Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.

Politiikka & Yhteiskunta

Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Lista
Lista
Katalogi
AP Sininen Ihmissusi 3 pv
message file JPG
PEPE ESCOBAR & ALEXANDER DUGIN HAASTATTELU: Aiheina geopolitiikka ja jo täällä oleva uusi multipolaarinen järjestys

>Seuraavat kuusi kuukautta ja Bidenin tappio jenkkien vaaleissa kriittisiä ydinsodan välttämisen ja ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta
>Optimisti Dugin, pessimisti Escobar
>Eurooppa ja EU ei ole suvereeni
>Trump, based vai cringe?
>WW3 on vääjäämätön tai jo käynnissä.
>Ukraina, Gaza ja Jemen. kaikki osa samaa sotaa.
>Israel yhdysvaltojen vasalli, mutta ei sen täydellisessä hallinnassa.
>Bricksin "Unit" ja "Mbridge" kansainväliseen kauppaan tarkoitetut valuutat
>Dugin: "Ydinaseita kaikille yhdysvaltojen vihollisille rauhan ja tasapainon palauttamiseksi"
>Escobar: "pelkkä dedollarisaatio ja perinteiset aseet olisivat myrkkyä Washingtonille"
>"Globalistit" vetävät koko maailman kiellekkeeltä alas jos kaatuvat, tai sitten ei, ja rationaaliset äänet voittavat ja länsi sopeutuu myös tulevaisuuteen.

https://www.youtube.com/watch?v=fSb3yatLb5A
youtube thumbnail

https://twitter.com/NewRulesGeo/status/1805217162035925068
6
Punastuva Tonttu 15 t
https://www.youtube.com/watch?v=N294FMDok98
youtube thumbnail

The film The Israel Lobby (2007), created and produced by the Dutch network VPRO, reviews and analyzes the central claims made in the academic paper The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy[A], published in 2006 and written by John J. Mearsheimer, a Professor of Political Science at the University of Chicago, and Stephen Walt, a Professor of International Relations at Harvard University’s Kennedy School of Governance[2]. This paper argues that a powerful lobbyist group operates within the United States that is comprised of “a loose coalition of individuals and organizations that actively work to steer U.S. foreign policy in a pro-Israel direction”[3]. The paper posits that this Israel lobby, sometimes called the Jewish lobby, works against the national and strategic interests of the U.S. This is mainly due to some of the interests of Israel being incongruent, or even in direct opposition, with those of the United States, such as military escalations in Iran or Iraq. The latter of which has already led to a full-fledged war that is now unanimously thought of to be one of the worst political decisions made by American leaders in the 21st century.

https://www.unz.com/article/documentary-review-the-israeli-lobby-2007/
Punastuva Tonttu 15 t
message file JPG
>The Washington Post once estimated that Democratic presidential candidates “depend on Jewish supporters to supply as much as 60 percent of the money
https://www.hks.harvard.edu/publications/israel-lobby-and-us-foreign-policy
Fiksu Merikivi 13 t
message file JPG
Kysyykö ne Alexanderilta miten tytär voi?
AP Musta Lääkäri 1 pv
message file MP4
It's Joever

>Tiedotustilaisuudessa puhuneen Bidenin oli tarkoitus toivottaa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tervetulleeksi puhujankorokkeelle. Sen sijaan Biden esitteli seuraavaksi puhujaksi Venäjän presidentti Vladimir Putinin.
>– Ja nyt haluan luovuttaa puheenvuoron Ukrainan presidentille, jolla on yhtä paljon rohkeutta kuin hänellä on päättäväisyyttä. Presidentti Putin, Biden sanoi
17
Rikkinäinen Fregattilintu 20 t
message file JPG
Biden ei oikeasti voittanut vaaleja.
Loistava Meduusa 20 t
Mahdoton Pöllö No en menis kyllä vielä julistamaan trumppia voittajaksi. Kertoimet on ehdottomasti sen puolella kyllä, mutta tuo jenkkien politiikka on niin käsittämätön sirkus, että ei tässä tiedä mitä siellä ehtii vielä tapahtua. Olihan silloin 2016 mukamas varmaa, että clinton voittaa.
No clinton oli unelectable, kuten on nyt kamala ja se rumempi obamakin. Onnea vaan vassareille.
Pilvinen Tähystäjä 18 t
message file MP4
tämän esityksen perusteella papparaiset ovat aika tasaväkisiä
AP Kodikas Kimaira 22 t
message file JPG
Valtamedian valheet – Suomen suvereniteetti menetettiin


Suomen valtaapitävien pitkäaikainen tavoite on nyt saatu päätökseen. Entinen Suomen tasavalta on nyt totalitaristisen maailman herruutta tavoittelevan USA:n siirtomaa. Kolumnin aiheesta MV-lehteen on kirjoittanut "Kvarkki".


Eliitin demonisoimat väärässäolijat, kuten Paasikivi ja Kekkonen, on tungettu historian romukoppaan. USA:n armeija miehittää koko maan etelästä pohjoiseen, tukikohdat rahdataan täyteen aseita, myös ydinaseita, Suomelta mitään kysymättä. Miehitysvalta on maan lakien yläpuolella ja vapautettu kaikista veroista ja maksuista.

Suomi maksaa tukikohtien vaatiman uuden infrastruktuurin rakentamisen. Suomen armeija on alistettu USA:n armeijan komentoon. Maalla on CIA:n manipuloima presidentti ja ylin poliittinen johto yllyttää tappamaan venäläisiä.

Dollareilla voidellut päättäjämme saavat nyt leikkiä kukkulan kuningasta pienellä Suomi-nimisellä hiekkalaatikollaan Setä Samulin talutusnuorassa. Ja kun käsky käy valtameren takaa, nuoret miehemme ja vähän naisetkin ajetaan ”panemaan Venäjä polvilleen”. Sitten, kun sodan todellisuus valkenee videopelisukupolvelle, voivat nämä sotahullun eliitin valitsemat uhrit todeta kuin Rahikainen Tuntemattomassa sotilaassa:

”Myö jouvutaan pojat kalamistoihin.”

Maan hallitus saa määräyksensä Brysselistä ja Washingtonista ja eduskunta on pelkkä kumileimasin, joka vastalauseitta hyväksyy isäntien sanelemat mitä järjettömimmätkin vaatimukset. Maa on täydellisessä laittomuuden tilassa, perustuslain viimeisetkin rippeet on Arkadianmäellä poljettu lokaan.

Kaikki tiedotusvälineet ovat Mediapoolin kautta USA:n täydellisessä kontrollissa. Propagandaa levittävät ”asiantuntijoina” esiintyvät CIA:n ja vastaavien laitosten suomalaiset agentit, eli maanpetturit.

CIA:n aluekonttori, eli Naton hybridikeskus Helsingissä, valvoo maata ja sen nöyrä palvelija ”tutkimuslaitos” – Ulkopoliittinen instituutti (UPI) – levittää miehittäjien sanomaa. Lammaskansalaiset uskovat, että vaali-ilveilyillä voivat asioihin jotenkin vaikuttaa.

USA teki sen, mihin Neuvostoliitto ja vanha Venäjä eivät edes sodalla pystyneet: Suomen loppu – isänmaasta luovuttiin vapaaehtoisesti, siitä vielä maksettiin talouden tuhoamisen päälle. Häpeällisempää toimintaa ei ole tässä maassa ikinä ennen nähty.
2
AP Kodikas Kimaira 22 t
message file MP4
Lammaskansan uskomuksia

Kaiken lisäksi kansalaiset ovat tietämättömiä siitä, mitä maassa oikeasti tapahtuu. Sen sijaan heidät on valtamedian vuosia jatkuneella aivopesulla ja propagandalla saatu uskomaan myös mitä hulluimpiin asioihin:

Venäjä hyökkää Suomeen millä hetkellä tahansa ja pyrkii valloittamaan koko Länsi-Euroopan

Vladimir Putin on kuolemansairas, tai ainakin mielisairas

Venäjän armeija kokee massiivisia tappioita Ukrainassa ja häviää sodan ”aivan kohta”

Lännen asettamilla pakotteilla Venäjän talous romahtaa ja Putin syöstään vallasta

Nato/DCA lisäävät kansalaisten turvallisuuden tunnetta

Joe Biden on erinomaisessa kunnossa ja voittaa vaalit

Donald Trump on paatunut rikollinen ja hirvittävä uhka demokratialle, myös Suomessa.

USA on demokraattinen valtio ja sen ”sääntöihin perustuva maailmanjärjestys” on ainoa demokratian turva maailmassa

Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttama ja maapallo pelastuu, kun Suomi muutetaan luonnonpuistoksi

Suomi on äärimmäisen rasistinen valtio.

Valtamedian mukaan Afrikan ja Lähi-Idän maahanmuuttajat ovat korkeasti koulutettuja ja työllistyvät Suomessa, eivätkä rasita kansantaloutta vaan kasvattavat sitä, eivätkä he syyllisty kantaväestöä useammin rikoksiin. Koska valtamedia on ainoa luotettava uutislähde, kaikki muut ovat valehtelijoita ja/tai Putinin trolleja.

Suomessa äärioikeistolaiset natsit ovat suurin turvallisuutemme uhka

”Koronarokotteet” ovat tehokkaita ja turvallisia, eikä niillä ole haittavaikutuksia

Suuri ylikuolleisuuhan ei mitenkään voi johtua ”koronarokotteista”, vaan mistä tahansa muusta syystä, jonka keksimiselle ei mielikuvitus aseta mitään rajoja. Valtamedian mukaan Suomi voi vaikuttaa EU:n päätöksiin.

EU-jäsenyys ja Euro ovat olleet erittäin hyödyllisiä Suomelle

Eduskunta voi päättää tärkeistä asioista

Sote-uudistus on menestys

Suomi voi velkaantua rajattomasti

Petteri Orpon kokoomushallitus säästää valtion menoista.

Valtamedian mukaan taantumakin on ohi ja talouskasvu alkaa huomenna, tai ensi viikolla, tai ensi kuussa, tai ensi vuonna, joka tapauksessa aivan kohta. Ja tietenkin sukupuolia on N+1 kappaletta, missä N on mikä tahansa kokonaisluku tilanteesta riippuen. Edelläolevasta huolimatta joskus sukupuolia ei ole ollenkaan, esimerkiksi koulussa ei ole tyttöjä ja poikia.

Suomen koululaitos on maailman paras

Suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa.
AP Kodikas Kimaira 22 t
Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta eiköhän tuotakin lukiessa jo tule kysyneeksi, kuinka onnettomia mahtavat muiden maiden kansalaiset sitten olla. Usein onnellisuuskuvan sumuverhon taakse kätkeytyy valheellinen todellisuus.

https://mvlehti.net/2024/07/12/valtamedian-valheet-suomen-suvereniteetti-menetettiin-kolumni/
AP Mustasukkainen Hammaskeiju 12 pv
message file JPG
Tuukka Kuru on sama henkilö kuin Simo Häyhä
1
Kutiava Merikivi 1 pv
Ei ole paneeli yhtä skolioosissa.
AP Paha Käärme 12 pv
message file JPG
Tänään Ranskan parlamenttivaalien ensimmäisen kierros!

Tuloksia odotellaan ihan kohta.

Nähtävissä:
-Miten pahasti Macronin puolue ottaa turpaan
-Miten valta asettuu Le Penin kansallisen liittouman (RN) ja Mélenchonin Alistumaton Ranska (FI) puolueiden välille. Miten käy yhteistyö
-Eroaako Macron jos vaalit menee penkin alle ja kuka korvaajaksi?

>Only those candidates who secure at least 12.5 percent of the vote can stand in the second round on July 7 – in constituencies where no candidate gets above 50 percent of the vote.
>According to polling from last week, the far-right party National Rally is leading the race, followed by a left-wing coalition, the New Popular Front, and a centrist alliance.

Toinen kierros odotettavissa viikon päästä.
https://www.france24.com/en/france/20240627-2024-french-legislative-elections-results-of-the-first-round
23
Lumoava Akselotli 5 pv
en tajuu mitään. ketkä noista on paikalliset persut
Tavallinen Muurahaislintu 1 pv
Lumoava Akselotli en tajuu mitään. ketkä noista on paikalliset persut
Ne jotka lupaa ja sitten kusee silmään
AP Paha Käärme 1 pv
Tavallinen Muurahaislintu Ne jotka lupaa ja sitten kusee silmään
message file JPG
Toi sopis kaikkiin puolueisiin Ranskassa ja Suomessa. Ainoa ero persuilla on siinä että heidän ympärillä on vitunmoinen kultti joka uskoo muuta.
AP Hieno Lehtikala 7 kk
message file JPG
Maamme sähköstä tuotettiin tänään hetki tuulivoimalla kokonaista 50 MW ja aurinkoenergialla 29 MW, kulutuksemme ollessa noin 12.6 GW, siis noin 160 kertaa noiden yhteenlasketun tuotannon verran.

Näin emme voi jatkaa. Mikä on lautalaisten mielipide, kumpaa tuotantomuotoa tulisi nyt lisätä enemmän?
129
Kiiltävä Vesilisko 5 pv
Outo Tiskari >Jos saatavilla olisi "miltei ilmaista" vetyä, niin hiilidioksidista ja vedystähän saa tehtyä vaikka mitä. Ilmaisesta vedystä ja siitä ongelmallisesta typestä saa tehtyä vielä enemmän! Eli ammoniakkia, siitä typpihappoa ja sen jälkeenhän maailman maataloustarpeet sekä moni kemianteollisuuden prosessi ratkeaa kuin itsestään. Ei puutu enää kuin se ilmainen vety. Pahoin pelkään, että kunhan sitä alkaa tuulivoimakapasiteetin kasvaessa maagisesti ilmestyä, kuluttajien sähkölasku maagisesti kasvaa. Koska merenpinnan nousu tai jotain. En nytkään ymmärrä markkinaa mielestäni riittävästi ja olen jo jonkin aikaa kaivellut aihetta eri suunnista. Tuosta tulee vielä lisää mielenkiintoista analysoitavaa, pahoin pelkään. Tuo toimittajien into kaiken vihreän perään tuottaa luonnontieteelliseen tietämättömyyteen yhdistettynä karmivaa luettavaa. Jollei jo tähän mennessä muutoin, niin viimeistään noita katsellessa menee usko tähän maailman parhaaseen koululaitokseen. Kemian perustiedot opetetaan kuitenkin jo yläasteella viimeistään. Toimittajaksi pääsee silti niitä ymmärtämättä.
message file JPG
> ammoniakki
Sepä se, tuo kaikista näistä kauan ehdolla olleista mahdollisesti uusiutuvilla tuotettavista aineista helpoin säilytettävä ja kuljetettava. Viheliäinen varastoitava varomääräysten kannalta toki.

> magia
Ei siinä sen kummempaa olisi kuin se, että halpa hinta houkuttelisi teolliset toimijat markkinoille ja sen jälkeen se jolla on eniten pätäkkää - ja sitä myötä suurin painoarvo - neuvottelee vahvemman ehdoilla ja kuluttajahinta määräytyy ehkä sen mukaan mitä jaettavaa sitten jää. Sitten kunhan merenpinta alkaa nousta (esim. Thwaitesin jäätikön romahdettua ja humpsahdettua Antarktiksen mantereelta mereen lopullisesti, tai kunhan Grönlanti sulaa) niin rannikkojen miljoonakaupungit ovat kaikkialla maailmassa kusessa ja muuttoliike viimeistään alkaa. Edes Pohjanlahden maannousu jääkauden jäljiltä ei ehdi kuroa kaulaa. Tuleekin varsin jännää aikanaan sen suhteen että miten täällä homma hoidetaan ja ehditäänkö edes murehtia rantaviivan muuttumisesta, ja siitä että mikä kaikki hukkuu, jos muut tekijät ovat jo ajaneet ihmiskuntaa paahdetta ja tulvia karkuun kohti napaseutuja jo aiemmin.
< Antarktiksen jäämassat GRACE-satelliittien mittaamana
https://climate.nasa.gov/vital-signs/ice-sheets/

> toimittajien perustiedot
Niin no, kysyipä minkä tahansa alan tietäjältä tahansa niin yleistiedon varassa kirjoitetut jutut mediassa saavat aikaan saman reaktion. Ei sitä vaan voi kaikkea aina tietää... ja jos oikein knoppitiedolla alkaisi neppailemaan niin voisi mainita käänteispolton. ;-)
https://www.chemistryworld.com/opinion/reverse-combustion-is-preparing-for-takeoff/4014736.article
(Artikkeli Derek Lowen kynästä, mistä tietää että puhutaan asiaa. Itse en tiedä kemiasta tuon taivaallista mutta mm. hänen "In the pipeline"-bloginsa on mielenkiintoinen.)

Ainoa tietämäni melkein ilmaisen vedyn lähde on geologia. Semmoistakin on, esim. viime vuonna Ranskassa Lorrainen alueelta löytyi tämmöistä nk. "valkoista" vetyä. ("Värikoodi" vain vihjaa syntytavasta.)

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/France-Uncovers-Massive-White-Hydrogen-Deposit.html
https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/excitement-grows-about-natural-hydrogen-as-huge-reserves-found-in-france/
> Natural hydrogen is naturally present in the Earth’s crust and mantle, explains Isabelle Moretti, a researcher at the University of Pau and the Pays de l’Adour.
https://en.wikipedia.org/wiki/Serpentinization ...eli kun vesi reagoi emäksisten mineraalien kanssa, hapettaa niitä, ja hajoaa.
Outo Tiskari 5 pv
attachment Kiiltävä Vesilisko > ammoniakki Sepä se, tuo kaikista näistä kauan ehdolla olleista mahdollisesti uusiutuvilla tuotettavista aineista helpoin säilytettävä ja kuljetettava. Viheliäinen varastoitava varomääräysten kannalta toki. > magia Ei siinä sen kummempaa olisi kuin se, että halpa hinta houkuttelisi teolliset toimijat markkinoille ja sen jälkeen se jolla on eniten pätäkkää - ja sitä myötä suurin painoarvo - neuvottelee vahvemman ehdoilla ja kuluttajahinta määräytyy ehkä sen mukaan mitä jaettavaa sitten jää. Sitten kunhan merenpinta alkaa nousta (esim. Thwaitesin jäätikön romahdettua ja humpsahdettua Antarktiksen mantereelta mereen lopullisesti, tai kunhan Grönlanti sulaa) niin rannikkojen miljoonakaupungit ovat kaikkialla maailmassa kusessa ja muuttoliike viimeistään alkaa. Edes Pohjanlahden maannousu jääkauden jäljiltä ei ehdi kuroa kaulaa. Tuleekin varsin jännää aikanaan sen suhteen että miten täällä homma hoidetaan ja ehditäänkö edes murehtia rantaviivan muuttumisesta, ja siitä että mikä kaikki hukkuu, jos muut tekijät ovat jo ajaneet ihmiskuntaa paahdetta ja tulvia karkuun kohti napaseutuja jo aiemmin. < Antarktiksen jäämassat GRACE-satelliittien mittaamana https://climate.nasa.gov/vital-signs/ice-sheets/ > toimittajien perustiedot Niin no, kysyipä minkä tahansa alan tietäjältä tahansa niin yleistiedon varassa kirjoitetut jutut mediassa saavat aikaan saman reaktion. Ei sitä vaan voi kaikkea aina tietää... ja jos oikein knoppitiedolla alkaisi neppailemaan niin voisi mainita käänteispolton. ;-) https://www.chemistryworld.com/opinion/reverse-combustion-is-preparing-for-takeoff/4014736.article (Artikkeli Derek Lowen kynästä, mistä tietää että puhutaan asiaa. Itse en tiedä kemiasta tuon taivaallista mutta mm. hänen "In the pipeline"-bloginsa on mielenkiintoinen.) Ainoa tietämäni melkein ilmaisen vedyn lähde on geologia. Semmoistakin on, esim. viime vuonna Ranskassa Lorrainen alueelta löytyi tämmöistä nk. "valkoista" vetyä. ("Värikoodi" vain vihjaa syntytavasta.) https://oilprice.com/Energy/Energy-General/France-Uncovers-Massive-White-Hydrogen-Deposit.html https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/excitement-grows-about-natural-hydrogen-as-huge-reserves-found-in-france/ > Natural hydrogen is naturally present in the Earth’s crust and mantle, explains Isabelle Moretti, a researcher at the University of Pau and the Pays de l’Adour. https://en.wikipedia.org/wiki/Serpentinization ...eli kun vesi reagoi emäksisten mineraalien kanssa, hapettaa niitä, ja hajoaa.
>Thwaitesin jäätikön romahdettua

Tuo on muuten suosikkiympäristökatastrofini. Merenpinnan ei tarvitse nousta äkillisesti paljoakaan, kun ydinvoimaloidemme jäähdytysjärjestelmän kanssa tulee ongelma. Kysyin tuota aikanaan Olkiluodon esittelykeskuksessa, mutten saanut kovin hyvää vastausta. Mielestäni uusien voimaloiden sijoittamista sisävesistöjemme rannoille tulee jo tuosta syystä harkita.

Tai itse asiassa tulee harkita niiden käyttöä lämmöntuotantoon samalla. Nythän tuhlaamme huomattavasti energiaa. Esimerkiksi Tampereen Ratinaan ehdotettiin 60-luvulla atomimiilua. Sittemmin ideasta on luovuttu, mutta kaukolämpöverkkoon tuollainen ylettyisi hieman syrjemmältäkin ja niitä suunnitelmia onkin nykyisin esillä.
<Tampere voi lämmetä ydin­kau­ko­läm­möllä jo 2030-luvulla, mutta uusi teknologia vaatii rahaa – "Paras vaihtoehto on, jos pilotti toteu­te­taan valtio­ve­toi­sesti kuten ensim­mäinen kuulento aikanaan"
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/5662267

>kunhan Grönlanti sulaa

Se ei onneksi tapahdu kovin äkillisesti, mutta senkin jäätikköä voi valua meriin. Fun fact: jos Grönlannin jäätikkö poistuu, merenpinta laskee Islannin ympärillä, koska jäätikön vettä houkutteleva gravitaatiovaikutus katoaa. Jossain tulee sitten ongelmaa vielä enemmän.
Groteski Tukaani 2 pv
Outo Tiskari >Thwaitesin jäätikön romahdettua Tuo on muuten suosikkiympäristökatastrofini. Merenpinnan ei tarvitse nousta äkillisesti paljoakaan, kun ydinvoimaloidemme jäähdytysjärjestelmän kanssa tulee ongelma. Kysyin tuota aikanaan Olkiluodon esittelykeskuksessa, mutten saanut kovin hyvää vastausta. Mielestäni uusien voimaloiden sijoittamista sisävesistöjemme rannoille tulee jo tuosta syystä harkita. Tai itse asiassa tulee harkita niiden käyttöä lämmöntuotantoon samalla. Nythän tuhlaamme huomattavasti energiaa. Esimerkiksi Tampereen Ratinaan ehdotettiin 60-luvulla atomimiilua. Sittemmin ideasta on luovuttu, mutta kaukolämpöverkkoon tuollainen ylettyisi hieman syrjemmältäkin ja niitä suunnitelmia onkin nykyisin esillä. <Tampere voi lämmetä ydin­kau­ko­läm­möllä jo 2030-luvulla, mutta uusi teknologia vaatii rahaa – "Paras vaihtoehto on, jos pilotti toteu­te­taan valtio­ve­toi­sesti kuten ensim­mäinen kuulento aikanaan" https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/5662267 >kunhan Grönlanti sulaa Se ei onneksi tapahdu kovin äkillisesti, mutta senkin jäätikköä voi valua meriin. Fun fact: jos Grönlannin jäätikkö poistuu, merenpinta laskee Islannin ympärillä, koska jäätikön vettä houkutteleva gravitaatiovaikutus katoaa. Jossain tulee sitten ongelmaa vielä enemmän.
Merenpinta ole mihinkään muuttumassa. Rakentaminen olisi lopetettu rannoille jo ajat sitten, jos se olisi mahdollista.

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää