Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Ylimielinen Kääpiö 2 kk
message file JPG
Nukkumisseteille oma lankansa. Keskustelut makuupusseista, vilteistä, makuualustoista, tyynyistä ja sun muista tänne.
AP päivitti pari vuotta sitten kahden huonosti nukutun reissun jälkeen vähän ylimitotettuun makuualustaan(pääasiassa kesälle sijoittuvaan retkeilyyn suhteessa), että kiinnostelis vaihtaa Anarin painava ja kylmähkö paskasäkki topattuun 0-kelin vilttiin. Sitä kylmemmille seteille sitten molemmat yhteiskäyttöön. Nyymeillä kokemusta, suosituksia tai kommentoitavaa?
Alustana toimii sea to summit etherlight xtreme largena r 6.2.
Kylkinukkuja ja vaikka kylkeä vaihdan kokonaan vain ehkä pari kertaa yössä niin asentoa tulee muuteltua siinä määrin että ainakin tuo oma makuupussini on suht klaustrofobinen. Budjetti hammasta purren 300 mutta mieluummin paljon halvempaa.
31
Ihana Juntti 2 kk
Itse ostin vuosi sitten zenbivyn light bedin ja on kyllä mullistanut nukkumismukavuuden aivan täysin. Nuoruus meni makuupusseilla kun Suomessa noista vilteistä ei oltu kuultukaan, sitten viitisen vuotta sitten viimein kuulin noista ja tuli tilattua cumulukselta viltti joka oli jo merkittävästi parempi kuin makuupussi. Olen vaan tosi aktiivinen nukkuja, ja heräilin usein kylmään viimaan kun asentoa vaihtaessa oli joku rako aina ilmestynyt. Tuo zenbivy korjasi kaikki murheet, pienenä miinuksena painavempi mitä se cumulus, mutta koska olen nukkunut käytännössä yhtä hyvin kuin kotonakin, olen hyväksynyt sen pienen miinuksen. Tuolla on tullut nukuttua -12 asteessa munasillaan niin että otin lisäksi myös +5C luokitellun makuupussin jonka pidin vaan peittona vetskari täysin auki siellä viltin sisällä. Mukavuus ei kärsinyt yhtään mutta sai tosiaan buustattua reilusti tuota lämpöä.

Nuo valitettavasti menee yli budjettisi, taisi olla 400 pintaan tuo -4C light bed. Toisaalta jos pelkäät että perinteisellä viltillä tulisi vastaavia ongelmia mitä itselläni, niin kannattaa harkita että säästät vähän pidempään ja ostat tuon. Jos uskot ettei tuota minun ongelmaa tule kun et varmaan yhtä paljon pyöri, niin normi viltti on myös reilusti makuupussia mukavempi.
Ihana Juntti 2 kk
Ihana Juntti Itse ostin vuosi sitten zenbivyn light bedin ja on kyllä mullistanut nukkumismukavuuden aivan täysin. Nuoruus meni makuupusseilla kun Suomessa noista vilteistä ei oltu kuultukaan, sitten viitisen vuotta sitten viimein kuulin noista ja tuli tilattua cumulukselta viltti joka oli jo merkittävästi parempi kuin makuupussi. Olen vaan tosi aktiivinen nukkuja, ja heräilin usein kylmään viimaan kun asentoa vaihtaessa oli joku rako aina ilmestynyt. Tuo zenbivy korjasi kaikki murheet, pienenä miinuksena painavempi mitä se cumulus, mutta koska olen nukkunut käytännössä yhtä hyvin kuin kotonakin, olen hyväksynyt sen pienen miinuksen. Tuolla on tullut nukuttua -12 asteessa munasillaan niin että otin lisäksi myös +5C luokitellun makuupussin jonka pidin vaan peittona vetskari täysin auki siellä viltin sisällä. Mukavuus ei kärsinyt yhtään mutta sai tosiaan buustattua reilusti tuota lämpöä. Nuo valitettavasti menee yli budjettisi, taisi olla 400 pintaan tuo -4C light bed. Toisaalta jos pelkäät että perinteisellä viltillä tulisi vastaavia ongelmia mitä itselläni, niin kannattaa harkita että säästät vähän pidempään ja ostat tuon. Jos uskot ettei tuota minun ongelmaa tule kun et varmaan yhtä paljon pyöri, niin normi viltti on myös reilusti makuupussia mukavempi.
Niin ja tietty jos ei ole älytön kiire niin kannattaa tilata sähköpostiin esim zenbivyn eu kaupan ja cumuluksen uutiskirjeet ja odotella tulisiko alennusmyyntiä
Erilainen Rukoilijasirkka 2 kk
Itse olen lähinnä sohvaretkeilijä mutta tälle vuodelle on nyt nukkumisvehkeet päivitetty tokmanni-tieristä lähes oikeisiin vehkeisiin. Makuualusta on nemon puhallettava ja makuupussina haglöfsin joku lihava kuitupussi. Sitten on vähän halvemman pään kesäpussi jolla ainakin testillä pärjäsin n. 12 asteen kesäyössä. Kaikki hyvistä tarjouksista. Vielä kun löytäisi jostain tarjouksesta hyvän ja _paksun_ tyynyn halvalla niin riittäisi omiin 3 vuodenajan retkihommiin.
Ihana Juntti 2 kk
Erilainen Rukoilijasirkka Itse olen lähinnä sohvaretkeilijä mutta tälle vuodelle on nyt nukkumisvehkeet päivitetty tokmanni-tieristä lähes oikeisiin vehkeisiin. Makuualusta on nemon puhallettava ja makuupussina haglöfsin joku lihava kuitupussi. Sitten on vähän halvemman pään kesäpussi jolla ainakin testillä pärjäsin n. 12 asteen kesäyössä. Kaikki hyvistä tarjouksista. Vielä kun löytäisi jostain tarjouksesta hyvän ja _paksun_ tyynyn halvalla niin riittäisi omiin 3 vuodenajan retkihommiin.
Itse voin suositella therm-a-restin compressible pillowia vähintään regular koossa. Tuosta parempaa tyynyä ei saa kuin ostamalla oikean tyynyn, mutta tuo on silti vielä siedettävän pieni ja kevyt. On paria ilmatyynyä kokeiltu ja ilma
-vaahtomuovi hypridiä (esim nemo fillo) mutta ei mikään ole kovin mukava ollut ennen tuota. Maksaa normaalisti 30€ esim verkkokauppa comissa, tarjouksessa voi ehkä kympin vielä saada höylättyä pois, mutta omasta mielestä ihan täyden hintansa arvoinen. Toki ehkä jos oikeasti paksun haluat, niin harkitse L kokoa. Se oli kai 40€ normihinnalta.
Erilainen Rukoilijasirkka 2 kk
Ihana Juntti Itse voin suositella therm-a-restin compressible pillowia vähintään regular koossa. Tuosta parempaa tyynyä ei saa kuin ostamalla oikean tyynyn, mutta tuo on silti vielä siedettävän pieni ja kevyt. On paria ilmatyynyä kokeiltu ja ilma -vaahtomuovi hypridiä (esim nemo fillo) mutta ei mikään ole kovin mukava ollut ennen tuota. Maksaa normaalisti 30€ esim verkkokauppa comissa, tarjouksessa voi ehkä kympin vielä saada höylättyä pois, mutta omasta mielestä ihan täyden hintansa arvoinen. Toki ehkä jos oikeasti paksun haluat, niin harkitse L kokoa. Se oli kai 40€ normihinnalta.
Kiitos, mutta ei oikein kuvien ja arvostelujen perusteella vakuuta kovin kovalta. En osaa siis nukkua kuin kyljelläni joten tyynyn pitää olla paksu ja jos tyynyn alle koittaa kasata sitä lisävaatetta ym. niin eihän se koskaan pysy paikoillaan. Kerran tein kuivapussista tyynyn, kerrankin oli tarpeeksi paksu mutta aika huonon mallinen.
Ihana Juntti 2 kk
Erilainen Rukoilijasirkka Kiitos, mutta ei oikein kuvien ja arvostelujen perusteella vakuuta kovin kovalta. En osaa siis nukkua kuin kyljelläni joten tyynyn pitää olla paksu ja jos tyynyn alle koittaa kasata sitä lisävaatetta ym. niin eihän se koskaan pysy paikoillaan. Kerran tein kuivapussista tyynyn, kerrankin oli tarpeeksi paksu mutta aika huonon mallinen.
message file JPG
Ihan älyttömän kova ei kyllä ole joo. Itselle riittää kylkinukkumiseen, mutta tuleekin nukuttua kotonakin suht ohuilla tyynyillä. Kannattaa toni kokeilla jotain noita ilmatyynyjäkin, itselleni ne ei sovi ollenkaan kun tyynyn pitää tuntua pehmeältä tai en nauti siitä yhtään, mutta jotkut taas vannovat noiden nimeen.

Tuota therm-a-restinkin tyynyä voi toki koittaa boostata esim ottamalla tyynyliina mukaan ja sulloa tyynyn alle vähän vaatteita mukaan. Sillä saisi aika mukavan setin ja lisäpaksuutta tuomatta kuitenkaan oikeaa tyynyä mukaan jona vie vitusti tilaa. Tyynyliinaan voit tuunata helposti piene reijät kummallekin puolelle joihin solmit kuminauhan pätkän (ameriikan lämmössä termi pad strap), jolloin tuo setti pysyy paikallaan hienosti. Tämä onkin itseasiassa sellainen juttu mitä ehdottomasti suosittelen aina tyynyn kanssa, koska muutenhan se tosiaan lähtee todella helposti pois pään alta. Monissa tyynyissä on paikat mihin tuon saa suoraan kiinni kuten tuossa therman tyynyssäkin, mutta jos ei ole tai haluaa tehdä vaatteilla lisäpainoa, niin aika helppo DIY projekti kyllä johonkin halpaan tyynyliinaan värkätä. Esim shelby outdoor myy kuminauhaa metritavarana joku 0,8€/m, ja sitten jostain ikeasta tms joku lähes ilmainen tyynyliina
Täydellinen Koralli 2 kk
Oisko kellään mitään ammattilaiskärkiä retkipeiton tekoon? Tarkoitus tehdä erittäin kevyt n. 300-400g (keski)kesäpeitto Apex100 tai jopa Apex67 materiaalina. Ihan äärimmäiseen keveyteen en pyri, leveyttä saa peitolla olla ja taskuja ja muuta pientä kilkettä mutta vetoketjua en jalkaosastoon halua. Eli muokattavuus edellä. Haluan täysin omiin tarpeisiini sopivan.

Aikomuksena on näistä Ray Jardinen ohjeista ottaa joitakin vinkkejä. Kokenut ultrakeventäjä ja peitontekijä.
https://www.rayjardine.com/ray-way/Quilt-Kit/index.php
AP Ylimielinen Kääpiö 2 kk
Täydellinen Koralli Oisko kellään mitään ammattilaiskärkiä retkipeiton tekoon? Tarkoitus tehdä erittäin kevyt n. 300-400g (keski)kesäpeitto Apex100 tai jopa Apex67 materiaalina. Ihan äärimmäiseen keveyteen en pyri, leveyttä saa peitolla olla ja taskuja ja muuta pientä kilkettä mutta vetoketjua en jalkaosastoon halua. Eli muokattavuus edellä. Haluan täysin omiin tarpeisiini sopivan. Aikomuksena on näistä Ray Jardinen ohjeista ottaa joitakin vinkkejä. Kokenut ultrakeventäjä ja peitontekijä. https://www.rayjardine.com/ray-way/Quilt-Kit/index.php
Kuulostaa jännältä idealta ja noita materiaaleja vilkaistuani ihan toteuttamiskelpoiselta jos et oo ihan kädetön. Alkoi syyhyttään itselläkin ajatus, kun on jotain projektia hakusessa ja noiden kaupallisten peittojen mallit ei hintoihin suhteutettuna oikein miellytä. Nuo apexit näyttäis olevan valmistamisen kannalta reippaasti parempia, mutta näköjään vilttiin menevää 650 fp untuvaa sais noin 80€/ 0.5kg vs ~30€ mitä tuohon apexiin menis. Mitä ikinä päädytkään tekemään niin tee samasta materiaalista joku pienempi projekti ensiksi niin saat tuntumaa etkä kuse isompaa työtä kokemattomuudella. T.kantapään kautta monissa monissa projekteissa oppinut. vaikka joku tyyny, myssy tai jotain.
Viehättävä Sijoittaja 2 kk
Omat setit
>Nemo Tensor wide long
Kylkinukkujana pakko olla leveämpi alusta ja Nemon patjoissa omasta mielestä mukavin muotoilu. Hintaa vitusti, mutta pitänyt lämpimänä myös -18 keleillä.
>Thermarest honchoponcho
Tuo poncho aukee napit aukaisemalla viltiksi. Itsellä käytössä kesämalli, mutta löytyy myös talvi-versio jota en ole kokeillut. Näppärä nuotiolla istuessa sekä aamu kohmeessa leirissä pyöriessä. Ompelin reunoihin reiden korkeudelle muoviklipsit niin helmat ei roiku tiellä polttopuita kerätessä tai nuotiossa.
>Thermarest Cinch M
Kaikenmaailman tyynyt kokeiltu halvasta kalliiseen ja olen tullut siihen tulokseen ettei ilmalla täytettävillä tee hevon vittuakaan. Tuo Cinch on pakattuna n. juomapullon kokoinen ja lähentelee silti lähes kodinomaista tyynyä. Itse tykkään kovista tyynystä ja tuossa on hyvät säädöt niin sen saa mukavan kireäksi. Otan nykyisin aina mukaan mökille/kaverilla yöpyessä.

Hintaa koko setille mennyt arviolta n. 450e.
Ystävällinen Lalli 28 pv
Nyt ois varustenetissä Mammut 3-vuodenajan untuvapussia kohtuuhintaan. Mammut Nordic Down mallinimi.
Erilainen Rukoilijasirkka 17 pv
message file JPG
Onko teillä käytössä muuten jotain erillistä maavaatetta (pressu tai tarppi tai mikä vitun footprint) jos ette pötköttele teltassa? Itsellä on ollut ihan perus tokmannin halpis pressu laavujen lattialla lähinnä suojaamassa kamoja kaikelta paskalta mitä niissä on (myönnän että on vähän, siis paljon, vitusti siisteysneuroosia), mieluummin käytän sellaista kuin siivoilen saastaa kamoista. Joskus ollut ihan metsässäkin alla kun on ollut kostea maa ja olen halunnut pötkötellä. Joo ei ole tosijormaa tuollainen mutta nyt ei ollakaan missään ylifoorumin /jorma/ssa enää niin ei tarvi esittää kovaa jätkää. Eli onko ollut jotain ja jos niin onko vinkkejä? Alkaa siis tuo kevytpressu kyllästyttää kun se on niin kömpelö ja kahiseva, mietein josko ostaisi jonkun halvan motonetin tarpin (kestävämpi, menee pienempään tilaan, tuskin kevyempi) tai tuon DD hammockin magic carpet XL:n. Hinnatkin olisi melkein samat.
Vanha Perhonen 17 pv
Tilasin äsken Varuste.netistä:
>Carinthia Defence 4
>Savotta FDF makuualusta

Outdoors.ee:sta
>Brittien kopio Carinthian Tropenista
>Brittien kopio Carinthian linerista

Koko lystille hintaa 315e taisi tulla yhteensä.

Näiden lisäksi omasta takaa ilmatäytteinen patja. Näillä ja pressukatteella olis tarkotus pärjäillä syksyt, kesät ja talvet.
Vanha Perhonen 17 pv
Olenko muuten ainoa, joka ei osaa käyttää retkityynyjä vaan ainoa oikea päänalunen on rullattu takki? :D
AP Ylimielinen Kääpiö 17 pv
Vanha Perhonen Olenko muuten ainoa, joka ei osaa käyttää retkityynyjä vaan ainoa oikea päänalunen on rullattu takki? :D
En oo edes koskaan testannut retkityynyjä. Ite sullon vaatetusta makuualustan taikka makuupussin säilytyspussiin ja käytän tyynynä. Saatan joskus vielä hankkia, mutta mielellään testaisin ekaksi edes jotakin kappaletta ettei tule turhaan ostettua paskaa kun ei ole mitään ideaa.
Vanha Perhonen 17 pv
Ylimielinen Kääpiö En oo edes koskaan testannut retkityynyjä. Ite sullon vaatetusta makuualustan taikka makuupussin säilytyspussiin ja käytän tyynynä. Saatan joskus vielä hankkia, mutta mielellään testaisin ekaksi edes jotakin kappaletta ettei tule turhaan ostettua paskaa kun ei ole mitään ideaa.
Mua ainakin kaikki ilmatäytteiset hiostavat aivan perkeleesti
Ylpeä Velho 15 pv
Vanha Perhonen Tilasin äsken Varuste.netistä: >Carinthia Defence 4 >Savotta FDF makuualusta Outdoors.ee:sta >Brittien kopio Carinthian Tropenista >Brittien kopio Carinthian linerista Koko lystille hintaa 315e taisi tulla yhteensä. Näiden lisäksi omasta takaa ilmatäytteinen patja. Näillä ja pressukatteella olis tarkotus pärjäillä syksyt, kesät ja talvet.
Itellä on tuo sama setti makuualusta ja pussin kanssa. Tuohon päälle löytyy DD-hammockin riippumatto hyönteisverkolla ja 3m×3m tarppi. Hyvin pärjää sinne -15c° ja yli jos laittelee nuotiota.
Ylpeä Velho 15 pv
Ylpeä Velho Itellä on tuo sama setti makuualusta ja pussin kanssa. Tuohon päälle löytyy DD-hammockin riippumatto hyönteisverkolla ja 3m×3m tarppi. Hyvin pärjää sinne -15c° ja yli jos laittelee nuotiota.
Ainii! Ja paska Bivybag, mutta se ajaa asiansa. Varsinkin kovilla pakkasilla.
Avoin Jätti 15 pv
Itse hommasin joskus kustomoidun cumulukselta rect mallin peiton, mihin vaihdettiin parempi untuva ja lisättiin määrää. Menee talvellakin kivasti pikkupakkasilla, mutta nyttemmin on jäänyt pois, koska painopeittoon tottumisen myötä muumiomallin makuupussi tuntuukin taas ihanalta kapalolta. Voisin myydä ehkä edullisesti, tai sitten en, pitää miettiä :) Olen kanssa herkkä nukkuja, joten kunnollisen makuualustan merkitys yöunille ja reissun onnistumiselle on suuri. Tiedän, että 1kg ja 300€ on makuualustasta paljon, mutta sea-to-summitin 4-vuodenajan kaksikerroksinen 65cm leveä alusta on ihan mahtava. Alemman kammion voi laittaa pinkeämmäksi, ja ylemmän kammion sitten mukavuus asetuksille. Nukuin juuri kalliolla tuolla ongelmitta melontaretkellä. Toki meloessa ja ahkiolla se makuualustan paino on sivuseikka.
Tyynyn ratkaisin kiin, että olen totuttatunut tempur/welpur/whatevq älyvaahto tyynyyn, jossa on muotoilu, niin leikkasin tuosta tyynystä puolet leveydestäpois, niin saa saman tatsin, mitä kotisängyssä samalla täysikokoisella tyynyllä. Saa pakattua pieneksi kuivasäkkiin, mutta painaa toki tämäkin ilmatäytteistä
Retkityynyä enemmän (joista en oppinut ikinä tykkäämään)
Avoin Jätti 15 pv
Ystävällinen Lalli Nyt ois varustenetissä Mammut 3-vuodenajan untuvapussia kohtuuhintaan. Mammut Nordic Down mallinimi.
Ja seuraavan hintaluokan pusseista partioaitassa rabin mythic sarjan untuvapusseja -30%, säästää 150€ - 200€, toki jää silti vielä
Yli 400€ pussille hintaa, mutta ovat sitten vuorikiipeilytier pusseja. Omistan mythic sarjan untuvaliivin, ja varmaan tulee pussikin kaveriksi. Ei paina mitään, ja lämmittää riittävästi, ja laatuvaikutelma ja yksityiskohdat ovat mietitty. Ja valmistettu englannissa
Ystävällinen Lalli 15 pv
Avoin Jätti Ja seuraavan hintaluokan pusseista partioaitassa rabin mythic sarjan untuvapusseja -30%, säästää 150€ - 200€, toki jää silti vielä Yli 400€ pussille hintaa, mutta ovat sitten vuorikiipeilytier pusseja. Omistan mythic sarjan untuvaliivin, ja varmaan tulee pussikin kaveriksi. Ei paina mitään, ja lämmittää riittävästi, ja laatuvaikutelma ja yksityiskohdat ovat mietitty. Ja valmistettu englannissa
Rabeja kattelin, mut päädyin tohon halvempaan Mammuttiin tällä kertaa. Parin testiyön perusteella oikeinkin hyvä pussi hintaansa nähden.
Hölmö Hai 15 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Oman kokemukseni mukaan riippumatossa voi nukkua ainoastaan selällään, koska pää ja varpaat ovat aina korkeammalla kuin perse. Jos tämä on ok niin sitten hyvä ratkaisu, kunhan kohteesta löytyy vain tarpeeksi vahvoja puita.
Hölmö Hai 15 pv
Vanha Perhonen Tilasin äsken Varuste.netistä: >Carinthia Defence 4 >Savotta FDF makuualusta Outdoors.ee:sta >Brittien kopio Carinthian Tropenista >Brittien kopio Carinthian linerista Koko lystille hintaa 315e taisi tulla yhteensä. Näiden lisäksi omasta takaa ilmatäytteinen patja. Näillä ja pressukatteella olis tarkotus pärjäillä syksyt, kesät ja talvet.
Carinthian pussit on kyllä hyvät jos haluaa hieman leveämmän pussin eikä pieni lisäpaino haittaa. Väittäisin jopa makuupussien mersuksi, kunhan paino tai koko ei ole yksi kriteereistä. Itseltä löytyy myöskin tropen ja defence ja molemmat on 5/5.
AP Ylimielinen Kääpiö 15 pv
Avoin Jätti Itse hommasin joskus kustomoidun cumulukselta rect mallin peiton, mihin vaihdettiin parempi untuva ja lisättiin määrää. Menee talvellakin kivasti pikkupakkasilla, mutta nyttemmin on jäänyt pois, koska painopeittoon tottumisen myötä muumiomallin makuupussi tuntuukin taas ihanalta kapalolta. Voisin myydä ehkä edullisesti, tai sitten en, pitää miettiä :) Olen kanssa herkkä nukkuja, joten kunnollisen makuualustan merkitys yöunille ja reissun onnistumiselle on suuri. Tiedän, että 1kg ja 300€ on makuualustasta paljon, mutta sea-to-summitin 4-vuodenajan kaksikerroksinen 65cm leveä alusta on ihan mahtava. Alemman kammion voi laittaa pinkeämmäksi, ja ylemmän kammion sitten mukavuus asetuksille. Nukuin juuri kalliolla tuolla ongelmitta melontaretkellä. Toki meloessa ja ahkiolla se makuualustan paino on sivuseikka. Tyynyn ratkaisin kiin, että olen totuttatunut tempur/welpur/whatevq älyvaahto tyynyyn, jossa on muotoilu, niin leikkasin tuosta tyynystä puolet leveydestäpois, niin saa saman tatsin, mitä kotisängyssä samalla täysikokoisella tyynyllä. Saa pakattua pieneksi kuivasäkkiin, mutta painaa toki tämäkin ilmatäytteistä Retkityynyä enemmän (joista en oppinut ikinä tykkäämään)
Minkälaisista hintaluokista puhutaan(ja mitkä on speksit untuvassa, ja tuliko muita muutoksia) ja satutko olemaan Oulun suunnilta, jos siis satut myymäpäälle kääntymään?
Ja joo itelläkin kirpasi tuo makuualustan osto, mutta jo näillä ~30 nukutulla öillä tuo on maksanut itsensä jo takaisin. Reissussa sysipaskaan oloon herätessä olisi kyllä valmis maksamaan hieman enemmän kuin tuo 7€/yö mitä tuo makuualusta on tähän mennessä maksanut.
Avoin Jätti 15 pv
Ystävällinen Lalli Rabeja kattelin, mut päädyin tohon halvempaan Mammuttiin tällä kertaa. Parin testiyön perusteella oikeinkin hyvä pussi hintaansa nähden.
Varmasti on erittäin hyvä. Ite vetelen satasen kuitupussilla välillä, ja hyvin ajaa asiansa kanssa, joten on varmasti tuo mammot on oikein soiva peli
Avoin Jätti 14 pv
Ylimielinen Kääpiö Minkälaisista hintaluokista puhutaan(ja mitkä on speksit untuvassa, ja tuliko muita muutoksia) ja satutko olemaan Oulun suunnilta, jos siis satut myymäpäälle kääntymään? Ja joo itelläkin kirpasi tuo makuualustan osto, mutta jo näillä ~30 nukutulla öillä tuo on maksanut itsensä jo takaisin. Reissussa sysipaskaan oloon herätessä olisi kyllä valmis maksamaan hieman enemmän kuin tuo 7€/yö mitä tuo makuualusta on tähän mennessä maksanut.
https://viranomainen.fi/p53728/cumulus-rect-500

mutta untuvaksi vaihdettu 850 fill powerin hydrophobinen untuwa, ja extra täytettä otettu 150g, eli yhteensä 650g 850fp:n untuvaa täytteenä pussissa/peitossa. Suunnikkaan muotoinen kokonaan aukeava, toisessa päässä kiristysnauha. Varmaan osaava ompelija virittää toiseenkin päähän kiristysnauhan, jos haluaa tiiviin setin riippumaton ympärille. Asustan eteläsuomessa. Öitä tuolla cumuluksella alle 20, ja säilyttää ilmavasti vaatehuoneessa hengarissa. Pitää funtsia, jos intoutunut myymään, vaikka tuollaisen tiiviin muumiomallin mythicin tieltä, niin laitan vaikka torilinkkiä. Maksoin joskus 320eur tuosta cumulukselle, varmaan johonkin 170-180€ välille olisi käypä myyntihinta.
Avoin Jätti 14 pv
https://cumulus.equipment/eu_en/down-sleeping-bag-rect-500.html näköjään maksaa nykyään 309€, noilla heikommilla spekseillä uutena, kovaa on inflaatio, tosin en tutkinut, onko muuta muuttunut kankaan värin lisäksi, mutta ainakin täyte, untuvanlaatu ja mitat olivat liki samat
Ilkeä Tunkeilija 14 pv
Erilainen Rukoilijasirkka Itse olen lähinnä sohvaretkeilijä mutta tälle vuodelle on nyt nukkumisvehkeet päivitetty tokmanni-tieristä lähes oikeisiin vehkeisiin. Makuualusta on nemon puhallettava ja makuupussina haglöfsin joku lihava kuitupussi. Sitten on vähän halvemman pään kesäpussi jolla ainakin testillä pärjäsin n. 12 asteen kesäyössä. Kaikki hyvistä tarjouksista. Vielä kun löytäisi jostain tarjouksesta hyvän ja _paksun_ tyynyn halvalla niin riittäisi omiin 3 vuodenajan retkihommiin.
message file MP4
>oikeisiin vehkeisiin.
>Makuualusta on nemon puhallettava
Juuh
Avoin Jätti 13 pv
attachment Ilkeä Tunkeilija >oikeisiin vehkeisiin. >Makuualusta on nemon puhallettava Juuh
Nemo tekee oikein laadukkaita eräilyvälineitä
Ilkeä Tunkeilija 12 pv
Avoin Jätti Nemo tekee oikein laadukkaita eräilyvälineitä
message file MP4
>oikeisiin vehkeisiin.
>Puhallettava makuualusta
Huutista vammaiselle
Avoin Jätti 12 pv
attachment Ilkeä Tunkeilija >oikeisiin vehkeisiin. >Puhallettava makuualusta Huutista vammaiselle
Mikä niissä on vikana?
Avoin Jätti 5 pv
Avoin Jätti Ja seuraavan hintaluokan pusseista partioaitassa rabin mythic sarjan untuvapusseja -30%, säästää 150€ - 200€, toki jää silti vielä Yli 400€ pussille hintaa, mutta ovat sitten vuorikiipeilytier pusseja. Omistan mythic sarjan untuvaliivin, ja varmaan tulee pussikin kaveriksi. Ei paina mitään, ja lämmittää riittävästi, ja laatuvaikutelma ja yksityiskohdat ovat mietitty. Ja valmistettu englannissa
https://www.partioaitta.fi/rab-untuvamakuupussi-unisex-mythic-400-cloud-3002681/?sku=821468952409

No pitihän se tilata kuitenkin :)
Katsotaan, mikä on vanhan cumuluksen kohtalo

Vastalauta 0.6.24 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää