Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.

Uskonto

Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Lista
Lista
Katalogi
AP Punastuva Hyeena 12 pv
message file JPG
”Pyhä Henki käski antaa Hamasille anteeksi”

Hamas-taistelijoiden lokakuinen hyökkäys herätti israelilaisen messiaanisen pastorin Guy Cohenin sisimmässä kiihkeää vihaa. Sitten Jumala puhui hänelle.

Kun uutiset Hamas-taistelijoiden tunkeutumisesta Etelä-Israeliin ja heidän siellä tekemistä raakuuksista tavoittivat israelilaispastori Guy Cohenin 7. lokakuuta 2023, tapahtuma sai nopeasti hyvin henkilökohtaisen merkityksen. Paljastui, että juutalaisen Cohenin 22-vuotias sukulaistyttö oli tapettujen joukossa. Tieto oli järkytys ja täytti sielunpaimenen sisimmän vihalla.

Rukoilin Jumalaa pyyhkäisemään koko Gazan pois ja tappamaan kaikki gazalaiset, Cohen muistelee ensireaktiotaan.

Kun aikaa kului, Pyhä Henki alkoi puhua hänelle anteeksiantamuksen tärkeydestä. Pohjois-israelilaista messiaanista Katzir Asher -seurakuntaa johtava Cohen ymmärsi, ettei hän pastorina voi johtaa ihmisiä vihan täyttämänä. Ratkaisu oli vaikea, mutta Cohen koki Jumalan auttavan häntä. Anteeksianto sulatti paljon katkeruutta hänen sydämestään. Sydämessäni ei ole enää halua tuhota vaan halua suojella ja vapauttaa panttivangit. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että rukoilen gazalaisten puolesta, että Jumala avaisi heidän silmänsä ja he ymmärtäisivät, että heitä hallitsee terrorijärjestö.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/pyha-henki-kaski-antaa-hamasille-anteeksi/
1
AP Punastuva Hyeena 1 pv
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ex-criminalsin-alista-ja-latesta-tuli-toivon-lahettilaita/
Kun ohjelman tekoa aloitettiin, Late Johansson oli vielä vanki. Jopa MTV:n toimittajat kyselivät, että miten vangilla voi olla jo oma radio-ohjelma?

− Mulla oli panta jalassa. Olin koe vapaudessa vielä silloin, Johansson muistelee.

Hän kertoo, että pitkiä ajeluita ohjelman tekoon on hyvin jaksanut, kun on evankelistan kutsu ja diakonin sydän.

Antin palaute ohjelmasta:
”Olen 46-v entinen katunarkomaani ja vankilassa olen ollut muutaman kerran. En ole oikein ikinä saanut kiinni hengellisyydestä, kunnes kuuntelin Ex-Criminals-ohjelmaa, jossa Mika ”Immu” Ilmén oli vieraana. Vaikutuin sarjasta ja aloin kuunnella jaksoja päivittäin. Eräänä päivänä menin polvilleni ja pyysin syntisen rukouksen avulla apua, että Jumala antaisi syntini anteeksi ja ottaisi lapsekseen. Ja näin totisesti kävi! Olen ollut siitä päivästä asti uskossa ja kotiseurakunta on löytynyt. Haluankin kiittää Lauria ja Alia, että olette avoimesti todistaneet Jeesuksesta. Se kantaa hedelmää.”
AP Erilainen Mustekala 7 pv
message file JPG
Seurakuntanne

Missä viihdytte? Itse en ole löytänyt omaani. Luen lähinnä blogeja, kuuntelen Radio Deitä ja minulla on yhteys pariin kristittyyn ystävään.
5
Kuohkea Setä 4 pv
Mä en käy nyt missään, lähetyshiippakunnassa tykkäsin aikasemmin käydä.
Tuomittu Kärppä 3 pv
message file JPG
Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa, koska siellä evankeliumia julistetaan puhtaasti ja sakramentteja jaetaan oikein.
Ujo Binturonki 3 pv
https://youtu.be/ZrXLTxMaLR0?si=50zKkZCsXYs9TSyT
youtube thumbnail
AP Valpas Kärpänen 24 pv
message file JPG
Laudan kristityt, miten te pysytte uskossa?

Itse aina putoan pois kyydistä parhaista aikomuksistani huolimatta.
23
Kipeä Kääpiö 4 pv
Vaarallinen Batman Miten selität sen kuinka ei mikään räjähtää
Huutista, ei sitä millään selitetä, pohjimmiltaan siihenkin vain uskotaan. XD
Hilpeä Viidakkolintu 4 pv
message file JPG
Mitä tarkoittaa, että nyymi putoa pois kyydistä? Tekee syntiä?

Siihen on lääkkeenä vanhurskauttamisen sisäistäminen. Etenkin synnissä ja syntisenä pitää katsoa Kristuksen täydelliseen sovitukseen. Kts. oheinen läpyskä.
Koditon Binturonki 4 pv
>miten te pysytte uskossa?
Usko tulee kuulemisesta. Raamatun opetus on tärkeä asia.
https://www.youtube.com/watch?v=W7ezzJhKhpU
youtube thumbnail
AP Liikkumaton Herhiläinen 19 pv
message file JPG
Aloitin lukemaan Uutta Testamenttia. Mikä evankeliumi on teidän mielestä olennaisin? Matteusta luen koska se oli ekana.
11
Kuuluisa Jänis 4 pv
Kannattaako vanha testamentti lukea? Joskus aloitin sitä, mutta oli jotenkin työlään tuntuista luettelointia kuka oli kenenkin poika jne, niin se jäi kesken.
Epäilyttävä Termiitti 4 pv
Luukkaan evankeliumi ja Apostolien teot ovat hyva kombo jos Raamattu ei ole tuttu kirja.

Johanneksen evankeliumi on uskovaisille kristityille hyvä, erityisesti luvut 1-3 ja luvut 14-17.
Pimeä Opossumi 4 pv
message file JPG
Ite kuuntelen nykyään aika paljon RaamattuKansalle ääniraamattua työmatkoilla ja muutenkin.
https://tuleuskoon.fi/aaniraamattu/
AP Kiva Gemssi 19 pv
message file JPG
Lanka omille raamatun tulkinnoille.

Ajattelen, että "Käännä toinenkin poski" on kenties kaikista väärin ymmärretyin raamatun ohje. Sen ymmärretään kannustavan väkivallattomuuteen, vaikka kyse on kannustaa jättämään loukkaukset huomiotta.
23
Erilainen Poro 11 pv
attachment Ärsyyntynyt Tonttu Näkeehän sen omin silmin, että Gazan kaistaleella on tuhottu siviilien asuntoja, sairaaloita, tapettu, naisia ja lapsia. Miten ihmeessä Israelin toimia puolusteleva voi kutsua itseään Jeesuksen oppien seuraajaksi? Radio Dein taajuksilta näitä löytyy. Sodassa pitää tappaa, kyllä, mutta tuo siviilien kärsimys on täysin kontrollista.
Jessehän kutsui jutkuja "Saatanan synagoogaksi" jo Raamatussa. Jotenkin vaan nykykristityt ovat ihan kieroutuneita juutalaisrakkaudessaan.
Typerä Lihaskimppu 4 pv
Erilainen Poro Jessehän kutsui jutkuja "Saatanan synagoogaksi" jo Raamatussa. Jotenkin vaan nykykristityt ovat ihan kieroutuneita juutalaisrakkaudessaan.
Roomalaiskirjeen luvut 9-11 kasittelevat juutalaisten ja pakanoiden asiaa. Jeesus on ainoa pelastustie sekä juutalaisille että pakanoille.
Helppo Lemminkäinen 4 pv
>kyse on kannustaa jättämään loukkaukset huomiotta.
Mahtavaa, itsehän siis noudatan tätä ohjetta, koska ei kiinnosta muiden mielipiteet vittuakaan. Jos ei loukkaannu (henkisesti), kukaan ei voi loukata.
AP Kutiava Barrakuda 2 kk
message file JPG
Jos kohtaan virkapukuisen luterilaisen piispan ja hän tervehtii minua, mikä olisi korrekti tapa toimia? Pitäisikö minun kutsua häntä arvonimellä "teidän ylhäisyytenne" tai "teidän eminenssinne" ja langeta polvilleni hänen eteensä suutelemaan hänen kenkiään?
13
Paha Hakkapeliitta 23 pv
Kunnianarvoisa herra piispa olisi virallisen etiketin mukainen, mutta enpä tuota ole koskaan kuullut käytettävän kuin ordinaatiopubliikkissa.
Innokas Joutsen 23 pv
Rutto ryökäle!
Kipeä Tonnikala 6 pv
Teidän jumaluutenne

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää