Verkkohyökkäyksien vuoksi uudesta istunnosta ei voi lähettää viestejä ensimmäiseen 10 minuuttiin. Kiitos kärsivällisyydestänne.
Vastaa lankaan
preview image
0%
AsiallinenAsiallinen keskustelu

Kanavalla edellytetään asiallisuutta, lue lisää säännöistä.
TyöturvallinenTyöturvallinen sisältö

Kanavalla edellytetään työturvallista sisältöä, lue lisää sivun säännöistä.
AP Mäkättävä Hemuli 19 t
message file JPG
Hyvää huomenta kaikille taas nii ottakaapa murakkaa
33
Pessimistinen Heinäsirkka 19 t
message file JPG
Onpas varhainen murakkatarjoilu, en oo ees nukkumaan ehtiny vielä.
Kulmikas Juristi 19 t
attachment Mäkättävä Hemuli Hyvää huomenta kaikille taas nii ottakaapa murakkaa
message file MP4
Käyn vasta unskuttaa
AP Mäkättävä Hemuli 19 t
attachment Pessimistinen Heinäsirkka Onpas varhainen murakkatarjoilu, en oo ees nukkumaan ehtiny vielä. attachment Kulmikas Juristi Käyn vasta unskuttaa
message file JPG
Aikainen kass murakan nappaa juu u
Kärsivällinen Möykkykala 14 t
attachment Mäkättävä Hemuli Hyvää huomenta kaikille taas nii ottakaapa murakkaa
message file JPG
Huomenta jopas oot aikaisin hereillä.
Tästä se uusi virkeä päivä lähtee.
*ryys*
Äänekäs Mösjöö 14 t
message file JPG
Kiitos kamu, ruvetaas murakoimaan!
Kärsivällinen Möykkykala 14 t
attachment Äänekäs Mösjöö Kiitos kamu, ruvetaas murakoimaan!
message file JPG
Katoppas kun käytin tänään ekan kerran tätä kirppislöytöä.
Onko sulla muuten tänään kotipäivä no? Tai ootko pahasti kipeä?
Kärsivällinen Möykkykala 14 t
attachment Kärsivällinen Möykkykala Katoppas kun käytin tänään ekan kerran tätä kirppislöytöä. Onko sulla muuten tänään kotipäivä no? Tai ootko pahasti kipeä?
message file JPG
Ja murakka oli ihan itsensä näköistä no
Hulmuava Tykkimies 14 t
message file JPG
*Pera tepastelee paikalle ja ottaa kupillisen murakkaa*

Kiitos Huivikassi! Hyvää on!

Millä fiiliksellä tähän päivään lähdetään?

Peralla on ihan hyvä fiilis vaikka kello ei herättänyt koska unohdin laittaa herätyksen päälle. Olin kuitenkin normaaliin aikaan hereillä mutta en vain katsonut kellosta aikaa kun luotin että kyllä se kohta soi. Tuli niin sanotusti lentävä lähtö aamulla töihin.
Kärsivällinen Möykkykala 13 t
attachment Hulmuava Tykkimies *Pera tepastelee paikalle ja ottaa kupillisen murakkaa* Kiitos Huivikassi! Hyvää on! Millä fiiliksellä tähän päivään lähdetään? Peralla on ihan hyvä fiilis vaikka kello ei herättänyt koska unohdin laittaa herätyksen päälle. Olin kuitenkin normaaliin aikaan hereillä mutta en vain katsonut kellosta aikaa kun luotin että kyllä se kohta soi. Tuli niin sanotusti lentävä lähtö aamulla töihin.
message file JPG
Huomenta murakka-Pera.
Ai kamala, tuo onkin hirveetä.🔕
Siinä kyllä huomaa että on refleksit kohdallaan kun tulee kiire!
Minulla tässä yks aamu kun kello oli herättämässä 7.30. Niin vähän ennen kellon sointia kuuluu tööttäys tieltä.
Kalkkunat! Äkkiä hakemaan ne!!
Ulos alta aikayksikön paimentamaan nuo ketaleet.
T.murakka-jehu
Hulmuava Tykkimies 13 t
attachment Kärsivällinen Möykkykala Huomenta murakka-Pera. Ai kamala, tuo onkin hirveetä.🔕 Siinä kyllä huomaa että on refleksit kohdallaan kun tulee kiire! Minulla tässä yks aamu kun kello oli herättämässä 7.30. Niin vähän ennen kellon sointia kuuluu tööttäys tieltä. Kalkkunat! Äkkiä hakemaan ne!! Ulos alta aikayksikön paimentamaan nuo ketaleet. T.murakka-jehu
message file JPG
Huomenta Jehu!

Kalkkunoiden kanssa näköjään sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mutta ilmeisesti naapurit on ymmärtäväisiä. Mikä ne kalkkunat oikein ajaa ulos aitauksestaan?

Ja mitä noihin reflekseihin tulee niin kyllähän sitä tulee niitä tolleen testattu kun meinaa nukkua pommiin. Peralla on kuitenkin ollut jo piiiiiiiiiiiiiiitkääääääääääääään sama uni rytmi joten yleensä heräilen samoihin aikoihin oli kello soimassa tai ei. Se vaan että jos herään ennen herätystä niin saatan vaan pötkötellä sängyssä ja odottaa että kello soi. Jossain kohtaa sitten vilkaisen kelloa ja totean että jaaha ja pomppaan ylös sängystä gepardi... Peran nopeudella ja päivä alkaa nopeutetulla rytmillä.
Kärsivällinen Möykkykala 13 t
attachment Hulmuava Tykkimies Huomenta Jehu! Kalkkunoiden kanssa näköjään sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mutta ilmeisesti naapurit on ymmärtäväisiä. Mikä ne kalkkunat oikein ajaa ulos aitauksestaan? Ja mitä noihin reflekseihin tulee niin kyllähän sitä tulee niitä tolleen testattu kun meinaa nukkua pommiin. Peralla on kuitenkin ollut jo piiiiiiiiiiiiiiitkääääääääääääään sama uni rytmi joten yleensä heräilen samoihin aikoihin oli kello soimassa tai ei. Se vaan että jos herään ennen herätystä niin saatan vaan pötkötellä sängyssä ja odottaa että kello soi. Jossain kohtaa sitten vilkaisen kelloa ja totean että jaaha ja pomppaan ylös sängystä gepardi... Peran nopeudella ja päivä alkaa nopeutetulla rytmillä.
message file JPG
Niin no aikasemmin ne vietti yönsä mattotelineellä nukkuen. Ihan luvan kanssa. Illalla vapaaksi ja ilta lentelylle ja syömään nurmikkoa.
Ne vaan toisinaan lähti mua aikaisemmin liikenteeseen, niin sitten tuli näitä outoja tilanteita…
Nyt niillä isompi aitaus olemassa niin voin nukkua yöni paremmin.
Sitäpaitsi mattoteline ei varmasti ole kiva paikka kun metalliputkia tuntuu kylmiltä.
Myös telineen vierustaa on tarpeeksi lannoitettu😂
T. Ei ikinä enää kalkkunoita-kerhon jäsen
Tavanomainen Ketku 12 t
message file JPG
Huomenta Huivi ja muut t Ouvo. Mulla oli herätyskello klo 11 ja heräsin ennen sitä jee.
AP Mäkättävä Hemuli 12 t
attachment Kärsivällinen Möykkykala Huomenta jopas oot aikaisin hereillä. Tästä se uusi virkeä päivä lähtee. *ryys* attachment Äänekäs Mösjöö Kiitos kamu, ruvetaas murakoimaan! attachment Hulmuava Tykkimies *Pera tepastelee paikalle ja ottaa kupillisen murakkaa* Kiitos Huivikassi! Hyvää on! Millä fiiliksellä tähän päivään lähdetään? Peralla on ihan hyvä fiilis vaikka kello ei herättänyt koska unohdin laittaa herätyksen päälle. Olin kuitenkin normaaliin aikaan hereillä mutta en vain katsonut kellosta aikaa kun luotin että kyllä se kohta soi. Tuli niin sanotusti lentävä lähtö aamulla töihin. attachment Tavanomainen Ketku Huomenta Huivi ja muut t Ouvo. Mulla oli herätyskello klo 11 ja heräsin ennen sitä jee.
message file JPG
<Jehu
Huomenta kamu nii olen jo jonkin aikaa herännyt aikasin
<Bengali
Huomenta kamu
<Pera
Huomenta kamu nii hyvillä fiiliksillä on tämä päivä alkanut
<Ouvo
Huomenta kamu
Hulmuava Tykkimies 12 t
attachment Kärsivällinen Möykkykala Niin no aikasemmin ne vietti yönsä mattotelineellä nukkuen. Ihan luvan kanssa. Illalla vapaaksi ja ilta lentelylle ja syömään nurmikkoa. Ne vaan toisinaan lähti mua aikaisemmin liikenteeseen, niin sitten tuli näitä outoja tilanteita… Nyt niillä isompi aitaus olemassa niin voin nukkua yöni paremmin. Sitäpaitsi mattoteline ei varmasti ole kiva paikka kun metalliputkia tuntuu kylmiltä. Myös telineen vierustaa on tarpeeksi lannoitettu😂 T. Ei ikinä enää kalkkunoita-kerhon jäsen attachment Tavanomainen Ketku Huomenta Huivi ja muut t Ouvo. Mulla oli herätyskello klo 11 ja heräsin ennen sitä jee. attachment Mäkättävä Hemuli <Jehu Huomenta kamu nii olen jo jonkin aikaa herännyt aikasin <Bengali Huomenta kamu <Pera Huomenta kamu nii hyvillä fiiliksillä on tämä päivä alkanut <Ouvo Huomenta kamu
message file JPG
< Jehu

Pera on tullut siihen tulokseen että Pera taitaa pitäytyä niissä kalkkunoissa joita saa kaupasta leikkele hyllystä.

< Ouvo

Huomenta päivää Ouvo!

< Huivikassi

Huomenta päivää Huivikassi!

Toivottavasti hyvä fiilis kestää koko päivän ja vielä pidempäänkin!
Kärsivällinen Möykkykala 11 t
attachment Tavanomainen Ketku Huomenta Huivi ja muut t Ouvo. Mulla oli herätyskello klo 11 ja heräsin ennen sitä jee.
message file JPG
Oho. Sitä on herätty päivään nousevaan.👍 huomenta päivää
Mä selvittelemässä laskuja ja pistän jätrjestykseen.
Tavanomainen Ketku 7 t
attachment Kärsivällinen Möykkykala Oho. Sitä on herätty päivään nousevaan.👍 huomenta päivää Mä selvittelemässä laskuja ja pistän jätrjestykseen.
message file JPG
Joo kivaa herätä oli ajoissa vaikka eilen tuli nukuttua iltahämärään asti ja aamulla valvotti johoki neljää-viitee 👍
Äänekäs Mösjöö 7 t
attachment Kärsivällinen Möykkykala Katoppas kun käytin tänään ekan kerran tätä kirppislöytöä. Onko sulla muuten tänään kotipäivä no? Tai ootko pahasti kipeä?
Mulla oli kans tonmoinen jossain jemassa, on kätevä kone ollut useasti retkillä.

Pahin kipeys alkaa mennä jo ohi, huomenna takasin röihi.
Tavanomainen Ketku 7 t
Äänekäs Mösjöö Mulla oli kans tonmoinen jossain jemassa, on kätevä kone ollut useasti retkillä. Pahin kipeys alkaa mennä jo ohi, huomenna takasin röihi.
message file JPG
Tsemppiä Penkali ja toivottavasti et ylirasita itseäsi ,,
AP Mäkättävä Hemuli 6 t
attachment Hulmuava Tykkimies < Jehu Pera on tullut siihen tulokseen että Pera taitaa pitäytyä niissä kalkkunoissa joita saa kaupasta leikkele hyllystä. < Ouvo Huomenta päivää Ouvo! < Huivikassi Huomenta päivää Huivikassi! Toivottavasti hyvä fiilis kestää koko päivän ja vielä pidempäänkin!
message file JPG
Hyvä fiilis on jatkunut nii kävin vihdoinkin ottamassa kuvat ajokorttia varten. Paluumatkalla näin neljä, todennäköisesti Yhdysvaltojen asevoimien, Humveeta kuljetuksessa ja näin myös Rajavartiolaitoksen auton. Niiden näkeminen ilahdutti minua suuresti kun tuollaiset laitteet kiehtovat ja täällä Keski-Suomessa harvemmin näkee mitään Rajavartiolaitoksen ajoneuvoja
Äänekäs Mösjöö 4 t
attachment Tavanomainen Ketku Tsemppiä Penkali ja toivottavasti et ylirasita itseäsi ,,
message file JPG
En varmansti rasita, laitan apustajat töihin ja pysyn vaan johtajana nii
Hulmuava Tykkimies 4 t
attachment Mäkättävä Hemuli Hyvä fiilis on jatkunut nii kävin vihdoinkin ottamassa kuvat ajokorttia varten. Paluumatkalla näin neljä, todennäköisesti Yhdysvaltojen asevoimien, Humveeta kuljetuksessa ja näin myös Rajavartiolaitoksen auton. Niiden näkeminen ilahdutti minua suuresti kun tuollaiset laitteet kiehtovat ja täällä Keski-Suomessa harvemmin näkee mitään Rajavartiolaitoksen ajoneuvoja
message file JPG
Hieno homma että fiilis on pysynyt hyvänä ja ajo kortti asiakin etenee edes pienin mutta tärkein askelin. Miten muuten auto koulu on edennyt?

Juu ja ei Perakaan mitenkään liian usein näe minkään maan armeijan kalustoa. Yleensä kun on joku suurempi sota harjoitus ja kalustoa on parkissa jossain huolto aseman pihalla. Mutta rehellisyyden nimissä Pera voi myöntää että en mitenkään mahdottomasti oo kiinnostunut niistä(kään) vehkeistä.
AP Mäkättävä Hemuli 4 t
attachment Hulmuava Tykkimies Hieno homma että fiilis on pysynyt hyvänä ja ajo kortti asiakin etenee edes pienin mutta tärkein askelin. Miten muuten auto koulu on edennyt? Juu ja ei Perakaan mitenkään liian usein näe minkään maan armeijan kalustoa. Yleensä kun on joku suurempi sota harjoitus ja kalustoa on parkissa jossain huolto aseman pihalla. Mutta rehellisyyden nimissä Pera voi myöntää että en mitenkään mahdottomasti oo kiinnostunut niistä(kään) vehkeistä.
message file JPG
Auto koulun kanssa on ollut hieman ongelmia, erityisesti tuon tasokokeen kanssa. Se meni taas pieleen joten pitää opiskella lisää sitä varten. Kysyin autokoulun opettajalta ja hän sanoi, että ei ole mitään tiettyä aikaa minkä kuluessa tuo pitää tehdä. Se on hyvä juttu koska on ollut tässä elämässä kaikkea mikä on tehnyt keskittymisen tuollaisiin hyvin vaikeaksi, mutta parempaan suuntaan olen onneksi menossa
Hulmuava Tykkimies 4 t
attachment Mäkättävä Hemuli Auto koulun kanssa on ollut hieman ongelmia, erityisesti tuon tasokokeen kanssa. Se meni taas pieleen joten pitää opiskella lisää sitä varten. Kysyin autokoulun opettajalta ja hän sanoi, että ei ole mitään tiettyä aikaa minkä kuluessa tuo pitää tehdä. Se on hyvä juttu koska on ollut tässä elämässä kaikkea mikä on tehnyt keskittymisen tuollaisiin hyvin vaikeaksi, mutta parempaan suuntaan olen onneksi menossa
message file JPG
Sinänsä hyvä että kokeella ei ole varsinaista aika rajaa ja että sitä voi oletettavasti uusia montakin kertaa. Mutta ainahan se on kuitenkin lykkää seuraavaalle tasolle siirtymistä.

Sen verran utelias Pera on että kysyn mikä mahtaa olla tän taso kokeen aihe?

Ja tsemppiä elämän kimurantteihin juttuihin jotka vievät huomiotasi ja keskittymistäsi. Kyllä nekin varmasti jossain vaiheessa selviävät.
AP Mäkättävä Hemuli 3 t
attachment Hulmuava Tykkimies Sinänsä hyvä että kokeella ei ole varsinaista aika rajaa ja että sitä voi oletettavasti uusia montakin kertaa. Mutta ainahan se on kuitenkin lykkää seuraavaalle tasolle siirtymistä. Sen verran utelias Pera on että kysyn mikä mahtaa olla tän taso kokeen aihe? Ja tsemppiä elämän kimurantteihin juttuihin jotka vievät huomiotasi ja keskittymistäsi. Kyllä nekin varmasti jossain vaiheessa selviävät.
message file JPG
Tämän tason taso kokeen aihe on liikenteen väistämiset, ajojärjestykset ja vastaavat. Käytännössä siis kuinka käyttäytyä liikenteessä kun siellä on muitakin ihmisiä

Nuo kimurantit jutut ovat onneksi aika pieniä ja käyvät koko ajan yhä pienemmiksi. Voisin jopa sanoa odottavani innolla tulevaisuutta ja minulla on jopa erityistä halua nähdä mitä se tuo tullessaan, vaikka mitään erityisen isoa ei pitäisikään tapahtua
*halaa Peraa*
Sidottu Ojarumpu 2 t
message file JPG
Syyskaurasia onko niitä no?
AP Mäkättävä Hemuli 2 t
attachment Sidottu Ojarumpu Syyskaurasia onko niitä no?
message file JPG
*lähtee hakemaan varastosta kaurasia*
*palaa usean säkin kanssa*
Piti pistää tuo paksumpi huivi pesuun nii kun tuli hiki otappa monta säkkiä kaurasia
*hekottaa*
Sidottu Ojarumpu 2 t
attachment Mäkättävä Hemuli *lähtee hakemaan varastosta kaurasia* *palaa usean säkin kanssa* Piti pistää tuo paksumpi huivi pesuun nii kun tuli hiki otappa monta säkkiä kaurasia *hekottaa*
message file JPG
*omnomnom* hyvää kaurasia on. Kiito kautasista *omnom*
Hulmuava Tykkimies 2 t
attachment Mäkättävä Hemuli Tämän tason taso kokeen aihe on liikenteen väistämiset, ajojärjestykset ja vastaavat. Käytännössä siis kuinka käyttäytyä liikenteessä kun siellä on muitakin ihmisiä Nuo kimurantit jutut ovat onneksi aika pieniä ja käyvät koko ajan yhä pienemmiksi. Voisin jopa sanoa odottavani innolla tulevaisuutta ja minulla on jopa erityistä halua nähdä mitä se tuo tullessaan, vaikka mitään erityisen isoa ei pitäisikään tapahtua *halaa Peraa*
message file JPG
*Pera halautuu ja halaa takas*

Hyvä että kimurantit jutut alkaa purkaantua. Mutta kyllä se niin on että vaikka ne ois kuinka pieniä mutta jos niitä on riittävävästi niin kyllä nekin alkaa mieltä painaa samalla tavalla kuin muutama isompi.

Se on myös tosi hienoa kuulla että odotat innolla mitä tulevaisuus tuo sinulle tullessaan. Luonnollisesti Pera toivoo sen tuovan jotain hyvää ja mielekästä. *Tosin Pera ei nyt oo täysin varma ajatteleeko Huivikassin tulevaisuutta vai talven kaurasia vai molempia*

Mitä noihin väistämisiin ja ajo järjestyksiin tulee niin Pera luulee että tuolla liikenteessä on melkoisesti niitä jotka ei niitä osaa tai tunne.

Mutta pitkälle pääsee kun muistaa STOP-merkin ja kärki kolmion. Samaten tasa arvoisessa risteyksessä oikealta tulevaa väistetään ja suoja tielle meneville tai sillä jo olevia annetaan rauha se ylittää. Liikenne valot on aika yksi selitteiset kunhan muistaa että vanhoja vihreitä ei oikeasti ole.

Sitten on myös niitä erikoisia risteyksiä joissa etu ajo oikeudet on merkitty erillisellä kyltillä. Liikenne ympyröissä olevilla on etu ajo oikeus. Pihalta tai parkki paikalta lähtevä väistää muuta liikennettä.

Noihin polku pyöräilöihin ja pyörä tien jatkeisiin Pera ei ihan välttämättä osaa oikein vastata mutta liikenteessä ainakin täällä päin pärjää kun antaa niiden pyöräilijöiden mennä ensin. Osa niistä menee joka tapauksessa muusta liikenteestä välittämättä ja jos sattuu pyöräilijän kanssa kolari niin harmittaa kun autoon tulee lommo ja... Tai siis jos fillaristille käy huonosti.

Ennen muinoin kun moottori tielle liityttiin niin liittyjä väisti muuta liikennettä. Nykyään on joku liikenteen sujumis juttu jolloin pitäisi liikenteen sujuvoittamiseksi antaa liittyjälle tilaa (olettaen että niin on turvallista tehdä).

Ja jos nopeus rajoitus on max 60km/h niin bussi pysäkiltä lähteviä busseja väistetään. Mutta jos nopeus rajoitus on suurempi niin bussi väistää.

Kai niitä muitakin on mutta noi tuli ekana Peran mieleen.

*Nyt kun Pera tarkemmin ajattelee niin Pera toivoo tulevaisuuden tuovan Huivikassille hyvää*
AP Mäkättävä Hemuli 2 t
attachment Hulmuava Tykkimies *Pera halautuu ja halaa takas* Hyvä että kimurantit jutut alkaa purkaantua. Mutta kyllä se niin on että vaikka ne ois kuinka pieniä mutta jos niitä on riittävävästi niin kyllä nekin alkaa mieltä painaa samalla tavalla kuin muutama isompi. Se on myös tosi hienoa kuulla että odotat innolla mitä tulevaisuus tuo sinulle tullessaan. Luonnollisesti Pera toivoo sen tuovan jotain hyvää ja mielekästä. *Tosin Pera ei nyt oo täysin varma ajatteleeko Huivikassin tulevaisuutta vai talven kaurasia vai molempia* Mitä noihin väistämisiin ja ajo järjestyksiin tulee niin Pera luulee että tuolla liikenteessä on melkoisesti niitä jotka ei niitä osaa tai tunne. Mutta pitkälle pääsee kun muistaa STOP-merkin ja kärki kolmion. Samaten tasa arvoisessa risteyksessä oikealta tulevaa väistetään ja suoja tielle meneville tai sillä jo olevia annetaan rauha se ylittää. Liikenne valot on aika yksi selitteiset kunhan muistaa että vanhoja vihreitä ei oikeasti ole. Sitten on myös niitä erikoisia risteyksiä joissa etu ajo oikeudet on merkitty erillisellä kyltillä. Liikenne ympyröissä olevilla on etu ajo oikeus. Pihalta tai parkki paikalta lähtevä väistää muuta liikennettä. Noihin polku pyöräilöihin ja pyörä tien jatkeisiin Pera ei ihan välttämättä osaa oikein vastata mutta liikenteessä ainakin täällä päin pärjää kun antaa niiden pyöräilijöiden mennä ensin. Osa niistä menee joka tapauksessa muusta liikenteestä välittämättä ja jos sattuu pyöräilijän kanssa kolari niin harmittaa kun autoon tulee lommo ja... Tai siis jos fillaristille käy huonosti. Ennen muinoin kun moottori tielle liityttiin niin liittyjä väisti muuta liikennettä. Nykyään on joku liikenteen sujumis juttu jolloin pitäisi liikenteen sujuvoittamiseksi antaa liittyjälle tilaa (olettaen että niin on turvallista tehdä). Ja jos nopeus rajoitus on max 60km/h niin bussi pysäkiltä lähteviä busseja väistetään. Mutta jos nopeus rajoitus on suurempi niin bussi väistää. Kai niitä muitakin on mutta noi tuli ekana Peran mieleen. *Nyt kun Pera tarkemmin ajattelee niin Pera toivoo tulevaisuuden tuovan Huivikassille hyvää*
message file JPG
*hekottaa kuvalle Perasta autoilemassa lennokin kanssa*
Ajattelen kumpaakin, tulevaisuutta ja talven kaurasia. Kiitos neuvoistasi liikenteessä toimimisesta. Tuommoisia tiivistelmiä ei oikein tunnu olevan autokoulun kirjassa, ei ainakaan noin selkeänä. Toivon tulevaisuuden tuovan sinullekkin hyvää. Taidan tästä mennä nukkumaan, olisi pitänyt mennä jo aikaisemmin mutta se hieman venyi ja nyt väsyttää aika paljonkin
Hulmuava Tykkimies 1 t
attachment Mäkättävä Hemuli *hekottaa kuvalle Perasta autoilemassa lennokin kanssa* Ajattelen kumpaakin, tulevaisuutta ja talven kaurasia. Kiitos neuvoistasi liikenteessä toimimisesta. Tuommoisia tiivistelmiä ei oikein tunnu olevan autokoulun kirjassa, ei ainakaan noin selkeänä. Toivon tulevaisuuden tuovan sinullekkin hyvää. Taidan tästä mennä nukkumaan, olisi pitänyt mennä jo aikaisemmin mutta se hieman venyi ja nyt väsyttää aika paljonkin
message file JPG
Ole hyvä!

Hyvää yötä ja nuku hyvin!

Huomenna jälleen hyvillä fiiliksillä kohti valoisaa tulevaisuutta!
Kalkittu Hattukauppias 1 t
attachment Hulmuava Tykkimies *Pera halautuu ja halaa takas* Hyvä että kimurantit jutut alkaa purkaantua. Mutta kyllä se niin on että vaikka ne ois kuinka pieniä mutta jos niitä on riittävävästi niin kyllä nekin alkaa mieltä painaa samalla tavalla kuin muutama isompi. Se on myös tosi hienoa kuulla että odotat innolla mitä tulevaisuus tuo sinulle tullessaan. Luonnollisesti Pera toivoo sen tuovan jotain hyvää ja mielekästä. *Tosin Pera ei nyt oo täysin varma ajatteleeko Huivikassin tulevaisuutta vai talven kaurasia vai molempia* Mitä noihin väistämisiin ja ajo järjestyksiin tulee niin Pera luulee että tuolla liikenteessä on melkoisesti niitä jotka ei niitä osaa tai tunne. Mutta pitkälle pääsee kun muistaa STOP-merkin ja kärki kolmion. Samaten tasa arvoisessa risteyksessä oikealta tulevaa väistetään ja suoja tielle meneville tai sillä jo olevia annetaan rauha se ylittää. Liikenne valot on aika yksi selitteiset kunhan muistaa että vanhoja vihreitä ei oikeasti ole. Sitten on myös niitä erikoisia risteyksiä joissa etu ajo oikeudet on merkitty erillisellä kyltillä. Liikenne ympyröissä olevilla on etu ajo oikeus. Pihalta tai parkki paikalta lähtevä väistää muuta liikennettä. Noihin polku pyöräilöihin ja pyörä tien jatkeisiin Pera ei ihan välttämättä osaa oikein vastata mutta liikenteessä ainakin täällä päin pärjää kun antaa niiden pyöräilijöiden mennä ensin. Osa niistä menee joka tapauksessa muusta liikenteestä välittämättä ja jos sattuu pyöräilijän kanssa kolari niin harmittaa kun autoon tulee lommo ja... Tai siis jos fillaristille käy huonosti. Ennen muinoin kun moottori tielle liityttiin niin liittyjä väisti muuta liikennettä. Nykyään on joku liikenteen sujumis juttu jolloin pitäisi liikenteen sujuvoittamiseksi antaa liittyjälle tilaa (olettaen että niin on turvallista tehdä). Ja jos nopeus rajoitus on max 60km/h niin bussi pysäkiltä lähteviä busseja väistetään. Mutta jos nopeus rajoitus on suurempi niin bussi väistää. Kai niitä muitakin on mutta noi tuli ekana Peran mieleen. *Nyt kun Pera tarkemmin ajattelee niin Pera toivoo tulevaisuuden tuovan Huivikassille hyvää* attachment Mäkättävä Hemuli *hekottaa kuvalle Perasta autoilemassa lennokin kanssa* Ajattelen kumpaakin, tulevaisuutta ja talven kaurasia. Kiitos neuvoistasi liikenteessä toimimisesta. Tuommoisia tiivistelmiä ei oikein tunnu olevan autokoulun kirjassa, ei ainakaan noin selkeänä. Toivon tulevaisuuden tuovan sinullekkin hyvää. Taidan tästä mennä nukkumaan, olisi pitänyt mennä jo aikaisemmin mutta se hieman venyi ja nyt väsyttää aika paljonkin
message file JPG
😂 HyKu (hyvä kuva)
No niin. Mutta jehupa oli kerran Vantaan Korsossa töissä ja oli hommana nurmikon leikkuuta. Lähdimme Arskan(nimi aito) kanssa hiacella duuniin. Minä otin nurtsin leikkuun huolekseni, pienehkö alue klipolla ja hoidin sen.
Sillä aikaa Arska oli virittänyt liikennemerkin. Maassa on semmoinen betoni osa mihin liikennemerkin metallinen varsi työnnetään. Arska oli tietty kiinnittänyt varoituskolmion putkeen ja sitten laittoi sen betonijalkaan kiinni.
Tulin takaisin ja työnsin ruohonleikkurin tien yli.

Mitä ihmettä?!? Naureskelin.
No niin hyvä, Arska sanoi. Sinä sait homman valmiiksi minä sain homman valmiiksi, lähdetään syömään.
No lähdetään vaan,nauroin tikahtuakseni. Kunhan ensin käännetään tuo varoituspyrämidi varoituskolmioksi, sanoin.
-se on väärinpäin.
Hulmuava Tykkimies 1 t
attachment Mäkättävä Hemuli *hekottaa kuvalle Perasta autoilemassa lennokin kanssa* Ajattelen kumpaakin, tulevaisuutta ja talven kaurasia. Kiitos neuvoistasi liikenteessä toimimisesta. Tuommoisia tiivistelmiä ei oikein tunnu olevan autokoulun kirjassa, ei ainakaan noin selkeänä. Toivon tulevaisuuden tuovan sinullekkin hyvää. Taidan tästä mennä nukkumaan, olisi pitänyt mennä jo aikaisemmin mutta se hieman venyi ja nyt väsyttää aika paljonkin attachment Kalkittu Hattukauppias 😂 HyKu (hyvä kuva) No niin. Mutta jehupa oli kerran Vantaan Korsossa töissä ja oli hommana nurmikon leikkuuta. Lähdimme Arskan(nimi aito) kanssa hiacella duuniin. Minä otin nurtsin leikkuun huolekseni, pienehkö alue klipolla ja hoidin sen. Sillä aikaa Arska oli virittänyt liikennemerkin. Maassa on semmoinen betoni osa mihin liikennemerkin metallinen varsi työnnetään. Arska oli tietty kiinnittänyt varoituskolmion putkeen ja sitten laittoi sen betonijalkaan kiinni. Tulin takaisin ja työnsin ruohonleikkurin tien yli. Mitä ihmettä?!? Naureskelin. No niin hyvä, Arska sanoi. Sinä sait homman valmiiksi minä sain homman valmiiksi, lähdetään syömään. No lähdetään vaan,nauroin tikahtuakseni. Kunhan ensin käännetään tuo varoituspyrämidi varoituskolmioksi, sanoin. -se on väärinpäin.
message file JPG
< Jehu ja Huivikassi

No tekevälle sattuu. Ja toisaalta ymmärtäähän sen että se varoitus kolmio meni väärin päin sillä noita kolmion muotoisia liikenne merkkejä on 2-300 ja tuo varoitus kolmio tai siis se kolmio joka osoittaa väistämisen velvollisuuden risteyksessä on ainoa jossa kulma on alas päin.

< Huivikassi

Nyt kun Pera tarkemmin muistelee niin onhan sitä vielä kärjellään seisova neliö joka kertoo etu ajo oikeudesta sen päättymisestä kertova vastaava merkki jossa neliön yli on vedetty musta viiva.

Sitten on vielä etu ajo oikeudesta kohtaamis tilanteissa kertovat merkit joita käytetään esimerkiksi tie työ mailla. Eli sinisellä pohjalla oleva neliö jonka sisällä on valkoinen nuoli osoittamassa ylös päin ja punainen nuoli osoittamassa alas päin joka kertoo että kyltin suuntaan ajavalla on etu ajo oikeus vastaan tulijaan nähden.
Tällä kyltillä on vasta parina punainen ympyrä keltaisella pohjalla jossa on punainen nuoli ylös päin ja musta alas päin ja tämän merkin kohtaavalla on vastaan tulijaan nähden väistämis velvollisuus.

Tästä ei oo Peralla ihan täyttä varmuutta mutta kun Pera oli ajo tunnilla niin yhdellä tie työ maalla oli se etu ajo oikeudesta kohtaamis tilanteessa kertova sininen neliön muotoinen liikenne merkki asennettu ilmeisesti Arskan toimesta väärin päin. Pera tai Peran ajo opettaja ei tiennyt että oliko se niin laitettu tarjoituksella vai vahingossa eikä se meitä varsinaisesti koskenutkaan koska ketään ei tullut siinä vaiheessa vastaan.

Niin ja jos takaa tulee hälytys ajo neuvo (esimerkiksi ambulanssi) siniset valot vilkkuen niin sille on annettava turvallisesti tilaa ohittaa. Tämä ei tarkoita mitään äkki jarrutusta ja pysähtymistä vaan normaalilla ajo nopeudella ajamista tien sivussa tms tai bussi pysäkille siirtymistä. Ja ilmeisesti on tullut joku laki muutos tai uusi asetus että näissä tilanteissa on laitettava omasta autosta hätä vilkut päälle ja tällä tavoin kerrotaan sille hälytys ajo neuvolle että ne on huomattu.

Ja sitten jos taakse ilmestyy (siviili) poliisi auto punaset valot vilkkuen niin silloin kannattaa pysähtyä turvalliseen paikkaan. Niillä on nimittäin silloin sulle jotain asiaa ja mahdollisesti annettavaa kuten esimerkiksi sakot.
Kalkittu Hattukauppias 49 min
attachment Hulmuava Tykkimies < Jehu ja Huivikassi No tekevälle sattuu. Ja toisaalta ymmärtäähän sen että se varoitus kolmio meni väärin päin sillä noita kolmion muotoisia liikenne merkkejä on 2-300 ja tuo varoitus kolmio tai siis se kolmio joka osoittaa väistämisen velvollisuuden risteyksessä on ainoa jossa kulma on alas päin. < Huivikassi Nyt kun Pera tarkemmin muistelee niin onhan sitä vielä kärjellään seisova neliö joka kertoo etu ajo oikeudesta sen päättymisestä kertova vastaava merkki jossa neliön yli on vedetty musta viiva. Sitten on vielä etu ajo oikeudesta kohtaamis tilanteissa kertovat merkit joita käytetään esimerkiksi tie työ mailla. Eli sinisellä pohjalla oleva neliö jonka sisällä on valkoinen nuoli osoittamassa ylös päin ja punainen nuoli osoittamassa alas päin joka kertoo että kyltin suuntaan ajavalla on etu ajo oikeus vastaan tulijaan nähden. Tällä kyltillä on vasta parina punainen ympyrä keltaisella pohjalla jossa on punainen nuoli ylös päin ja musta alas päin ja tämän merkin kohtaavalla on vastaan tulijaan nähden väistämis velvollisuus. Tästä ei oo Peralla ihan täyttä varmuutta mutta kun Pera oli ajo tunnilla niin yhdellä tie työ maalla oli se etu ajo oikeudesta kohtaamis tilanteessa kertova sininen neliön muotoinen liikenne merkki asennettu ilmeisesti Arskan toimesta väärin päin. Pera tai Peran ajo opettaja ei tiennyt että oliko se niin laitettu tarjoituksella vai vahingossa eikä se meitä varsinaisesti koskenutkaan koska ketään ei tullut siinä vaiheessa vastaan. Niin ja jos takaa tulee hälytys ajo neuvo (esimerkiksi ambulanssi) siniset valot vilkkuen niin sille on annettava turvallisesti tilaa ohittaa. Tämä ei tarkoita mitään äkki jarrutusta ja pysähtymistä vaan normaalilla ajo nopeudella ajamista tien sivussa tms tai bussi pysäkille siirtymistä. Ja ilmeisesti on tullut joku laki muutos tai uusi asetus että näissä tilanteissa on laitettava omasta autosta hätä vilkut päälle ja tällä tavoin kerrotaan sille hälytys ajo neuvolle että ne on huomattu. Ja sitten jos taakse ilmestyy (siviili) poliisi auto punaset valot vilkkuen niin silloin kannattaa pysähtyä turvalliseen paikkaan. Niillä on nimittäin silloin sulle jotain asiaa ja mahdollisesti annettavaa kuten esimerkiksi sakot.
message file JPG
😂 joo no kapusin auton katolle, avattiin pultit ja sain sen käännettyä oikeinpäin sitten.
Oli nimittäin Arska sen verran lujaa kiinnittänyt sen liikennemerkin että en usko että olis hetikään irti lähtenyt juu-u.
Tarina päättyi onnellisesti ja Korsossa on liikenne merkki oikein päin.

Vastalauta 0.7.8 Beta

Käytämme evästeitä mukauttamaan käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua tällä verkkosivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää