Voiko tuollaisen vesisäiliön ulkopinnan maalata ihan perus spray maalilla? Eukko haluaa tuon valkoiseksi. No ei, läppäläppä, ihan vaan pientä tuunausta ja joku neutraali kuvio ehkä kun on naarmuinen. Periaatteessahan tuon ei pitäisi paljoa yli 100 astetta lämmitä.
Ei maalaamalla peitetä naarmuja vaan korostetaan niitä, jos haluat ne naarmut piiloon niin joudut jokatapauksessa kiillottamaan ne ensin pois, maalasit tai et.
Mitä tohon lämpötilaan tulee niin lämpiää kyllä aika lämpimäks vedenpinnan yläpuolelta koska ei tuo säiliö koko aikaa voi olla piripintaan täynnä.
Kaupasta saa kyllä semmosia kuumankesto-spraymaalia eikä maksa montaa euroa enempää, semmosella vedät jos on pakko maalata. Kestää jonkun 600c ainakin etiketin mukaan.
Tottakai voi. Järven pinnankin voi maalata keltaiseksi tai sammaleen punaiseksi. >ei pitäisi paljoa yli 100 astetta lämmitä.
Itsellä pitäisi lotostakin voittaa.
Onko tekele valmis saamillasi ohjeilla, laitahan kuvaa todistusaineistoksi, niin tietää itsekin rst-pintoja käsitellä
Kun on tylsää ja syksyllä perunat on halpoja ja suuria. Hommataan vanhaksi mennyt 6kg jauhesammutin ja ammutaan mömmöt kuusikkoon ja ruuvataan kahvaosasto pois paineastiasta.
Ootko mun veli?
T traktorin pakoputkeen ja lensi näkymättömiin ja laskeutuminen kuului kauas, jos kovalle maalle tuli. Osa potuista ei palannut maahan koskaan
Tässä langassa kunnostetaan -87 vuoden Matkaaja 8000. Seisonut autiotalon pihassa useamman vuoden ja ottanu vettä sisään useammasta kohtaa. Myös muurahaiset möyhentäny takaseinää. Murkut myrkytetty.
Nyt ensin pitäisi tyhjentää roskista ja muusta ryönästä tuo vaunu. Sitten meinasin purkaa kaikki kalusteet pois, mitkä myöhemmin kunnostan, maalaan ja laitan takaisin ainakin isolta osin.
Tämän jälkeen ihmettelen vähän kaasu, sähkö ja lämmitysjuttuja miten ne menee ja mitä niille tekee.
Sitten avaan katon, seinät ja lattian. Katson mistä vuotaa, paikkaan, korjaan rungon, vaihdan eristeet ja uudet sisäpinnat.
Alusta ja jarrut vaikutti ihan hyvältä, mutta on nekin varmasti käytävä läpi.
Tarkoitus olisi tässä kesänmittaa tätä puuhailla ja laitella silloin kun on aikaa. Laittakaahan kommentteja, vinkkejä, neuvoja ja ajatuksia. En oo tosiaan koskaan ennen tämmöstä purkanu saati korjannut.
Mulla olis tämmösiä vajaa 20cm halkasijaltaan olevia mäntyklapeja mistä ajattelin tehdä leuanveto/matontamppaustelineen pihalle.
Miten nää olis parasta käsitellä että kestää edes muutaman vuoden?
Ajattelin mahdollisimman askeettista tapaa että kaivaisi 0,5m montun, löisi pöllin monttuun ja betonia täytteeksi. Nuo maan alle jäävät osat pitäisi jotenkin suojata lahoa vastaan, esim. polttaminen on käynyt mielessä niin ei tarvitsisi mitään hirveitä kemikaaleja käyttää ja kyllä sillä ennen vanhaan on aitatolpatkin kestäneet vuosia maan sisässä.
Nyt niitä protipsejä jos löytyy tietoa ja kokemusta paalujen asennuksesta maahan.
Mänty mätänee tonne betonin tai maan sisään nopeemmin ku mutsis pillu haudattuna. Tee betonista perustukset mutta laita sinne pilarikenkä joka on vähintään 10cm irti maanpinnasta ja tukki siihen kiinni. Ja ne männyt olis hyvä kuoria aika pikaseen jos olet ne märkänä just kaatanu vaikka tuo pöllis näyttää jo valmiiks laholta paskalta.
Kevät on taas pian täällä!!!
Onko laudalla puutarha ihmisiä?
Haluatteko mielummin kasvatella kukkia, yrttejä vai vihanneksia? Haaveissa oma perunamaa?
Mitä suunnitelmia teillä on nyt omalle pihallenne?
Itsellä tarkoituksena luoda hyvin luonnontilainen piha, rehevä ja villiintynyt on jotenkin hyvin kaunista katseltavaa. Pidän myös linnuista, perhosista, ja muista ihme mönkijöistä, joita meillä onkin paljon.
Kuitenkin, auringonkukkaa olisi tarkoitus kylvää. Ja repiä pois vieraslajeja kuten lupiini...
Vanhoja marjapensaita, sekä omena ja luumupuita löytyy myös. Ne ovat vuosia olleet hoitamattomana, joten jotain pitäisi niillekkin keksiä. En ole kovin iso tietäjä, mitä tulee hedelmäpuiden hoitoon, joten saa nähdä mitä tapahtuu.
🌿🍃🌿🍃🌿
Hyvä lanka! Itsellä unelmana joskus oma pieni piha, jonne voisi laittaa kaikkea hyödyllistä kasvamaan, ja pitää sen muuten mahdollisimman luonnontilaisena. Tällä hetkellä on tosin viljelypalsta muutaman hengen porukalla. Tuolla kasvaa kaikkea perunasta lehtikaaliin, sinne vaan on jonkin verran matkaa, joten ei jaksa siellä ihan joka päivä käydä. Tänä vuonna kesäkurpitsat ovat kasvaneet erityisen satoisasti! Kiinnostavaa oppia viljelemään omaa ruokaa ja tietty luontoilun harrastaminen siinä sivussa.
Viaton Pappi
•
1 kk
Olin jo menettämässäni toivoni saada yhtään kukkivaa auringonkukkaa. Taitaa kymmenkunta kukkivaa kuitenkin tulla. Jos pystyisi ensi keväänä panostamaan hieman enemmän.