tykkää mistään superteknisen näkösistä esim. Exped, Seek Outside jne
>Ei väliä onko anatominen tai putkirunkoinen

Alan olla vähän Kajkaan kallellaan, vaikka sitä aina kritisoidaankin painavaksi. Oisko parempia ehdotuksia? Onko kellään kokemuksia esim. Mystery Ranchin tavarasta?
3
Tylsistynyt Delfiini 2 pv
Ite oon ollu tyytyväinen ospreyn tuotteisiin, fjällräven ratsastaa vanhalla maineella ja nimellä nykyään.
Toisaalta mikä vaan tokmannin paskaa laadukaampi on varmaan ihan hyvä, enemmän sit kiinni miten se istuu just sun selkään ja haluutko esim. "konepelti" avauksen tai muita ominaisuulsia.
Miellyttävä Myyrä 1 pv
Eipä noilla osprey, fjellu, mystery ranchin aasian siviilituotanto varmasti millään metsään mene. Itselläni on yksi camelbakin sotilas reppu mystery ranchin kantolaitteella, made in usa, ja se mystery ranchin sotilaskäytön valjaat on kyllä ihan ylikylän laitos raskaiden taakkojen kantamiseen

Suosin myös melontahommissa savotan 906 valjaita ja rankaa, johon saa näppärästi vaikka parit ortliebin suuren kuivasäkin ja melan puolikkaat kiinni
Pimeä Professori 1 pv
Kajka on helvetin hyvä, ei moitittavaa.
AP Mustasukkainen Opossumi 3 kk
message file JPG
mikä pöllö/lintu ääntelee sillain ku "huu huu-huu huu-huu huu-huu" ja sit toistaa sen jonku 5-10 sec päästä? kuulostaa tosiaan pöllöltä, mutta kuuntelin nää https://suomenluonto.fi/artikkelit/opi-tunnistamaan-pollojen-aanet/ nii mikään ei täsmänny. varsinais-suomen alueella. sori jos tuli väärälle alalaudalle
18
Rikas Kotka 3 pv
Kuinka vitun vähän ihmiset tietää luonnosta
Avulias Turisti 1 pv
Rikas Kotka Kuinka vitun vähän ihmiset tietää luonnosta
Vähän ja harmi kun ei ole paikkaa mistä voisi kysyä asiasta josta ei tiedä. Harmillisenpaa on kun vastaus on että et tiedä niin olet tyhmä.
Kuohkea Vesilisko 1 pv
Sepelkyyhkyn soundiin törmää niin kotosuomessa kuin vaikka etelän-lomalla, ja se on kyllä omaan korvaan turhan usein toistuva ääni.

Mutta lehtopöllön äänikin on tuttu, asustelee metsikössä tontin vieressä, ja oikeastaan lehtopöllön huhuilua kuunnellessa parempaa on vain se, kun kuulee toisen lehtopöllön vastaavan kauempaa huhuiluun. Olenpa tuon muutamaan otteeseen nähnytkin, upea eläin
AP Puhdas Alpakka 5 pv
message file JPG
Olen eräjormaillut ja puuhastellut metsässä kaikenlaista lapsuudesta lähtien. Retkeilyä, metsästystä, erilaisilla vehkeillä ajelua. Asehommia tullut paljon harrasteltua. Nyt on elämäntilanne selkainen, että eräjormailut täytyy lopettaa. Sairaus on vienyt pysyvästi kaikki mahdollisuudet. No, vaimo voi ehkä jossain vammaiskohteessa työnnellä pyörätuolilla pienen matkaa, mutta se varmasti lisää vitutusta. Aseet on laitettu myyntiin, myymättömät laitetaan sulattoon. Tänään aloin pakkaamaan patruunanlataustarvikkeita pois. Sitten pitäis keksiä, mitä tekee lopuille erätarvikkeille ja varusteille. Eipä käytetyillä varusteilla mitään arvoa ole, roskiin pitäisi pystyä laittamaan. Ajattelin vähän kirjoitella, kun ahdistaa ihan vitusti. Yleensä kirjoitellaan harrastuksen aloittamisesta, mutta loppukin joskus saattaa tulla hieman yllättäen. Kumpa pystyisi vielä nukkuun laavulla edes yhden yön, mutta se ei varmaankaan ole mahdollista edes avustettuna.
16
Musta Kurttukala 5 pv
Puhdas Alpakka Tykkäsin kovasti mietteistäsi, niin asiat menee. Elämämme on yhtä sattumanvaraista, kuin pikkulinnulla, joka mätkähtää auton tuulilasiin.
Tää niin vitusti. Tuli sisäistettyä tää fakta 100% kun viruin vuoden sairaalassa vitun pahan syövän kanssa ja kärsin niistä hoidoista. Nuorena terveellisistä elämäntavoista huolimatta sairastuin ja syövän hoidon jälkeen parannuttuani kuntouduin jokusen vuoden että pääsin takaisin hyvään kuntoon. Ei jäänyt käytännössä muuta vaivaa kun että tuhkamuna olen kovien säteilyannosten seurauksesta ja luusto on sytostaattien johdosta marginaalisesti heikompi kun ikäiselläni pitäisi olla. Sinällään onnellinen olen että tuli siinä usean kerran erittäin potentiaalisella kuolinvuoteellaan asioita mietittyä ja sisäistettyä mikä elämässä on tärkeää ja mikä vitun turhaa paskaa. Elänpähän nyt sitten comfysti suojatyöpaikassa minimit suorittaen odotellen vaan seuraavaa kala tms eräilyreissua tai jännää ulkomaanmatkaa odottaen. Ei kiinnosta enää täysin turha suorittaminen elämässä paskaakaan. Yritän nauttia joka päivästä maksimit terveys edellä ja tiedostan että tää hupi saattaa loppua minä päivänä hyvänsä. Myöskin tulee enemmän otettua läheisiä huomioon kun tajusi sillon delaamisvaarassa miten toi tilanne oli kauheampi läheiselleni kin itselleni. Kauheimpiin aikoihin olisi ollut kuolema helpotus ja varmaan olisinkin losauttanut aivot pellolle, ellei olisi tuntunut pahalta läheisien puolesta.
AP Puhdas Alpakka 5 pv
Musta Kurttukala Tää niin vitusti. Tuli sisäistettyä tää fakta 100% kun viruin vuoden sairaalassa vitun pahan syövän kanssa ja kärsin niistä hoidoista. Nuorena terveellisistä elämäntavoista huolimatta sairastuin ja syövän hoidon jälkeen parannuttuani kuntouduin jokusen vuoden että pääsin takaisin hyvään kuntoon. Ei jäänyt käytännössä muuta vaivaa kun että tuhkamuna olen kovien säteilyannosten seurauksesta ja luusto on sytostaattien johdosta marginaalisesti heikompi kun ikäiselläni pitäisi olla. Sinällään onnellinen olen että tuli siinä usean kerran erittäin potentiaalisella kuolinvuoteellaan asioita mietittyä ja sisäistettyä mikä elämässä on tärkeää ja mikä vitun turhaa paskaa. Elänpähän nyt sitten comfysti suojatyöpaikassa minimit suorittaen odotellen vaan seuraavaa kala tms eräilyreissua tai jännää ulkomaanmatkaa odottaen. Ei kiinnosta enää täysin turha suorittaminen elämässä paskaakaan. Yritän nauttia joka päivästä maksimit terveys edellä ja tiedostan että tää hupi saattaa loppua minä päivänä hyvänsä. Myöskin tulee enemmän otettua läheisiä huomioon kun tajusi sillon delaamisvaarassa miten toi tilanne oli kauheampi läheiselleni kin itselleni. Kauheimpiin aikoihin olisi ollut kuolema helpotus ja varmaan olisinkin losauttanut aivot pellolle, ellei olisi tuntunut pahalta läheisien puolesta.
Tuon kokemuksen jälkeen varmasti ymmärtää, mikä elämässä on tärkeää. Olisin jo päättänyt päiväni, ellei se aiheuttaisi kovaa tuskaa lähimmäisilleni. Monesti olen toivonut, että muutama vuosi sitten saamani aivokuume olisi ollut tappava. Kävin vain muualla, mutta palasin sitten takaisin. Sen jälkeen on ollut mukavia pieniä retkiä ja seikkailuita, mutta hirvittävästi kuolettavaa väsymystä. Tuon kanssa pystyi elämään, nykytilanteen kanssa ei. Toivottavasti näistä keskusteluista voimaa saaneena, joku lähtee toteuttamaan omia unelmia, kun vielä on kunnossa. Ei kannata jättää sitä pohjoisen retkeä sitten joskus tapahtuvaksi.
AP Puhdas Alpakka 1 pv
message file JPG
Tänään aloin purkaan patruunanlatausvehkeitä. Hylsyjä, luoteja ja muuta tarviketta on kertynyt melko paljon. Latailin vain kiväärin patruunaa ja .357 maggeja, ykspesäinen oli passeli laite. Sellaista harrastin, että tein nallinpoistot ja supistukset . 308:hin nuotiolla istuskellessa vasaralatauslaitteilla. Luonnon helmassa tuli muutama tuhat hylsyä naputeltua.
AP Säkenöivä Muuli 5 kk
message file JPG
Puukkolanka? Puukkolanka!

Ja aloituskuvassa paras puukko?
/lanka?
43
Avoin Nahkiainen 10 pv
attachment Tasapainoinen Mursu Itelläkin löytyy lahjaksi saatu jääkäripuukko. On ollut juuri sopiva omaan tarpeeseen, mitä nyt tuota käytän lähinnä nuotionsytyttämisen merkeissä tai pakettien aukomiseen.
Itsellä myös tämä 140mm terällä. Käytän 98% ajasta mäiskepuuknona klapien pilkkomiseen ja loput 2% kaarnavenekilpailussa häviämiseen. Kahva pirun pitävä ja mukava, terä tyhmän paksu ja pitkä niin todella hyvä hakata klapeja. Erityisen kauniita leirikyrpiä tällä ei veistä, mutta erinomainen mäisketyökalu
Vastenmielinen Akselotli 7 pv
message file JPG
Aika paljon juttua ollut muista morista. Mutta mites Mora Eldris? Kannattaako ostaa vaellukselle erittäin kevyeksi ja vähän tilaa vieväksi puukoksi? Mitä rajoitteita tällä on? Kai tuolla nyt kiehiset veistää ja siimat katkoo. Arkikäytössä ja lähellä autoa sitten voi käyttää ihan muita puukkoja.
Tylsistynyt Verikoira 2 pv
Säkenöivä Muuli Marttiini-botti tunnistettu
Itse käytin intissä sissipuukkoa, mutta myöhemmin vaihdoin hiiliteräksiseen peruspuukkoon. Sissipuukolla saa riukuja naputeltua, mutta niin saa myös kirveellä ja lapiolla. Eniten puukkoa tulee käytettyä kiehisten vuolemiseen ja siihen tuo on on liian paksu. Hiiliteräksen merkittävänä etuna on myös se, että sillä saa tarvittaessa tulet tehtyä.

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää