Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
Vastaa lankaan
preview image
0%
AsiallinenAsiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
TyöturvallinenTyöturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Koditon Unelmoija 1 kk
message file JPG
Kodin sulakkeiden tulkinnassa kaipailisin apuja. Ajattelen ilmalämpöpumpun hankkimista ja tulikin pieni probleema kun mietin että kestäähän tän 1962 valmistuneen kämpän sähköistys koko vekotinta.

Datahubissa näkyy kämpän liittymälle seuraavat tiedot (mittari vaihdettu keväällä verkkoyhtiön toimesta uuteen eli tietojen pitäisi olla ajantasalla):
Sähköteho: 5.8 kW
Sulakekoko: 1x25.

Sulakekaapissa taas päävirta on 40A, ja sen lisäksi on seuraavat sulakkeet:
1x20A (Liesi),
3x16A (Keittiön pistokkeet, pyykinpesukone, kuivausrumpu),
6x10A (Eri huoneiden pistokkeet ja valaistus).

Nyt taas mietityttää että mikä nyt onkaan maksimimäärä watteja mitä voin vetää asuntooni. Omalla keharimatikallani saan että pääsulakkeen läpi voi vetää 9200w kerralla. Harvoin näin paljon sähköä käytetään, mutta en näkisi mitenkään ihmeellisenä että vaikkapa pyykinpesukone, kuivausrumpu, astianpesukone, uuni ja ilmalämpöpumppu vetävät samanaikaisesti maksimit seinästä irti. Sitten taas Datahubin tiedoilla maksimiteho olisikin vain 5800w, jolloin taas ei millään riittäis vaikka kaikki olisivat eri sulakkeiden takana.

Mitäs tässä nyt pitääkään näin maalikkona ottaa huomioon? En ala mitään sähkötöitä itsenäisesti tekemään vaan joka tapauksessa mahdolliset muutostyöt tilautan oikealta sähkäriltä, täältä haen vain ilmaista konsultaatiota.
5
Karvainen Hakkeri 1 kk
nii onkohan se 40 A max sulakekoko jonka kys. kaappiin saisi laittaa (eli mille kaapin johdotukset on suunniteltu). Todellisuudessa kuitenkin on 25 A paukku. Eipä yksivaiheisia liittymiä taida sen isompina ollakaan.

Todella pahalta näyttää nyt kyllä
AP Koditon Unelmoija 1 kk
Karvainen Hakkeri nii onkohan se 40 A max sulakekoko jonka kys. kaappiin saisi laittaa (eli mille kaapin johdotukset on suunniteltu). Todellisuudessa kuitenkin on 25 A paukku. Eipä yksivaiheisia liittymiä taida sen isompina ollakaan. Todella pahalta näyttää nyt kyllä
message file JPG
Tällainen löytyy sulakekaapista "PÄÄKYTKIN"-tarran alta. Olettaisin tämän vuoksi että tuon läpi voi tulla jopa 40A, mutta eri juttu jos talon sähkökeskuksessa onkin vain max 25A.
Vuoroinen Sumo 1 kk
attachment Koditon Unelmoija Tällainen löytyy sulakekaapista "PÄÄKYTKIN"-tarran alta. Olettaisin tämän vuoksi että tuon läpi voi tulla jopa 40A, mutta eri juttu jos talon sähkökeskuksessa onkin vain max 25A.
Toi tosiaan on se pääkytkin. Se kestää sen 40A ja se on varmasti myös kyseisen keskuksen maksimivirta.
Sähköliittymäsi kuitenkin on 25A ja sen arvoinen sulake myös jostain tuota keskusta syöttävästä toisesta keskuksesta löytyy. Sillä 25 ampeerilla, eli 5750 Watilla on mentävä.
AP Koditon Unelmoija 1 kk
Vuoroinen Sumo Toi tosiaan on se pääkytkin. Se kestää sen 40A ja se on varmasti myös kyseisen keskuksen maksimivirta. Sähköliittymäsi kuitenkin on 25A ja sen arvoinen sulake myös jostain tuota keskusta syöttävästä toisesta keskuksesta löytyy. Sillä 25 ampeerilla, eli 5750 Watilla on mentävä.
message file JPG
Jees, kiitoksia selvennyksestä. Harmi että pitää tuolla 5750 Watilla mennä, rajoittaa vähäsen samanaikaiskäyttöä. En kuitenkaan usko että käytännössä tästä mitään ongelmia tulisi kun harvoin kaikki nuo samanaikaisesti on päällä.

Ihmeellistä että asunnossani on suurempi kytkin kuin mitä sähköliittymässä. Eikös tässä ole se mahdollista että vedän vaikka 7000 Wattia hetkellisesti ja tämän vuoksi jossain talojakamossa jokin sulake pamahtaa? Tännehän ei ole pääsyä eli pitäis tässä tilanteessa pyytää huoltoa käymään katsomassa homma kuntoon.
Vuoroinen Sumo 1 kk
attachment Koditon Unelmoija Jees, kiitoksia selvennyksestä. Harmi että pitää tuolla 5750 Watilla mennä, rajoittaa vähäsen samanaikaiskäyttöä. En kuitenkaan usko että käytännössä tästä mitään ongelmia tulisi kun harvoin kaikki nuo samanaikaisesti on päällä. Ihmeellistä että asunnossani on suurempi kytkin kuin mitä sähköliittymässä. Eikös tässä ole se mahdollista että vedän vaikka 7000 Wattia hetkellisesti ja tämän vuoksi jossain talojakamossa jokin sulake pamahtaa? Tännehän ei ole pääsyä eli pitäis tässä tilanteessa pyytää huoltoa käymään katsomassa homma kuntoon.
40A päävirtakytkimessä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä se lienee pienin saatavilla oleva. En muista koskaan kohdanneeni alle 40A keskukseen menevää kytkintä.

25A pääsulake kestää kyllä hetkellisesti melkoista ylikuormaa.

Vastalauta 0.7.8 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää