Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.

Kädentaidot

Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Lista
Lista
Katalogi
AP Salaperäinen Takinkääntäjä 7 pv
message file JPG
Oon tehny tälläsen T-62
2
Salaperäinen Tunkeilija 6 pv
message file JPG
Raju
Vihainen Höpöttäjä 2 pv
Tamiyan vissiin? Maalaus ihan ok. Ihan mielenkiinnosta, mitä haet tuolla washin sotkemisella pitkin "vaunua"? Olettaisin ainakin tuon mustan töhnän emali washiksi joka on syöpynyt akryyli maaliin.
AP Äreä Pingviini 18 pv
message file JPG
Tässä langassa kunnostetaan -87 vuoden Matkaaja 8000. Seisonut autiotalon pihassa useamman vuoden ja ottanu vettä sisään useammasta kohtaa. Myös muurahaiset möyhentäny takaseinää. Murkut myrkytetty.

Nyt ensin pitäisi tyhjentää roskista ja muusta ryönästä tuo vaunu. Sitten meinasin purkaa kaikki kalusteet pois, mitkä myöhemmin kunnostan, maalaan ja laitan takaisin ainakin isolta osin.

Tämän jälkeen ihmettelen vähän kaasu, sähkö ja lämmitysjuttuja miten ne menee ja mitä niille tekee.

Sitten avaan katon, seinät ja lattian. Katson mistä vuotaa, paikkaan, korjaan rungon, vaihdan eristeet ja uudet sisäpinnat.

Alusta ja jarrut vaikutti ihan hyvältä, mutta on nekin varmasti käytävä läpi.

Tarkoitus olisi tässä kesänmittaa tätä puuhailla ja laitella silloin kun on aikaa. Laittakaahan kommentteja, vinkkejä, neuvoja ja ajatuksia. En oo tosiaan koskaan ennen tämmöstä purkanu saati korjannut.
30
Rikkinäinen Kakapo 6 pv
Hieno projekti. Rakennusfysiikka on mielenkiintoista ja sen soveltaminen liikkuvaan, paljon tärisevään ja painoltaan mahdollisimman matalaksi haluttuun yhtälöön on haastavaa. Varsinkin jos kunnostetaan vanhaa eikä suunnitella puhtaalta löydältä... ei muuta kuin kättä lippaan.
Valpas Klingon 6 pv
Nähnyt aika monesti kun täysin vastaava projekti on aloitettu ja hylätty lähes poikkeuksetta viimeistään purkamisen jälkeen. Tsemppiä silti tämähän voi olla niitä mitkä saatetaan loppuun saakka.
Onnekas Kurttukala 4 pv
Miten ruiskutettava uretaanieristys toimisi asuntovunussa?
Koolauspuiden tilalle peltiranka niin ettei ole ihan suoraan ulkoseinässä kiinni (kylmäsilta).
Sitten sisäverhoukseen vaikka puupaneeli ja hyvä tuuletus vaunuun.
Näin rakenne olisi ulkoapäin veden ja höyryn pitävä ja kuivuisi sisäänpäin eikä sisäilman kosteus tiivisty mihinkään koska yhtenäinen ruiskutettu eristys.
AP Reilu Skeptikko 8 kk
message file JPG
Ap:n verstas on eristämättömässä ulkorakennuksessa. Kyseessä joku vanha lato, jossa on sinänsä jämpti tukeista tehty runko, parhaat päivänsä nähnyt jonkinlaisella rossipohjalla oleva lankkulattia ja yksinkertainen laudasta tehty ulkoverhoilu. Pitää sateen ulkona hyvin, tuulenkin ok, mutta lämpö tietysti karkaa joka raosta. Näin kylmänä ja kosteana vuodenaikana, kun olisi aikaa askarrella, meinaa jäätyä niin näpit kuin liimat ja muut kemikaalitkin.

Nyt olisi ajatuksena eristää se ensi kesänä joka suunnasta. Lattian uusii samalla, niin saa sinnekin eristeet. Ajattelin finnfoamia eristeeksi, niin selviää paljon vähemmillä välivaiheilla ja kerroksilla. Onko nyymeillä kokemusta finnfoamista ja vastaavista eristeistä?

Ja toinen dilemma on, että mitäs sisäpinnoille? Verstaalla kolisee aina, joten ratkaisun olisi hyvä kestää kulutusta ja myös suoria osumia. Perustus tuskin on minkään routaeristeiden päällä, joten varmastikin rakennus myös elää jpnkim verran. Joku massalattia olisi muuten hyvä, mutta taitaa olla halkeamilla ensimmäisen talven jälkeen. Seiniin ja kattoon jotain osb-levyä varmaankin. Mitä edullisempi ja vähätöisempi ratksisu, sen parempi. Onko ideoita tai kommentteja?
44
Groteski Pingviini 3 kk
message file JPG
Budjettiratkaisu hitsauskaasujen poistoon, 30€ liesituuletin. Toimii jotenkin. Olisi täytynyt laittaa alemmas. Moottorimaski suodattimilla on lisäksi käytössä. Se on sisällä hitsatessa hyvä peli.
Uskollinen Papukaija 12 pv
attachment Myrskyävä Lapintiira Jos haluat rossipohjan säilyttää niin tsekkaa pajalattia. Eli pystyasentoon asennettuja puupalikoita ja villatilaan vaikka kutteria, niin onpi perinteinen ratkaisu. Valu tarvisi melkeinpä maavaraisen lattian, eli kaivinkonetta, hiekkaa & rytkonssia. Seinissä kipsilevy olisi paloturvallisin, mutta maatilavaneerillakin on muistaakseni vartin paloluokitus. Ylipäätään eristämisessä kannattaa miettiä kosteudenhallintaa ja sitä, että pidätkö siellä aina lämpöjä päällä, vai sahaako kastepiste väärällä puolella seinää. Jos se on eristetty muovilla ja seassa on orgaanisia puurakenteita niin tarkkana saa olla ettei homehdu. Jos kyseessä on vanha ladontapainen, niin suosisin perinteisiä ratkaisuja. Eli hengittäviä materiaaleja. Omassa autotallissa on lattiavalu, kipsilevyt seinissä ja eristetty selluvillalla. On välillä pakkasen puolella talvet, mutta rakenteiden pitäisi sekin kestää kun pitää ilmanvaihtoräppänät auki. Ei ole työkalutkaan ruostuneet.
Ja kuivanapitolämmitys ajaa suhteellisen kosteuden alas, mutta tietysti suuremmat höyryt tiivistyvät siltikin pinnoille, mutta muuten varmaan toimii.
AP Reilu Skeptikko 4 pv
Täällähän on ollut hyvää keskustelua, kiitos siitä. Verstaan saneeraus siirtyy ensi vuoteen, kiitos saikuttelusta johtuvan rahoitusvajeen, mutta sitten tartutaan toimeen.
AP Raivokas Graafikko 3 kk
message file JPG
Manifold Air Pressure, eli MAP arvo on mun autossa maksimissaan 255 yksikköä. Mikä tämä yksikkö nyt oikein on kun OBD-porttiin liitettävä laite ei kerro kuin tuon numeron 255.
9
Äreä Sahakala 2 kk
Jos se vehje toimii normaalisti niin testeri näyttää omiaan. Jos se on vikatilassa niin anturi on särki ja näyttää ns ääretöntä?
Liikkumaton Lehmä 12 pv
Fiksu Tiikeri 255 vaikuttaa kyllä siltä että se näyttäisi 8-bittisellä luvulla maksimeja. Eli voipi vaan lukea mitäsattuu
Tämä olisi kans oma vastaukseni.

Esim. piiri auki / oikosessa eli linja joko ylhäällä tai alhaalla.
Mutainen Pingviini 6 pv
Raivokas Graafikko Nyt tuli hyvä ja tyhjentävä vastaus, kiitos siitä. Toi 1,5bar on sekin aika paljon ahtopainetta, mutta onko näissä henkilöautojen dieseleissä tuo kuitenkin aivan normaalia?
1.5 bar on monen dieselin vakioahdot. Lastulla yleensä 2+bar
AP Pelottava Leppäkerttu 9 kk
message file JPG
Tulin vaan katsomaan postaako tänne kukaan mitään. Tekis mieli tehdä tällanen seinätaulu jostain koneesta tai laitteesta, vaikka mekaanisesta herätyskellosta tai laskimesta. Kellossa olis semmonen mukava lisä että siihen tauluun sais myös käyvän kellon.
7
AP Pelottava Leppäkerttu 9 kk
Tuomittu Kenguru Rautalange toimisi kyllä, koska se tosiaan kuuluisi räjäytyskuvaan. Jos valaisit epoksiin niin sitä epoksia menisi ihan sootanasti (pienet osat harvassa, eli melkein ulkomittojen mukaan menisi epoksia) ja se on aika kallista kamaa
message file JPG
Johonkin kellon osiin olis vielä aika helppo juottaa rautalanka kun ovat valtaosin messinkiä. Epoksista sais kiinteämmistä laitteista tällaisia halkisahauksia
Mukava Nahkiainen 7 kk
attachment Pelottava Leppäkerttu Johonkin kellon osiin olis vielä aika helppo juottaa rautalanka kun ovat valtaosin messinkiä. Epoksista sais kiinteämmistä laitteista tällaisia halkisahauksia
Onko projekti edennyt yhtään?
Kallis Chinook 6 pv
joko valmista?
AP Mutainen Lihaskimppu 15 pv
message file JPG
Mikä olisi paras tabletti+softa piirtelyyn? Onko hyviä/huonoja kokemuksia ja vinkkejä jakaa?

Tässä on nyt vuosikaudet ollut uskomattoman paha blokki päällä kaikenlaisen luovan ja inspiroivan tekemisen suhteen, ja nyt tekee mieli repäistä ja sijoittaa omaan mielenterveyteen edes vähän. Aikanaan tuli piirreltyä Wacomin piirtopöydällä ja jollain Photoshop 7.0.1:llä kun oli vielä elämä ja pelikone (PC), mutta nyt on lähinnä vaan kännykkä eikä oikein mitään harrastuspöytääkään, niin aloittamisen tuska on ollut ihan saatanallinen. Että siinä mielessä joku tabletti vois olla kiva sysäys taas piirtelyn maailmaan, varsinkin kun kovasti tulee vastaan iPadin piirtelyvideoita (jotka on tuntuneet tosi utopistisilta, mutta jospa sitä vielä joskus itekin?). Kiitti jos löytyy vinkkejä!
3
Erinomainen Tähystäjä 15 pv
emt, ehk ms surface + ubuntu + krita
AP Mutainen Lihaskimppu 14 pv
Erinomainen Tähystäjä emt, ehk ms surface + ubuntu + krita
Thänks, täytyy tutkailla!

Uppia samalla
Kömpelö Ollikainen 9 pv
Itselläni on ollut 2-3 vuotta ipad + omenakynä + paperlike näytönpäällys + procreate ja piirtäminen on ollut erittäin mukavaa. Ihan muutaman kerran kynä on jostain syystä lakannut yhdistymäsyä tablettiin, mutta ongelma on ratkennut aika helposti asetuksia säätämällä tai laittamalla kynän hetkeksi lataukseen laitteen kylkeen tms.

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää