Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
Vastaa lankaan
preview image
0%
AsiallinenAsiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
TyöturvallinenTyöturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Auttamishaluinen Baskeripää 19 pv
message file JPG
Avaruudesta löydetty elämää !
Ekso­planeetan kaasu­kehästä varmistui vahvoja merkkejä alkeellisesta elämästä.

Eksoplaneetta K2–18b, kuvassa sinisellä, on ehkä kauttaaltaan veden peitossa. Jo toistamiseen sieltä löytyi elämän merkkejä.

Eksoplaneetan kaasukehästä on löytynyt merkkejä sellaisista molekyyleistä, joita maapallolla tuottavat vain yksinkertaiset eliöt.

Jos havainto osoittautuu oikeaksi, olisi se ensimmäinen kerta, kun maapallon ulkopuolella on todennettu elämää. Elämä tällä eksoplaneetalla olisi tosin hyvin alkeellista.

Eksoplaneetta on planeetta, joka kiertää muuta tähteä kuin Aurinkoa. Sellaisia on löytynyt jo yli 5 860.

TähtitieteIlijät ovat nyt tutkineet aiempaa tarkemmin eksoplaneettaa K2–18b. Se on kaksi ja puoli kertaa maapallon kokoinen ja sijaitsee yli 120 valovuoden päässä meistä, Leijonan tähdistön suunnassa. Eksoplaneetan löysi avaruusteleskooppi Kepler jo vuonna 2015.

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan avaruusteleskooppi James Webb havainnoi samaa eksoplaneettaa ja sen kaasukehää jo vuonna 2023. Silloin se löysi kaasukehästä hiilidioksidia ja metaania.

Tähtitieteilijöiden ryhmä Cambridgen yliopistossa Englannissa havaitsi nyt, että K2–18b:n kaasukehä näyttää sisältävän kahta elämään liittyvää molekyyliä: dimetyylisulfidia (DMS) ja dimetyylidisulfidia (DMDS). Ne ovat maapallolla yleisiä ilmakehään haihtuvia eloperäisiä rikkiyhdisteitä.

Maapallolla näitä kaasuja tuottavat vain merten kasviplankton ja bakteerit.
13 1,6t
AP Auttamishaluinen Baskeripää 19 pv
Lukekaa tuolta loput
https://www.hs.fi/tiede/art-2000011176630.html
Rento Surmaaja 19 pv
Jaskan kanssa aikanaan impattiin dimetyylisulfidia. Nykyisin ei edes ripuli pysy suolessa.
AP Auttamishaluinen Baskeripää 19 pv
Rento Surmaaja Jaskan kanssa aikanaan impattiin dimetyylisulfidia. Nykyisin ei edes ripuli pysy suolessa.
message file JPG
Pidetään keskustelu asiassa, asiallisessa
Hymyilevä Helikopteri 19 pv
Auttamishaluinen Baskeripää Lukekaa tuolta loput https://www.hs.fi/tiede/art-2000011176630.html
120 valovuotta matkaa ja lisäksi
>Heymansin mukaan ei ole varmaa, että myös vieraassa maailmassa yhdisteillä on biologinen alkuperä
Nää jutut nyt on vähän tämmösiä
AP Auttamishaluinen Baskeripää 19 pv
Hymyilevä Helikopteri 120 valovuotta matkaa ja lisäksi >Heymansin mukaan ei ole varmaa, että myös vieraassa maailmassa yhdisteillä on biologinen alkuperä Nää jutut nyt on vähän tämmösiä
Tuoreimmat tulokset tarjoavat kolme sigmaa, joka tarkoittaa jo 99,7 prosentin varmuutta.
Hurskas Sauron 19 pv
Auttamishaluinen Baskeripää Tuoreimmat tulokset tarjoavat kolme sigmaa, joka tarkoittaa jo 99,7 prosentin varmuutta.
Koskaan ei saada tietää kun ei siellä voida käydä
Omahyväinen Tarantula 18 pv
Vaikka tuo planeetta onkin maapalloa 2,5 kertaa suurempi, painaisit planeetalla vain 1,24 kertaa enemmän kuin maapallolla.
Omahyväinen Tarantula 18 pv
Hurskas Sauron Koskaan ei saada tietää kun ei siellä voida käydä
Äläs nyt, kvanttifysiikka voi tarjota meille vielä tuntemattomia tapoja matkustaa universumissa. Johan me tiedetään se, että kvanttiparit vaihtavat parinsa mukaan tilaa välittömästi, välimatkasta huolimatta, valoa nopeammin.

Ja lisänä nyt, että eihän meidän ole tarvinnut nytkään matkustaa hakemaan näytteitäkään, jotta tiedämme mitä aineita kaasukehä sisältää.
AP Auttamishaluinen Baskeripää 18 pv
Maapallollakin on mustia savuttajia.
Syvällä valtameren pohjassa on tavallisesti hyvin vähän elämää, sillä auringonvalo ei juurikaan yllä sinne. Mustien savuttajien ympärille on kuitenkin muodostunut kokonaisia ekosysteemejä. Näiden luona elää huomattavan paljon toistaiseksi tuntemattomia lajeja.[2] Niissä elävät pieneliöt, kuten ekstremofiilit ja arkeonit, tuottavat lämmön, metaanin ja rikkiyhdisteiden avulla energiaa prosessissa, jota kutsutaan kemosynteesiksi. Nämä pieneliöt ovat puolestaan suurempien eliöiden, kuten simpukoiden ja jättiputkimatojen ravintoa. Mustan savuttajan lähistöltä on kuitenkin myös löydetty Chlorobiaceae-heimon rikkibakteeri, joka auringonvalon puuttumisesta huolimatta käyttää energiantuotantoonsa fotosynteesiä. Bakteeri hyödyntää mustan savuttajan himmeää valonhehkua ja on ensimmäinen luonnosta löydetty organismi, joka käyttää fotosynteesiin muuta kuin auringonvaloa.
https://youtu.be/huTJlHMR_LE?si=raS3NMliYc5R8cKS
youtube thumbnail
Kärpäsmäinen Psykologi 18 pv
Auttamishaluinen Baskeripää Maapallollakin on mustia savuttajia. Syvällä valtameren pohjassa on tavallisesti hyvin vähän elämää, sillä auringonvalo ei juurikaan yllä sinne. Mustien savuttajien ympärille on kuitenkin muodostunut kokonaisia ekosysteemejä. Näiden luona elää huomattavan paljon toistaiseksi tuntemattomia lajeja.[2] Niissä elävät pieneliöt, kuten ekstremofiilit ja arkeonit, tuottavat lämmön, metaanin ja rikkiyhdisteiden avulla energiaa prosessissa, jota kutsutaan kemosynteesiksi. Nämä pieneliöt ovat puolestaan suurempien eliöiden, kuten simpukoiden ja jättiputkimatojen ravintoa. Mustan savuttajan lähistöltä on kuitenkin myös löydetty Chlorobiaceae-heimon rikkibakteeri, joka auringonvalon puuttumisesta huolimatta käyttää energiantuotantoonsa fotosynteesiä. Bakteeri hyödyntää mustan savuttajan himmeää valonhehkua ja on ensimmäinen luonnosta löydetty organismi, joka käyttää fotosynteesiin muuta kuin auringonvaloa. https://youtu.be/huTJlHMR_LE?si=raS3NMliYc5R8cKS
message file JPG
Mikä on musta savuttaja?
Pörisevä Einstein 15 pv
Hurskas Sauron Koskaan ei saada tietää kun ei siellä voida käydä
auringon valon planeetan ilmakehän kautta menevä spektri sanoo että sitä on. riittää mulle
Hurskas Sauron 15 pv
Pörisevä Einstein auringon valon planeetan ilmakehän kautta menevä spektri sanoo että sitä on. riittää mulle
Siellä voi olla kaasua vaikka mistä syystä
Omatoiminen Taikavarpu 15 pv
Eiköhän se elämä noin yleisesti ottaen ole tännekin avaruudesta tullut. Jotain alkeellisia elämänmuotoja jää killumaan kappaleisiin joita lentää avaruuteen kun planeettoihin törmää toisia kappaleita ja sitten nämä osuu johonkin toiseen planeettaan ja siitä kasvaa sitten elämä sinne. Onhan täälläkin kaikenlaisia elämänmuotoja jotka voivat horrostaa mittaamattoman pitkiä aikoja ilman ravintoa odottaen olosuhteita joissa herätä taas eloon.

Vastalauta 0.8.2 Beta | Tietoa meistä

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää