Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
Vastaa lankaan
preview image
0%
AsiallinenAsiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
TyöturvallinenTyöturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
message file JPG
Mites tuommoisella koskettimistolla saa aikaan ääntä?

Mulla on jossain varastossa joku sen vanhempi versio. Sitten mulla on joku vanha Raspberry Pi, johon sen saa USB:llä kiinni. Mä haluaisin tehdä noista sellaisen systeemin, ettei tarvitse kuin napsauttaa virta päälle, niin toimisi kuten mekaaninen piano tai joku vastaava kosketinsoitin. Eli toimisi ilman mitään graafisen systeemin hiiriklikkailua, kun innostus lopahtaa aina siihen, kun ensin pitää viisi minuuttia viritellä softapaketteja kiinni toisiinsa ja antaa maagisia loitsuja ja sitten on jo unohtunut, mitä pitikään tällä kerralla kokeilla ja kuulostella.

Tuon ylenmääräisen loitsintatarpeen takia se laite sinne komeron perille vuosia sitten hautautukin, vaikka oli sillä toisinaan ihan kiva haaveilla joskus osaavansa edes vähän jotain.
44 2,4t
Polveileva Siitoin 3 pv
Ob xd ilmainen
Polveileva Siitoin 3 pv
Tai sit ostat jonkun midi yhteensopivan laitteen itel behringer wasp ja neutron joista ensimmäistä osaan jopa käyttää
Näpsäkkä Rölli 3 pv
jos tossa on siis midi ulostulo, kuten oletettavasti on, niin miksi et osttaisi esim käytettynä jotain räkki moduulia missä on sitten semmosia ääniä mitkä sua miellyttää. vanhemmissa kasari ysäri moduuleissa muistia oli aika vähän joten turha mitään hyper realistisia multisamplattuja piano saundeja esim alkaa ettimään vanhemmista, joskin niissä usein on aika kivan kuulosia syna saundeja jne. sitten uudemmissa 2000luvun moduuleissa usein alkaa piano/orkesteri saunditkin olemaan jo ihan käyttökelposia.
noissa midi moduuleissa on vaan juuri tuo hyvä puoli että ei ole mitään valikko sähläämistä ja saundien loadailua kovolta vaan kaikki on siellä moduulin sisällä ram muistissa ja käytännössä saman tien kun väännät paneelista nappia niin ääni sitten vaihtuu lennosta.
toinen vaihtoehto toki ostaa suoraan sitten joku työasema tyylinen ratkaisu missä saundit on sisäänrakennettuna.
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
Polveileva Siitoin Ob xd ilmainen
Mutku...
<$ uname -m
<aarch64

Eli mulla on siis raspi. Ja kajaritkin löytyy siihen kiinni. Eli teoriassa mulla on kaikki osat, kun mitään kaapeleitakaan ei tarvitse hankkia. Mutta ei ole x86_64-konetta nyt mahdollista pistää pöhisemään tuon viereen, eikä tuo mainittu softa asennu kuin tuolla ja mahtaisiko sitäkään saada menemään jotenkin automaagisesti päälle kun näpäyttää koneen tulille?
Polveileva Siitoin 3 pv
Hiljainen Simpanssi Mutku... <$ uname -m <aarch64 Eli mulla on siis raspi. Ja kajaritkin löytyy siihen kiinni. Eli teoriassa mulla on kaikki osat, kun mitään kaapeleitakaan ei tarvitse hankkia. Mutta ei ole x86_64-konetta nyt mahdollista pistää pöhisemään tuon viereen, eikä tuo mainittu softa asennu kuin tuolla ja mahtaisiko sitäkään saada menemään jotenkin automaagisesti päälle kun näpäyttää koneen tulille?
Tämän takia haluan pitää tietokoneem erossa äänihommista koska haluan vaan pitää hauskaa ja paina nappeja ja vääntää potikoita että kuuluu ääniä enemmän tai vähemmän vittumaista pörinää ja ujellusta oon sillain proososiaalinen samoin mun harrastukset et tulee naapurienkin kanssa keskustelemisenaihetta
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
Näpsäkkä Rölli jos tossa on siis midi ulostulo, kuten oletettavasti on, niin miksi et osttaisi esim käytettynä jotain räkki moduulia missä on sitten semmosia ääniä mitkä sua miellyttää. vanhemmissa kasari ysäri moduuleissa muistia oli aika vähän joten turha mitään hyper realistisia multisamplattuja piano saundeja esim alkaa ettimään vanhemmista, joskin niissä usein on aika kivan kuulosia syna saundeja jne. sitten uudemmissa 2000luvun moduuleissa usein alkaa piano/orkesteri saunditkin olemaan jo ihan käyttökelposia. noissa midi moduuleissa on vaan juuri tuo hyvä puoli että ei ole mitään valikko sähläämistä ja saundien loadailua kovolta vaan kaikki on siellä moduulin sisällä ram muistissa ja käytännössä saman tien kun väännät paneelista nappia niin ääni sitten vaihtuu lennosta. toinen vaihtoehto toki ostaa suoraan sitten joku työasema tyylinen ratkaisu missä saundit on sisäänrakennettuna.
Ei ole kyllä mitään mielikuvaa siitä onko laitteessa midiä, kun se tunnistui USB:llä, eikä mulla ole edelleenkään mitään, mihin sitä midiä tunkisi.

Sen saa siis kyllä toimimaan, mutta oikeasti haluan nyt automatisoida nuo klikkailut ja loitsut pois, jos vaikka sillä tavalla saisi harjoiteltua edes joskus eikä vain joka 10. vuosi. En tuon takia viitsisi ostaa enää yhtään lisää romua, jota ei välttämättä tule käytettyä, kun hyvällä tuurilla voisi katsoa tuleeko sitä käytettyä ja innostuttua ennen kuin hankkii parempia soundeja tai jotain muuta ihmeellistä.

Kaiken järjen mukaan tuon pitäisi olla jotenkin mahdollista. Koneen saa ohjelmoitua tekemään suunnilleen mitä vain, mutta ihan alkeista en nyt viitsi lähteä vääntämään, kun se ei ole tällä kerralla tavoite, vaan hauskanpito.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Hiljainen Simpanssi Ei ole kyllä mitään mielikuvaa siitä onko laitteessa midiä, kun se tunnistui USB:llä, eikä mulla ole edelleenkään mitään, mihin sitä midiä tunkisi. Sen saa siis kyllä toimimaan, mutta oikeasti haluan nyt automatisoida nuo klikkailut ja loitsut pois, jos vaikka sillä tavalla saisi harjoiteltua edes joskus eikä vain joka 10. vuosi. En tuon takia viitsisi ostaa enää yhtään lisää romua, jota ei välttämättä tule käytettyä, kun hyvällä tuurilla voisi katsoa tuleeko sitä käytettyä ja innostuttua ennen kuin hankkii parempia soundeja tai jotain muuta ihmeellistä. Kaiken järjen mukaan tuon pitäisi olla jotenkin mahdollista. Koneen saa ohjelmoitua tekemään suunnilleen mitä vain, mutta ihan alkeista en nyt viitsi lähteä vääntämään, kun se ei ole tällä kerralla tavoite, vaan hauskanpito.
nii en tiiä noista rasperryistä kyllä hevon helkuttia, varmaan sitten jos kiipparin oma usb draiveri ei suostu pelittämään niin voit kokeilla jos rasperryyn on jotain omaa usb-midi draiveria. mutta joo ei kai tossa mitään ongelmaa pitäisi olla, olettaen että sulla on siinä rasperryssä sitten se jokin virtuaali instrumentti mikä siinä pelittää ja saat sen äänen sitten rasperrystä ulos kajareihin jostain ulostulosta. koita nyt vaikka googlettaa: usb to midi driver for raspberry pi
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
Näpsäkkä Rölli nii en tiiä noista rasperryistä kyllä hevon helkuttia, varmaan sitten jos kiipparin oma usb draiveri ei suostu pelittämään niin voit kokeilla jos rasperryyn on jotain omaa usb-midi draiveria. mutta joo ei kai tossa mitään ongelmaa pitäisi olla, olettaen että sulla on siinä rasperryssä sitten se jokin virtuaali instrumentti mikä siinä pelittää ja saat sen äänen sitten rasperrystä ulos kajareihin jostain ulostulosta. koita nyt vaikka googlettaa: usb to midi driver for raspberry pi
Edelleenkään mua ei oikeastaan kiinnosta se midi. Mihin sitä tarvitsisin? Raspi osa tehdä ääntä ihan hyvin, mutta vaatii loitsuja joka jumalan kerta, kun tulee innostus ja inspiraatio, eikä inspiraatio kohdistu niiden loitsujen taikomiseen vaan koskettimiston hipelöintiin.

Aloituskuvani ilmeisesti hämää. Siinä pitäisi olla raspi, joka on tässä se ongelmakomponentti, tai sille saatavat softat ja tunkkaus. Muutoin vallan mainio peli, kun on täysin äänetön.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Hiljainen Simpanssi Edelleenkään mua ei oikeastaan kiinnosta se midi. Mihin sitä tarvitsisin? Raspi osa tehdä ääntä ihan hyvin, mutta vaatii loitsuja joka jumalan kerta, kun tulee innostus ja inspiraatio, eikä inspiraatio kohdistu niiden loitsujen taikomiseen vaan koskettimiston hipelöintiin. Aloituskuvani ilmeisesti hämää. Siinä pitäisi olla raspi, joka on tässä se ongelmakomponentti, tai sille saatavat softat ja tunkkaus. Muutoin vallan mainio peli, kun on täysin äänetön.
meinasin siis että usbeella ihan vedät rasperryyn sen kiinni, mutta rasperryssä sitten pitää olla se ajuri että se tunnistaa sen kosketinsoittimen sen usb piuhan välityksellä, sitä ajuria kutsutaan just jollain usb-midi nimellä vaan. eli sun pitää jotennii konfiguroida se rasperry vastaanottamaan sitä dataa mitä sieltä usb kaapelista tulee. se data on midi dataa siis, tuo sun kiippari on midi kiippari joka vaan sisäiseti muuntaa sen midi datan usb kaapelille, ja sitten se kiipparin koneeseen asennettava draiveri decoodaa sen usb kaapelia pitkin tulevan datan takaisin midiksi. jotenkin noin se mun mielestä menee.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Näpsäkkä Rölli meinasin siis että usbeella ihan vedät rasperryyn sen kiinni, mutta rasperryssä sitten pitää olla se ajuri että se tunnistaa sen kosketinsoittimen sen usb piuhan välityksellä, sitä ajuria kutsutaan just jollain usb-midi nimellä vaan. eli sun pitää jotennii konfiguroida se rasperry vastaanottamaan sitä dataa mitä sieltä usb kaapelista tulee. se data on midi dataa siis, tuo sun kiippari on midi kiippari joka vaan sisäiseti muuntaa sen midi datan usb kaapelille, ja sitten se kiipparin koneeseen asennettava draiveri decoodaa sen usb kaapelia pitkin tulevan datan takaisin midiksi. jotenkin noin se mun mielestä menee.
ja siis siellä virtuaali instrumentissa sitten jossain on se kohta mistä valitset sen midi syöttö laitteen niin siitä pitää sitten valita se sun asentama draiveri jotenkin.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Näpsäkkä Rölli ja siis siellä virtuaali instrumentissa sitten jossain on se kohta mistä valitset sen midi syöttö laitteen niin siitä pitää sitten valita se sun asentama draiveri jotenkin.
message file JPG
toi vissiin on joku m-audion midi kiippari siis niin tommosta toi google nyt sitten AI yhteenvetona antas ohjeistusta:
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
Näpsäkkä Rölli meinasin siis että usbeella ihan vedät rasperryyn sen kiinni, mutta rasperryssä sitten pitää olla se ajuri että se tunnistaa sen kosketinsoittimen sen usb piuhan välityksellä, sitä ajuria kutsutaan just jollain usb-midi nimellä vaan. eli sun pitää jotennii konfiguroida se rasperry vastaanottamaan sitä dataa mitä sieltä usb kaapelista tulee. se data on midi dataa siis, tuo sun kiippari on midi kiippari joka vaan sisäiseti muuntaa sen midi datan usb kaapelille, ja sitten se kiipparin koneeseen asennettava draiveri decoodaa sen usb kaapelia pitkin tulevan datan takaisin midiksi. jotenkin noin se mun mielestä menee.
Juu, noinhan se menee ja siinä vaiheessa kun se tulee äänenä ulos, on hiirtä klikattu puolisen sataa kertaa ja piirrelty sillä virtuaalisia audiopiuhoja näytölle. Sen jälkeen onkin jo totaalisesti unohtunut, miksi olinkaan nyt haluamassa tehdä sillä koskettimistolla.

Tuo nimittäin tapahtui riittävän usein ja laite on ollut viimeiset 10 vuotta varastoituna. Linux osaa kyllä suoraan sanoa lsub:llä, että koskettimistohan se siellä. Tunnistumisessa ei siis ole mitään ongelmaa. Se softastäkki siitä eteenpäin automaattisesti pystyyn on se ongelma.
Suuri Hai 3 pv
attachment Hiljainen Simpanssi Mites tuommoisella koskettimistolla saa aikaan ääntä? Mulla on jossain varastossa joku sen vanhempi versio. Sitten mulla on joku vanha Raspberry Pi, johon sen saa USB:llä kiinni. Mä haluaisin tehdä noista sellaisen systeemin, ettei tarvitse kuin napsauttaa virta päälle, niin toimisi kuten mekaaninen piano tai joku vastaava kosketinsoitin. Eli toimisi ilman mitään graafisen systeemin hiiriklikkailua, kun innostus lopahtaa aina siihen, kun ensin pitää viisi minuuttia viritellä softapaketteja kiinni toisiinsa ja antaa maagisia loitsuja ja sitten on jo unohtunut, mitä pitikään tällä kerralla kokeilla ja kuulostella. Tuon ylenmääräisen loitsintatarpeen takia se laite sinne komeron perille vuosia sitten hautautukin, vaikka oli sillä toisinaan ihan kiva haaveilla joskus osaavansa edes vähän jotain.
mulla on kahe oktaavin axiom midi kiippari
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Hiljainen Simpanssi Juu, noinhan se menee ja siinä vaiheessa kun se tulee äänenä ulos, on hiirtä klikattu puolisen sataa kertaa ja piirrelty sillä virtuaalisia audiopiuhoja näytölle. Sen jälkeen onkin jo totaalisesti unohtunut, miksi olinkaan nyt haluamassa tehdä sillä koskettimistolla. Tuo nimittäin tapahtui riittävän usein ja laite on ollut viimeiset 10 vuotta varastoituna. Linux osaa kyllä suoraan sanoa lsub:llä, että koskettimistohan se siellä. Tunnistumisessa ei siis ole mitään ongelmaa. Se softastäkki siitä eteenpäin automaattisesti pystyyn on se ongelma.
joo en alkupostauksesta ihan ymmärtänyt täysin että mistä ongelmasta on kyse mutta jotenkin automaattisesti tuli vaan mieleen että tommonen midi moduuli vois kertaheitolla ratkasta kaikki ongelmat kun noitten kanssa ei mitään säätämästä ja käyttöjärjestelmien ja ajureiden ja äänikorttien ym kanssa kikkailua ole.

tossa ai yhteenvedossa nyt varmaan tää kohta on se tärkein:
2. ALSA and MIDI:
The Raspberry Pi's operating system uses ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) as its core sound and MIDI framework. This framework includes generic drivers for USB MIDI devices

eli siellä pitäis just olla joku rasperryn oma geneerinen draiveri joka tunnistaa midi dataa usb kaapelin välityksellä, ja sun varmaan pitäs sitten vaan valita se siellä virtuaali instrumentin asetuksista syöttölaitteeksi

ei voi muuta oikeen kun toivottaa lykkyä tykö
ite kun päivitin win11 koneeseen niin ei sitten esim vanha hyvä ja täysin toimiva firewire äänikortti jostain syystä siinä eka toiminut.
sille siis piti toki eka ostaa oma pci-e firewire kortti.
no sitten kun sen sai toimimaan niin vaikka mitä teki niin ääni pätki aina ihan saatanasti.
siinä sitten varmaa joku kuukaus meni että selvis mistä se pätkiminen loppuepeleissä johtui.
olin siis kaikenmaailman turhat tehtävät lopettanut tuolta windowsin palveluista
ja kaiken maailman virransäästö asetuksia manipuloinut biosista jne jne jne
no se oli sitten winukan sisäinen core parking hommeli mikä aiheutti sitä pätkintää aina kun joku coreista siirty siihen parkkeerattuun tilaan ja sitten kun sen sai tuolta komentokehotteesta kytkettyä pois niin toimi sitten hyvin :D
vittu että vituttaa kyllä kun tekis just vaan mieli nopeesti jotain ideoita äänittää koneelle, niin joudut sitten tyyliin
2 viikkoa kikkailemaan ja vääntämään puhelimessa jonkun intialaisen apustajan kanssa ja antamaan bill gatesille jalkahierontaa
ennen kun pääset äänittämään :D
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
Näpsäkkä Rölli joo en alkupostauksesta ihan ymmärtänyt täysin että mistä ongelmasta on kyse mutta jotenkin automaattisesti tuli vaan mieleen että tommonen midi moduuli vois kertaheitolla ratkasta kaikki ongelmat kun noitten kanssa ei mitään säätämästä ja käyttöjärjestelmien ja ajureiden ja äänikorttien ym kanssa kikkailua ole. tossa ai yhteenvedossa nyt varmaan tää kohta on se tärkein: 2. ALSA and MIDI: The Raspberry Pi's operating system uses ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) as its core sound and MIDI framework. This framework includes generic drivers for USB MIDI devices eli siellä pitäis just olla joku rasperryn oma geneerinen draiveri joka tunnistaa midi dataa usb kaapelin välityksellä, ja sun varmaan pitäs sitten vaan valita se siellä virtuaali instrumentin asetuksista syöttölaitteeksi ei voi muuta oikeen kun toivottaa lykkyä tykö ite kun päivitin win11 koneeseen niin ei sitten esim vanha hyvä ja täysin toimiva firewire äänikortti jostain syystä siinä eka toiminut. sille siis piti toki eka ostaa oma pci-e firewire kortti. no sitten kun sen sai toimimaan niin vaikka mitä teki niin ääni pätki aina ihan saatanasti. siinä sitten varmaa joku kuukaus meni että selvis mistä se pätkiminen loppuepeleissä johtui. olin siis kaikenmaailman turhat tehtävät lopettanut tuolta windowsin palveluista ja kaiken maailman virransäästö asetuksia manipuloinut biosista jne jne jne no se oli sitten winukan sisäinen core parking hommeli mikä aiheutti sitä pätkintää aina kun joku coreista siirty siihen parkkeerattuun tilaan ja sitten kun sen sai tuolta komentokehotteesta kytkettyä pois niin toimi sitten hyvin :D vittu että vituttaa kyllä kun tekis just vaan mieli nopeesti jotain ideoita äänittää koneelle, niin joudut sitten tyyliin 2 viikkoa kikkailemaan ja vääntämään puhelimessa jonkun intialaisen apustajan kanssa ja antamaan bill gatesille jalkahierontaa ennen kun pääset äänittämään :D
Tuosta syystä pidän kovasti noista CLI-ratkaisuista, kun ne voi suunnilleen aina automagisoida toimimaan yhdellä säädöllä ikuisesti. Siinä on sama ideologia, kuin tuolla toisella kirjoittajalla, joka haluaa pitää koko homman erillään tietokoneesta. Minä haluan pitää homman erillään GUIsta.

Tämäkin tuli itse asiassa mieleeni, kun väsäilin testiä analogisyntsan suuntaiseen kytkentään, mutta siitä ei tule suoranaisesti kosketinsoitinta, jos siitä jotain edes tulee.

Kaipa nämä menee siihen kategoriaan, että jos olisivat helppoja, yksinkertaisia ja suoraviivaisia juttuja, niin kaikkihan näitä tekisi. Toivotan osaltani lykkyä ja jaksamista Gatesin firman tuotteiden parissa. Jos joku valmistaisi tietokoneita, jotka toimivat aina oikein, niin maksaisin niistä oikeaa rahaa ja paljon.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Hiljainen Simpanssi Tuosta syystä pidän kovasti noista CLI-ratkaisuista, kun ne voi suunnilleen aina automagisoida toimimaan yhdellä säädöllä ikuisesti. Siinä on sama ideologia, kuin tuolla toisella kirjoittajalla, joka haluaa pitää koko homman erillään tietokoneesta. Minä haluan pitää homman erillään GUIsta. Tämäkin tuli itse asiassa mieleeni, kun väsäilin testiä analogisyntsan suuntaiseen kytkentään, mutta siitä ei tule suoranaisesti kosketinsoitinta, jos siitä jotain edes tulee. Kaipa nämä menee siihen kategoriaan, että jos olisivat helppoja, yksinkertaisia ja suoraviivaisia juttuja, niin kaikkihan näitä tekisi. Toivotan osaltani lykkyä ja jaksamista Gatesin firman tuotteiden parissa. Jos joku valmistaisi tietokoneita, jotka toimivat aina oikein, niin maksaisin niistä oikeaa rahaa ja paljon.
joo loppupeleissä nuo midi moduulit jne on kuitenkin vaan tietokoneita laatikossa, siellä on virtalähde ja prossu ja muistit
ja digitaali-analogi äänimuuntimet jne jne sisällä.
mutta kun ne on vaan siihen yhteen käyttötarkoitukseen suunniteltuja niin ne toimii aina niinkun pitää ilman mitään jatkuvia päivityksiä jne. ja parhaassa tapauksessa vielä hyvin suunniteltu etupaneeli nappuloineen takaa miellyttävän käyttökokemuksen.

periaatteessa ei kuitenkaan pitäisi olla mahdotonta saada jotain tommosta rasperryä ja midi kiipparia toimimaan yhdessä ihan yhtä hyvin.
usein vaan kun ne on suunniteltu tekemään miljoonaa asiaa niin se onkin sitten vähän hankalampi homma, ellet sitten ole joku koodari neropatti.
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
Näpsäkkä Rölli joo loppupeleissä nuo midi moduulit jne on kuitenkin vaan tietokoneita laatikossa, siellä on virtalähde ja prossu ja muistit ja digitaali-analogi äänimuuntimet jne jne sisällä. mutta kun ne on vaan siihen yhteen käyttötarkoitukseen suunniteltuja niin ne toimii aina niinkun pitää ilman mitään jatkuvia päivityksiä jne. ja parhaassa tapauksessa vielä hyvin suunniteltu etupaneeli nappuloineen takaa miellyttävän käyttökokemuksen. periaatteessa ei kuitenkaan pitäisi olla mahdotonta saada jotain tommosta rasperryä ja midi kiipparia toimimaan yhdessä ihan yhtä hyvin. usein vaan kun ne on suunniteltu tekemään miljoonaa asiaa niin se onkin sitten vähän hankalampi homma, ellet sitten ole joku koodari neropatti.
Tuon takia myös modulaarisyntsa on niin kaunis laite. Se on käytännössä alimmalla tasolla suoraan kiinni signaalissa. Kun siitä tehdään digitaalimasiina, päädytään korkeammalle tasolle, eikä mikään enää onnistu suoraviivaisesti.

Helpoin ratkaisu tuohon välittömään äänentuottoon olisi hankkia (eli suostua ottamaan vastaan) vanha piano tai urkuharmooni, mutta naapurit eivät tykkää, jos tähän aikaan vuorokaudesta iskee hillitön inspis.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
Hiljainen Simpanssi Tuon takia myös modulaarisyntsa on niin kaunis laite. Se on käytännössä alimmalla tasolla suoraan kiinni signaalissa. Kun siitä tehdään digitaalimasiina, päädytään korkeammalle tasolle, eikä mikään enää onnistu suoraviivaisesti. Helpoin ratkaisu tuohon välittömään äänentuottoon olisi hankkia (eli suostua ottamaan vastaan) vanha piano tai urkuharmooni, mutta naapurit eivät tykkää, jos tähän aikaan vuorokaudesta iskee hillitön inspis.
message file JPG
pakko hehkuttaa muuten omaa suosikki vst/standalone virtuaali synaa. nimittäin synapse dune 3! ihan helkutin pätevä peli. tolla voi tehä käytönnässä just semmosia ääniä kun vaan riittää mielikuvitusta tehä. mitä vaan voi moduloida millä vaan. kaikki tosi loogisesti esillä ja vaatii minimaalista valikko daivailua. tossa on esim eri filtteri mallinnuksia tosi paljon eri hardwareista ja oon tolla esim tehny mun vanhaa analogi moogia vastaavan saundin ja en tunnistanut silmät kiinni eroa.
hurjaksi on menny tuo koneiden tehokkuus!
toki vaati aika kovaa säätöä just että mitä filtteri mallia käytti ja mitä ääniaaltoa (tossa voi tosi tarkkaan kanssa piirtää ja muuten muokata ääniaaltoja ja käyttää myös sampleja ääniaaltoina) ja vähän piti just pitchillä moduloida ääniaaltoa että sai sitä vintagen epästabiiliutta jne.
mutta normaali käytössä ei tarvii yrittää mitään tiettyä hardwarea mallintaa 100% vaan riittää kun ääni kuulostaa hyvälle.

monet valmistajat tekee niitä ns vintage syna kopioita jotka näyttää oikealle mutta ei kuulosta, ja sitten vielä niissä on vitage synan limitaatiot tehtynä kanssa mikä on ihan järjetöntä :D
mutta tuo vaan yksinkertasesti kuulostaa hyvälle, ja oon vertaillu kyllä joka ikiseen hehkutettuun vst:eehen mistä vaan oli demoa tarjolla.
Epäkunnollinen Supersotilas 3 pv
message file JPG
Atarin tarvitset
Näpsäkkä Rölli 3 pv
attachment Epäkunnollinen Supersotilas Atarin tarvitset
prööts :D noi kyllä toimii vissiin edelleen ihan hyvänä sekkarina vaikka jollekin vanhalle räkkisämplerille :D
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
attachment Epäkunnollinen Supersotilas Atarin tarvitset
Jotenkin tuntuisi siltä, että vaikka tuohon aikaan laite ei niin kovasti osannutkaan, se teki hommansa kumminkin hyvin ja vähällä vaivalla siltä osin kuin teki.

Tai sitten aika kultaa muistot, tai en nähnyt niitä ongelmia, jotka oli jo ratkaistu, kun kokonaisuus päätyi esittelyyn. Nyt on joka tapauksessa vaikka mitä kelloa ja pilliä sekä abstraktiorajapintaa, sen sijaan että olisi vain toimiva datansoljutustsydeemi. Kuluttaa nuo nykyvehkeet sentään kunniallisesti kaikki ne gigatavut muistia, jotka niihin on kolvattu. Raspi model A:ssa oli vähimmillään vain 256 MB muistia. Sai sillä silti tehtyä jos jonkinlaisia juttuja.

Onko toi kuvan malli ST? Maksimi 4 megaa muistia, mutta sentään Motorolan 68k. Ei kai sen 32-bittisellä väylällä enempää osoitellakaan.
Näpsäkkä Rölli 3 pv
message file JPG
itellä on yhessä vanhassa sämplerissä asennettuna tommonen nykyaikainen floppy emulaattori että voi tallentaa luotettavasti muistikortille. ja yhelle muistikortille menee tyyliin joku 1000 floppyä vähän kortin koosta riippuen.
kätevä homma
yhdistyy vähän niinkun vanhan laitteiston toimivuus/läyttömukavuus ja luotettavuus
ja sitten uuden tallennusmedian luotettavuus
best of both worlds
kone käytännössä sitten vaan toimittaa ison kelanauhurin virkaa
tuli vaan mieleen kun ostin ton semmosesta paikka kun amigastore.eu
missä noita siis pääsääntöisesti myydään just vanhoihin amigoihin
Näpsäkkä Rölli 3 pv
attachment Näpsäkkä Rölli itellä on yhessä vanhassa sämplerissä asennettuna tommonen nykyaikainen floppy emulaattori että voi tallentaa luotettavasti muistikortille. ja yhelle muistikortille menee tyyliin joku 1000 floppyä vähän kortin koosta riippuen. kätevä homma yhdistyy vähän niinkun vanhan laitteiston toimivuus/läyttömukavuus ja luotettavuus ja sitten uuden tallennusmedian luotettavuus best of both worlds kone käytännössä sitten vaan toimittaa ison kelanauhurin virkaa tuli vaan mieleen kun ostin ton semmosesta paikka kun amigastore.eu missä noita siis pääsääntöisesti myydään just vanhoihin amigoihin
message file JPG
kuva vammaa, tossa parempi:
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
attachment Näpsäkkä Rölli itellä on yhessä vanhassa sämplerissä asennettuna tommonen nykyaikainen floppy emulaattori että voi tallentaa luotettavasti muistikortille. ja yhelle muistikortille menee tyyliin joku 1000 floppyä vähän kortin koosta riippuen. kätevä homma yhdistyy vähän niinkun vanhan laitteiston toimivuus/läyttömukavuus ja luotettavuus ja sitten uuden tallennusmedian luotettavuus best of both worlds kone käytännössä sitten vaan toimittaa ison kelanauhurin virkaa tuli vaan mieleen kun ostin ton semmosesta paikka kun amigastore.eu missä noita siis pääsääntöisesti myydään just vanhoihin amigoihin
message file JPG
Kaikkea ne tosiaan tekee. Ollakseni linjassa aloitukseni kanssa laitan tähän kuvan Raspilla tehdystä Amigan floppyemulaattorista. Liitäntäkortti on kolvattavissa suoraan protoboardille ja sisältää lähinnä yhden 74LS06-invertteripiirin ja kasan passiivikomponentteja. Muistikortin koosta ja sijainnista pätellen tuo on taitaa olla A-versio.

Sinällään en arvosta Raspia yli kaiken, koska se on eksynyt tässä vaiheessa jo varsin kauas alkuperäisestä ajatuksesta, eikä startannut ihan väitteidensä mukaisena laitteena muutenkaan. Silti toisinaan varsin kätevä kapistus ja hyvinkin perustellusti oman ekologisen lokeronsa suvereeni hallitsijalaite.

Ei ole koskaan ollut Ataria tai Amigaa, kun ei ollut niihin pikkupoikana varaa. Nykyisin tilanne on tietysti toinen, mutta kun on jo kertynyt paikat täyteen romua aina vuosikymmeneksi varastointikelpoisesta koskettimistosta lähtien, ei oikein viitsisi enää ostella lisää.
Taitava Näppylä 3 pv
attachment Hiljainen Simpanssi Kaikkea ne tosiaan tekee. Ollakseni linjassa aloitukseni kanssa laitan tähän kuvan Raspilla tehdystä Amigan floppyemulaattorista. Liitäntäkortti on kolvattavissa suoraan protoboardille ja sisältää lähinnä yhden 74LS06-invertteripiirin ja kasan passiivikomponentteja. Muistikortin koosta ja sijainnista pätellen tuo on taitaa olla A-versio. Sinällään en arvosta Raspia yli kaiken, koska se on eksynyt tässä vaiheessa jo varsin kauas alkuperäisestä ajatuksesta, eikä startannut ihan väitteidensä mukaisena laitteena muutenkaan. Silti toisinaan varsin kätevä kapistus ja hyvinkin perustellusti oman ekologisen lokeronsa suvereeni hallitsijalaite. Ei ole koskaan ollut Ataria tai Amigaa, kun ei ollut niihin pikkupoikana varaa. Nykyisin tilanne on tietysti toinen, mutta kun on jo kertynyt paikat täyteen romua aina vuosikymmeneksi varastointikelpoisesta koskettimistosta lähtien, ei oikein viitsisi enää ostella lisää.
message file JPG
kolvailu on kyllä kivaa puuhaa, joskin modernin smd teknologian kolvaaminen ei niin kivaa koska ei taho mun silmissä nähä ilman jotain suurennuslasia. mitä nyt vähän lankaan liittyviä aiheita tullu kolvattua niin uraltonen verkkokaupasta ostin semmosen rakennussarjan midi jakajalle, siinä on siis yks sisäänmeno ja sitten 6 ulostuloa niin että voi siis yhellä kiipparilla kontroloida 6 eri laitosta, oli siinä muovi kotelokin mukana. hurja määrä kitara pedaaleita ja yks putkivahvari tullu kanssa kolvailtua saman putiikin sarjoista. digitaalisten laitteiden kolvailun kyllä jätän suosiolla pois, toki voin koittaa omia risoja korjailla, mutta en uskaltais lähtee rakennussarjasta kasailee, varsinkin smd komponenteilla.
t: hyllyssä avaamaton kuumailma juotos asema jostain alesta ostettuna mutta ei oo vielä tarvinnu onneks käyttää :D
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
attachment Taitava Näppylä kolvailu on kyllä kivaa puuhaa, joskin modernin smd teknologian kolvaaminen ei niin kivaa koska ei taho mun silmissä nähä ilman jotain suurennuslasia. mitä nyt vähän lankaan liittyviä aiheita tullu kolvattua niin uraltonen verkkokaupasta ostin semmosen rakennussarjan midi jakajalle, siinä on siis yks sisäänmeno ja sitten 6 ulostuloa niin että voi siis yhellä kiipparilla kontroloida 6 eri laitosta, oli siinä muovi kotelokin mukana. hurja määrä kitara pedaaleita ja yks putkivahvari tullu kanssa kolvailtua saman putiikin sarjoista. digitaalisten laitteiden kolvailun kyllä jätän suosiolla pois, toki voin koittaa omia risoja korjailla, mutta en uskaltais lähtee rakennussarjasta kasailee, varsinkin smd komponenteilla. t: hyllyssä avaamaton kuumailma juotos asema jostain alesta ostettuna mutta ei oo vielä tarvinnu onneks käyttää :D
Ollaan kuumailmalaitteiston kanssa samassa pisteessä. Ihan en ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta hankittu on tuossa pari viikkoa sitten. Tarkemmin sanottuna en ole ehtinyt. Piti katsoa miten BIOS-lukittuun ja W11-kykenemättömään vanhaan leasingläppäriin vaihdetaan piiri, kun tuli läjä vastaan, mutta osoittautukin, että pystyy hieman vapauksia menettäen kiertämään ohjelmallisesti.

Oletan armonaikaa olevan silti varsin vähän jäljellä. Jossakin vaiheessa noihin pintaliitoksiin on pakko mennä. Maailma on sarja oppimiskynnyksiä, joiden ylittämisestä tulee kumminkin reteä olo.
Taitava Näppylä 3 pv
Hiljainen Simpanssi Ollaan kuumailmalaitteiston kanssa samassa pisteessä. Ihan en ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta hankittu on tuossa pari viikkoa sitten. Tarkemmin sanottuna en ole ehtinyt. Piti katsoa miten BIOS-lukittuun ja W11-kykenemättömään vanhaan leasingläppäriin vaihdetaan piiri, kun tuli läjä vastaan, mutta osoittautukin, että pystyy hieman vapauksia menettäen kiertämään ohjelmallisesti. Oletan armonaikaa olevan silti varsin vähän jäljellä. Jossakin vaiheessa noihin pintaliitoksiin on pakko mennä. Maailma on sarja oppimiskynnyksiä, joiden ylittämisestä tulee kumminkin reteä olo.
message file JPG
itellä oli jossain äänikortissa joku ongelma jonka kytkentäkaaviosta paikansin tiettyyn isompaa smd piiriin (en muista mikä) ostin piirejä ebaystä 4päkin, ostin kuumailma aseman. kävi ilmi että ongelma olikin johdossa. onni onnettomuudessa.

mutta analooginen mielentilani on jo pysähtymättömästi järkähtänyt
ja näen vieläkin painajaisia näistä pahuksen tuhatjalkaisista
Taitava Näppylä 3 pv
Hiljainen Simpanssi Ollaan kuumailmalaitteiston kanssa samassa pisteessä. Ihan en ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta hankittu on tuossa pari viikkoa sitten. Tarkemmin sanottuna en ole ehtinyt. Piti katsoa miten BIOS-lukittuun ja W11-kykenemättömään vanhaan leasingläppäriin vaihdetaan piiri, kun tuli läjä vastaan, mutta osoittautukin, että pystyy hieman vapauksia menettäen kiertämään ohjelmallisesti. Oletan armonaikaa olevan silti varsin vähän jäljellä. Jossakin vaiheessa noihin pintaliitoksiin on pakko mennä. Maailma on sarja oppimiskynnyksiä, joiden ylittämisestä tulee kumminkin reteä olo.
joo ja ei kai se oikeesti niin vaikeeta oo miltä näyttää.
muutamat konkat tullu vaihdettua perus kapee kärkisellä kolvilla.
ne resistorit on VITTUMAISIA kun otat pinsetteihin, oot asettelemassa levylle ja kuuluu niks,
ja se nanomillin vastus sinkoaa pinseteistä kyberavaruuteen.
noi isot piirit ilmeisesti voi jotenkin foliolla ympäröidä niin että jättää sen piirin kohdan avoimeksi.
siinä sitten välttää ympäröivien komponenttien poltttamisen kun tommosta irrottaa kuumailmalla.
ja vissiin tommosen paikalleen juottaminen onnistuu ihan perus kolvillakin semmosella dragging tekniikalla
ja ripauksella fluxia. saa vaan olla tarkkana tinasiltojen kanssa. huh
Räjähtävä Sosiaalitoimisto 3 pv
attachment Taitava Näppylä itellä oli jossain äänikortissa joku ongelma jonka kytkentäkaaviosta paikansin tiettyyn isompaa smd piiriin (en muista mikä) ostin piirejä ebaystä 4päkin, ostin kuumailma aseman. kävi ilmi että ongelma olikin johdossa. onni onnettomuudessa. mutta analooginen mielentilani on jo pysähtymättömästi järkähtänyt ja näen vieläkin painajaisia näistä pahuksen tuhatjalkaisista
message file JPG
Toissä oli ihan pro puhallusasema, mut käytin silti pääasiassa aina perus kuumailmapuhallinta noissa tuhatjalkasissa :D
Piti olla jo BGA että jaksoin asemalle mennä.

SMD juottelu ei sinänsä ole niin vaikeaa. Kannattaa valita sen verran hyvä kolvi, ettei siinä ole pitkä matka sormista kärkeen. Pitkällä tojolla on perseestä osua tarkasti.
Näkö jos ei meinaa riittää, niin tollanen kunnollinen suurennuslasivalaisin on 5/5
Munkin piti oma hankkia, kun ei vaan enää muuten näkö riitä.

Ja fluxi. Vitun vittumoisesta juotettavasta tuleekin hyvän fluxin kanssa vitun helposti juotettava.
Räjähtävä Sosiaalitoimisto 3 pv
Taitava Näppylä joo ja ei kai se oikeesti niin vaikeeta oo miltä näyttää. muutamat konkat tullu vaihdettua perus kapee kärkisellä kolvilla. ne resistorit on VITTUMAISIA kun otat pinsetteihin, oot asettelemassa levylle ja kuuluu niks, ja se nanomillin vastus sinkoaa pinseteistä kyberavaruuteen. noi isot piirit ilmeisesti voi jotenkin foliolla ympäröidä niin että jättää sen piirin kohdan avoimeksi. siinä sitten välttää ympäröivien komponenttien poltttamisen kun tommosta irrottaa kuumailmalla. ja vissiin tommosen paikalleen juottaminen onnistuu ihan perus kolvillakin semmosella dragging tekniikalla ja ripauksella fluxia. saa vaan olla tarkkana tinasiltojen kanssa. huh
message file JPG
>saa vaan olla tarkkana tinasiltojen kanssa. huh
Se tinasilta katoaa kuin taikaiskusta, kun laitat hitusen fluxia ja kosketat kolvin kärjellä. Tinaa jos on lipsahtanut ihan liikaa, niin sitten vaan imusukalla vähän pois.
Sukka on hyvä tarttumaan kiinni ja sillä on sitten hyvin helppo vetäistä kuuma padi levyltä irti :D

Vetäisemällä juottelu vaatii vähän harjoittelua. Voi olla alkuun helpompi vetää hitaasti mutta varmasta jalka kerrallaan.
Siihen kun saa sitten sellaisen tuntuman, että miten vitun vähän sitä tinaa tarvitaan, ym. niin sitten voi lähteä vetelemään.
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
attachment Räjähtävä Sosiaalitoimisto Toissä oli ihan pro puhallusasema, mut käytin silti pääasiassa aina perus kuumailmapuhallinta noissa tuhatjalkasissa :D Piti olla jo BGA että jaksoin asemalle mennä. SMD juottelu ei sinänsä ole niin vaikeaa. Kannattaa valita sen verran hyvä kolvi, ettei siinä ole pitkä matka sormista kärkeen. Pitkällä tojolla on perseestä osua tarkasti. Näkö jos ei meinaa riittää, niin tollanen kunnollinen suurennuslasivalaisin on 5/5 Munkin piti oma hankkia, kun ei vaan enää muuten näkö riitä. Ja fluxi. Vitun vittumoisesta juotettavasta tuleekin hyvän fluxin kanssa vitun helposti juotettava.
message file JPG
>ettei siinä ole pitkä matka sormista kärkeen
Otekysymys. Aika moni mannekiinityyppi ei ole selvästi koskaan kolvannut, kuvia on niin paljon. Onkohan tuossa se sama ongelma, että varsin harva lopulta käyttää tietokonettakaan, vaan käytetään jonkun palvelun käyttöliittymää selaimella, itse koneella mitään varsinaisesti tekemättä.

Tuon sentään oppii nopeasti, kunhan vain kerrankin koettaa.
Räjähtävä Sosiaalitoimisto 3 pv
Taitava Näppylä joo ja ei kai se oikeesti niin vaikeeta oo miltä näyttää. muutamat konkat tullu vaihdettua perus kapee kärkisellä kolvilla. ne resistorit on VITTUMAISIA kun otat pinsetteihin, oot asettelemassa levylle ja kuuluu niks, ja se nanomillin vastus sinkoaa pinseteistä kyberavaruuteen. noi isot piirit ilmeisesti voi jotenkin foliolla ympäröidä niin että jättää sen piirin kohdan avoimeksi. siinä sitten välttää ympäröivien komponenttien poltttamisen kun tommosta irrottaa kuumailmalla. ja vissiin tommosen paikalleen juottaminen onnistuu ihan perus kolvillakin semmosella dragging tekniikalla ja ripauksella fluxia. saa vaan olla tarkkana tinasiltojen kanssa. huh
message file JPG
>nanomillin vastus sinkoaa pinseteistä kyberavaruuteen.
Ja tosiaan SMD -atulat olis hyvä olla. Ja nekin kunnossa, että sulkeutuvat kunnolla kärjet tasan toisiaan vasten.
Muuten kannattaa varata komponentteja reilusti ylimääräisiä.
Taitava Näppylä 3 pv
attachment Räjähtävä Sosiaalitoimisto >saa vaan olla tarkkana tinasiltojen kanssa. huh Se tinasilta katoaa kuin taikaiskusta, kun laitat hitusen fluxia ja kosketat kolvin kärjellä. Tinaa jos on lipsahtanut ihan liikaa, niin sitten vaan imusukalla vähän pois. Sukka on hyvä tarttumaan kiinni ja sillä on sitten hyvin helppo vetäistä kuuma padi levyltä irti :D Vetäisemällä juottelu vaatii vähän harjoittelua. Voi olla alkuun helpompi vetää hitaasti mutta varmasta jalka kerrallaan. Siihen kun saa sitten sellaisen tuntuman, että miten vitun vähän sitä tinaa tarvitaan, ym. niin sitten voi lähteä vetelemään.
message file JPG
juu meinasin vaan että tommosessa smd hirvityksessä missä noi jalat on noin lähekkäin ettei ees paljaalla silmällä tahdo nähdä, niin se tinasiltojen erottaminen vaatii jo aika lailla tarkkuutta, varsinkin kun noissa jaloissa on toi hitusen paksumpi kohta vähän lähempänä tota koteloa.
eipä muuten taida ollakaan tommosta sukkaa himassa kun oon pärjänny tommosella "desoldering gunilla"
en nyt suomenkielistä termiä keksi, siis tommonen sähköistetty imuri mikä mulla on tossa juotosasemassa
kolvin kanssa toisella puolella. pitääpä hommata varmuudeksi tota sukkaa jos sattuu tarviimaan...
Räjähtävä Sosiaalitoimisto 3 pv
attachment Hiljainen Simpanssi >ettei siinä ole pitkä matka sormista kärkeen Otekysymys. Aika moni mannekiinityyppi ei ole selvästi koskaan kolvannut, kuvia on niin paljon. Onkohan tuossa se sama ongelma, että varsin harva lopulta käyttää tietokonettakaan, vaan käytetään jonkun palvelun käyttöliittymää selaimella, itse koneella mitään varsinaisesti tekemättä. Tuon sentään oppii nopeasti, kunhan vain kerrankin koettaa.
message file JPG
Jos kolvin otekohta on kaukana kärjestä, niin sillä kolvilla on huono juottaa tarkasti. On aika eri tuntuista juottaa vaikka tuollaisella metcalilla ja sellaisella paksulla kyrvällä, jossa otekohta on 120 mm päässä kärjestä.
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
attachment Taitava Näppylä juu meinasin vaan että tommosessa smd hirvityksessä missä noi jalat on noin lähekkäin ettei ees paljaalla silmällä tahdo nähdä, niin se tinasiltojen erottaminen vaatii jo aika lailla tarkkuutta, varsinkin kun noissa jaloissa on toi hitusen paksumpi kohta vähän lähempänä tota koteloa. eipä muuten taida ollakaan tommosta sukkaa himassa kun oon pärjänny tommosella "desoldering gunilla" en nyt suomenkielistä termiä keksi, siis tommonen sähköistetty imuri mikä mulla on tossa juotosasemassa kolvin kanssa toisella puolella. pitääpä hommata varmuudeksi tota sukkaa jos sattuu tarviimaan...
message file JPG
Vaikkei USB:stä taida nyt automaattisesti ääntä saadakaan, on kolvauksesta jutustelu mukavaa ajanvietettä sekin.

Sukkaa tarvitsee toisinaan ja silloin kun tarvitsee, sitä todella tarvitsee. Varsinkin SMD-hommissa pää on toisinaan kätevä leikata vinoksi. Hommaa varten on jopa konekin keksitty heille, joille tuossa vaiheessa harjoitusta sivuleikkurit ovat vielä vieras käsite.
Taitava Näppylä 3 pv
message file JPG
juu itellä joku tommonen geneerinen kiinanapaska, ainakin tohon saa ebaysta hyvin varakärkiä joita tulikin tossa stäkättyä varastoon seuraavaksi 10vuodeksi :D ihan jees masiina ja kestänyt kuitennii sen 10v jo

välillä saa kyllä olla vanhoja piirilevyjä kuumentamassa kahdelta puolelta että saa kunnolla kolot auki.
eli siis toiselta puolelta kolvilla kuumentaa ja toiselta puolelta sitten imasee tinat.

mutta oli miten oli niin ei to smd tosiaan niin ees kiinnosta kun enemmän oon analogisten äänilaitteiden rakentelija/fiksailija/modailija jne yleisesti kiinnostunut.
Taitava Näppylä 3 pv
attachment Hiljainen Simpanssi Vaikkei USB:stä taida nyt automaattisesti ääntä saadakaan, on kolvauksesta jutustelu mukavaa ajanvietettä sekin. Sukkaa tarvitsee toisinaan ja silloin kun tarvitsee, sitä todella tarvitsee. Varsinkin SMD-hommissa pää on toisinaan kätevä leikata vinoksi. Hommaa varten on jopa konekin keksitty heille, joille tuossa vaiheessa harjoitusta sivuleikkurit ovat vielä vieras käsite.
message file JPG
tämän olen itsekin huomannut että kun luot langan aiheesta x niin päädytkin sitten loppupäiväksi jauhamaan kaikesta muusta kun siitä aiheesta x, mutta ihan hauskaa silti on ollut.
AP Hiljainen Simpanssi 3 pv
attachment Taitava Näppylä tämän olen itsekin huomannut että kun luot langan aiheesta x niin päädytkin sitten loppupäiväksi jauhamaan kaikesta muusta kun siitä aiheesta x, mutta ihan hauskaa silti on ollut.
Vielä kun keksisi sen funktion, jolla valitaan langan aihe Y siten, että se lipsahtaa alunperin haluttuun aiheeseen X.
Taitava Näppylä 3 pv
Hiljainen Simpanssi Vielä kun keksisi sen funktion, jolla valitaan langan aihe Y siten, että se lipsahtaa alunperin haluttuun aiheeseen X.
message file JPG
tätä on hyvä pohdiskella. pidetään siitä kiinni
pitääkin tästä mennä hieman muihin askareisiin.
pakko kuitenkin palata illalla vielä tarkistamaan että mihins tää lanka on kehittynyt
hyvä lanka ompi.
Kalpea Taisteluhelikopteri 1 pv
attachment Hiljainen Simpanssi Mites tuommoisella koskettimistolla saa aikaan ääntä? Mulla on jossain varastossa joku sen vanhempi versio. Sitten mulla on joku vanha Raspberry Pi, johon sen saa USB:llä kiinni. Mä haluaisin tehdä noista sellaisen systeemin, ettei tarvitse kuin napsauttaa virta päälle, niin toimisi kuten mekaaninen piano tai joku vastaava kosketinsoitin. Eli toimisi ilman mitään graafisen systeemin hiiriklikkailua, kun innostus lopahtaa aina siihen, kun ensin pitää viisi minuuttia viritellä softapaketteja kiinni toisiinsa ja antaa maagisia loitsuja ja sitten on jo unohtunut, mitä pitikään tällä kerralla kokeilla ja kuulostella. Tuon ylenmääräisen loitsintatarpeen takia se laite sinne komeron perille vuosia sitten hautautukin, vaikka oli sillä toisinaan ihan kiva haaveilla joskus osaavansa edes vähän jotain.
message file JPG
Mitenköhän toimisi Raspberry Piissä Qsynth? Netistä lisäksi joku .sf2 tms. soundfont-tiedosto, jossa sopivia sampleja. Qsynthin saa varmaan käynnistymään Raspin käynnistyessä automaattisesti. En jaksa tutkia, voiko Qsynthiä käyttää ilman graafista työpöytää.
Kalpea Taisteluhelikopteri 1 pv
attachment Kalpea Taisteluhelikopteri Mitenköhän toimisi Raspberry Piissä Qsynth? Netistä lisäksi joku .sf2 tms. soundfont-tiedosto, jossa sopivia sampleja. Qsynthin saa varmaan käynnistymään Raspin käynnistyessä automaattisesti. En jaksa tutkia, voiko Qsynthiä käyttää ilman graafista työpöytää.
Tai jos Raspin reposta löytyy Fluidsynth, niin suoraan komentoriviltä:
fluidsynth -a pulseaudio -m alsa_seq -g 1 -o midi.autoconnect=1 /usr/share/sounds/sf2/FluidR3_GM.sf2
Rohkea Leija 16 t
Hiljainen Simpanssi Jotenkin tuntuisi siltä, että vaikka tuohon aikaan laite ei niin kovasti osannutkaan, se teki hommansa kumminkin hyvin ja vähällä vaivalla siltä osin kuin teki. Tai sitten aika kultaa muistot, tai en nähnyt niitä ongelmia, jotka oli jo ratkaistu, kun kokonaisuus päätyi esittelyyn. Nyt on joka tapauksessa vaikka mitä kelloa ja pilliä sekä abstraktiorajapintaa, sen sijaan että olisi vain toimiva datansoljutustsydeemi. Kuluttaa nuo nykyvehkeet sentään kunniallisesti kaikki ne gigatavut muistia, jotka niihin on kolvattu. Raspi model A:ssa oli vähimmillään vain 256 MB muistia. Sai sillä silti tehtyä jos jonkinlaisia juttuja. Onko toi kuvan malli ST? Maksimi 4 megaa muistia, mutta sentään Motorolan 68k. Ei kai sen 32-bittisellä väylällä enempää osoitellakaan.
68000:ssa on 16-bittinen dataväylä ja 24-bittinen osoiteväylä. 32-bittisellä väylällä kyllä osoiteltaisiin 4 GIGAA muistia, ja tuo 24 bittiäkin riittäisi 16 megaan.
AP Hiljainen Simpanssi 1 t
Kalpea Taisteluhelikopteri Tai jos Raspin reposta löytyy Fluidsynth, niin suoraan komentoriviltä: fluidsynth -a pulseaudio -m alsa_seq -g 1 -o midi.autoconnect=1 /usr/share/sounds/sf2/FluidR3_GM.sf2
No niin! Nyt on edistystä, joten on väliaikayhteenvedon paikka. Kun sain paikannettua USB2-kaapelin, pääsin kokeilemaan laitetta väliaikaisijoituksessa. Masiina tunnistuu onnistuneesti device ID:llä 0763:0199 M-Audio Axiom 49:ksi ja /dev:iin syntyy automaagisesti midiä ja soundia.

Eikä siinä vielä kaikki! Kun annan tuon mainitun loitsun, yhdistelmä tuottaa ääntä koskettimia painellessa. Voitto?

Ihan ei olla vielä maalissa. Automaattinen käynnistys pitää vielä jotenkin hanskata, mutta CLI:nä se hoitunee kohtalaisen suoraviivaisesti, kunhan katson miten se tällä vuosikymmenellä on tarkoitus saavuttaa. Tuota suurempi arveluksen lähde on kumminkin se, että ääni pätkii ja rätisee.

Kortti on Raspi 4, 8 gigan muistilla ja kevyellä kuormalla. Prosessointikapasiteettia on siis riittävästi vaikka mihin, mutta sehän ei nykyisin takaa mitään.
Jalo Uni 13 min
attachment Hiljainen Simpanssi Mites tuommoisella koskettimistolla saa aikaan ääntä? Mulla on jossain varastossa joku sen vanhempi versio. Sitten mulla on joku vanha Raspberry Pi, johon sen saa USB:llä kiinni. Mä haluaisin tehdä noista sellaisen systeemin, ettei tarvitse kuin napsauttaa virta päälle, niin toimisi kuten mekaaninen piano tai joku vastaava kosketinsoitin. Eli toimisi ilman mitään graafisen systeemin hiiriklikkailua, kun innostus lopahtaa aina siihen, kun ensin pitää viisi minuuttia viritellä softapaketteja kiinni toisiinsa ja antaa maagisia loitsuja ja sitten on jo unohtunut, mitä pitikään tällä kerralla kokeilla ja kuulostella. Tuon ylenmääräisen loitsintatarpeen takia se laite sinne komeron perille vuosia sitten hautautukin, vaikka oli sillä toisinaan ihan kiva haaveilla joskus osaavansa edes vähän jotain.
Taas?

Vastalauta 0.8.2 Beta | Tietoa meistä

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää