Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
Vastaa lankaan
preview image
0%
AsiallinenAsiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
TyöturvallinenTyöturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Suosituimmat
Katalogi
Katalogi
Lista
message file JPG https://www.suomenuutiset.fi/ay-liikkeelle-rahaa-tahkoava-kojamo-hehkuttaa-maahanmuutto-mahdollistaa-vuokrien-korotukset/

Maahanmuuton aiheuttamasta asuntojen kysynnän kasvusta hyötyvät ay-liikkeen rahantekokoneena tunnettu asuntoyhtiö Kojamo sekä vasemmistopuolueet, jotka saavat Kojamolta vaalirahaa. Tavallinen veronmaksaja kuittaa laskun.

Ajatuspaja Suomen Perustan päivitetty tutkimus maahanmuuton kuntakohtaisista talousvaikutuksista osoittaa, että maahanmuutto kuormittaa raskaasti kuntataloutta, sillä ulkomaalaisperäinen väestönkasvu ei juuri kasvata kunnan verotuloja.

Vaikka maahanmuuttajat kuluttavat yhteisiä julkisia palveluita vähintään yhtä paljon kuin kaikki muutkin asukkaat, ulkomaisten tulijoiden keskimääräinen osallistuminen palveluiden rahoitukseen kunnallisverojen muodossa jää kauaksi kantaväestöstä. Tämä luo kunnan talouteen rahoitusvajeen.

Jo vuonna 2020 Suomen kunnille aiheutui yhteensä 644 miljoonan euron verotulojen rahoitusvaje maahanmuuton seurauksena. Tuolloin esimerkiksi Jyväskylässä maahanmuuton aiheuttama rahoitusvaje oli 12,5 miljoonaa.

Suomen Perustan tutkimuksessa kunnallisverojen osalta vertaillaan kuntakohtaisesti eri maahanmuuttajaryhmien maksamia kunnallisveroja kantaväestön maksamiin kunnallisveroihin. Esimerkiksi Helsingissä kaikkien maahanmuuttajataustaisten keskiarvo oli 47,8 prosenttia Helsingin suomalaisen kantaväestön keskiarvosta. Koko Suomen kohdalla yhteensä tämä kaikkia maahanmuuttajataustaisia koskeva vertailuluku oli 58,0 prosenttia. Tarkat kuntakohtaiset luvut löytyvät kuntaluvut.fi-sivulla julkaistusta interaktiivisesta kartasta.
15 14
1 kk
message file JPG kolumni:
Suomen kannattaisi lopettaa vikinä säännöistä ja luistella kansainvälisen politiikan maalintekoalueelle leijonaksi Yhdysvaltojen rinnalle, Ehrnrooth esittää kolumnissaan.

Kun verkkolehti Politicon perustaja John F. Harris taannoin luonnehti Donald Trumpia aikamme suurimmaksi amerikkalaiseksi ja historian johtavaksi voimaksi, se saattoi tuntua liioittelulta.

Ei tunnu enää. Toisen valtakautensa aluksi Trump on näyttänyt kaikille, että hän on ylivoimaisen maailmanvallan päämies, joka määrää muille pelin säännöt.

Sotilaallisena mahtina Yhdysvallat on maailman ainoa supervalta, jolla on valmius aloittaa voittoisa sotilaallinen operaatio missä päin maailma tahansa milloin tahansa.

Tunkkainen antiamerikkalaisuus voi käydä kalliiksi koko Euroopalle.

Kiinan piti talousmahtina nousta Yhdysvaltojen ohi, mutta amerikkalainen kapitalismi sen kuin kasvatti etumatkaansa todistaen jälleen kerran läntisen vapauden innovatiivisen kilpailuedun.

Kuten suursijoittaja Warren Buffet sanoo, Yhdysvaltojen osakemarkkina on ollut ylivertaisen tuottoinen sijoituskohde viimeiset kaksisataa vuotta.

Melkein kaikki näppäilevät älylaitteita, joiden keksinnöistä suuri osa on saanut alkunsa amerikkalaisissa autotalleissa.

Näiden tosiasioiden kiistämiseen on vain yksi syy: antiamerikkalaisuus. Tämä tunkkainen ja tarpeeton asenne voi käydä vielä kalliiksi koko Euroopalle.

Kun Yhdysvallat Trumpin johdolla laittaa maailmanjärjestystä uusiksi, se avaa mahdollisuuksia niille kansakunnille, jotka ymmärtävät historiallisen tilaisuutensa tulleen. Pelkään pahoin, että Suomi voi nukkua onnensa ohi, jos emme havahdu uuteen pelitilanteeseen ja korjaa ulkopoliittista ajatteluamme.

Suomalaisen ulkopoliitikon avatessa suunsa aloitan laskennan. Ei kuulu montaa lausetta ennen kuin mainitaan ”sääntöpohjainen maailmanjärjestys”.

Niinpä niin. Sääntöihin ja lakeihin on tässä maassa aina turvauduttu, kun pieni Suomi on hakenut suojaa suuria valtoja vastaan. Tulokset ovat olleet miinusmerkkisiä. Viime kädessä suomalaisten rintamamiesten taistelukyky ja suurvaltojen sopimukset ovat ratkaisseet maamme kohtalon. Siis voima, ei säännöt.

Äskettäin puolustusministeri Antti Häkkänen palautti mieleen J.K. Paasikiven toteamuksen: ”Moskova ei ole raastupa, siellä ei lakikirja päde”.

Onneksi meillä on nyt sopimuspakassa Nato ja Washington.


Jo Trumpin ensimmäisen valtakauden ulkopolitiikka oli mullistavaa ja menestyksekästä. Suu
1 12
1 kk

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää