Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
preview image
0%
Asiallinen Asiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
Työturvallinen Työturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.

Sivistys & Kirjallisuus

Viimeisin vastaus
Viimeisin vastaus
Viimeisin lanka
Lista
Lista
Katalogi
AP Huvittunut Laama 4 kk
message file JPG
He ovat ei-kukaan. Kirjaimellisia häviäjiä. Proleja, jotka eivät ansaitse mitään. Kuvittele sitovan solmun ja asuvan paikassa kuin tuo. Kuvittele käyttäväsi räikeää kuukausitilausta Kiinassa tehtyyn kelloon, joka saa kaikki katsomaan sinua tietävän, että olet köyhä siihen pisteeseen asti, että se on pahempaa kuin ei kellon käyttäminen ollenkaan. Kuvittele näyttävästi laittavasi aurinkolasit etutaskuun, niin että varsi roikkuu ulos ikään kuin Oakleys olisivat statuksen symboli (rikkaat käyttävät Persolsia, Matsudaa, Oliver Peoplesia jne., joissa ei tarvitse olla brändin nimeä sivussa). Kuvittele pitäväsi jonkin paskaisen BBQ:n, jonka BTU-lämpöteho on yhtä alhainen kuin heidän yhdistetyt älykkyysosamääränsä, sen sijaan että olisi Wolf. Kuvittele, että naapureita on joka puolella. Kuvittele todella ottavasi asuntolainan sellaiseen kurjaan taloon. Kuvittele, jos osaat, sitten tarvitsevasi työskennellä joka päivä tukeaksesi kaikkea tätä keskinkertaisuutta. Kuvittele, että sinulla olisi lapsi ja hänen elämänsä helvetti, kun hän kasvaisi tällaisessa olemassaolossa, veitsenomaisilla egoistisilla vanhemmilla, jotka ovat pakkomielteisiä säilyttämään ulkonäön pahimmalla mahdollisella tavalla. Kuvittele, että pidät niin hyvää huolta rumasta naamastasi (molemmista), että kaverilla on ilmeisesti resepti tretinoiinille, mutta et tee mitään niin yksinkertaista kuin painepesurin käyttö muotin ja lian poistamiseksi vinyyliasennuksesta, joka peittää lastulevystä tehdyt kotinne. Ei ole mitään järkeä, miksi kukaan järkevä ihminen ei tappaisi itseään ennen kuin joutuisi tuohon tilanteeseen. Voisin ymmärtää, jos kaveri olisi yksin, epätoivoinen, mutta hän todella luulee päässeensä siihen pisteeseen, että asettuu aloilleen. Nämä ihmiset käsittelevät kovaa ja tämä selitetään vain alhaisella älykkyysosamäärällä ja huumeiden käytöllä. He ovat tuhlanneet rajalliset tulonsa tatuointeihin ja timanttikorvakoruihin kaverin korvakorvissa. Vetoan siihen, että he polttavat joka ilta pilveä ja juovat valkoisia kynsiä. Veikkaan myös, että he ajavat jonkinlaista uutta perus-Mercedestä, BMW:stä tai Audi:sta tai sopivimmin Infinitysta, kaukana heidän budjetistaan, mutta se on OK, he ovat budjetoineet 3000 dollaria kuukaudessa yhteensä verojen jälkeen ja voivat "maksaa" 500 dollarin kuukausierän ja premiumpalvelut.
3
Tavallinen Vampyyri 4 kk
varmaan onnellisempia kuin sinä tuon ulosantisi perusteella
Houkutteleva Ankka 4 kk
message file MP4
En kyllä jaksa lukea kehitysvammaista tekstiseinääsi.
Hohtava Turisti 15 t
Jaahas ja sitten täälläkin.
AP Itsekäs Aavikkoilves 9 kk
message file JPG
Lanka kielten opiskelulle ja kielistä puhumiselle.

AP on varhaisherännäinen joka halusi pitkään opiskella Venäjää, mutta ei koskaan saanut sitä aikaiseksi. Viime vuonna Ukrainan sodan alkamisen jälkeen mietin että kieltä olisi kuitenkin paljon hyötyä osata, joten ryhdyin opiskelemaan tuota Duolingolla. Liitteessä streak, olen opiskellut ehkä 5min päivässä ihan vaan kun koukutuin tuohon mekaniikkaan. Tiedän ettei Duolingo ole optimaalinen kielen harjoitteluun mutta kyllä sillä sanoja oppii.

Duolingo plussat/miinukset:
+ ilmainen
+ koukuttava streak-mekanismi
+ melko kattava valikoima kieliä mm Klingon
+ helppokäyttöinen
+ hyvä kirjaimien tai sanojen opetteluun
- mainoksia
- bugaa välillä
- 5 virhettä päivässä tai joudut ottamaan
- ei lainkaan kielioppia tai sanojen taivuttamista
- pitää olla tarkkana opiskelin kanssa ettei opettele vaan toistamaan perässä vaan oikeasti yrittää ymmärtää miten lauseet muodostuvat

Muita kieliä opiskelevia, joko harrastuksena tai ihan opistossa?
32
Houkutteleva Rukoilijasirkka 16 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Tuossa pitää muistaa, että kirjakieli ja puhekieli ovat eri asioita ja 1600-luvulta saakka opeteltiin lukemaan ja kirjoittamaan suomea yhtenäisten kirkollisten tekstien kautta. Haluan kuitenkin painottaa, että näin tulkinnanvaraiseen asiaan en voi kovin vahvaa kantaa ottaa koska tallenteita tavan kansan puhekielestä menneiltä vuosisadoilta on melkoisen vähän :D

Ihan vain kuriositeettinä tuli mieleen tämä pätkä josta saatat myös löytää viihdykettä ja mielenkiintoisuutta. Varsinaiseen keskusteluumme tämä ei tuo lisäarvoa.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/14/turkin-sodan-veteraanit-muistelevat
Huvittunut Heimopäällikkö 13 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Eepä tuota ossoo varmaks sannoo, ku ee nuo etelän immeiset vieläkää sua mittää selevee ku paekalliskielellä turisoo.
Kutiava Ibis 2 pv
Houkutteleva Rukoilijasirkka Karjala, meänkieli ja kveeni ovat kaikki poliittisesti irroitettuja suomen kielen murteita. Pointtina siinä oli se, että kun rajan toisella puolella on suomalaisia, niin tulee halua ja tarvetta yhdistää ne emämaahan. Tuo pyrittiin estämään "muuttamalla" nämä "eri" kansoiksi.
Käsittääkseni näiden kielien tunnistaminen omiksi kielikseen tapahtui kuitenkin yliopistotasolla ja kielitieteellisin tutkimuksin, vailla poliittista ohjausta. Toki ne kuulostavat suomalaisilta murteilta, mutta niitä on keskivertosuomalaisen erittäin vaikea täysin ymmärtää.
AP Ärsyttävä Profeetta 21 pv
message file JPG
Mitä kirjoja luettaisitte lapsillanne?

>Alexandr Solženitsyn Gulag: Vankileirien saaristo
<Kertoo siitä mitä käy, kun sortovallalle annetaan periksi.
>Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen
<valaisee asioita naisten ja miesten välisistä suhteista
>Vanhoja Kari Suomalaisen pilapiirroksia, joilla sai potkut Helsingin Sanomilta
>Joitain tekniikkakäsitteleviä kirjoja
<jos vaikka innostuisivat itse rakentelemaan
9
Säkenöivä Profeetta 11 pv
message file JPG
Hauska Merikivi 4 pv
message file JPG
Pahansisuinen Kuukupööpötin 4 pv
Teollinen yhteiskunta ja sen tulevaisuus
AP Hämmentynyt Lääkäri 4 kk
message file JPG
Minua ärsyttävät amerikanismit. En voi sietää Yhdysvalloista kopioituja tapoja tai puhetapoja. Yksi nuorison keskuudessa laajalle levinnyt tapa on kutsua kavereita sanalla "bro". Sehän tulee Yhdysvaltain neekeriräppärikulttuurista, jossa mustat kokevat olevansa ihonvärinsä takia veljiä keskenään ja kokevat valkoiset vihollisikseen. Suomen nuoriso tosin on kopioinut tämän neekeritavan paljon laajempaan käyttöön.

Siksipä yllätyinkin, kun huomasin, että Venäjän Karjalan kielessä on iät ja ajat ollut vastaava tapa.

https://kaino.kotus.fi/kks/?p=qs-article&kks_id=KKS_80c08599ae7cebbd6209a1ab597ea6ab&list_id=1&keyword=pratana&word=pratana

Bro > brother lausutaan Jenkkilässä [bratha]

Ei paljon eroa Venäjän Karjalan "bratanasta".
Mitä tapahtuu todella?
32
Seikkailunhaluinen Kalasääski 6 pv
Oon nähnyt joidenkin kirjoittavan
>muuttaa sisään
Rohkaiseva Muurahainen 6 pv
Poistettu viesti Tämä viesti on poistettu
Siis kuka tai mikä on? Minäkö?
Huvittunut Ollikainen 6 pv
Kaikki on lutkia ja sisältä täynnä paskaa.
AP Hermostunut Hörhö 12 pv
message file JPG
Olen elämässä kaikkien tunteiden heijastus.

Katso miten kävelen ja hengitän.

- J. S

-24
1
Ylenpalttinen Jumal-Keisari 12 pv
Nyt oli kyllä niin pitkä teksti, etten jaksanut lukea, saisko tiktokkina?

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää